Beräkning Av Expanderade Lerbetongblock: Hur Många Finns Det I En Pall Och En Kub (i 1 M3)? Hur Många Bitar Finns Det På 1 M2? Beräkning För Att Lägga Husets Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Beräkning Av Expanderade Lerbetongblock: Hur Många Finns Det I En Pall Och En Kub (i 1 M3)? Hur Många Bitar Finns Det På 1 M2? Beräkning För Att Lägga Husets Väggar

Video: Beräkning Av Expanderade Lerbetongblock: Hur Många Finns Det I En Pall Och En Kub (i 1 M3)? Hur Många Bitar Finns Det På 1 M2? Beräkning För Att Lägga Husets Väggar
Video: Calculation of materials for 1 m3 Concrete 2024, April
Beräkning Av Expanderade Lerbetongblock: Hur Många Finns Det I En Pall Och En Kub (i 1 M3)? Hur Många Bitar Finns Det På 1 M2? Beräkning För Att Lägga Husets Väggar
Beräkning Av Expanderade Lerbetongblock: Hur Många Finns Det I En Pall Och En Kub (i 1 M3)? Hur Många Bitar Finns Det På 1 M2? Beräkning För Att Lägga Husets Väggar
Anonim

Expanderat lerblock - tillsammans med ett standardskum eller luftat block - är ett starkt, ganska lättanvänt råmaterial som kan användas som stödmaterial. Dess kapacitet kommer att räcka för att de bärande väggarna ska kunna hålla vinden och taket på byggnaden på ett tillförlitligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver du veta mängden?

Expanderade lerbetongblock, liksom andra typer av byggstenar och rektangulära stenar, erhållna från mycket porösa och lågporösa material, beräknas i ett specifikt värde, nämligen: antalet bitar per kubikmeter i en stapel, antalet enheter per kvadratmeter av väggen utlagd från dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kubikmätning används av företag för vilka det är viktigt inte bara antalet block per kubikmeter, utan också vikten av en sådan "kub ". Tack vare kunskapen om massan av en eller flera staplar kommer förmedlingsföretaget som säljer detta byggmaterial att skicka en lastbil (eller flera lastbilar) med erforderlig bärighet, lastad med expanderade lerblock, till kundens adress. I synnerhet kommer företaget att uppskatta vid vilken bensinstation - längs rutten - föraren kommer att fylla den nödvändiga mängden bensin i tanken för att utan dröjsmål (vid den angivna tiden) leverera skumblocken till kunden på anläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutkunden är i sin tur opraktisk att köpa extra expanderade lerklossar. Även med hänsyn till den lilla andelen möjlig expanderad lera beräknar konsumenten antalet block som krävs för att lägga väggarna enligt projektet i huset under uppbyggnad, vilket undviker onödiga kopior . Efter att ha beräknat den totala mängden kommer kunden att beställa exakt så många pallar (eller staplar) som skulle räcka för att han ska täcka behoven för väggkonstruktion - med hänsyn till öppningar för fönster och dörrar, byggnadens pansarbälte.

Bild
Bild

Hur många block finns i 1 m3 och 1 m2?

Som ett exempel - block med måtten 20x20x40 cm. I en förpackning (stapel) finns det 63 av dem. Det är nödvändigt att ta hänsyn till byggstenar avrundade till närmaste heltal, eftersom ingen leveransman kommer att skära en av dem . Som regel får vi en stapel som inte är mycket större än 1 kubikmeter.

Beräkningsformeln är enkel - den multiplicerade längden, bredden och höjden på ett block omvandlas till metriska värden. Genom att dividera en kubikmeter med det resulterande bråkvärdet - även i kubikmeter - får vi det önskade värdet.

Ofta räknas block per bit - för privatkunder som till exempel behöver en liten summa för att lägga ut en liten trappa när de kommer in i en byggnad.

Bild
Bild

En vägg med en tjocklek på ett block, längsgående (inte tvärs), beräknas med kvadratur på följande sätt: blockets längd multipliceras med höjden - och kvadratmeter divideras med det erhållna värdet. Så här beräknas antalet block per kvadratmeter. Trots cementlimssömmen, som vanligtvis används för att ansluta blocken (så att de inte sprids från sidolaster på väggen), är det osannolikt att korrigeringen är mer än 1 … 2% . Så för alla samma expanderade lerblock som mäter 20 * 20 * 40 cm kommer en kvadratmeter vägg att kräva högst 13 kopior av detta murade tegel. Med hänsyn till fästsömmarna kan detta antal enkelt minskas till 11–12, men det är möjligt att ett eller flera block sågas under en specifik omkrets (längd i längd) av väggarna som uppförs under byggprocessen.

Bild
Bild

Hur många bitar finns i en pall?

Beroende på den specifika pallen staplas det expanderade lerblocket så att pallen inte böjer eller går sönder under sin vikt. Säkerhetsmarginalen i pallen (Euro- eller FIN -pall) gör att man kan motstå skakningar och vibrationer från en viss stack när lastbilen passerar en del av rutten längs vägen med inte den bästa täckningskvaliteten.

Exempelvis måtten på en Euro -pall väljs så att mer än 1 m3 inte kan transporteras på ett sådant ställ . När en kund indikerar till leverantören, till exempel ett dussin pallar, anses det att lastbilschauffören kommer att leverera exakt 10 m3. Ett block som mäter 39 * 19 * 19 cm staplas på en pall så att inte mer än 72 bitar får plats i en kubikmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är tillåtet att stapla pallar med block ovanpå varandra, men som regel i höjd - högst två sådana staplar.

Eftersom lövträet, från vilket själva pallen är gjord, kan stansa ett skumblock på en stor bult, för att minska belastningen från pallen i den överliggande stapeln, placeras dessutom distansbegränsningstryck på det övre planet i den nedre nivån, till exempel, från en oförsedd bräda av något slag. Förutom lasten under transport, bör pallen inte smula under byggstenarna vid lyftning, överföring från lastbilsplattformen till byggarbetsplatsen med en lastbilskran . Om något sådant hände, förfallit ett betydande antal - mer än hälften - av byggklossar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkning av förbrukning per kub vid väggläggning

För snabb och effektiv konstruktion, för att förhindra onödig stilleståndstid under utförandet av arbetet, tillämpas korrigeringar för cementhäftande fogar mellan blocken. Till exempel, med måtten 39 * 19 * 19 cm, är tröskelvärdet 40 * 20 * 20. Sömmen är inte alltid så bred - men det rekommenderas inte att lägga mer än en centimeter i tjocklek . Faktum är att överskottet av cementmurbruk helt enkelt kommer att krypa ut. I murverk av standardtegel, där det inte finns någon porös struktur och stora hålrum, sätter sällsynta hantverkare en söm på mer än 1,5 cm. Idag är en söm med en centimeters tjocklek standarden för att lägga från nästan alla tegelstenar och byggstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det betyder att samma byggsten med måtten 39 * 19 * 19 cm i en stapel kommer att ta en kubikmeter i mängden 72 kopior . I murens murverk kommer det att krävas för 9 st. mindre. Designerens uppgift är att beräkna inte bara antalet skumblock, utan också antalet påsar med cement (eller cementlimkomposition, till exempel från Toiler-företaget), som används för konstruktion av väggar för samma projekt.

Slutsats

Genom att beräkna det verkliga antalet byggstenar för en viss byggnad kommer ägaren till det framtida huset att minska de möjliga kostnaderna för hela konstruktionen. Slutförda projekt möjliggör snabb omräkning med hjälp av en speciell applikation, där egenskaperna hos byggstenar anges.

Rekommenderad: