Projekt Av Bad Från Skumblock (52 Bilder): Hur Man Med Egna Händer Bygger Ett Hus Med En 6x4 Pool Från Ett Skumblock

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Bad Från Skumblock (52 Bilder): Hur Man Med Egna Händer Bygger Ett Hus Med En 6x4 Pool Från Ett Skumblock

Video: Projekt Av Bad Från Skumblock (52 Bilder): Hur Man Med Egna Händer Bygger Ett Hus Med En 6x4 Pool Från Ett Skumblock
Video: 17/4-2016 - Jon Poulsen - Masser af plads i Guds hus 2024, April
Projekt Av Bad Från Skumblock (52 Bilder): Hur Man Med Egna Händer Bygger Ett Hus Med En 6x4 Pool Från Ett Skumblock
Projekt Av Bad Från Skumblock (52 Bilder): Hur Man Med Egna Händer Bygger Ett Hus Med En 6x4 Pool Från Ett Skumblock
Anonim

Ett badhus kan bara göras av trä - många är övertygade. Denna åsikt har all rätt att existera, men man bör inte förneka det faktum att traditionella material för konstruktion av sådana strukturer har ett alternativ i form av artificiella analoger.

Moderna byggmaterial bevisar sin effektivitet när det gäller egenskaper, användarvänlighet under installation och pris. Samma trä eller tegel för konstruktion av bad idag ersätts framgångsrikt, till exempel skumblock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En av de intressanta egenskaperna hos skumblock är deras motståndskraft mot eld. På många sätt är det detta som gör dem lämpliga för konstruktion i det här fallet. Men detta material har sina fördelar och nackdelar, som måste beaktas när det tas i bruk:

  • När det gäller termiskt skydd är skumblock tre gånger bättre än det vanliga teglet. Stabil vid höga temperaturer.
  • De är miljövänliga. Ruttna inte. Gnagare visar inget intresse för dem.
  • De kräver ingen behandling med antiseptiska och brandfarliga medel.
  • De är relativt lätta och lätta att såga, vilket gör dem praktiska att bygga.
  • De kräver små ekonomiska kostnader för byggandet av bygglådan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En betydande nackdel med ett sådant material är att det är mättat med fukt.

Detta kan leda till en minskning av dess styrkaegenskaper och slutligen till förstörelse. Därför krävs ytterligare ansträngningar för att förbereda skumblock för existens i förhållanden med hög luftfuktighet.

När du utvecklar projekt för bad måste du ta hand om god ventilation, möjliga åtgärder för påtvingad ventilation i byggnaden, samt organisera avloppets lutning så att dräneringen av vatten är tillförlitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör också komma ihåg att om projektet inkluderar användning av skumblock med tjugo eller trettio centimeter tjocka, behöver du inte göra ytterligare ansträngningar för att isolera byggnaden. Och om badhuset endast kommer att användas på sommaren, för att värma det utan att använda för mycket ved, kommer det att räcka med tio centimeter tjocka block.

Under konstruktionen är väggarna inuti täckta med folie eller speciella ångspärrmembran.

Alla skarvar är isolerade med bred metalliserad tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild

För isolering utanför är väggarna täckta med mineralull. Sådant material brinner inte, är miljövänligt och mögel förekommer inte i det. Ett annat alternativ är att limma väggarna med polystyren eller polystyren, förstärka med nät och täcka med en speciell gips som inte tillåter fukt att passera, utan bara luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och layouter

Färdiga badprojekt med ett skumblock är olika. De skiljer sig åt beroende på tomtens område, på behoven hos en viss familj, med hänsyn tagen till dess storlek, till ägarnas ekonomiska kapacitet, såväl som deras designpreferenser. Du kan välja ett bad av valfri storlek, till exempel 3x4, 3x5, 3x6, 4x4, 4x5, 4x6, 5x3, 5x5, 6x5, 6x6, 6x8 m och så vidare.

För en sommarstuga med en standard tomtyta är den mest lämpliga utvägen att bygga ett bad ca 6 x 4 meter eller till och med 5 x 7. De mest nödvändiga sakerna kommer definitivt att passa in i ett sådant utrymme: ett omklädningsrum, vilket är också ett relaxrum, ett duschrum, ett ångbad. En öppen terrass eller veranda är ett bra tillskott.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att genomföra ett liknande projekt i den mest ekonomiska versionen på ett område på 3 x 4 m, utan ett öppet område för rekreation.

Skumblocket låter dig bygga med egna händer inte bara en enkel låda med ett stort eller litet område, utan också en struktur med en icke-standardform. Du kan välja en av de färdiga layouter som erbjuds i kataloger med projekt, eller utveckla den själv.

Bild
Bild

Ett intressant alternativ är konstruktionen av ett skumblockbad med en halvcirkelformad fasad. Man bör komma ihåg att ett sådant projekt inte längre kan "trängas" i ett område på 5x4, 6x4 eller 5x6. Om marken tillåter det, om det finns en önskan att bygga ett rymligt bad, till exempel 9 x 9 meter, bakom en ovanlig halvcirkelformad fasad kommer det inte bara att finnas ett rymligt ångbad och ett tvättrum med en pool eller en font, utan också ett rymligt rekreationsrum med en garderob, liksom extra lokaler - ett pannrum, ugn och badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning skulle vara att bygga ett tvåvåningsbad.

Den är kompakt och kommer inte att äta extra utrymme på den tillgängliga marken.

Bild
Bild

Det är mycket mer bekvämt att placera allt du behöver på två våningar, snarare än att försöka bygga en envåningshus på ett område, till exempel 3 x 10 meter.

Layouten för en sådan struktur kan inkludera inte bara ett ångbad och ett tvättrum, utan också ett rymligt rekreationsrum, ett biljardrum och samma lilla pool. Även om badhuset huvudsakligen används under den varma årstiden kan denna "damm" placeras bredvid utomhusbadhuset, liksom på verandan eller under en baldakin, med en ganska anständig storlek. Den största svårigheten med sådana projekt är den kompetenta organisationen av vattenflödet. Det är absolut nödvändigt att tillhandahålla ett dräneringssystem.

Bild
Bild

Fördelar med ett tvåvåningsbad:

  • Om badet är två våningar kommer andra våningen alltid att vara varm på grund av uppvärmningen från ångrummet.
  • På den första finns rum direkt anslutna till badfunktionen, samt ett kök och en matsal. På andra våningen finns vardagsrum.
  • Ett sådant bad kommer att se väldigt representativt ut jämfört med ett enkelt envåningshus.
  • Ett bad med vind kommer också att vara en bra väg ut i små områden.

Det finns många "variationer på temat" för tvåvåningsstrukturer för detta ändamål bland de föreslagna layouterna. Du kan genomföra projektet med ett riktigt badkomplex, som faktiskt representerar ett fullvärdigt hus, under vilket tak nästan allt som behövs för förortsliv kombineras: dessa är vardagsrum, ett vardagsrum och grovkök med garage.

Bild
Bild

Interiör

Förutom att lösa frågan om ånga och vattentätning av badlokalerna måste du också kompetent närma dig inredningen. Det utförs vanligtvis med barrträ. Och för ett ångbad är lind eller asp mer lämpligt, som kan hålla en hög temperatur under lång tid. För att avsluta vilarummet är ett foder, till exempel av furu, lämpligt.

Samtidigt bör träbeklädnad inte bara utföra isoleringens funktion, utan estetiken och funktionen att skapa en speciell bastuatmosfär, både externt och genom att ge en specifik träig doft, och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Redan innan arbetet avslutas måste du slutföra allt som rör kommunikationsenheten i badet

Under fodret på väggarna görs en trälåda med självgängande skruvar och speciella pluggar för skumblock. Lådan behandlas med en svampdödande förening, och avståndet mellan den och väggen fylls med isolering. Ångspärrmaterialet fästs i lådan med en häftapparat. När det gäller själva fodret är det fäst på basen med spikar eller hemliga klämmor.

För badets inredning är det vettigt att också använda kakel. Det kan appliceras både på golvet och på väggarna i samma tvättrum där trädet börjar ruttna med tiden. Det är bättre för efterbehandling att välja en grov kakel med en slät bas som inte absorberar vatten och inte låter mögel växa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta lösningar kan fås till exempel med PVC -paneler. De är billiga, enkla att installera och lätta att underhålla. Dessutom är detta material inte rädd för fukt och extrema temperaturer, vilket gör det möjligt att använda det även i ett rum som ett tvättrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Extern efterbehandling

När man avslutar byggnaden från utsidan, förutom att skapa skönhet, är det också nödvändigt att utföra externa hydro- och värmeisoleringsarbeten. Dessutom är handlingsprincipen här densamma som inuti. Med hjälp av en träram bildas ett värmeisolerande lager runt bygglådan och vattentätning skapas. Variationer är möjliga i användningen av material som direkt avgör badhusets utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan avslutas med plast- eller metallfasad. Detta är ett mycket vanligt sätt att ge en byggnad ett vackert, elegant utseende.

Metallbeklädnad är hållbar och smälter inte när den utsätts för eld.

Den är baserad på galvaniserat stål eller aluminium. Sådant material pryder alltid fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också använda PVC -sidospår (vinyl). Det finns ingen anledning att måla den, eftersom den erbjuder många olika färger att välja mellan.

Detta efterbehandlingsmaterial är inte rädd för extrema temperaturer, ruttnar inte och lockar inte uppmärksamhet från levande varelser som mat. Trots att det inte är klassat som brännbart kan det smälta vid brand. Den kan monteras på väggen både vertikalt och horisontellt.

Det är också vettigt att använda keramiska sidor, som är tillverkade av fibercement. Han är inte mottaglig för eld och frost. Externt efterliknar andra material. Om du vill ha ett traditionellt bad kan du bara välja ett sidospår som ser ut som tegel, trä eller sten. De som har använt sådant material i konstruktionen hävdar att det inte bleknar på mycket lång tid. Och en sådan finish kommer att tjäna upp till trettio år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om ingen förbjuder att använda riktiga tegelstenar för att ge ett skumblockbad ett anständigt utseende. Man måste komma ihåg att det kommer att bli dyrare, och det är mycket svårare för en icke-professionell byggare att klara sådant arbete på egen hand.

För avslutning av socklarna rekommenderas att använda specialfasad med ökade hållfasthetsegenskaper.

Bild
Bild

Eftersom källaren i byggnaden värms upp mycket på sommaren, och vid andra tillfällen blir det blött i regn och snö, är användningen av just ett sådant material i detta fall inte orimligt.

Om du inte vill använda sidospår för badets yttre dekoration kan du använda ett speciellt foder som imiterar en bar. Dess bredd är femton centimeter och en tjocklek på en centimeter. I sådana "kläder" kommer badhuset att se ut som en byggnad av äkta virke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett material som imiterar en cylindrisk stång är ett blockhus. Detta är ett naturmaterial som går igenom ett torkningsskede även i tillverkningsskedet. Dess fuktinnehåll vid försäljningstillfället bör inte vara mer än tolv procent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare något av dessa material får ett badhus skapat av grå skumblock ett helt representativt eller till och med traditionellt utseende.

Vackra exempel

Du vill alltid att byggnaden, bakom väggarna som de tvättar och kopplar av, ska vara beundran för vänner och grannar, så att den regelbundet blir en attraktion för att tillbringa tid tillsammans i ett vänligt företag i en uppriktig atmosfär. Därför måste valet av layout och design närmar sig noggrant, beroende på din egen känsla av skönhet och konceptet hur ett riktigt bad ska se ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I badet, färdig med tegelstenar, kommer ingen att misstänka "skumblockets inre". Byggnaden med en vindsvåning och en rymlig täckt terrass kommer att se väldigt representativ ut i europeisk stil.
  • Även ett litet badhus med en minimal uppsättning funktioner, trimmade med sidospår, kan se ut som en leksak och glädja ögat och dekorera det tillgängliga territoriet.
  • Ett mycket litet badhus med en stenfinish får fantastiska funktioner tack vare det stora taket, som samtidigt förvandlas till en baldakin. En sådan struktur kan bli ett utmärkt landmärke för en tomt. Tack vare trädäcket framför den stängda byggnaden skapas en mysig sittgrupp, skyddad mot sol och nederbörd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett putsat ljust badhus under ett rött tak, med en stor terrass med röda tegelstenar, kommer att se både stram och elegant ut på samma gång.
  • Med hjälp av sidor av olika färger kan du betona badets arkitektoniska egenskaper. Tack vare detta får även de enklaste formerna noggrannhet och elegans. Ett vanligt badhus med en liten veranda kommer att se väldigt imponerande ut på platsen. Och för att uppnå en sådan effekt behöver du inte spendera stora mängder pengar.
  • En liten, enkel design, ett badhus i beige och bruna toner får ett originellt utseende på grund av den ovanliga arkitektoniska lösningen på taket på terrassen. Efter vattenprocedurer på en varm sommarkväll i ett sådant öppet område kommer det att vara mycket trevligt att spendera tid med ett vänligt samtal.

Rekommenderad: