Tegelstenar (34 Bilder): Läggning Av Skruvpelare Och Tegelpelare, Grund För En Pelare

Innehållsförteckning:

Video: Tegelstenar (34 Bilder): Läggning Av Skruvpelare Och Tegelpelare, Grund För En Pelare

Video: Tegelstenar (34 Bilder): Läggning Av Skruvpelare Och Tegelpelare, Grund För En Pelare
Video: Bricklaying - Building Brick Arch feature 2024, Maj
Tegelstenar (34 Bilder): Läggning Av Skruvpelare Och Tegelpelare, Grund För En Pelare
Tegelstenar (34 Bilder): Läggning Av Skruvpelare Och Tegelpelare, Grund För En Pelare
Anonim

Tegelstenar är en viktig del av många byggnader. Designen och konstruktionen av sådana delar måste behandlas med allt ansvar, eftersom kvaliteten och livslängden för hela konstruktionen som helhet ofta beror på dem. Det är fullt möjligt att göra tegelpelare med egna händer. Idag kommer vi att titta närmare på hur man gör detta korrekt för att få önskat resultat.

Bild
Bild

Typer av strukturer

Tegelspelare är vertikala arkitektoniska strukturer som krävs för att stödja gångjärn och ytterligare förstärkning av vertikala fundament. Dessutom används dessa produkter ofta för att ge strukturer ett mer intressant och snyggt utseende. Tegelspalter "med en smäll" klarar rollen som dekorativa komponenter. Baserat på deras huvudsakliga syfte skiljer sig följande typer av dessa strukturer.

Bärare . Dessa typer av tegelpelare spelar rollen som pålitliga och starka stöd, avsatta för att stödja gångjärnssystemen. De bärande kolumnerna tar på sig hela lasten från de angivna baserna. I framtiden överförs denna last direkt till byggnadens grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Staket . Pelare av denna typ är enkla strukturer där alla enskilda element är anslutna till varandra och sektioner kvarstår mellan dem. I grund och botten är den enda belastning dessa strukturer bär sin egen vikt. Om ytterligare komponenter installeras mellan dessa stöd, börjar olika typer av horisontella belastningar (i de flesta situationer är obetydliga) att verka på kolumnerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Porttyp . Element av imponerande vikt hängs på dessa stöd av tegel, som också är rörliga (det vill säga de rör sig i förhållande till själva tegelpelarna). Dessa strukturer tål både sin egen vikt och horisontella belastningar från de strukturer som hängs på dem. Det är värt att överväga att horisontella laster i denna situation kan ändra applikationens riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ . Dessa attraktiva tegelkonstruktioner är anslutna till bärande väggfundament. Mekaniskt är de nästan inte "laddade" med någonting. Sådana detaljer spelar rollen som estetiska dekorationer som pryder konstruktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken version av tegelpelare du planerar att bygga, måste du i alla fall ta hänsyn till en viktig funktion - sådana strukturer bör inte ha långa rader med murverk. Dessutom bör sådana produkter ha ett fyrkantigt eller rektangulärt tvärsnitt med sin fullhet - detta gör strukturerna så stabila, starka och pålitliga som möjligt. Ofta förstärks dessa strukturer dessutom så att de visar sig vara av bättre kvalitet. Baserat på dessa kvaliteter sticker produkter med och utan förstärkning ut.

Bild
Bild

Rekommendationer för att välja en tegelsten

Det spelar ingen roll vilken typ av stolpar du ska designa - för grindar, staket eller lager, i alla fall måste du köpa byggmaterial av hög kvalitet med goda prestandaegenskaper och lång livslängd. Endast från sådana produkter kommer kolumnerna att visa sig vara riktigt stabila, pålitliga och attraktiva.

Bild
Bild

Tegelstenar för sådana strukturer kan vara antingen fasta eller ihåliga. Det viktigaste är att ta hänsyn till egenskaperna hos frostbeständighet, fuktabsorbering och slitstyrka hos dessa byggmaterial. Det är nödvändigt att välja en tegelsten som inte kommer att vara rädd för ogynnsamma yttre faktorer, till exempel nederbörd eller temperaturförändringar. Dessutom rekommenderar experter starkt att man endast föredrar miljövänliga och säkra produkter som inte påverkar miljön eller människors hälsa negativt.

Bild
Bild

För att bygga kolumner kan du inte köpa en tegelsten, vars massa är mindre än 4,3 kg. Om du planerar att dekorera pelarnas yttre yta med tegel, måste du leta efter byggmaterial med en relief eller slät yta, en enhetlig färg.

Bild
Bild

Det är också viktigt att överväga tegelns kvalitet. Det får under inga omständigheter finnas några skador eller defekter på ytan - sprickor, spån, djupa repor eller sönderfallande hörn. Det är bättre att vägra användningen av dessa byggmaterial - de kommer inte att hålla länge och de kommer inte att fungera med pålitliga strukturer. Kvaliteten på teglet måste vara perfekt. Endast sådana produkter kommer att göra bra och högkvalitativa stolpar.

Bild
Bild

Hur beräknar man mängden material?

Innan du fortsätter med den oberoende tillverkningen av vackra och högkvalitativa tegelpelare, är det lämpligt att beräkna mängden byggmaterial som du kommer att behöva köpa. Experter säger att när du använder fasta tegel kan du vägra ytterligare beräkningar. Det finns emellertid ofta ett behov av att identifiera det minsta avsnittet, vilket är tillräckligt för god hållfasthet och stabilitet hos konstruktioner.

Bild
Bild

För att bestämma alla nödvändiga parametrar är det mycket viktigt att ha all nödvändig information om märket av inköpta byggmaterial, omkretsen av stödet av tvärstängerna på stolparna, tvärsnittsarean och volymen av det överförda ladda. Man bör komma ihåg att alla nyanser av att räkna tegelstenar eller väggfundament beskrivs i detalj i motsvarande SNiP (till exempel SNiP II-22-81 (1995).

Vid beräkningen av de nödvändiga produkterna måste man dessutom förlita sig på förutbestämda dimensionella parametrar för framtida kolumner (man bör tänka på deras höjd och snitt). Beräkningen utförs vanligtvis baserat på antalet tegelstenar i rad, med hänsyn tagen till en söm på 10 mm. Experter rekommenderar att ta hänsyn till följande initiala data:

  • om pelarna har ett tvärsnitt på 30x30 cm, måste du på en rad lägga ut 4 enkla tegelstenar;
  • om sektionen är 40x40 cm, kommer det redan att finnas 6 element i raden;
  • med en sektion på 60x60 cm bör beräkningen av tegelvolymen göras som för 4 separata kolumner med en sektion på 30x30 cm;
  • om sektionen når 80x80 cm, förbered först en kolumn på 60x60 cm och revetera sedan den med tegel.
Bild
Bild

Antalet rader beror vanligtvis på parametern för tegeltjockleken, med hänsyn tagen till ökningen av sömmens storlek. Enkla standardstenar tillverkas med en bredd på 65 mm (med en söm på 75 mm) och en och en halv - 88 mm (med en söm på 98 mm). Om du delar parametern för tegelpelarens höjd med de angivna värdena, kommer det att vara möjligt att identifiera det erforderliga antalet rader. Och om du multiplicerar det med antalet enskilda tegelstenar i varje rad, blir det totala behovet av byggmaterial känt.

Bild
Bild

För att få det slutliga beloppet måste du lägga till cirka 10-15% för striden, eventuellt äktenskap och skräp (i denna fråga rekommenderas det också att ta hänsyn till erfarenheten av befälhavaren som kommer att utföra arbetet).

Bygga grunden

För att installera tegelkolumner måste du först bygga högkvalitativa fundament. Till exempel behöver alternativ för ett staket som tillhör Lux -klassen särskilt en pålitlig grund (vi kommer att överväga alla arbetssteg med exemplet på dessa strukturer). Du måste utforma det enligt följande.

  • Först markerar de det territorium där installationen av tegelpelare är planerad. Detta görs på samma sätt som vid installation av trä- eller metallkonstruktioner. Man bör komma ihåg att samma staket av tegelpelare måste placeras på platsen i enlighet med matrikelplanen.
  • Först måste du markera de områden där hörnstödet kommer att ligga. För att göra detta, på rätt punkter, måste du köra i små träpinnar och sträcka en sträng mellan dem.
  • Sedan måste du identifiera steget mellan stöden. Det beror på de dukar som planeras att installeras mellan de enskilda stolparna. Till exempel, för ett profilerat ark, är ett steg på högst 2,5 m lämpligt.
Bild
Bild

Vidare grävs en grundgrop under grunden. Om jorden i området svävar, måste först stöddelarna skyddas väl från påverkan av vatten i jorden. För detta är den nedre delen av kolumnerna stödd. Efter att ha förberett gropen för pelarna kommer det att vara möjligt att gå direkt till fundamentets design. Följande steg planeras:

  • i botten av det utgrävda urtaget är det nödvändigt att lägga en kudde med grus och sand 10-15 cm;
  • då är stöddelens axel fixerad i mitten;
  • 2-3 stavar (förstärkning) 90 cm i höjd placeras parallellt med axeln;
  • då är det nödvändigt att lägga en kudde av sand och grus, samtidigt som man kontrollerar stödelementets vertikalitet;
  • genom att expandera hålet är det nödvändigt att lägga en 5 cm dyna av spillror och sand över hela området;
  • du måste ständigt kontrollera den horisontella axeln;
  • då blir det nödvändigt att hälla betong i jämnhöjd med marknivån;
  • betongen ska torka helt inom 7-10 dagar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Murverk

Du kan lägga ut kolumnerna av tegel själv med dina egna händer. Samtidigt är det viktigt att följa ett visst schema så att arbetet är förståeligt och resultatet förväntas.

Bild
Bild

För att självständigt bygga sådana strukturer måste du fylla på med följande verktyg:

  • murslev (murslev);
  • spatel;
  • hammare-hacka;
  • fogning;
  • slev;
  • lodlinje;
  • konstruktionsbubbla eller lasernivå;
  • fyrkant;
  • järn linjal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att på ett kompetent sätt förbereda lösningen är det bäst att fylla på en byggmixer av hög kvalitet. När det gäller installation av armeringsdelar och skärstenar är en sådan funktionell enhet som en slipmaskin idealisk här.

Bild
Bild

Styrkan i en tegelpelare beror till stor del på det kompetenta utförandet av ligeringen av enskilda rader, vilket ger ett speciellt murverk. Låt oss överväga de mest populära alternativen.

Om storleken är 2x1, 5 tegelstenar (6 delar i en rad), måste murverket utföras enligt följande:

  • 1 rad kommer att bestå av fyra tegelstenar som läggs med varandra med skedar; och två kommer att behöva läggas tvärs över med skedar på de föregående delarnas pekar;
  • Rad 2 läggs ut på samma sätt, men samtidigt är det nödvändigt att göra en rotation på 180 grader;
  • Den tredje raden kommer att bestå av tre tegelstenar parallellt i mitten med två foder på sidorna, medan hörnen måste fyllas med separata halvor av tegel;
  • Den fjärde raden utförs genom att installera 2 parallella murverk med 3 tegelstenar vardera.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det görs en dressing.

Om storleken är 2x2 tegelstenar, det vill säga 8 block i en rad, kommer handlingssekvensen att vara följande:

  • 1 rad passar i 4 tegelstenar i kombination med skedar, dockade med petar;
  • Rad 2 kommer att bestå av fyra parallella tegelstenar i mitten; du måste fästa de återstående delarna på deras petor med skedar från 2 sidor;
  • för rad 3 måste den föregående kombinationen vridas 90 grader;
  • Den fjärde raden läggs ut som startraden, men med en sväng på 90 grader.

Det beskrivna komplicerade ledbandet, bestående av fyra tegelrader, garanterar pelarnas högsta hållfasthet. För att ytterligare förstärka sådana baser, efter varje förbandscykel, kommer det att vara nödvändigt att fixa armeringsnätet. Om det ens finns små belastningar placeras speciella armeringsstavar på lagerpelarna i block i mitten av murverket.

Bild
Bild

Dessutom är tegeldelar konstruerade för stockar. För att korrekt lägga sådana strukturer gräver de små gropar, lägger underlaget, gör formen, knyter förstärkningsdelarna, förbereder gitteret med cellerna och installerar sedan speciella fästen och täcker dem med tegel.

Användbara tips

Om du bestämmer dig för att bygga ett tillförlitligt staket av tegelstenar, bör du veta att ju tyngre det är, desto mer solida stöden måste göras. Det är därför det är så viktigt att korrekt beräkna höjden på alla stödets beståndsdelar och storleken på deras sektion.

För konstruktion av tegelpelare används ofta ett järnrör. Det är runt röret som murverket installeras. Samtidigt drivs den nedre halvan av metalldelen ned i marken med 1,7 m.

Bild
Bild

Innan installationen av tegelpelare byggs oftast en pålitlig bandbas. Den har utmärkta hållfasthetsegenskaper och kräver inte mycket fördjupning.

Vid tillverkning av tunga pelare rekommenderar erfarna hantverkare starkt att fylla det utrymme som finns kvar mellan delar som stålarmering och fodrade tegelstenar.

Man bör komma ihåg att specialstolpar för stockar är ett mycket viktigt tekniskt steg i golv. Sådana mönster gör det möjligt att undvika utseende av svamp och mögel, såväl som nedsänkning av golvbrädan. Tack vare detta kommer dessa material att kunna hålla mycket längre.

Bild
Bild

Tegelstenar, om så önskas, kan dekoreras. För detta är det tillåtet att använda olika färgade stenar eller glaspärlor. Sömmarna kan göras svarta genom att lägga till lite sot i injekteringen.

Om du vill bygga vackra skruvpelare, bör du vända dig till murverk i 1, 5 tegelstenar. I det här fallet måste blocken själva staplas med en liten förskjutning. Varje tegel måste läggas med en avsats.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att göra pålitliga tegelpelare på egen hand, behöver du definitivt bara köpa verktyg och byggmaterial av hög kvalitet. Snåla inte med att köpa dessa komponenter, eftersom kolumnerna måste vara av hög hållfasthet. Svaga stöddelar kan drabbas av påverkan av tunga laster, vilket i slutändan kommer att få allvarliga konsekvenser.

Rekommenderad: