Hur Mycket Murbruk Behövs För Att Lägga Tegel? Förbrukning Och Beräkning Av Cement Per 1 Cu. M Och 1 Kvm. M Tegel

Innehållsförteckning:

Video: Hur Mycket Murbruk Behövs För Att Lägga Tegel? Förbrukning Och Beräkning Av Cement Per 1 Cu. M Och 1 Kvm. M Tegel

Video: Hur Mycket Murbruk Behövs För Att Lägga Tegel? Förbrukning Och Beräkning Av Cement Per 1 Cu. M Och 1 Kvm. M Tegel
Video: Демонтажные работы в новостройке. Все что нужно знать #3 2024, April
Hur Mycket Murbruk Behövs För Att Lägga Tegel? Förbrukning Och Beräkning Av Cement Per 1 Cu. M Och 1 Kvm. M Tegel
Hur Mycket Murbruk Behövs För Att Lägga Tegel? Förbrukning Och Beräkning Av Cement Per 1 Cu. M Och 1 Kvm. M Tegel
Anonim

I den moderna världen är det omöjligt att klara sig utan tegelstenar. De är nödvändiga för uppförandet av olika byggnader, strukturer, bostadshus, industriella lokaler, strukturer för specifika ändamål (ugnar för olika ändamål, torktumlare). Tegelverk i sig kommer inte att hålla. Det finns olika typer av lösningar för att "binda" blocken till varandra. I denna artikel kommer vi att prata om blandningar för murverk, deras funktionella betydelse, proceduren för att beräkna deras mängd och massa.

Bild
Bild

Typer av murverk

Murbruk för att lägga tegel, beroende på komponenter och syfte, är indelat i cement-sandig, kalksten. Det finns blandade blandningar, kompositioner med mjukgörare.

Cement-sandblandning är den vanligaste kompositionen för konstruktion av tegelkonstruktioner. Murbruk är gjord av cement, sand och vatten i olika proportioner, som beror på tegelverkets syfte och placering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalkstenblandning är billigare. Det används sällan idag. Den består av sand, kalk och vatten. Den används endast för interiörarbete, i rum med minimal luftfuktighet, eftersom kompositionen är instabil för vätska.

Bild
Bild

Blandade blandningar består av komponenterna i de två lösningarna som behandlats tidigare. Denna komposition används i "speciella" tegelverk, där kvaliteten på en cement-sand- och kalkstenblandning krävs.

Bild
Bild

En mjukgörare är ett speciellt polymermaterial som tillsätts i kompositionen så att det är plast, därav namnet. En sådan blandning används i de fall då det är nödvändigt att ansluta ojämna ytor till varandra för att fylla onödiga hålrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur mycket murbruk behövs för att lägga tegel?

Beroende på typ av murverk, kvalitetsindikatorer för teglet, själva murbrukens sort, beräknas förbrukningen av blandningen per 1 m3 tegel. Måttenheterna för lösningen är kubikmeter, i vanliga människor "kuber".

Bild
Bild

Omedelbart efter att vi har bestämt oss för ovanstående parametrar väljer vi typ av komposition

Cement-sandkomposition framställs av en blandning av 1 del cement och 3 till 5 delar sand. På så sätt kan du beräkna cementförbrukningen per 1 kvm. m. Beräkningen beror också på cementmärket, som kan vara från M200 till M500.

Bild
Bild

Efter att ha bestämt typen av murbruk är det viktigt att ta reda på förbrukningen av blandningen, vilket beror på tjockleken på lederna, väggarna (murverk kan vara 0,5 tegelstenar, 1, 2 tegelstenar).

Bland specialister finns det några allmänna siffror vid beräkning av lösningen

Så för murverk av ett konventionellt block med dimensioner på 250x120x65 mm av en vägg i en halv tegelsten per 1 m3 används 0,189 m3 av blandningen. För en vägg av ett tegel behöver du 0,221 m3 murbruk. Det finns vissa tabeller som du kan använda för att göra beräkningar.

Bild
Bild

Faktorer som påverkar lösningens flödeshastighet

Det finns funktioner som måste beaktas vid beräkning av blandningen som används vid läggning.

De viktigaste är:

  • vägg tjocklek;
  • en murare;
  • tegelmaterialets porositet, dess förmåga att absorbera fukt;
  • typen av tegelblock, förekomsten av tomrum i det;
  • kvaliteten på lösningsberedningen;
  • luftfuktighet, omgivningstemperatur; säsong.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel påverkar ovanstående faktorer lösningens flödeshastighet uppåt, men så är inte alltid fallet. Till exempel: skickligheten hos en murare kan påverka både en ökning av mängden murbruk som används (han är inte tillräckligt kvalificerad) och en minskning (en hantverkare). Samtidigt innebär en ökning av väggarnas tjocklek nödvändigtvis en ökning av blandningen och vice versa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningens förbrukning påverkas av de komponenter som används, cementets hållbarhet, lösningsberedningens kvalitet. I det fall när det blandas i sanden när det finns främmande inneslutningar (stenar, lera, trädrötter), kommer dessa föremål att störa när man lägger tegel. Detta kommer att leda till en ökning av sömmarna mellan blocken, avvisning av en del av lösningen.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att efter att ha utfört de beräkningar som användes vid läggning av tegelbruk är det absolut nödvändigt att öka resultaten med 5-10%. Detta är nödvändigt för olika oförutsedda situationer som kan uppstå under byggnadsarbeten. De hålls i mer än en dag, ofta sträcker sig i månader. Under byggtiden ändras ofta väderförhållanden, tegelns kvalitet, dess typ, cementens märke och sandens fuktinnehåll.

Bild
Bild

Byggnadsarbete, tegelläggning samt murbruk som används under arbetet måste ägnas särskild uppmärksamhet. Resultatet av det utförda arbetet, väggarnas styrka, deras hållbarhet, säkerheten för människor som kommer att använda byggnader, strukturer och bostäder beror på detta. Det är mycket viktigt att få råd från en specialistbyggare när man beräknar mängden murbruk för att lägga tegel. Han kommer att ge ovärderlig hjälp för att minska materialförluster i produktionen av vissa verk.

Rekommenderad: