En Förlängning Från Skumblock Till Ett Hus (33 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Hur Man Fäster Det På En Träbyggnad

Innehållsförteckning:

Video: En Förlängning Från Skumblock Till Ett Hus (33 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Hur Man Fäster Det På En Träbyggnad

Video: En Förlängning Från Skumblock Till Ett Hus (33 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Hur Man Fäster Det På En Träbyggnad
Video: Hur gör snickaren - Stomresning 2024, Maj
En Förlängning Från Skumblock Till Ett Hus (33 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Hur Man Fäster Det På En Träbyggnad
En Förlängning Från Skumblock Till Ett Hus (33 Bilder): Hur Man Gör Det Själv, Hur Man Fäster Det På En Träbyggnad
Anonim

För att förbättra husets utseende och utöka dess användbara område gör många tillägg från skumblock. Denna lösning anses vara populär, eftersom strukturen är isolerad, bekväm och hållbar. Dessutom liknar skumblock utåt tegelstenar och passar perfekt in i vilket yttre som helst. Materialet är billigt och har hög prestanda, men för att lägga upp det korrekt måste du känna till en viss teknik.

Bild
Bild

Materialfunktioner

Skumblocket är ett byggmaterial som är tillverkat av vätska, sand, cement och speciella tillsatser. Materialets sammansättning kan innefatta både organiska och syntetiska skummedel, medan de förra är miljövänliga komponenter. De är tillverkade av naturprodukter och klassificeras som ofarliga material. När det gäller syntetiska element kännetecknas de inte bara av lågt pris, utan också av kvalitet. Sådana block rekommenderas inte för byggande av bostadslokaler, eftersom de tillhör den fjärde faroklassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumblock kännetecknas av en cellulär struktur, bubblorna inuti dem erhålls med hjälp av kemiska reaktioner som uppstår under blandning av cementblandningen med det färdiga skummet. Block erhålls antingen genom att hälla i formar eller genom att skära den totala massan. Till skillnad från andra typer av byggmaterial har skumblock en solid och jämn yta, är resistenta mot sönderfallsprocesser och ger god värmeisolering av förlängningen. De är indelade i konstruktionskonstruktion, konstruktionsisolerande och värmeisolerande typer.

Skumblock har flera huvudfördelar

  • Frostbeständighet och hållbarhet. På grund av att byggprodukten har ett högt motståndskraft mot låga temperaturer är dess livslängd fem gånger högre än luftbetongens hållfasthet.
  • Värmeförlustskydd. Betydande besparingar i uppvärmningskostnader observeras i de konstruerade byggnaderna. Blocken är inte rädda för fukt, därför kan de undvika en skarp uppvärmning av lokalerna på sommaren och kylning på vintern. Således skapas ett gynnsamt mikroklimat i bilagorna, vilket liknar en timmerstuga.
  • Prisvärt pris. Jämfört med tegel är det mycket billigare att bygga väggar av ett skumblock.
  • Mångsidighet. Materialets efterbehandling kan göras på alla dekorativa sätt, från gips, kakel och efterbehandling med spånskiva.
  • Snabb konstruktion. Materialets lätta vikt och densitet förenklar arbetet, särskilt för installation av elektriska ledningar, vattenförsörjning och avlopp. Dessutom är blockläggningen enkel, eftersom den linjära toleransen kan vara upp till 3 mm.
  • Bra ljudisolering. Blocken har akustik som absorberar ljud från väggarna och inte reflekterar dem.
  • Bekväm storlek. Produkterna produceras med hög precision i geometriska former, så att de kan läggas inte bara på betong, utan också på lim. Detta gör det möjligt att undvika uppkomsten av kalla broar, som vanligtvis finns i betong- eller tegelväggar.
  • Brandsäkerhet. Detta material är helt säkert i brandfältet och skyddar också byggnader perfekt från brandspridning. Vid brand värms skumblocket upp, men exploderar inte eller kollapsar, vilket är möjligt på grund av dess inre beslag, som är resistenta mot hög värme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det få av dem

  • Materialet behöver ett skyddande foder. Om det inte är gjort kommer väggarna snabbt att absorbera fukt och med tiden kommer det sprickor på dem.
  • Ibland uppstår fel i geometriska dimensioner, vilket försvårar byggnadsarbetet.
Bild
Bild

Vilka byggnader kan fästas på?

Skumblocket är en unik produkt som ofta används för att öka ytan på byggnader byggda av alla slags material. Sådana tillbyggnader till huset är särskilt väl lämpade, oavsett om det är tegel eller trä.

Innan byggnadsarbetet påbörjas är det viktigt att tänka om och designa allt, med hänsyn till sådana nyanser som:

  • ett extra rum kan bara slutföras till en solid struktur, och om huset är gammalt är det bäst att vägra ett sådant åtagande; experter tillåter byggnader som inte är mer än 15 år gamla, men du bör definitivt göra de nödvändiga beräkningarna och bestämma deras styrka;
  • eftersom utbyggnaden av huset möjliggör en ombyggnad är det nödvändigt att få lämpligt tillstånd för sådant arbete;
  • Gör-det-själv-färdigställande av skumblock för att lägga till vikt i huvudbyggnaden, så allt ska beräknas noggrant så att huset inte spricker och "flyter" under påverkan av blockmassan under drift.

Dessutom är det nödvändigt att välja rätt typ av grund, läggningsteknik och metod för att ansluta tillbyggnaden till huvudbyggnaden. För byggnader med skumblock krävs en solid grund, för vilken, beroende på jordtyp, djupet av läggningen väljs. Fundamentets bredd görs som regel 10 cm större än väggarnas tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att den arkitektoniska strukturen ska få ett gediget utseende i slutet av konstruktionen är det nödvändigt att utföra en efterbehandling. Om detta är en förlängning till ett trähus, är det dessutom mantlat med spånskiva, men för tegelbyggnader är gips med dekorationselement lämplig.

Design

Design anses vara en viktig punkt i konstruktionen. Om förlängningen kommer att göras för hand, är det lämpligt att använda tjänster från arkitekter som kommer att skapa designen korrekt, eftersom utseendet på den extra strukturen måste motsvara huvudstrukturen.

När du slutför ett projekt måste du också göra följande:

  • beräkna belastningen på en ny byggnad på marken exakt, eftersom grundens typ och styrka beror på detta;
  • bestämma möjliga belysningsalternativ, till exempel om det är en veranda, då bör det tillhandahålla nödvändigt antal fönster och en dörröppning;
  • lösa frågan om att gå in i förlängningen, eftersom oftast i sådana fall endast en dörr är utformad, som senare fungerar som ett anslutningselement för tilläggs- och huvudstrukturen; Om du vill kan du också göra två separata ingångar: en till gatan och den andra till huset;
  • fundera över hur el, avlopp och vattenförsörjning kommer att utföras; om strukturen färdigställs som ett bostadsutrymme, kommer det att vara nödvändigt att lägga värme och ljudisolering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: det är fullt möjligt att utföra en sådan design oberoende; om du tar hänsyn till alla ovanstående nyanser i ditt arbete, kommer du definitivt att kunna bygga en bekväm och hållbar byggnad.

De viktigaste byggstadierna

Vem som helst kan göra en förlängning från skumblock med egna händer, det enda är att innan man bygger en ytterligare struktur är det nödvändigt att skaffa tillstånd och komma överens om ombyggnationen med berörda myndigheter. Processen att bygga en ny struktur från block kännetecknas av en speciell teknik, som möjliggör implementering av flera steg i strikt ordning.

Bild
Bild

Grundkonstruktion

Varje förlängning installeras på en solid grund. Om byggnaden är av trä, väljs som regel en pelargrund för färdigställande. Detta beror på att tillbyggnadens bas måste ha samma struktur som själva byggnaden, och träkonstruktioner, som du vet, är uppförda på en pelare. De enda undantagen är tvåvåningshus; för dem används ett pålitligt tejp med betongfyllning.

En sådan grund läggs enligt följande:

  • först grävs en grop runt hela omkretsen, dess djup bör motsvara djupet av husets bas;
  • sedan utförs installationen av formen från brädorna, sand hälls i botten av gropen med ett lager på 5–15 cm, en fot upp till 5 cm tjock hälls;
  • nästa steg är att installera ramen, som kommer att fungera som förstärkning för förlängningen, eftersom den är monterad av stavar 12 mm tjocka; den nya strukturen kan inte vara tätt ansluten till den huvudsakliga, annars kan den gå sönder under drift på grund av krympning, för att undvika detta läggs väl tjärade brädor mellan de två fundamenten;
  • arbetet avslutas med att hälla betong, medan proportionerna av bindemedelslösningen och fyllmedlet tas i ett förhållande av 1: 3; det är bäst att använda cement av ett märke som inte är lägre än M400, och lösningen bereds i en betongblandare och hälls, medan basen ska stå i en månad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den pelarformade basen grävs först hål för den med ett steg på 1,5 m. Sedan sänks en formning av rullat takmaterial ner i dem. Krossad sten hälls på botten och förstärkning monteras från fyra stavar, anslutna med en klämma. Därefter hälls betong så att pelarna stiger till nivån på byggnadens grill. Stavarna släpps på 20 cm avstånd, eftersom förstärkningen kommer att knytas till dem. Innan lösningen hälls skopas jorden försiktigt upp under botten av den framtida tejpen och avlägsnas i slutet av betonghärdningen.

Som i det första fallet kan husets bas inte vara fast förbunden med förlängningens bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Walling

Vid första anblicken kan det tyckas enkelt att lägga väggar från skumblock, men det är det faktiskt inte. Monteringen av blocken måste utföras strikt enligt en speciell förtöjningssladd. Dessutom är det nödvändigt att hela tiden kontrollera murverkets jämnhet under byggnadsarbetet. Om det är ofullkomligt, kommer den sköra strukturen snabbt att spricka under påverkan av inre spänning. Trots att materialet samlas på en speciell limblandning med passform, bör dess första rad placeras på en cementbruk.

Den första raden bör ha en tjocklek på högst 1,5 cm och de efterföljande limen - upp till 1 mm . Innan blandningen appliceras på blocken bör de fuktas väl med vatten. För att dessutom ge väggarna hållbarhet och styrka måste de förstärkas. För att göra detta, med hjälp av en kvarn, görs två spår i var fjärde rad och stålstavar installeras i dem. Om du vägrar förstärkning, kan du under driften av förlängningen stöta på olika problem, till exempel kommer rörliga väggar att börja spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller själva murverket utförs det med klädseln av sömmarna, vilket gör en förskjutning av 1/2 block. Limet måste appliceras på både de vertikala och horisontella kanterna på blocket. I slutet fästs de färdiga väggarna med ett speciellt pansarbälte, som skyddar strukturen från att spricka under takets tryck. Dessutom, om det är planerat att utföra kommunikation som rörledningar och elektriska ledningar i förlängningen, är det viktigt att ta hänsyn till möjligheten att flytta väggarna under det första driftåret. Därför bör de elektriska ledningarna läggas i speciella rör eller slangar.

Att lägga block bör börja från hörnet, för med möjliga felberäkningar i dimensionerna vid hörnen blir det lättare att justera längden på blocken.

Bild
Bild

Tak

Varje konstruktion slutar med montering av taket, och konstruktionen av en förlängning från skumblock är inget undantag. Konstruktionens hållbarhet beror på reglerna enligt vilka taket ska monteras. För strukturer gjorda av skumblock rekommenderas det inte att välja tungt takmaterial; det är bäst att ge företräde åt profilerade plåtar eller metallplattor. Typiskt täcks sådana förlängningar med lutande strukturer, för vilka en Mauerlat är placerad på armopoyorna. Den översta balken är fäst vid byggnadens överkant och sedan monteras spärren. Vidare är lådan installerad och takmaterialet fäst på den, spärren på de övre och nedre balkarna är inte fixerade till hörnen utan till speciella fästelement. Under installationen av taket bör du se till att dess lutning har en optimal lutningsvinkel, som dräneringen av nederbörd beror på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutarbete

När konstruktionen av förlängningen är klar är det viktigt att täta alla sprickor. De är vanligtvis fyllda med polyuretanskum. Om strukturen är färdigbyggd till en träkonstruktion stängs spåren med balkar. De är prydligt stoppade på båda sidor av väggarna i både byggnaden och tillbyggnaden. Eftersom anslutningen först inte kan göras stel, sedan efter några år dras den upp på speciella fästen.

För att ge den extra strukturen av skumblock ett vackert utseende och förlänga dess livslängd är det nödvändigt att utföra efterbehandling . Det är lätt att hantera skumblockväggar, eftersom de har en porös struktur. Oftast börjar beklädnaden med preliminärt gips, som appliceras på armeringsnätet. Det är lämpligt att välja lätta typer av gips för efterbehandling. Lämplig för beklädnad och skumpaneler som kan målas. Konstgjord sten rekommenderas också för ytterbeklädnad. Beroende på byggnadens syfte kan den mantlas inuti med gipsskivor.

Huvudsaken är att tillbyggnaden ser harmoniskt ut mot huvudbyggnadens bakgrund.

Rekommenderad: