Mot Tegel (112 Bilder): Halmfärgade Keramiska Tegelstenar, Dekorativt Brunt Och Persikamaterial För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Mot Tegel (112 Bilder): Halmfärgade Keramiska Tegelstenar, Dekorativt Brunt Och Persikamaterial För Hemmet

Video: Mot Tegel (112 Bilder): Halmfärgade Keramiska Tegelstenar, Dekorativt Brunt Och Persikamaterial För Hemmet
Video: How to apply Conveen® Optima and Conveen® Active urine bag 2024, Maj
Mot Tegel (112 Bilder): Halmfärgade Keramiska Tegelstenar, Dekorativt Brunt Och Persikamaterial För Hemmet
Mot Tegel (112 Bilder): Halmfärgade Keramiska Tegelstenar, Dekorativt Brunt Och Persikamaterial För Hemmet
Anonim

Vänd tegel har utmärkta dekorativa egenskaper och används ofta för dekoration av byggnadsfasader och inre utrymmen. Materialet finns i ett brett sortiment, i en mängd olika färger och texturer, vilket förenklar valet av önskat alternativ och gör det ännu mer populärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Facing tegel är ett mångsidigt efterbehandlingsmaterial som gör att du kan dölja brister i murverk av bärande väggar, dessutom isolera fasaden och ge byggnaden ett spektakulärt och ädelt utseende. Huset, mött med dekorativa tegelstenar, blir centrum för uppmärksamhet och ser väldigt presentabelt ut. Huvudskillnaden mellan sten och vanliga silikat- eller keramikprodukter är ytstruktur, färgskala och komposition.

Kalksten, cement och röd lera används som råmaterial för tillverkning av beklädnadsmodeller och tillsatser, mjukningsmedel, pigment och färgämnen används som ytterligare komponenter. Närvaron av vissa komponenter, liksom deras andel, bestäms av typen av sten och tekniken för tillverkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hög konsumenternas efterfrågan på belagd material beror på ett antal av dess obestridliga fördelar. Bland dem kan man särskilja tegelns höga dekorativa egenskaper, vilket förklaras av en bred färgpalett och en mängd olika former, texturer och mönster. Dessutom minskar den fodrade ytan avsevärt värmeförlusten i lokalerna och tillåter inte att yttre buller från gatan tränger in inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna inkluderar den höga termiska stabiliteten hos de flesta modeller, liksom deras förmåga att klara plötsliga temperaturförändringar. Den tegelfasade fasaden tolererar hög luftfuktighet väl och är inte rädd för frekvent och långvarig nederbörd. På grund av ansiktsstenens höga motståndskraft mot aggressiva miljöförhållanden kan materialet användas i alla klimatzoner, inklusive områden med ett starkt kontinentalt klimat och norra territorier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Emellertid, tillsammans med många fördelar, har materialet ett antal nackdelar. Nackdelarna inkluderar risken för överbelastning av fundamentet, de höga kostnaderna för vissa typer och behovet av att använda dyra limblandningar för fasad. Användningsområdet för tegelstenar är ganska omfattande. Förutom att bekläda källaren och fasaden, används materialet aktivt vid konstruktion av staket och pelare, liksom för efterbehandling av små arkitektoniska former: bågar, lusthus och trädgårds- och parkstaket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hela stenar finns i 2 versioner: massiva och ihåliga . Ihåliga modeller väger 30% mindre än sina fasta motsvarigheter och utmärks av högre värmeisoleringsegenskaper och ett lågt pris. Användningen av ihåliga tegel ökar beklädnadens värmebesparande egenskaper med 15% jämfört med användning av fasta produkter. Därför bör de nödvändiga åtgärderna vidtagas för ytterligare isolering av fasaden när man använder modeller som en finish.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Klädstenen klassificeras enligt tekniken för tillverkning. Totalt urskiljs fyra sorter, som alla bara har sina inneboende driftsegenskaper och dekorativa egenskaper.

Bild
Bild

Keramiska tegelstenar

Råvaran för tillverkning av detta material är röd lera. Kärnan i tillverkningsmetoden reduceras till bildning av lerämnen med hjälp av en specialpress med ytterligare torkning och eldning i speciella ugnar. Förutom lera innehåller materialets sammansättning mineraltillsatser och mjukgörare, som tjänar till att förbättra arbetskvaliteten hos det färdiga teglet. Koldamm, slagg, aska och kvartssand används som sådana tillsatser. Huvudskillnaden mellan den stenbelägna stenproduktionstekniken är noggrann bearbetning av alla komponenter före blandning. Den färdiga produkten ska vara fri från främmande inneslutningar och synliga defekter.

Ytan på keramiska produkter varierar . Förutom en matt och glansig finish med en slät konsistens kan du använda ugnsproduktionsmetoden för att få reliefmodeller med en imitation av natursten. Färgpaletten för keramiska produkter är också varierad. Mineralkomponenter som kromoxid, finmalet järn eller manganmalm och alla typer av pigment används som färgämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Frånvaron av giftiga och giftiga komponenter, liksom det naturliga ursprunget för de viktigaste råvarorna, gör den keramiska stenen helt säker och miljövänlig och gör att den kan användas inte bara för externa utan också för interna efterbehandlingar. Dessutom absorberar keramik inte fukt och tillåter luft att passera väl, vilket säkerställer materialets förmåga att "andas" och eliminerar risken för mögel och mögel.

Fördelarna med keramikbeklädnad inkluderar absolut brandsäkerhet, höga ljudisoleringsegenskaper, motståndskraft mot temperaturfluktuationer, enkel installation och tillgång till ett stort utbud av keramik på marknaden för varje budget och smak. Nackdelarna inkluderar en ganska hög kostnad och sannolikheten för att köpa produkter av låg kvalitet. Det senare orsakas av ett brott mot tekniken för knådning och eldning av lera, vilket resulterar i att stenen blir ganska ömtålig och ful.

För att skydda dig från att köpa defekt material måste du använda tjänster från betrodda leverantörer som köper produkter från pålitliga tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klinker tegel

Klinkersten är ett slags keramik och är också tillverkat av lera. Dess största skillnad mot vanliga keramiska tegelstenar är kvaliteten på råvarorna och bränningstemperaturen. Grunden för klinkerprodukter är eldfast lera, och värmebehandling sker vid mycket höga temperaturer och når 1200 grader. Tegelstenen på detta sätt kännetecknas av hög densitet och minimal vattenabsorption. Detta möjliggör användning av klinkermaterial inte bara för utformningen av källaren och fasadbeklädnaden, utan också för beläggning av trottoarer, stigar och broar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klinkersten klarar bra av aggressiva miljöpåverkan och klarar upp till 100 frysnings- och tiningscykler, vilket gör den till ett av de mest hållbara materialet. De otvivelaktiga fördelarna med klinkerprodukter inkluderar låg hygroskopicitet, motståndskraft mot blekning i solen, utmärkta värmeisoleringsegenskaper och höga dekorativa förmågor. Nackdelarna inkluderar en ganska stor vikt av produkter, vilket avsevärt ökar belastningen på fundamentet och hög värmeledningsförmåga. Dessutom är klinkerens vidhäftningsegenskaper inte särskilt höga. Detta beror på materialets dåliga absorptionsförmåga, vilket gör appliceringen av lim och kittföreningar mycket svår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyperpressad sten

Hyperpressad sten produceras genom icke-eldad pressning. En blandning av granitavskärmning, skalsten, cement och vatten används som råvara för tillverkningen. Genom sin struktur och sammansättning är materialet betong av särskild hållfasthet, gjord i form av ett tegel. På grund av sin ökade hållfasthet och utmärkta väderbeständighet är hyperpressad sten ett idealiskt alternativ för yttre design och är inte på något sätt sämre än klinkerprodukter när det gäller dess prestandaegenskaper.

Externt är hyperpressad tegel mycket lik natursten och ser spektakulär ut i murverk. Under tillverkningsprocessen blandas betonglösningen enkelt med en mängd olika färgämnen och är tillgänglig på marknaden för efterbehandlingsmaterial i en bred färgpalett.

Bild
Bild

Men tillsammans med de uppenbara fördelarna har betong fortfarande nackdelar. Nackdelarna inkluderar sannolikheten för sprickbildning, som orsakas av termisk expansion av materialet, liksom en alltmer märkbar förlust av färg med tiden. Dessutom har betongstenen en tillräckligt stor vikt, vilket orsakar ytterligare påfrestning på fundamentet och stödkonstruktioner.

Låg ångpermeabilitet anses också vara en nackdel, vilket kräver ytterligare åtgärder för att säkerställa fasadens ventilation.

Bild
Bild

Silikat tegel

Sandkalksten var särskilt populär i slutet av förra seklet. Gamla träbyggnader kantades med dem, vilket gav dem ett oigenkännligt utseende och förlängde deras liv. Materialet var anmärkningsvärt för bred konsumenttillgänglighet och lågt pris. Idag har silikattegel vika för handflatan av mer moderna fasadmaterial och har blivit mindre och mindre använt som efterbehandlingsmaterial. Detta beror först och främst på inte alltför uttrycksfulla dekorativa egenskaper hos produkterna och ganska tung vikt.

De viktigaste råvarorna för framställning av silikat är kalk och kvarts sand . Materialets tillverkningsteknik består i att bilda ämnen med deras efterföljande placering i speciella autoklaver, där kompositionen stelnar under påverkan av hög temperatur och tryck. Fördelen med silikatstenar är ett högt frostbeständighetsindex, vilket gör att materialet enkelt kan uthärda över 75 frysnings- och tincykler utan att förlora sin integritet och arbetskvaliteter.

Bild
Bild

Dessutom är tegelstenen helt ofarlig för människors hälsa, vilket beror på frånvaron av giftiga tillsatser och syntetiska färgämnen i dess sammansättning. Det finns också en hög biologisk resistens hos materialet mot mögel och mögel. Dessutom är silikat inte intressant för gnagare och insekter, det isolerar rummet perfekt och är kompatibelt med alla typer av lösningar. Fördelarna inkluderar också låg kostnad, enkel installation, tydliga geometriska former och standardmått.

Nackdelarna med silikatmodeller inkluderar hög vattenpermeabilitet, når 8%, ökad värmeledningsförmåga och för mycket vikt. Fylliga modeller väger nästan 30% mer än keramiska och kräver ett stort underlag och starka väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Dimensionerna för varje typ av tegelstenar är strikt bestämda av normerna i den statliga standarden och anges alltid i medföljande dokumentation. Detta underlättar mycket beräkningen och förvärvet av den erforderliga mängden material. Normerna för en enda standard bestämdes under första halvan av förra seklet, nämligen 1927, och har varit oförändrade sedan dess. Standarden gäller både vanliga konstruktioner och frontmodeller och har följande betydelser: måtten på en silikat och en keramisk sten är 250x120x65 mm, dubbel-250x120x138, förtjockad eller en och en halv-250x120x88 mm.

GOST tillhandahåller emellertid också icke-standardalternativ, de mest populära av dessa är smala märkningsprodukter på 0, 7NF, vars storlek är 250x85x65 mm. En och en halv version av sådana exemplar har dimensioner på 250x85x88 mm. Dessa produkter används vid restaurering av gamla byggnader, vilket gör det möjligt att avsevärt minska belastningen på deras fundament. Dimensionerna på klinkerstenar skiljer sig något från storleken på silikat och keramik, och förutom standard 250x120x65 har de alternativ 250x90x65 och 250x60x65 mm. Som du kan se ändras endast produktens höjd, medan längden och bredden förblir desamma. Ett undantag är den långsträckta modellen med måtten 528x108x37 mm, vilket är mer än dubbelt så lång som basversionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ickeeldade hyperpressade tegelstenar finns också i fyra standardstorlekar: 250x120x65, 250x90x65, 250x60x65 och 250x120x88 mm. Förutom den ryska GOST är den europeiska standarden allmänt representerad på marknaden, där det finns två kategorier: NF och DF. NF -indexet betecknar produkter i det traditionella formatet som mäter 240x115x71 mm, medan DF innehåller tunna modeller som motsvarar arkitektoniska klassiker med dimensioner på 240x115x52 mm. För att undvika problem med att förbanda sömmarna när du vetter mot fasaden, rekommenderas att du köper produkter enligt endast en av standarderna.

Standardisering av dimensioner låter dig beräkna den erforderliga mängden material för att möta ett visst område och beräkna också beklädnadens vikt. Så för att avsluta en kvadrat på ytan krävs 61 enkla (25x12x6, 5 cm), 45 en och en halv (25x12x8, 8 cm) och 30 dubbla tegelstenar med en storlek på 25x12x13, 8 cm., dessa beräkningar ges utan att ta hänsyn till sömmarna. Med hänsyn till dem kommer det nödvändiga antalet produkter att se ut som 51, 39 respektive 26 stycken.

Klädvikten beräknas individuellt med hänsyn till materialtypen och dess tjocklek. Vikten av enstaka modeller börjar från 1,7 kg, medan dubbla fylliga silikatprodukter kan nå 6 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett

Den moderna marknaden för motstående material presenterar ett stort antal tegelfärger. Keramiska modeller presenteras främst i röda och bruna toner, men variationen i deras nyanser är så stor att det inte kommer att vara svårt att välja ett material för varje smak. Men trots det stora utbudet av färglösningar föredrar många konsumenter naturliga, utan användning av färgämnen och pigment, lera färg.

Men när du väljer produkter i naturliga färger måste du vara mycket försiktig. Tegel av olika partier skiljer sig ofta från varandra, vilket är mycket märkbart på fasaden och förstör dess utseende. Skillnaden i färg beror på kvaliteten och förhållandet mellan tillsatserna som används vid knådning av lerorna, liksom ett brott mot bränningstekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyperpressade tegelstenar har kanske den bredaste färgpaletten. Materialet målas i önskade färger genom tillsats av färgämnen och pigment. Denna teknik gör det möjligt att uppnå samma enhetliga färg i hela tegelns volym, och, med förbehåll för de nödvändiga proportionerna av färgkomponenterna, gör produkterna från olika satser absolut oskiljbara i färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt efterfrågas modeller av persika och beige, samt halm, elfenben och ljus choklad. Svartvita tegel ser också bra ut på fasaden, och älskare av icke-standardiserade lösningar kommer att uppskatta burgunder, terrakotta och gröna nyanser.

Sandkalksten är målad enligt samma princip som betong. Pigment eller färgämne tillsätts med en speciell dispenser under knådning. Det bör dock noteras att färgat tegel är något sämre i styrka än omålat silikat. Detta beror på den betydande andelen färg i den totala volymen av råvaror, och för att undvika en minskning av materialets prestanda målar många tillverkare bara en av dess sidor. De mest populära färgerna på sandkalkstenar är vita, gula och rosa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och konsistens

Ytan på tegelstenen påverkar också fasadens övergripande utseende. Och om silikatmodeller har en mestadels plan yta, presenteras keramik- och klinkerprodukter i en mängd olika texturer och reliefer. Ritningen av det figurerade mönstret utförs i fasen för att bilda ämnena, varefter de skickas till ugnen. Totalt finns det fem tekniker för att dekorera tegel.

Gunning -tekniken består i att applicera dekorativa chips på råklinkmodellerna. Därefter skickas ämnena för bränning, och mineralflisarna sintras med kanterna på teglet och bildar en intressant konsistens

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Engobing -tekniken består i att applicera en flytande keramisk massa på ytan av tegelstenarna som torkats före bränning. Därefter skickas produkten till ugnen och vid utgången får en tunn keramisk beläggning som liknar en glasfilm

Ibland appliceras keramiska blandningar inte på hela arbetsstycket, utan bara på dess individuella områden, vilket resulterar i mjuka färgövergångar som lockar uppmärksamhet med sin ovanlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasmetoden består i att applicera en speciell komposition på den oförbrända ytan av en tegelsten, vars grund är glaspulver. Därefter går arbetsstycket för bränning och som ett resultat bildas en tjockare och starkare glasfilm på dess yta än i det tidigare fallet

Glaserade modeller används inte bara för fasader. Materialet har fått stor tillämpning i beklädnad av spisar, pelare och inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniken för texturerad applikation består i bildandet av det önskade mönstret eller mönstret på våta ämnen med deras efterföljande avfyrning. Denna metod används när du dekorerar ytan på en halvantik sten och för att skapa en imitation av olika texturer

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flisade eller rustika tegelstenar erhålls som ett resultat av mekanisk ytbehandling som imiterar en flisad natursten. Produkterna ser mycket naturliga och visuellt oskiljbara från prototypen på ett avstånd. Populära färger på flisade mönster är gråtoner och bruna nyanser

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med traditionella modeller av tegelstenar är formade, eller, som det också kallas, figursten, mycket efterfrågad. Materialet finns i en mängd olika former och färger och används för att klä komplexa arkitektoniska element som pelare, vedeldade spisar, valv och lusthus. Lockiga produkter kan kombinera olika ytor och är oumbärliga för motsatta eldstäder och dörröppningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudkriteriet för att välja en tegelsten är stiftelsens förmåga att bära ytterligare vikt. Vanligtvis beräknas vikten av bärande konstruktioner, tak och beklädnad i konstruktionsstadiet, men om en redan färdig konstruktion ska mötas är det nödvändigt att höja dokumentationen och se driftsegenskaperna och det tillåtna belastning på fundamentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om husets grund är armerade betongblock, kan du köpa en tegelsten baserad på personliga preferenser. Men när du vetter mot gamla hus med remsor, är det bättre att välja ihåliga enkelmodeller i keramik.

Nästa kriterium för val av material är dess kostnad. Så priset på en lätt keramisk sten är 12-20 rubel, medan för en och en halv halv ihålig modell måste du betala från 20 till 28 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för klinkerprodukter är något högre. En produkt med en slät yta som mäter 250x85x65 mm kostar minst 29 rubel, och en modell av samma storlek, men med korrugerad prägling, kostar 35 rubel. Hyperpressade betongstenar kostar ungefär samma. Smidiga modeller kan köpas för 23-25 rubel, medan priset på texturerade kopior varierar från 25 till 30 rubel per tegel.

Om de medel som avsatts för husets beklädnad inte är särskilt mycket, kan du stanna vid färgade silikatmodeller. Deras kostnad med en smidig design är bara 15 rubel. Texturerade sandkalkstenar kommer att kosta lite mer. Deras kostnad ligger i intervallet 24-26 rubel. De dyraste är produkterna från utländska tillverkare, för vilka priset på en tegelsten kan gå upp till 130 rubel.

Bild
Bild

Tillverkare

Hittills är många företag engagerade i tillverkning av tegelstenar i Ryssland, men produkterna från bara några få av dem har det största antalet positiva recensioner.

" Belebeyevsky tegelfabrik " har producerat vändmaterial i 23 år. Företaget har en egen lergrop och specialiserar sig på tillverkning av keramiska ihåliga modeller. Anläggningen producerar 60 miljoner tegelstenar per år och är ledande på hemmamarknaden.

Bild
Bild

" Golitsyn keramiska produkter anläggning " producerar ett brett utbud av tegelstenar. Tillsammans med massproduktion har företaget lanserat tillverkning av exklusiva tvåfärgade modeller samt halvantika reliefprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Zheleznogorsk tegelfabrik " också välkänd i Ryssland och grannländer. Företaget har funnits sedan 1994 och har sedan starten skapat konsumenternas erkännande. Anläggningens produktionskapacitet är 40 miljoner stycken per år, och sortimentet representeras av flera dussin modeller med imitation av sammet, sten och träkornmönster. Dessutom producerar företaget en enorm mängd formade massiva tegelstenar, liksom ihåliga konvexa och formade tegelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Kirovskij tegelfabrik " producerar upp till 100 miljoner bitar silikatväggstenar i olika nyanser. Företaget har etablerat produktionen av ihåliga och fasta produkter med avlastningsyta och effekten av flisade tegelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Markinsky tegelfabrik " har också ett eget stenbrott och bedriver produktion av miljövänliga tegelstenar. De unika kvaliteterna av lera gör det möjligt att tillverka produkter utan användning av pigment och färgämnen, vilket ger modeller med en jämn och djup färg. Företaget använder högteknologisk utländsk utrustning och ett elektroniskt styrsystem för varje sats.

De tillverkade produkterna har både en slät och en reliefyta gjord i form av ett rev, vass eller stenstruktur. Anläggningens produktionskapacitet är 65 miljoner stycken per år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra applikationsexempel

Den moderna marknaden för motstående material erbjuder ett stort utbud av tegelstenar. En mängd olika färger och texturer underlättar mycket valet och låter dig genomföra de mest vågade designbesluten.

  • Klinkerstenar på fasaden ser eleganta och ädla ut.
  • Billig men estetisk sandkalkfinish.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den breda färgpaletten för hyperpressade produkter är fascinerande.
  • Keramiken i fasadbeklädnaden ser snygg och modern ut.
  • Tegelstenar med glaserad effekt är mycket harmoniska i den yttre dekorationen av offentliga byggnader.

Rekommenderad: