LED -ljuslampor (42 Bilder): För Ljuskronor I Form Av Ljusstakar Och Dekorativa Modeller "flimrande Eld I Vinden"

Innehållsförteckning:

Video: LED -ljuslampor (42 Bilder): För Ljuskronor I Form Av Ljusstakar Och Dekorativa Modeller "flimrande Eld I Vinden"

Video: LED -ljuslampor (42 Bilder): För Ljuskronor I Form Av Ljusstakar Och Dekorativa Modeller
Video: SOMETHING Strange Captured Over Navy Military Base & Does NASA Tech Make FRBs Irrelevant? 3/20/2018 2024, April
LED -ljuslampor (42 Bilder): För Ljuskronor I Form Av Ljusstakar Och Dekorativa Modeller "flimrande Eld I Vinden"
LED -ljuslampor (42 Bilder): För Ljuskronor I Form Av Ljusstakar Och Dekorativa Modeller "flimrande Eld I Vinden"
Anonim

Den moderna belysningsmarknaden är bokstavligen full av olika modeller med olika tekniska egenskaper och extern design. Nyligen har originaldiodlampor i form av ett ljus blivit mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa alternativ är inte bara mycket ekonomiska utan också mycket attraktiva.

Vad det är?

Diod- eller LED -lampor har varit väldigt populära sedan de introducerades på marknaden. Vi kan säga att dessa detaljer gjorde ett stänk i världen av belysningsenheter. Det är särskilt värt att lyfta fram de unika ljuslamporna, som utmärks av en intressant och sofistikerad design.

Dessa modeller har en snygg glaskupol som ser mycket ut som den riktiga flamman i ett riktigt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller andra prestandaegenskaper hos liknande modeller skiljer de sig inte från andra LED -enheter.

Det är värt att notera att funktionsprincipen för diodljus är mer komplex (särskilt jämfört med glödlampor), om vi betraktar dem ur fysikens synvinkel. Grunden för sådana produkter är samspelet mellan två viktiga komponenter: material med positivt laddade och negativa partiklar.

Bild
Bild

I ögonblicket för deras anslutning och deras övergång till ett annat tillstånd avges ljus och värme.

Det är värt att nämna att redan på 1900 -talet upptäcktes speciella ämnen som avger en glöd vid värmeavgivningen. Under många år användes lysdioder endast som indikatorer, eftersom de skilde sig åt i ett inte särskilt starkt ljus med en rödaktig eller grön nyans. Lyckligtvis är modern vetenskap på en tillräcklig nivå, därför har experter hittat ämnen som bidrar till utsläpp av tätare och mer mättat ljus.

Bild
Bild

Dioder tillverkade av sådana högteknologiska material ger människor en utmärkt möjlighet att få högkvalitativa belysningsenheter med tillräcklig effekt. Designen av en modern LED -lampa består av följande komponenter:

  • bas:
  • metallhölje;
  • kraftkort;
  • brädor med lysdioder;
  • glasskärm (kupol).
Bild
Bild

Lysdioden skiljer sig i många avseenden från den gamla goda "Ilyich -lampan". Först och främst är det värt att notera att diodvarianterna består av flera små partiklar kombinerade med varandra på en särskild basis med nuvarande spår.

Bild
Bild

Som regel har baserna för sådana anordningar samma dimensioner som delarna i glödlampor.

Bild
Bild

Idag har köparna möjlighet att köpa rätt lampa för alla belysningsarmaturer.

Fördelar och nackdelar

Moderna LED-lampor i form av ett ljus är mycket populära på grund av ett antal positiva egenskaper, som är värda att prata om i detalj:

En av de främsta fördelarna med dessa lampor är att de är lämpliga för vissa typer av armaturer som inte kan förses med traditionella runda element. Vi får inte heller glömma att många belysningsarmaturer tillverkade i form av ett ljus och som kompletterar en elegant ljuskrona-ljusstake tillverkas uteslutande av LED

Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter föredrar LED -lampor på grund av sin ekonomi. 7W -alternativ är sätt att enkelt byta ut din vanliga ljusstarka 60W -lampa. Detta påverkar dock inte på något sätt energiförbrukningen för ekonomiska LED -armaturer

Bild
Bild

En betydande fördel med sådana ekonomiska glödlampor är deras hållbarhet. En högkvalitativ LED-lampa kan avge ljus i mer än 50 tusen timmar. Enkelt uttryckt kommer en sådan ljuskälla att fungera utan avbrott i minst fem år. Denna egenskap är mest användbar när det gäller armaturer som används för belysning i svåråtkomliga områden eller på betydande höjder

Bild
Bild

Man kan inte heller låta bli att notera miljövänligheten hos LED -lampor. Dessa modeller är tillverkade av säkra material utan tillsats av kemikalier. Alla ljuskällor kan inte skryta med sådana egenskaper. Till exempel är enkla lysrör fyllda med kvicksilver. LED -lampor är helt säkra inte bara för människors hälsa, utan också för miljön som helhet

Bild
Bild

LED -lampor är inte bara hållbara utan också hållbara. Som regel brinner de inte ut eller går sönder. Sådana belysningsenheter exploderar inte och ger den mest intensiva belysningen av det tillgängliga utrymmet

Bild
Bild

Ljusstyrkan från sådana källor överstiger avsevärt kraften hos andra alternativ.

Men allt är inte så rosigt som det kan tyckas. LED -lampor har sina egna nackdelar, precis som alla andra föremål:

Sådana enheter är ganska dyra eftersom de har en mer komplex och högkvalitativ design. Trösten i denna fråga kan emellertid vara att en sådan ljuskälla med tiden säkert kommer att betala sig med ränta, eftersom den kommer att konsumera väldigt lite energi, och den behöver inte ständigt bytas till en ny.

Bild
Bild

Lysdioder kan brinna ut med tiden . De tappar inte förmågan att belysa, men de förlorar kraftigt i ljusstyrka. Det är omöjligt att lösa ett sådant problem, så den döende glödlampan behöver bara bytas.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED -lampor avger en flimmer som är nästan osynlig för det normala mänskliga ögat. Inledningsvis utmärktes LED -enheter av kallt ljus, vilket ofta bestrålade ögonen. Först och främst påverkade det ögontrötthet och nedsatt syn negativt. Flimrande glödlampor har ungefär samma effekt.

Men nuförtiden tillverkas LED -modeller i ett speciellt färgintervall och är som regel anpassade för människosyn.

Modeller

Moderna LED -lampor i form av ett vackert ljus finns i en mängd olika former. Tack vare det rika sortimentet av dessa enheter kan du ge fantasin fria tyglar och ta med en mängd olika belysningsalternativ in i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oumbärliga är leda ljuslampor designad för eleganta ljusstakar. Det kan antingen vara ett tak eller en upphängd struktur. Sådana föremål med ljuslampor har alltid kännetecknats av aristokratisk och ädel design. Dessutom är dessa saker helt säkra, eftersom ingen ägare kommer att gå med på att placera en medeltida ljuskrona med öppen låga hemma, särskilt när du tänker på att moderna glödlampor som effektivt imiterar flimrande eld är ett utmärkt alternativ till sådana farliga enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några av de mest populära och attraktiva är långsträckta och krökta glödlampor, upprepa en liten flammatunga … Sådana dekorativa alternativ i form av "ljus i vinden" är sätt att ge ett komplett utseende till motsvarande ljuskronor i takkonstruktionen. Som regel kan sådana enheter inte utrustas med vanliga glödlampor. De har inga lampskärmar, så traditionella runda lampor i sådana lampor kommer att se väldigt slarviga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trendig och elegant belysning enheter med en "eld" -effekt är mycket efterfrågade idag. Många konsumenter lockas också av det faktum att sådana lampor kan ha en mängd olika färger, eftersom de ofta används för ytterligare belysning. LED -lampor finns även i allas favorit nyårsgirlanger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en lämplig enhet med flameffekt måste du vara uppmärksam på dess ljusförmåga. Diodens antal watt är mycket lägre än samma lampa, varför det rekommenderas att lita på hur ljusflödet ser ut när man väljer sådana källor.

Taklampor bör belysa utrymmet med hög kvalitet och tillräckligt med ljus, så du bör föredra ljusare lampor, annars kommer rummet att se ut som en dyster garderob eller källare. Trots att ljuskronor-ljusstakar tillhör den stiliserade antiken, bör du inte gå för djupt in i den mörka medeltiden

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en LED -lampa kan du också lita på Lums. Det är en måttenhet som används för att uppskatta ljusstyrka och mättnad för belysningsarmaturer. Så, en glödlampa med en effekt på 60 W motsvarar 700 LM

Bild
Bild

En viktig roll spelas av färgen och temperaturen på konstgjord belysning i interiören. Så kalla och varma toner av vitt ser annorlunda ut

Bild
Bild

Till exempel kan mjukt varmt ljus med en subtil röd nyans bidra till att skapa en mycket mysig atmosfär i rummet.

Många förknippar lågeffekt kallvitt ljus med en steril operationssal, så den kan användas för att göra miljön ren och fräsch.

Oftast används kall belysning för att belysa en modern högteknologisk inredning eller fashionabel industrialism. I sådana interiörer finns det som regel möbler av metall och futuristiska former. I kombination med cool belysning ser sådana detaljer mer eleganta och progressiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Normalt används vackra ljuslampor i eleganta klassiska belysningsarmaturer. Men det finns undantag från reglerna, så det är nödvändigt att välja en eller annan typ av belysning baserat på husägarens personliga preferenser. Så för högkvalitativ belysning av ett mysigt sovrum eller barnkammare är det värt att köpa varma lampor med en gul eller rödaktig nyans

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna atmosfär kommer att ha en avslappnande effekt på människorna i rummet.

Var rekommenderas det inte att använda?

Moderna LED -lampor rekommenderas inte för användning i vissa lokaler och under vissa förhållanden:

I sig är lysdioder mycket känsliga för fukt, så använd inte sådana ljuskällor i fuktiga rum. Under sådana förhållanden slutar enheten snabbt att fungera

Trots det faktum att högkvalitativa lysdioder kan fungera kontinuerligt under mycket lång tid och konsumera minst el, rekommenderas det fortfarande att stänga av dem när du lämnar ditt hem. Detta hänvisar till en enkel brandsäkerhetsregel som inte får glömmas bort

Bild
Bild
Bild
Bild

Var försiktig med dessa lampor när du placerar dem i barnrummet. Barnet kan leka för mycket och av misstag tappa lampan eller slå ner den med en boll. Snygga diodlampor är ganska hållbara och pålitliga, men det är fullt möjligt att bryta dem, så du bör behandla sådana föremål i interiören med omsorg och uppmärksamhet

Vanliga hushållslampor kan inte användas för att belysa gården. För utomhusbelysning produceras specialanordningar med isolerat och förseglat hus, som är fuktbeständiga

Rekommenderad: