Murblandning För Tegel: Förbrukning Av Vita Torra Produkter Per 1 M2, Hur Mycket Färdigblandad Färgblandning Behövs För 1 M3 Tegel

Innehållsförteckning:

Video: Murblandning För Tegel: Förbrukning Av Vita Torra Produkter Per 1 M2, Hur Mycket Färdigblandad Färgblandning Behövs För 1 M3 Tegel

Video: Murblandning För Tegel: Förbrukning Av Vita Torra Produkter Per 1 M2, Hur Mycket Färdigblandad Färgblandning Behövs För 1 M3 Tegel
Video: How to calculate bricks and mortar | quantity of bricks calculation | quantity of bricks in 1m3 | 2024, Mars
Murblandning För Tegel: Förbrukning Av Vita Torra Produkter Per 1 M2, Hur Mycket Färdigblandad Färgblandning Behövs För 1 M3 Tegel
Murblandning För Tegel: Förbrukning Av Vita Torra Produkter Per 1 M2, Hur Mycket Färdigblandad Färgblandning Behövs För 1 M3 Tegel
Anonim

När du utför byggnadsarbeten kan du inte klara dig utan en murad blandning. Detta är en speciell typ av material som används för väggbeklädnad och tegel. Men inte alla typer av blandningar kan kallas lämpliga för byggnadsarbeten. Tänk på egenskaperna hos sådana kompositioner, efter att ha studerat deras typer och omfattning.

Bild
Bild

Förening

Detta material är inget annat än ett torrt pulver, som bereds omedelbart före murverk eller väggbeklädnad. Baskompositionen består av ett bindemedel, fyllmedel och vatten.

Sammansättningen av murade blandningar innehåller följande komponenter:

  • lera eller cement (bindemedel);
  • sand eller expanderad lera (grunden för kompositionen);
  • renat vatten (lösningsmedel);
  • mineraliska inneslutningar;
  • färgämne (används för att matcha färgen med det material som läggs).
Bild
Bild

Ett karakteristiskt drag hos arbetsblandningen är kontrollen av renhet, kvalitet, fysikaliska och kemiska egenskaper, kornstorlek och storlek på dispersionspartiklar. För tillverkning av blandningar används tvättad flodsand eller krossad krosssten. Dessutom kan komponenterna vara Portlandcement, frostbeständiga och fuktbeständiga komponenter.

På grund av tillsatser kännetecknas kompositionerna av höga vidhäftnings- och plasticitetshastigheter samt tryckhållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För att locka köparens uppmärksamhet förbättrar moderna märken den traditionella sammansättningen. Därför kan du idag på byggmarknaden köpa högkvalitativa sorter med ett exakt recept. På grund av detta är det möjligt att öka kvaliteten och praktiska egenskaperna hos den färdiga finishen, vilket förenklar mästarens arbete. Ytterligare inkluderingar beror på syftet med lösningen.

Användningen av kompositionen gör att du kan uppnå ett stabilt resultat . I regel kännetecknas sådana kompositioner av elasticitet, de bidrar till maximal styrka och ökar hållbarheten hos det utförda arbetet. Dessa byggmaterial är avsedda för byggande av bostadshus och bostäder, samt inredning. Deras särdrag är låg förbrukning. Eftersom det tillverkas i portioner kommer nästan allt byggmaterial att förbrukas. Om det är brist kan du snabbt göra den saknade delen av lösningen av en identisk konsistens.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tegelverk används en grundkomposition med cement och sand.

Användningen av en färdig blandning är bekväm eftersom du inte självständigt behöver välja nödvändiga proportioner för att uppnå ett högkvalitativt resultat. Ibland är kalk ett tillägg till kompositionen. Det låter dig förlänga livslängden för den färdiga lösningen och ökar dess prestanda. Samtidigt minskar det kompositionens motståndskraft mot fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag tillverkas murföreningar i form av torra universalblandningar och smalt riktade. De befintliga sorterna som presenteras för försäljning kan delas in i 4 grupper:

  • kalkrikt;
  • cement;
  • cement-lera;
  • cementkalk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ har sina egna skillnader, som uttrycks i egenskaper och hållfasthet. Till exempel kännetecknas kalkhaltiga kompositioner av större homogenitet och finkorn. När den är torr är ytan som ska behandlas mjukare jämfört med en lösning med sand. För murverk är dock kombinerade sorter med Portlandcement mer lämpliga, som inkluderar modifierare för att förbättra plasticitet och värmeledningsförmåga.

Färgen på blandningarna är annorlunda . Detta gör att du kan utföra med hjälp av murverk inte bara grovt arbete. Om du använder ett material med en homogen struktur och pigment kan du väcka olika designidéer till liv. Tillsatsen av ett färgämne gör det möjligt att ge den behandlade ytan en estetisk attraktion.

Bild
Bild

Grundfärgen på de målbara föreningarna är vit. Förutom det kan du hitta gråfärgat material och färdiga färgblandningar på rea. Paletten innehåller vanligtvis minst 14 olika nyanser, medan råvarorna är indelade i vinter- och sommarcementvarianter.

Sommaralternativ kan också användas i värmen, låga märket på hotellformuleringarna gör att de kan användas vid temperaturer på 0 - 5 grader under noll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Det finns många byggmaterial som du inte kan göra utan en tegelblandning när du använder den. Kompositioner är allmän konstruktion och specialiserade. De första är avsedda för konstruktion av väggar. De senare är konstruerade för tillverkning av ugnar, rör och simbassänger.

Konventionellt kan tillämpningsområdet definieras enligt följande:

  • Cementkompositioner med karakteristiska indikatorer på kvalitet, hållbarhet, styvhet används i privat konstruktion och konstruktion av byggnader i flera våningar.
  • Cementlera-analoger med noggrant krossad lera införda i kompositionen är relevanta i privat konstruktion.
  • Cementkalkversioner av byggmaterial med sina karakteristiska förbättrade vidhäftnings- och plasticitetsparametrar har funnits tillämpning vid läggning av keramiska och silikatstenar.
  • Sorter baserade på kalk med sin inneboende bräcklighet och låga värmeledningsförmåga används vid arrangemang av små byggnader och konstruktion av enkla strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis utförs läggningen vid en temperatur av +10 + 25 grader. Det är viktigt att det inte finns frost under polymerisationsperioden (torkning). Detta tar vanligtvis inte mer än två dagar. Denna temperaturregim tillåter användning av murverkskomposition för fasader. Till exempel används den när man lägger dekorativa tegelstenar.

Denna komposition är också lämplig för klinker . Klinkerstenar är lätta. Den sitter perfekt på murverkskompositionen. Detta är ett slags halvsten: utåt har det en lättnad, samtidigt som det inte gör fasaden tyngre. Det används också för inredningsväggdekoration, vilket är särskilt lämpligt i kreativ designstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland används murverkblandningen för fogning. Detta gäller särskilt när man kaklar inre ytor med kakel. Faktum är att i detta fall används kompositionen istället för injekteringsbruk. I det här fallet försöker de välja materialet som passar huvudbeklädnaden. Detta kommer att ge den färdiga ytan ett monolitiskt utseende, det kommer att se snyggt och estetiskt tilltalande ut.

Notera en viktig nyans för dig själv: inte alla typer av material är universella. Till exempel är blandningar för konstruktion av en ugn och skorsten annorlunda än de för klinker. Om vi villkorligt delar tegelstenen i tre sorter (klinker, importerade och inhemska), har var och en sin egen sammansättning. Detta beror bland annat på klimatbakgrunden i vårt land, liksom vattenabsorberingen av teglet och dess eldfasta egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland andra kompositioner finns det alternativ för montering och murade blandningar för betonggolv och trappor. De innebär obligatorisk grundning av den förberedda ytan för större vidhäftning av teglet till basen. I detta fall är det extremt viktigt att det inte utsätts för deformation. Raden av sådana byggmaterial inkluderar kompositioner för konstruktion av kaminer och eldstäder.

En egenskap hos sådana kompositioner är deras låga fetthalt . Om murmassan ersätts med en fettblandning kommer den med tiden att börja spricka eller spilla ut. Vid uppvärmning expanderar dessa föreningar. Dessutom används sådana kompositioner vid reparation av betongväggar, fyllning av alla sprickor och problemområden i form av gropar och flisar med en lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumtion

Förbrukning av murverk blandning per 1 m2, m3 beror på vilken typ av tegel som används, dess vikt, samt typen av bas. Tjockleken på skiktet som appliceras på ytan är också viktigt. Vanligtvis anger tillverkaren data för varje specifik sammansättning på förpackningen. Till exempel kan skikttjockleken variera från 6 mm till 4 cm för olika analoger. I genomsnitt 1 kvm. m av det område som ska beskäras tar cirka 20 - 45 kg av den färdiga lösningen.

Till exempel är standardförbrukningshastigheten för blandningen med en tjocklek av 12 mm och med en enda tegelsten 30 kg. Om tjockleken ökas med 13 mm ökar blandningens volym till 78 kg. En dubbel tegelsten med en liten tjocklek tar 18 kg massa. Om tjockleken är mycket stor kan mer än 100 kg av blandningen konsumeras.

Bild
Bild

Vid användning av vanligt tegel med måtten 250x120x65 mm försvinner 0,3 m3 murbruk. För en och en halv (380x120x65 mm) kommer denna siffra att vara 0,234 m3. För en dubbel (510x120x65 mm) behöver du 0,24 m3.

Om vi överväger modulära tegelstenar kommer förbrukningen att vara följande:

  • hälften - 0,16 m3;
  • enkel - 0,2 m3;
  • för en och en halv - 0, 216 m3;
  • för dubbel - 0,22 m3.
Bild
Bild

Tips

Murblandningar kännetecknas av vissa nyanser i applikationen. För att förstå hur man arbetar med dem är det värt att tillgripa rekommendationer från specialister. Tänk på nyanser av matlagning, basens finesser och urvalsreglerna.

Hur man lagar mat?

Kvalitetsarbete beror på noggrann förberedelse av murblandningen. Det ska inte finnas några klumpar, oblandade inneslutningar i den. Sätt på andningsskydd eller mask innan arbetet påbörjas. Detta kommer att utesluta inträngning av små partiklar av kompositionen i lungorna, som stiger upp när de somnar in i behållaren.

  • Eftersom lösningens vitala aktivitet är liten på grund av förekomsten av cement i den, bered inte en stor sats på en gång. Det blir svårt att röra om, och du kommer inte att kunna få en homogen massa utan mycket ansträngning.
  • Förbered först alla nödvändiga verktyg, en blandningsbehållare och en torr balanserad blandning. Om du lagar allt du behöver efteråt kommer du slösa tid. Detta gör att lösningen tjocknar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Använd filtrerat vatten vid rumstemperatur för omrörning. Rostigt och varmt kan påverka kompositionens kvalitetsegenskaper.
  • Blanda blandningen och vattnet i en behållare. Observera de proportioner som anges av tillverkaren. Konsistensen ska inte vara för tunn eller tjock.
  • Rör om blandningen ordentligt i några minuter. Låt stå i 5-7 minuter (kontrollera individuell information på förpackningen till en specifik komposition). Upprepa omrörningen: detta kommer att göra lösningen mer homogen.
Bild
Bild

Om du planerar att ändra lösningens basfärg, gör det innan du blandar . Blanda pigmentet med vatten först. Kombinera sedan med blandningen. Om du har förberett arbetslösningen korrekt kommer dess konsistens att likna tjock gräddfil. För att uppskatta dess egenskaper, få lite massa på sparkel. Om lösningen sprids långsamt är konsistensen korrekt. Du kan komma till jobbet.

Läs säkerhetsreglerna som anges i bruksanvisningen. Deras efterlevnad är inte bara nödvändig, utan också obligatorisk. Eventuell variation med kompositionen förändrar inte säkerhetsåtgärder, proportioner eller beredningsmetod.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på?

Försumma inte rekommendationer från tillverkare som anger förbrukningen av kompositionen per kvadrat eller kubikmeter. Förbrukningen måste uppfylla fastställda standarder. Ett överskott kommer att förstöra utseendet på arbetet, en brist kommer att förkorta livslängden på fronten eller byggmaterialet. Alla kvalitetsegenskaper kommer dock att reduceras till noll om basen inte är förberedd i förväg.

Om det finns damm, konstruktion eller annat skräp, gammal färg eller fettfläckar på ytan som det är planerat att bygga (säg en spis), måste de tas bort. Det är omöjligt att lägga cementmassan på ett löst underlag som går sönder. För det första stöder det inte tegelns vikt. För det andra blir det färdiga resultatet inte hållbart. Sådant murverk kan falla sönder under det första året efter byggnadsarbetets slut.

Kom ihåg att grunda ytan. Detta kommer att förbereda och jämna ut ytstrukturen, binda damm och mikrosprickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättningar med hög penetrerande kraft är särskilt bra . För bästa vidhäftning, behandla underlaget två gånger. Observera i så fall att varje efterföljande primerlager kan appliceras på basen först när det föregående har torkat.

Hur väljer man en komposition?

Försumma inte de gyllene reglerna för att välja en blandning. De hjälper dig att köpa byggmaterial av hög kvalitet.

  • Hitta en pålitlig butik med ett gott rykte. Bläddra igenom recensionerna om honom och pulverformuleringarna på byggforum. Informationen kommer att vara mer sanningsenlig än reklam.
  • Utgå från syftet och arbetsplatsen. Formuleringar för utomhus- och inomhusbruk har olika egenskaper. Det är att föredra att välja produkter som är resistenta mot temperaturförändringar och de negativa effekterna av fukt.
  • Ta en vit torr produkt. Mångsidigheten tillåter, om det behövs, att använda den för andra verk. Färgalternativet kan inte användas någon annanstans, om det behövs.
Bild
Bild
  • Var uppmärksam på utgångsdatumet. Om det är mindre än en månad innan dess slut, välj en annan blandning. För det första används det sällan direkt. För det andra måste blandningen vara färsk, med tiden försämras dess kvalitetsegenskaper, den pressas till klumpar.
  • Om färgen på tegelstenen är ovanlig måste du köpa en färgad komposition. Detta gäller särskilt för alternativ för en sten och kakel i ett brunbeige sortiment. Ta samtidigt hänsyn till en nyans: färgen på injekteringen från murverkblandningen blir ljusare vid utjämning.
  • Be säljaren om ett kvalitetscertifikat. Ansedda varumärken förser alltid sina produkter med denna typ av dokumentation. Detta talar om kvalitet och anslutning till teknik i varje produktionsskede.
  • Beräkna materialet. Ta det inte rygg mot rygg, men du ska inte göra ett stort lager heller.

Rekommenderad: