Hur Många Foder Finns I En Kub? Beräkna Antalet Kvadratmeter Brädor, Hur Man Beräknar Hur Många Bitar Och Rutor Som Finns I En Kub

Innehållsförteckning:

Video: Hur Många Foder Finns I En Kub? Beräkna Antalet Kvadratmeter Brädor, Hur Man Beräknar Hur Många Bitar Och Rutor Som Finns I En Kub

Video: Hur Många Foder Finns I En Kub? Beräkna Antalet Kvadratmeter Brädor, Hur Man Beräknar Hur Många Bitar Och Rutor Som Finns I En Kub
Video: volym av en kub och ett rätblock 2024, April
Hur Många Foder Finns I En Kub? Beräkna Antalet Kvadratmeter Brädor, Hur Man Beräknar Hur Många Bitar Och Rutor Som Finns I En Kub
Hur Många Foder Finns I En Kub? Beräkna Antalet Kvadratmeter Brädor, Hur Man Beräknar Hur Många Bitar Och Rutor Som Finns I En Kub
Anonim

Det finns vissa regler för inköp av material, men köpare använder vanligtvis inte dem, vilket gör att de gör ett stort misstag. Problemet är att många köpare inte kan beräkna den mängd material som krävs för att inreda ett hus, till exempel 20 kvm. m. De använder inte befintliga tabeller som de kan göra korrekta beräkningar med.

Sådana köpare köper en ungefärlig mängd efterbehandlingsmaterial, vilket antingen inte är tillräckligt, eller så finns det mycket kvar. Som ett resultat tappar en person antingen sin tid att köpa ett nytt parti eller betalar för mycket för materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är foder?

Clapboard avser en tunn skiva som är gjord av naturligt trä. Denna bräda är utrustad med speciella sidospår för fixering. Namnet på denna typ av brädor kommer från att de tidigare byggdes. Tidigare byggdes bostadsfoder av detta material, som fungerade som ett permanent boende. Idag är kvaliteten på fodret på en ganska hög nivå, därför används det aktivt för byggandet av elitbostäder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foder är ett av de bästa materialen för invändig beklädnad. Det visar också utmärkta egenskaper för fasaddekoration.

De främsta fördelarna med fodret är:

  • attraktivt utseende;
  • förmågan att isolera rum;
  • utmärkta ljudisoleringsegenskaper;
  • förmågan att dölja den befintliga kommunikationen;
  • lång livslängd.

Idag på marknaden kan du hitta foder inte bara av naturligt trä, utan också av plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastfoder är främst inriktat på dekorativ inredning. Fördelen med detta material är dess höga kvalitet, hållfasthet, enkel installation och vackra utseende.

Träfoder är tillverkat av naturmaterial - trä . Rummet, som kommer att färdigställas med dessa brädor, kommer att präglas av ett naturligt mikroklimat. Det är viktigt att notera att med en ökad mängd fukt kan ett träd absorbera det, och vid brist, tvärtom, släpp det. Samtidigt koncentreras en behaglig doft i rummet och stämningen blir så mysig som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foder av lövträ

De vanligaste lövträ som används för väggpaneler är lind, al och ek. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Lind kännetecknas av utmärkt hållbarhet. Den har en attraktiv färg som tyvärr mörknar under användning. Det är nödvändigt att använda speciella impregneringar för att bevara originalfärgen. Foder av detta material har visat sig bra i rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Al vid uppvärmning kommer det att släppa ut föreningar som hjälper till att återställa hälsan. Ett liknande material används aktivt för att dekorera badet. Alder kännetecknas av ekologisk renhet, attraktiv konsistens och låg värmeledningsförmåga. Ett sådant foder fungerar som en utmärkt ljudisolator. Den enda nackdelen är behovet av skydd för att förlänga livslängden.
  • Ek är ett elitmaterial som främst används för inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Barrträd

Fodret är också tillverkat av barrträ.

  • Gran . Fodret av detta material är lätt att bearbeta och ansluta till varandra. Detta material har ett lågt grovhetsindex.
  • Tall . Fodret i detta fall kännetecknas av ett vackert mönster och en attraktiv gyllene färg. Detta är ett högkvalitativt och relativt billigt material.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lärkträd . Det kännetecknas av utmärkt hållbarhet och kan hålla värmen.
  • Ceder . Den har en lång livslängd, särskilt om fodret är skyddat mot direkt fuktgenomträngning. Detta efterbehandlingsmaterial kan hålla värmen perfekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur mycket material finns i en kubikmeter?

För att korrekt beräkna den nödvändiga volymen för en viss produkt är det viktigt att känna till några av funktionerna i beräkningarna. Om materialet är tillverkat av trä är metoden för att beräkna kubikkapaciteten relativt densamma. I det här fallet spelar det ingen roll vilket material brädorna är gjorda av.

Bild
Bild

För att göra de korrekta och mest exakta beräkningarna måste du använda följande instruktioner

  • Inledningsvis är det nödvändigt att mäta materialets grundparametrar. Vi tar en panel som grund och beräknar dess längd, bredd och tjocklek. Låt oss i praktiken överväga ett av exemplen. Låt oss föreställa oss att parametrarna för vår produkt är följande: 16x14x5000. Indikatorerna är i millimeter.
  • Därefter måste du beräkna volymen för den första produkten. För att göra detta måste du omvandla enheterna i fråga till meter. För att göra detta gör vi följande: 0,016 * 0,14 * 5 = 0,0112 m3.
  • Vidare krävs att 1 m3 divideras med antalet som erhölls i det andra steget. Som ett resultat får vi 89, 29.
Bild
Bild

Således beräknas hur många rutor som finns i både 6 kuber och 60. Du kan också bestämma hur många bitar som finns.

Det är absolut nödvändigt att följa instruktionerna noggrant. Detta krävs för att beräkningarna ska bli så exakta som möjligt.

Observera att vissa säljare kan fuska genom att utföra felaktig avrundning. De gör detta för att öka köpvärdet.

Bild
Bild

Hur man beräknar ytmängden i en kubikmeter

För att undvika överbetalningar och för att inte köpa ytterligare paneler måste du veta hur mycket yta på en kubikmeter det finns, vilket är planerat att möta. I det här fallet spelar produktens tjocklek en enorm roll, som kan vara helt olika beroende på det valda materialet.

Många undrar varför kubikkapacitet överhuvudtaget behövs . Detta krävs för att du ska kunna beräkna den yta som kan täckas med efterbehandlingsmaterial. Baserat på detta måste du bestämma hur många kvadratmeter som finns i en kub av foder.

Bild
Bild

Det är inte svårt att göra en beräkning - använd bara instruktionerna

  • Inledningsvis måste du mäta tjockleken på en inköpt finishpanel. Om vi har att göra med ett trämaterial ligger parametern i intervallet 13-26 mm.
  • Därefter är det nödvändigt att översätta detta resultat till meter, eftersom de volymetriska kriterierna måste mätas i denna måttenhet. Tänk på en situation där tjockleken på en panel är 17 mm. Omvandla detta värde till meter får vi 0,017 m.
  • Det sista steget är att dela kuben med det antal som erhölls tidigare. Du bör få följande: 1/0, 017 = 58, 82 m2.
Bild
Bild

Observera att beräkningar kan göras även i ditt huvud, om din matematiska förmåga tillåter det. Men med en miniräknare kommer du att kunna få de mest exakta resultaten.

Vi beräknar mängden material för efterbehandling

Idag är träpaneler mest efterfrågade, med vilka du kan dekorera olika lokaler. För att påbörja denna process är det initialt viktigt att göra beräkningar för att bestämma mängden material som krävs. Det är viktigt att dessa beräkningar är så exakta som möjligt - det hjälper dig att undvika att köpa onödigt material och betala för mycket för det.

Det är viktigt att notera att mängden material som väljs till stor del beror på om det kommer att vara en yttre finish eller en intern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga båda alternativen i detalj.

Intern beklädnad

För att bestämma volymen på det nödvändiga fodret för rummets inre foder måste du dela kvadraturen i flera separata områden. Detta gör att planet kan beräknas som en vanlig geometrisk figur. Vanligtvis presenteras ett rum som en rektangel, men det finns undantag. Längden på brädorna spelar i detta fall en viktig roll, eftersom det kan vara annorlunda, därför är det nödvändigt att mäta längden på alla segment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följ instruktionerna för att bestämma mängden material som krävs

  • Inledningsvis måste du bestämma bredden och längden på rummet som måste slutföras. Om det är planerat att utföra beklädnaden och takytan, måste dess yta också beräknas.
  • Det är viktigt att bestämma höjden och längden på väggen för att bestämma den totala ytan. Som regel finns det i samma rum två väggar som är parallella och identiska med varandra. Därför är det tillräckligt att bara beräkna en av väggarna för att bestämma längden och höjden på två.
Bild
Bild
Bild
Bild

I framtiden är det nödvändigt att summera alla erhållna värden. Glöm inte att det är nödvändigt att subtrahera kvadraten i öppningarna som finns i rummet. Vi rekommenderar att du lägger till 10% till det erhållna resultatet, eftersom du inte kan slippa avfall när du dekorerar ett rum. Även om du exakt har bestämt produktens längd kommer det alltid att finnas slöseri

Utvändig beklädnad

Om du bestämmer dig för att utföra den yttre beklädnaden av en byggnad, till exempel ett pediment, kommer beräkningarna att göras på samma sätt. Den enda svårigheten i detta fall ligger i att beräkna pedimentets yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss analysera beräkningsprocessen steg för steg

  • Det är nödvändigt att bestämma det område som ska beskäras på samma sätt som för rummets inredning.
  • För att bestämma pedimentets område måste du ta längden på basen och multiplicera den med höjden. Det erhållna resultatet måste delas ytterligare i hälften.
  • Lägg ihop alla siffror. Glöm inte samtidigt att subtrahera området för befintliga öppningar från det erhållna resultatet.

Rekommenderad: