Minibetongblandare: De Minsta Modellerna Upp Till 20 Liter För Sommarstugor, Tips För Att Välja Små Betongblandare

Innehållsförteckning:

Video: Minibetongblandare: De Minsta Modellerna Upp Till 20 Liter För Sommarstugor, Tips För Att Välja Små Betongblandare

Video: Minibetongblandare: De Minsta Modellerna Upp Till 20 Liter För Sommarstugor, Tips För Att Välja Små Betongblandare
Video: BAMA 325L cement mixer/ concrete mixer 2024, Maj
Minibetongblandare: De Minsta Modellerna Upp Till 20 Liter För Sommarstugor, Tips För Att Välja Små Betongblandare
Minibetongblandare: De Minsta Modellerna Upp Till 20 Liter För Sommarstugor, Tips För Att Välja Små Betongblandare
Anonim

I hushållet är en liten betongblandare användbar. Med dess hjälp kan du utföra mindre reparationer. I ett litet hus kommer en sådan enhet i allmänhet att låta dig lösa många problem. Sådana minimodeller kräver en liten mängd elektricitet, så användningen blir så ekonomisk som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Minibetongblandare används för att lösa hushållsuppgifter. Vanligtvis överstiger vikten av sådana modeller inte 30 kg, så de kan relativt enkelt bäras från plats till plats . Skålens volym överstiger inte 120 liter.

Små dimensioner gör att du kan lagra betongblandaren även i garderoben.

Bild
Bild

Du kan använda sådana enheter när du bygger en ladugård eller annan liten byggnad, installerar ett staket, arbetar inne i ett hus eller bara i ett trångt utrymme. De främsta fördelarna med mini -betongblandare:

  1. de är mångsidiga och kan användas för alla arbeten;
  2. rörlighet och enkel transport;
  3. enkel design, kräver inte speciella färdigheter för att fungera;
  4. kräver inte mycket lagringsutrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt har en sådan betongblandare en liten produktionsvolym, därför är det olönsamt att använda den för storskalig konstruktion.

Vanligtvis kännetecknas sådana modeller av låg effekt . Om du slänger in komponenterna för snabbt blir massan inte homogen. Det bör noteras att sådana modeller inte är avsedda för snabbt och aktivt arbete.

Bild
Bild

Vyer

En betongblandare med en liten 40 liters betongskål gör att du kan få upp till 20 liter färdigt murbruk. Detta räcker för små reparationer. Och även en mini-betongblandare är perfekt för att ge. Betongblandaren kan ha gravitationell och forcerad rotation . De förra är mer populära och utbredda, men de senare är snabbare.

Bild
Bild

Gravitation

Det finns blad inuti trumman. Rotation beror på gravitationen. Alla komponenter laddas i skålen och enheten slås på. Blandningen faller från väggarna på paddlarna och omrörs därmed. I genomsnitt tar processen 1,5-2 minuter. Gravity betongblandare har flera fördelar.

  1. Låg kostnad.
  2. Enheten är lätt att använda.
  3. Blandningens komponenter kan vara antingen små eller stora. Och låter dig också göra många typer av kompositioner.
  4. Lämplig för hemmabruk.
  5. Förbrukar en liten mängd el.
Bild
Bild
Bild
Bild

Omrörning av denna typ av betongblandare beror på gravitationen. Samtidigt, under användning, bildas en stor mängd betong och cementdamm.

Detta kan vara obekvämt, men reparationer är inte rena. Dessutom bör det noteras att denna typ inte bara är den mest prisvärda, utan också den mest populära på grund av dess enkelhet.

Tvingade

Blandningen faller inte bara på bladen, utan blandas på grund av deras rörelse. Beredningshastigheten för lösningen är 4 gånger högre än vid användning av en enhet av annan typ. Själva kniven är fästa vid axeln horisontellt eller vertikalt. Fördelar:

  1. hög arbetshastighet;
  2. god blandningskvalitet av komponenterna i lösningen.
Bild
Bild

Toppmodeller

Små betongblandare är populära bland byggare. Samtidigt finns det inte så många modeller av hög kvalitet på marknaden. Detta beror på att verktyget fortfarande oftare köps för storskaliga byggarbeten. Det är värt att notera de minsta betongblandarna av högsta kvalitet.

  1. RedVerg RD-CM63 . Den lättaste modellen med stålkrona. Skålen är utformad för 63 liter och låter dig få upp till 30 liter färdig lösning. Det finns hjul för enkel transport. Enheten väger endast 29 kg. Den svängbara armen möjliggör manuell urladdning av lösningen. Överhettningsskydd tillhandahålls. Låg strömförbrukning anses vara en fördel.
  2. Skiper CM-70 . Universalbetongblandare för hushållsbruk. Enheten är ganska populär på grund av sin lilla storlek. Skålen är utformad för 70 liter och låter dig få cirka 45-50 liter lösning. Det bör noteras att modellen fick en perforerad krona. Enheten väger bara 27 kg.
  3. " VORTEX BM-63 ". En budgetmodell för sällsynt användning. Kronan är gjord av metall, den är pålitlig och hållbar. Trumman är konstruerad för 63 liter, vilket gör att du kan få cirka 45 liter färdig lösning. Enheten väger bara 24 kg, så det är mycket lätt att flytta den. Det är sant att lätthet leder till instabilitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper bör du tydligt beskriva enhetens användningsområde. Vissa funktioner i valet av en liten betongblandare bör beaktas.

  1. På landsbygden låter betongblandare blanda gödselmedel för jord eller djurfoder. I det här fallet kan du ta den mest budgetmodellen.
  2. I en lägenhet kommer en mobil modell med hjul att vara mycket mer användbar.
  3. För sällsynta reparationer kan du ta en lätt budgetmodell. Om frekvent användning förväntas, bör du vara uppmärksam på enheter med en högre kostnad.

Rekommenderad: