Hur Många Tegelstenar Finns I En Pall? Antal Bitar Och Kuber Av Rött Motstående Och Massiva Enstensstenar I 1 Pall?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Många Tegelstenar Finns I En Pall? Antal Bitar Och Kuber Av Rött Motstående Och Massiva Enstensstenar I 1 Pall?

Video: Hur Många Tegelstenar Finns I En Pall? Antal Bitar Och Kuber Av Rött Motstående Och Massiva Enstensstenar I 1 Pall?
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Hur Många Tegelstenar Finns I En Pall? Antal Bitar Och Kuber Av Rött Motstående Och Massiva Enstensstenar I 1 Pall?
Hur Många Tegelstenar Finns I En Pall? Antal Bitar Och Kuber Av Rött Motstående Och Massiva Enstensstenar I 1 Pall?
Anonim

Behovet av att tydligt veta hur många tegelstenar som finns i en pall uppstår inte bara bland professionella byggare. Det är lika viktigt att veta det exakta antalet produkter per bit och för personer som arbetar på egen hand. Vid beräkning av materialförbrukning per 1 m2 murverk eller 1 m3 av en vägg är det denna indikator som bestämmer inköpsvolymen. Antalet bitar och kuber av rött motstående och massiva enstensstenar i en pall beror på staplingsmetoden, själva pallens storlek. Universella beräkningsformler fungerar bara om dessa två variabler är kända.

Vyer

Varianterna av enstens tegel som transporteras i pallar eller pallar är ganska olika. Följande huvudkategorier skiljer sig vanligtvis åt.

  • Röd - är tillverkad av naturlig lera, genom att passera formning och ugnsbränning. Den färdiga produkten kombinerar utmärkta hållfasthetsegenskaper, inte för tung vikt - 3,6 kg för en fyllig version, motståndskraft mot yttre vittring. Tegelblockets mått är 215x12x6,5 cm.
  • Vit - silikat, framställt inte av lera, utan av kvartssand, vars massa når 90% av den totala volymen. Dessutom finns kalk och olika tillsatser i kompositionen. Processen att bilda produkten sker genom torrpressning, följt av bearbetning av råvaror i en autoklav under ångverkan. Dess höghållfasta egenskaper gör den till ett attraktivt val för efterbehandling och beklädnad. Men att lägga ut en spis eller ett rör av vitt tegel fungerar inte - vid uppvärmning över 200 grader Celsius kommer det helt enkelt att brista.
  • Fireclay . Eldfasta tegelstenar för att lägga ut spisar, eldstäder, skorstenar är gjorda av finkrossad chamotte och speciella typer av lera. Den produceras i flera av de mest populära storleksintervallen, beroende på märke, den kan transporteras på plattformar av olika storlekar.
  • Inför . Den tillverkas i en ihålig version, med ett annat mönster av urtag. Har standardmått 250x90x50 mm. Det finns också en gul variant producerad både i keramik och klinker eller hyperpressad form. Storleken på en produkt i detta fall kommer att vara 250x120x65 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De typer av pallar som används vid transport av tegel är också av stor betydelse . Till exempel, när det gäller storleksintervall och bärkapacitet, används endast två alternativ inom transportsektorn. Standardpallar eller lastpallar har en lastkapacitet på högst 750 kg, med en plattformsstorlek på 1030x520 mm. Det finns också förstärkta alternativ. I detta fall har pallen dimensioner på 1030x770 mm och tål en vikt på upp till 900 kg. Det finns också europallar som används inom internationell transport och som uppfyller kraven i standarden GOST 9078-84. Deras dimensioner är 1200x800 mm, den maximala bärförmågan är 1500 kg. Alla produkter för transport är tillverkade av naturligt trä, med stänger som förstyvningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapacitet

Röd

Kapaciteten hos tegelstenar i en pall, beroende på produktens storlek.

Hur många tegelstenar ingår i en pall med vanlig storlek? Vanligtvis tas måttenheten som en pall på 103x77 cm. I det här fallet, i en stapel per meter i höjd (standard), kommer mängden underlag eller vanligt material att vara ganska standard. Du behöver bara klargöra de specifika parametrarna. Till exempel kommer ett ihåligt keramiskt block att placeras på en stor pall i mängder om 420-480 bitar. På en liten passar den från 308 till 352 bitar. Låt oss överväga mer detaljerat data om de mest populära typerna av tegel.

Massiv tegeltyp 250x120x65 250x120x88 arbetstagare spis källare M100 inför
antal st. i en pall 130x77 cm. 420 390 200–400 420 420 420 360
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vit

I en pall av standardstorlek beror mängden vita sandkalkstenar oftast på vilken typ av produkt du planerar att transportera. Det bör tilläggas att plattformarna själva också kommer att förstärkas - på grund av den större massan av elementen. På trä-metallpallar med storleken 1915x600 mm eller 1740x520 mm placeras 240-300 bitar. enda sandkalksten. För en och en halv produkt kommer denna siffra att vara 350-380 stycken, men tillverkaren kan också leverera halvförpackningar med 180 enheter. För alternativet vänd blir antalet tegelstenar per pall 670–700 stycken. För slitsar - från 380 till 672 st. Ihåliga dubbla tegelstenar placeras på en specialpall i mängden 448 enheter. Alla dessa indikatorer är endast relevanta för förpackade produkter. I frånvaro beror antalet varor som är tillgängliga för leverans på staplingsmetoden. Men med sådan transport blir volymerna av skadat och trasigt byggmaterial mycket högre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Shamotny

För ugns- eller eldklossblock är antalet enheter per pall också av stor betydelse. Här bör du definitivt uppmärksamma produktmärkning. Bland de mest populära alternativen är ändkilar, som placeras på träpallar med 415 st. Dessutom staplas varumärket ШБ-5, som mäter 230x114x65 mm, på lastpallar om 385 st. Om du köper tegelstenar ШБ-8, med måtten 250x124x65 mm, staplas 625 bitar på en standardpall. Standardstandarder är inte de enda korrekta, och det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till dimensionella egenskaper hos det valda pallalternativet. Fireclay -tegelstenar av vilket märke som helst placeras på en större Euro -pall med maximal volym.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inför

För tegelstenar innebär beräkningen av antalet produkter som passar in i pallen också att få information baserad på produktens storlek. Med en standardstorlek på 250x130x65 mm placeras 275 enheter produkter på pallen. En enda keramisk ihålig kropp passar 480 st. Silikat och gult 200 st. i en enda version. För klinkersorten kommer denna siffra att vara 344 enheter. Alla specificerade data måste kontrolleras noggrant, med hänsyn till standarden enligt vilken produkten tillverkas, pallens bärförmåga. När du köper från en tillverkare måste du dessutom klargöra dess individuella parametrar som används under transporten. Bara med hänsyn till alla dessa faktorer kommer det att vara möjligt att exakt beräkna antalet pallar och välja transportsätt för deras leverans till objektet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur många kuber och rutor finns i pallen

Vid beräkning av antalet tegelstenar som passar på en pall är det viktigt att uppmärksamma andra viktiga punkter. Till exempel om produkter säljs i kub. m, måste de köpas med hänsyn till antalet pallar som används för transport och deras kapacitet. Vid beräkning av murverket beräknas dessutom väggarean i kvm. m. Det är också möjligt att bestämma hur många rutor som passar i en pall med hjälp av exakta beräkningar. Det räcker med att ange antalet produkter per kvadratmeter baserat på storleken på varje element. Det bör också komma ihåg att förpackningen av byggstenar på pallar inte kan ha en stapelhöjd på mer än 1 m.

Tegelversion m2 på en standardpall på 750 kg m3 på en standardpall med en lyftkapacitet på 750 kg
Keramisk korpulent singel 0, 42
Keramiskt korpulent ett och ett halvt 5, 1 0, 47
Keramisk korpulent dubbel 7, 6 0, 45
Keramisk ihålig singel 6, 9–8, 7 0, 61
Keramisk ihålig en och en halv 7, 3–8, 9 0, 62
Keramisk ihålig dubbel 6, 7–8, 6 0, 65
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Totalvikt

Pallens totala vikt är också viktig. När du väljer en godstransport är det denna aspekt som måste beaktas, och inte alls produktens nettovikt. Framför allt väger en liten pall 103x52 cm 15 kg utan lastning. Samtidigt kan massan av tegelstenar nedsänkta på den vara upp till 1017 kg - så mycket väger 275 bitar. enstaka silikatsten. Om pallen inte är fullastad kan vikten erhållas med enkla beräkningar. Antalet tegelstenar multipliceras med massan av en produkt:

Tegeltyp korpulent ihålig
Keramisk 3500 g 2600 g
Silikat 3700 g 3200 g

En preliminär beräkning av den nödvändiga mängden tegel ger optimala möjligheter för beställning av byggmaterial inte individuellt eller i bulk, utan i bekväm förpackning, pallar. Detta tillvägagångssätt praktiseras aktivt i järnaffärer och i fabriker där produkter tillverkas. Om du har tillgång till den mest exakta informationen kan du enkelt klara köpet av den nödvändiga mängden tegel.

Rekommenderad: