Hur Man Målar En Sandlåda? 18 Foton Hur Man Målar Sandlådor I Trä Vackert? Barns Sandlåda Färger Och DIY Målning

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Målar En Sandlåda? 18 Foton Hur Man Målar Sandlådor I Trä Vackert? Barns Sandlåda Färger Och DIY Målning

Video: Hur Man Målar En Sandlåda? 18 Foton Hur Man Målar Sandlådor I Trä Vackert? Barns Sandlåda Färger Och DIY Målning
Video: KAWAII påskhare | Rita ditt eget sista minuten-kort 2024, April
Hur Man Målar En Sandlåda? 18 Foton Hur Man Målar Sandlådor I Trä Vackert? Barns Sandlåda Färger Och DIY Målning
Hur Man Målar En Sandlåda? 18 Foton Hur Man Målar Sandlådor I Trä Vackert? Barns Sandlåda Färger Och DIY Målning
Anonim

Sandlådan är utan tvekan en favoritplats för varje barn att leka. Det finns ingen unge som inte skulle vilja bygga sandslott eller gräva djupa hål med en spade.

Du kan göra en sandlåda själv med trä, metall eller plast . Men för att det ska vara vackert måste det vara ordentligt dekorerat. Och för att det ska glädja barnet så länge som möjligt måste du ta hand om det ordentligt, nämligen måla det då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver du måla?

Efter att ha köpt eller byggt en sandlåda måste strukturen bearbetas. Om detta inte görs kommer det att försämras efter en kort tid.

Sådana förändringar är främst relaterade till placeringen av sandlådan . Hon är utomhus året om, under konstant påverkan av naturliga manifestationer - sol, snö, regn. De påverkar externa designförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är en barns sandlåda av trä. Konstruktionen av brädor anses vara den säkraste, mest hållbara och vackraste, men trots detta är den mest känslig för deformation. Det följer av detta att det måste behandlas med speciella föreningar eller färg. Detta kommer hjälpa:

  • förlänga livslängden;
  • förhindra uppkomsten av olika mikroorganismer och bakterier.

Med specialfärger och penslar kan du måla vad du vill och skapa ett riktigt mästerverk. Detta kommer att göra det ännu mer intressant för barnet att leka i sandlådan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur målar man sandlådan?

Valet beror naturligtvis på materialet från vilket strukturen är gjord. I specialaffärer måste du välja exakt vilken typ av färg som är avsedd för att måla en specifik yta. Tillverkaren måste ange vilka typer av ytor produkten kan användas för.

Färg för träytor skiljer sig från kompositionen avsedd för metallkonstruktioner

Det är bättre att använda akryl - det målar bättre över träkonstruktioner och har en utmärkt skyddande funktion, skyddar trädet från regn och snö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylfärger är också mycket värmebeständiga, hållbara och säkra. Det är hon som anses vara minst giftig, därför är det ett idealiskt alternativ för att måla en barns sandlåda.

När du väljer material för målning måste du vara uppmärksam på kompositionen, hållbarheten och tillverkaren .… Det är bäst att välja den mest pålitliga och populära tillverkaren som garanterar kvaliteten och säkerheten för sina varor.

Med tanke på att färger och lacker köps för att måla en barns sandlåda, är det lämpligt att se till att det finns kvalitetscertifikat.

Bild
Bild

Färgval

Förutom valet av färg i komposition och typ för färgning måste du också vara uppmärksam på färgen. Det är mycket viktigt att sandlådan ser vacker ut och är trevlig för barnet. Viktiga faktorer och kriterier måste beaktas.

  • Barnets kön . För en tjej kan du välja en mer känslig färg. Till exempel kan du använda rosa eller rött. För en pojke är blått eller grönt lämpligt.
  • Barnets preferenser . Om han är tillräckligt gammal, kan färger och har favoriter, be om råd. Detta kommer att vara korrekt ur en psykologisk synvinkel. Barnet kommer att bli mycket glad över att hans åsikt är intresserad, och han deltar i processen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående kriterier, som läses som de viktigaste, måste du också vara uppmärksam på föremålen och byggnaderna som ligger nära sandlådan . Om det till exempel finns ett lusthus eller gunga på gården, målad, säg gul, skulle det vara logiskt att ordna sandlådan i samma färg. Således kommer du att skapa en enda och holistisk bild där alla objekt, även olika i syfte, kommer att se harmoniskt ut på samma territorium.

Om så önskas kan du använda mer än en färg för färgning. Att kombinera olika färger är en mycket intressant lösning. Detta kommer att få sandlådan att se roligare och original ut.

Bild
Bild

Målningsteknik

Det är mycket viktigt att känna till reglerna och tekniken för applicering av färg. Tekniken består av flera steg.

  • Välj rätt lämpligt material.
  • Förbered strukturen för målning. Om det behövs, jämna ut, rengör ytan och ta bort föregående färgfärg, om någon.
  • Applicera ett speciellt medel på ytan innan du målar. Om vi pratar om en träkonstruktion kan du använda vattenbaserad färg. Om du målar en metallkonstruktion, gör alla kompositioner som är utformade för denna typ av yta. Detta är nödvändigt för att färgen ska fästa bättre på ytan.
  • När det första lagret är torrt kan ett andra lager färg appliceras. Du behöver en pensel, en eller flera, beroende på hur många färger du planerar att använda. Det är lämpligt att börja färga inifrån och först gå utåt.
  • När du målar den yttre ytan är det lämpligt att höja strukturen ovanför marken så att den inte vidrör gräset eller jorden. Detta förhindrar att din pensel blir smutsig på marken, och ditt arbete kommer att se snyggt ut.

Efter färgning ska sandlådan torka helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi vill också ge dig några användbara tips och tricks, varefter du kan göra jobbet korrekt

  1. Om detta är en ny, precis monterad sandlåda som aldrig har målats tidigare kan du klara dig utan förberedande arbete. Men om designen har stått länge måste flera operationer utföras. Dessa inkluderar att ta bort det gamla färgskiktet, rengöra och slipa ytan. Det gamla färgskiktet måste tas bort. Så den nya färgen lägger sig bättre och mjukare, det blir ingen skalning.
  2. Om du byggde strukturen själv från brädor som redan var hemma eller köptes i en butik, är det lämpligt att rengöra ytan med en hyvel så att ytan är jämn och slät. Så du kommer att rädda ditt barn från repor och sår.
  3. Om du målar en sandlåda med tak måste du först applicera materialet direkt på det och sedan på basen.
  4. Glöm inte din egen säkerhet under arbetets gång. Var noga med att använda personlig skyddsutrustning. Handskar hjälper till att hålla händerna från att bli smutsiga, och ett andningsskydd skyddar ditt andningssystem. Använd om möjligt även skyddsglasögon. Trots att moderna färger och lacker är tillverkade av säkra material, enligt tillverkaren, är färg fortfarande en ganska giftig produkt.

Det är bäst att måla sandlådan utomhus, där det finns gott om utrymme, till exempel i trädgården. Närvaron av ledigt utrymme gör det möjligt att enkelt och snabbt få jobbet gjort.

Rekommenderad: