Dekorera Dörröppningar Med Dekorativ Sten (38 Foton): Med Konstgjord Sten För Att Dekorera Ytterdörrens Sluttningar - Intressanta Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Dekorera Dörröppningar Med Dekorativ Sten (38 Foton): Med Konstgjord Sten För Att Dekorera Ytterdörrens Sluttningar - Intressanta Alternativ

Video: Dekorera Dörröppningar Med Dekorativ Sten (38 Foton): Med Konstgjord Sten För Att Dekorera Ytterdörrens Sluttningar - Intressanta Alternativ
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Dekorera Dörröppningar Med Dekorativ Sten (38 Foton): Med Konstgjord Sten För Att Dekorera Ytterdörrens Sluttningar - Intressanta Alternativ
Dekorera Dörröppningar Med Dekorativ Sten (38 Foton): Med Konstgjord Sten För Att Dekorera Ytterdörrens Sluttningar - Intressanta Alternativ
Anonim

Dekorativ stentrimning är ett av de mest populära sätten att dekorera dörrkarmar. Detta alternativ används för att dekorera dörröppningar, entrédörrar. Denna typ av beklädnad skapar en varm atmosfär i hemmet.

Bild
Bild

Särdrag

Fördelen med konststen är att den låter dig imitera grovt murverk, men utseendet på de monterade plattorna ser väldigt naturligt och snyggt ut. Den används för efterbehandling av dörrar i stugor och lägenheter. Korrekt installerad sten är hållbar jämfört med gips eller trä.

Smuts märks mindre på plattorna och färgerna bleknar inte med tiden, eftersom stenpanelerna dessutom skyddas av impregnering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med konststenens efterbehandling är följande:

  • vackert utseende;
  • bekvämlighet;
  • enkelhet i monteringsprocessen;
  • olika alternativ;
  • lång livslängd;
  • låg ytbelastning jämfört med natursten;
  • miljövänligt material.
Bild
Bild

Visningar

Studien av de viktigaste typerna och materialen gör att du kan avgöra vilken produkt som är lämplig för att avsluta ditt hem. Det finns tre typer av konststen: tegel, sten, kullersten . Delarnas sammansättning använder materialet betong och gips.

  • Betongsten Är det idealiska valet för personer som letar efter en mångsidig beklädnad som kan användas både inomhus och utomhus. Betongen är hållbar, motståndskraftig mot mekaniska skador och väder. Speciellt värdefullt material på platser med extrema temperaturer och hög luftfuktighet.
  • Gipssten är idealisk för personer som vill installera stenpaneler på det snabbaste och minst svåra sättet. Dess fördel är dess lätta vikt och enkla montering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Användningen av sten som en invändig beklädnad är en av de mest attraktiva lösningarna som ger en byggnad sin egen stil. Genom att känna till fördelarna och nackdelarna med produkten kan du göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av dekorativ sten i inredningen har flera fördelar

  • Dekorativ sten lockar uppmärksamhet med sin skönhet och naturlighet. Plattorna är lämpliga för väggdekoration utanför och inuti byggnaden. Den uttalade strukturen och de naturliga färgerna passar alla inredningar. Den estetiska effekten förstärks av skicklig användning av belysning - skuggor på stenens ojämna yta som skapar oförglömliga visuella effekter.
  • Komplementaritet . Stenen passar perfekt in i en annan väggbeklädnad. Att placera tallrikarna på en liten yta bredvid dörrarna skapar ett originellt utseende. Om dörren är dekorerad i korridoren, kommer plattens smidiga övergång till möblerna i form av en vanlig remsa att vara en utmärkt kombination. Det är viktigt att färgerna på möbler och dekorativ sten är i samma ton.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fästning av konststen utförs med flytande naglar.
  • Gips skärs enkelt med en såg, och materialets absorptionsförmåga gör att det kan målas i valfri färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ sten har flera nackdelar

  • Stenen har en porös struktur, den absorberar damm, svampar och vatten, och det är svårt att rengöra plattan till en ny typ. Om du använder detaljer för att avsluta dörrar på gatan i ett privat hus, blir materialet med tiden smutsigt, särskilt ljusa dekorativa stenar. För att förhindra sådana konsekvenser måste du behandla ytan med ett vattenavvisande medel. Kompositionen impregnerar plattorna och en skyddande film framträder från yttre påverkan av miljön. Färgen på detaljerna blir ljusare.
  • En vanlig betongyta är inte lämplig för steninstallation. Du måste limma på den putsade väggen. Och det är också omöjligt att limma på gips, eftersom delarna kommer att riva av det övre lagret av materialet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en dekorativ sten är det viktigt att ta hand om den inre stilistiska riktningen för detaljerna som kommer att kombineras med lägenhetens stil. Innan du köper en konststen bör du vara uppmärksam på färg, storlek, djup samt strukturens jämnhet eller grovhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du följer de allmänna rekommendationerna för att välja

  • Pris . Facing stone är en blandning med tillsats av färgämne. Ansvariga tillverkare använder material av hög kvalitet. Kostnaden för ingredienser kan inte vara särskilt låg, vilket återspeglas i den slutliga kostnaden för produkten.
  • Utseende prov. Den har en jämn färg på detaljerna. Färgen ska fördelas jämnt över objektet. Dålig färg är frisättningen av färgämnet till intilliggande plattor. Framsidan ska vara snyggt målad över och fri från fläckar, nötningar och genomgående hål. Hål i plattorna har en negativ effekt - förkorta livslängden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stensnitt . En konstgjord produkt av hög kvalitet har en enhetlig struktur. Partikelstorleken överstiger inte 5 mm, annars finns det stor sannolikhet för stenklyvning. Skivan hjälper till att avgöra hur den färgas. Om färgen på delens snitt skiljer sig något från produktens yta, indikerar detta att plattorna är målade över till hela djupet. Vid tillverkning av delar läggs färgämnet till massan under knådning, vilket innebär att små flisor och repor på stenens yta inte kommer att märkas och inte kommer att förstöra murverkets utseende.
  • För efterbehandling av entrédörrar utomhus - hemma, terrasser, balkonger, materialet måste vara frostbeständigt, dynamiska temperaturfluktuationer och hög luftfuktighet. Fördelen med denna finish är ett extra lager isolering: skydd av delar från värmeförlust på vintern och från överdriven värme på sommaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För ytor som utsätts för hög luftfuktighet eller direktkontakt med vatten, måste en betongsten användas som är resistent mot absorption på grund av dess struktur.
  • Välj inte gips material för efterbehandling av dörröppningar, dörrar inuti badrum eller badkar.
  • Du kan också dekorera invändiga dörröppningar, fönsterlutningar med egna händer.

Råd! Om det finns befintliga ojämna jambs kan du använda en dekorativ sten, det hjälper till att dölja defekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tid på dygnet och typen av ljus är viktiga eftersom texturen i stenfaner skapar en chiaroscuro -effekt runt den. Ju mindre ytan för efterbehandling, desto mer noggrant bör valet av stenstruktur vara för att undvika överväldigande och optisk minskning av interiören.

Bild
Bild

Designtips

Moderna interiörer i hus har stora enfärgade ytor. Designernas mål är att skapa intryck av en visuell expansion av rummet, eller omvänt, att minska zonerna så att bakgrunden i rummet är harmonisk. Denna typ av minimalism är ett verkligt problem för designern, eftersom denna stil är känslig för proportionerna av de delar som används.

Många människor letar efter färdiga lösningar som kommer att bli huvudidén och få fram de bästa funktionerna i rummets design, både generellt och i detalj.

Stenen härmar perfekt utseendet på tegel, småsten eller naturligt krossade klippfragment, vilket ger rummen en unik karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera väggen nära dörrar och dörröppningar lade konstruktörerna fram en klassisk stenmodell - det här är imitation av vanligt tegel … Denna typ ger interiören en riktig karaktär. Tack vare den subtila skuggningen betonas den tredimensionella effekten av ytan, vilket kommer att märkas av varje gäst i huset.

Om du väljer färg på väggytan kommer en smidig övergång att inträffa, som inte sticker ut i rummets övergripande färgschema. Det kommer att balansera den befintliga stilen med den nya väggdekorationen. Det är det idealiska valet för alla interiörer som letar efter sin egen individualitet, har en viss idé för placering i ett utrymme, men inte har särdrag. Införandet av tegel ser till att den inre layouten vitaliseras och ger platsen sin egen karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar att uppmärksamma stenens utseende, vilket påverkar följande egenskaper:

  • typ av belysning som används (dagsljus och konstgjord);
  • närvaron av material placerade på samma eller intilliggande yta (ljus eller mörk bakgrund);
  • impregnering av panelen, som inte bara skyddar produkten från yttre förhållanden, utan också skärper färgen.

Med tanke på de mest unika elementen i dekorativ sten, nämligen dess djupa struktur, kan man förvänta sig helt andra visuella effekter. I solljus kommer plattorna att lysa; i artificiellt ljus kan de vara mörkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa alternativen

De dekorativa stenkollektionerna skiljer sig åt i produktionsmetod, ytstruktur och färg. Alla dessa funktioner skapar ett specifikt mönster som kallas en stil.

  • För en hemgjord i minimalismens stil , dekorativ sten fungerar som en zonering. Används för dekoration matt, men rika färger av detaljer. Om rummet inte har tillräckligt med ljus bör murverk med blank yta användas. Grundtonerna är svartvita.
  • Klassisk stilen får släta och enhetliga plattformar. De dominerande färgerna i inredningen är beige och grädde. Imitation av en sten är under agat, alunit. En sådan sten kommer att framhäva dyra möbler, och ett dämpat varmt ljus kommer att skapa en mysig atmosfär.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högteknologisk med kontrasterande färger och geometriska former kompletterar den konstgjorda svarta stenen perfekt mot bakgrunden av en vit vägg med metalltillbehör.
  • För älskare i ekostil i de gröna och vita tonerna ser ytan på den snövit sten utmärkt ut, där levande växter i krukor kompletterar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rustik stilen kommer att betona tegelns bruna eller dämpade orange färg med en standard jämn form. Sådana detaljer kommer att smälta harmoniskt med möblerna.
  • Inredning i stil loft svårt att föreställa sig utan inslag av tegel. Faktum är att utan sådana fragment förloras atmosfären i denna riktning. Du måste välja ett gipsmaterial av blå, vita nyanser. För att uppdatera delar efter ett tag krävs målning efter önskemål.

Dekorstenen lockar uppmärksamhet. Det skapar intryck och definierar interiörens stil mer än något annat designelement.

Rekommenderad: