Tegelmålning (57 Foton): Måla Ytan På En Tegelvägg, Måla För Murverk, Hur Man Målar Fasaden På Gatan?

Innehållsförteckning:

Video: Tegelmålning (57 Foton): Måla Ytan På En Tegelvägg, Måla För Murverk, Hur Man Målar Fasaden På Gatan?

Video: Tegelmålning (57 Foton): Måla Ytan På En Tegelvägg, Måla För Murverk, Hur Man Målar Fasaden På Gatan?
Video: BORSTNING AV FASAD PÅ HAMRÈN CITY - ORSA 2018.09 2024, Maj
Tegelmålning (57 Foton): Måla Ytan På En Tegelvägg, Måla För Murverk, Hur Man Målar Fasaden På Gatan?
Tegelmålning (57 Foton): Måla Ytan På En Tegelvägg, Måla För Murverk, Hur Man Målar Fasaden På Gatan?
Anonim

Tegel är ett mycket populärt miljövänligt material för inomhus- och utomhusbruk. Ofta uppfyller dess första utseende inte våra krav. Då uppstår frågan om den dekorativa finishen av detta byggmaterial. Hur och hur kan detta göras? Låt oss analysera det nedan.

Hur väljer man färg?

Ett stort sortiment av färger presenteras på marknaden för byggmaterial idag. De skiljer sig åt i sammansättning, grund, omfattning och pris. Att välja rätt kvalitetsfärg är nyckeln till en lång livslängd. Det är nödvändigt att närma sig köpet mycket noggrant.

Först och främst måste du svara på frågan, vilken typ av vägg ska du måla? Blir det inredning eller exteriör?

Bild
Bild

Alternativ för utomhusbruk

När du väljer färg för att måla väggarna i ditt eget hus eller någon annan byggnad, var uppmärksam på ett antal parametrar.

  • Ångpermeabilitet … Denna indikator är av avgörande betydelse om hela väggarrayen är gjord av tegel. Genom att måla fasaden tätt med färg kommer du att beröva väggarna möjligheten att "andas". Kompetenta byggare tillhandahåller speciella ventilationsluckor för dessa ändamål. I det här fallet kan du välja en färg som inte har hög eller till och med medium ångpermeabilitet. Samma regel gäller för byggnader vars fasad endast är dekorerad med tegelstenar som de bara har motsatt sida.
  • Har du märkt att färgen på sömmarna ofta förstörs först? … Detta beror på analfabetet urval av material. Faktum är att betongblandningens sammansättning innehåller alkali. Alla färger är inte resistenta mot det, därför bör du vara uppmärksam på denna aspekt när du väljer.
  • Vattentålighet … Olika typer av tegel har sin egen fuktabsorberingshastighet, så materialet måste skyddas. Paint klarar detta framgångsrikt. Det ska inte läcka eller absorbera vatten.
  • Det är nödvändigt att ta det med hög vidhäftning .… Färgen ska fästa väl på ytan som ska appliceras. Dessutom är tegel ett poröst byggmaterial. Detta måste säkert beaktas. För att minska färgförbrukningen måste den ha en hög dold effekt (för att överlappa föregående lager).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av färger för utomhusdekoration

Det finns flera typer som är väl lämpade för att måla tegel på utsidan. Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar.

  1. Akryl … Ett av de mest efterfrågade materialen för väggmålning. Även om ånggenomsläpplighet inte är hög, är detta tillräckligt. Den största fördelen är dess förmåga att förhindra uppkomsten av saltfläckar. Detta är ett av huvudproblemen med dekorativa efterbehandlingsmaterial.
  2. Silikon … En av huvudreglerna för att måla tegelväggar är en årlig exponering efter att den har lagts. Tegelväggen målas bara ett år efter byggnationen. Denna typ av färg låter dig göra detta efter en vecka. Elasticitet ger det en sådan fördel. Även om murverket krymper förblir beläggningen oförändrad. Den uppenbara nackdelen är den höga kostnaden.
  3. Silikat … Denna emalj kommer att överraska dig positivt med sitt pris, men dess egenskaper lämnar mycket att önska. Troligtvis måste väggen uppdateras efter 2 eller 3 år. Faktum är att färg- och lackmaterialet inte är särskilt motståndskraftigt mot aggressiva miljöpåverkan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interna arbeten

Tegelverk kan ofta hittas i moderna snygga interiörer. Det är ganska acceptabelt för stilar som loft, rustikt eller industriellt. Valet av färg är ett viktigt steg. Det slutliga resultatet och interiörens estetik beror på det.

De viktigaste kriterierna som bör ligga till grund för urvalet är följande:

  • miljövänlighet;
  • dekorativ effekt.

Alla dessa krav uppfylls med en sådan form som vattendispersionsfärg, annars kallas det också vattenbaserad färg. Basen kan vara akryl, då håller färgen mycket länge. Det kan finnas mineraler.

Om du behöver måla en vägg i ett badrum eller ett annat rum med hög luftfuktighet, välj sedan en akrylfärg med närvaro av latex. Detta hjälper till att undvika sprickor och olika ränder vid kontakt med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Det första materialet du behöver köpa är en primer. Det kan, precis som färg, ha en annan bas. Det idealiska alternativet skulle vara att välja en färg och primer med en identisk bas.

Av de enklaste verktygen måste du ta:

  • rulle eller borste med styva borst;
  • smärta för att injektera en obehandlad yta eller skapa en skaveffekt på en redan applicerad beläggning;
  • handskar för handskydd;
  • speciella skyddsglasögon (om sådana finns);
  • sprayflaska (tillval);
  • färgskrapa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att måla en tegelvägg själv behöver du inte en så stor uppsättning verktyg. För proffs är detta val mycket bredare.

Om det finns bland dina vänner eller bekanta så kan du be att få låna dem.

Ytförberedelse

Ett av de viktigaste stadierna, som kvaliteten på arbetet och beläggningens hållbarhet beror på. I det här fallet kommer schemat inte att vara radikalt annorlunda, både för internt och externt arbete. Så nedan har vi listat alla andra steg. Deras antal kan variera, eftersom vi kommer att överväga det svåraste alternativet.

Den gamla beläggningen ska tas bort helt från tegelstenen. Detta kommer inte att vara lätt, men nödvändigt. För att göra detta, använd en speciell färgförtunning. Fuktiga färgrester ska enkelt avlägsnas med en skrapa.

  • Slipa hela ytan med grovt sandpapper. Detta hjälper färgen att ligga platt.
  • Om det finns synliga brister i form av sprickor eller sprickor, förseglas de med kitt. Glöm inte! Efter det är det nödvändigt att bearbeta dessa "sår" med gips.
  • Sömmarna kräver också särskild uppmärksamhet. Om detta är ett nytt murverk bör det inte vara några problem med dem. På gamla väggar kräver de ofta renovering. För detta är betong bäst lämpad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gå över hela ytan med styva borst. Det gör det möjligt att ta bort damm, färgrester och andra föroreningar från väggplanet.
  • Ibland kan oljiga fläckar dyka upp på en tegelvägg på grund av vårdslös drift. Du måste också bli av med dem. Om detta inte görs kommer fläckarna att visas på den färska färgen. Ta bort dem med tvättmedel eller tvål. Var noga med att skölja dessa platser med vanligt vatten så att det inte blir några ränder.
  • Låt väggen torka helt innan du applicerar tätningsmedlet. Du kan också använda en speciell lack.
  • Vi har redan skrivit om vikten av en primer. Så, slutskedet blir dess tillämpning. Detta verktyg främjar färgen att fästa bra på ytan och kommer att förlänga livslängden för baslacken avsevärt.
  • Eftersom teglet är ganska poröst bör primern appliceras flera gånger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Målningsprocessen

Att måla väggen korrekt är lika viktigt som att förbereda ytan väl.

Inomhus

Efter att ha tänkt att måla en vägg i en lägenhet eller ett hus är det värt att på förhand bestämma vilken effekt du vill få i slutändan. Interiörmålning är mer dekorativ än skyddande.

Särskild uppmärksamhet bör endast ägnas rum med hög luftfuktighet. Här är det bättre att skydda färgen med ett extra lager speciellt lack.

  • Nytt tegelverk med perfekt utförande kräver ett minimum av målararbete. Det finns inga särdrag eller komplikationer. På grund av sitt attraktiva utseende lämnas det ofta i sitt ursprungliga skick. I detta fall behöver du bara belägga den med klinkerolja för att skydda den mot mögel.
  • Paletten med tillgängliga nyanser låter dig välja vilken färg eller ton som helst. Dessutom behöver det inte upprepa interiörens färgschema. En ljus färg accent i form av en kontrasterande tegelvägg kommer definitivt inte ignoreras och kommer att bli en höjdpunkt.
  • Allt murverk har sömmar. De kan vara helt osynliga eller ganska djupa. Det är de som kan utfärdas i en annan färg. Sådant murverk kommer att se mer strukturerat ut.
  • Färgning i vitt. Du kan göra en fyllning i full färg eller en åldrad kalkningseffekt. Detta är inte särskilt svårt att uppnå med utspädd färg och en pensel. Den senare ska ha glesa borst och vara styv. Glöm inte att täcka golvet och andra ytor med en skyddande film så att du senare inte behöver tvätta dem på länge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du kan förbättra åldrande effekten med vanligt grovt slipande sandpapper. Gå över den torkade färgen, men bara på vissa ställen. För att skapa en matt yta och skydda väggen, täck den med samma lack.
  • Kreativitet. Väggens yta kan vara godtyckligt annorlunda. Allt beror på din fantasi och önskan. Om du skapar en interiör i industriell stil är ovanliga ritningar och graffiti lämpliga. De kan tillverkas med speciella färgburkar och schabloner.
  • Ibland vill du få effekten av en rökt vägg. Vanlig färg är inte lämplig för detta. Men fläcken klarar denna uppgift mycket bra. Valet av nyanser är ganska brett, så alla kan hitta rätt ton. Måla inte ytan helt. Lämna några av tegelstenarna obearbetade för den mest naturliga effekten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utanför huset

När ytan har förberetts och primern har torkat kan du börja måla. Om du har en sprutpistol eller lånat den från välbekanta byggare, är detta perfekt för att måla texturerade ytor. Att arbeta med det kräver en viss skicklighet, så först öva på en yta som du inte har något emot.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varmt, torrt väder kommer att vara huvudvillkoret för högkvalitativ målning. Temperaturen utanför bör inte vara lägre än 5 grader. För vissa färger kan denna indikator ändras uppåt eller nedåt, så läs noggrant informationen på förpackningen.

Om fasadens yta inte är särskilt stor är det bättre applicera det första lagret utan avbrott … Du kommer att undvika ränder. Naturligtvis, med de stora dimensionerna av byggnaden, kommer detta att vara svårt att göra. Försök att avsluta minst en vägg, och efter en paus, börja måla nästa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är väldigt obekvämt att rengöra borsten varje gång. Vid korta pauser, vira in det i plast för att förhindra att det torkar ut.

När du väljer en färg för husets fasad, var uppmärksam på att det passar bra med grunden. De ska se harmoniska ut med varandra. Om staketet på din webbplats också är av tegel, rekommenderar vi för bildens integritet att måla det i en identisk nyans

Bild
Bild
Bild
Bild

Design exempel

En interiör i loftstil med en tegelvägg, med sin enkelhet, ser väldigt intressant ut. Designernas uppgift är att skapa en oavslutad effekt. Estetik ska inte påverkas. Väggen ser gammal ut, men väldigt original.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flerfärgade tegelstenar på balkongen kommer att skapa ett glatt humör även på en molnig dag. Din personliga balkong kommer definitivt att sticka ut från dina grannas gråa slättväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det främre tegelverket, behandlat med grå färg, ger huset en aristokratisk och stram look. Detta färgschema är praktiskt.

Rekommenderad: