Stubbbord: Hampa Soffbord Med Rötter Och Gör-det-själv-brädor, Bordsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Stubbbord: Hampa Soffbord Med Rötter Och Gör-det-själv-brädor, Bordsalternativ

Video: Stubbbord: Hampa Soffbord Med Rötter Och Gör-det-själv-brädor, Bordsalternativ
Video: Bygga Plankbord med kryssben 2024, Maj
Stubbbord: Hampa Soffbord Med Rötter Och Gör-det-själv-brädor, Bordsalternativ
Stubbbord: Hampa Soffbord Med Rötter Och Gör-det-själv-brädor, Bordsalternativ
Anonim

Allt oftare finns det ägare till tomter, hus och lägenheter som inte bara vill skapa ett mysigt utrymme runt dem, utan också ge en touch av originalitet så att det inte bara ser vackert ut, utan också exklusivt. I det här fallet är det värt att överväga stubbbord och deras funktioner som ett intressant alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan vara?

Svaret på denna fråga beror helt på ägarnas fantasi, kreativitet och tillgängligheten av nödvändigt material, eftersom du från stubben kan göra både det enklaste bordet och en mycket originalversion, som kommer att bli en verklig höjdpunkt i interiören.

Först och främst är det värt att komma ihåg att sådana inre element kommer att kombineras med vissa stilar, till exempel: ekostil, chalet, land.

Men allt beror på hur stubben ska bearbetas och vilka material som ska användas ., för att om så önskas kan ett sådant tillbehör passa in i Provence, och i japansk stil, och till och med på ett loft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste alternativet (förutsatt att stubben finns på platsen) är att göra ett bord precis i öppningen och skapa en sittgrupp runt den . I det här fallet är det bara nödvändigt att bearbeta stubben med nödvändiga lösningar, om det behövs, ge den en form, lack eller färg. Om du behöver ett större bord kan du göra en bordsskiva av brädor eller en plåt av plywood.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att placera den aktuella möbleringen i rummet måste du först rota stubben, ordna den och sedan göra ett bord av den. I det här fallet kan själva rötterna vara ben, eller så måste du noggrant såga bort dem och fästa stöd eller hjul. Bordsskivan kan vara tillverkad av olika material:

  • trä;
  • metall;
  • glas;
  • plast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många material kombineras med trä, det viktigaste är att skickligt kombinera det och underordna det till en gemensam idé. Om det vid första anblicken är svårt att föreställa sig hur det framtida bordet kan se ut, kan du uppmärksamma färdiga exempel. Att lära känna dem kommer definitivt att hjälpa dig att komma på någon sorts unik version. Som en sista utväg kan du upprepa någon annans idé.

Två identiska bord passar mycket harmoniskt in i interiören. Du kan lägga blommor på dem och använda dem för att dricka te

Bild
Bild

En bordsskiva av glas på en stubbe med en snygg form - och en exklusiv möbel är klar, den här kan placeras i alla rum, och det kommer att se harmoniskt ut

Bild
Bild

Och flera av dessa föremål representerar redan en komposition som kommer att bli en original inredning

Bild
Bild
Bild
Bild

En enkel träbänk i kvadratisk eller rektangulär form är också ett bra alternativ. På trädgårdstomten, vid ett sådant bord, kan du tillbringa ganska bekväma kvällar

Bild
Bild

Om du kombinerar trä och glas, och till och med sätter belysningen inuti, får du inte bara ett soffbord, utan också en ovanlig lampa

Bild
Bild

En stubbe med en naturlig lättnad och en ojämn topp ser väldigt original ut. Med rätt bearbetning förlorar den inte sin naturliga skönhet och passar in i alla miljöer

Bild
Bild

Vissa hantverkare kan till och med göra ett mästerverk av en stubbe. Basen i form av någon skogsboende ger den fantastiska. Men här behöver du redan ha en viss talang och vara bekant med träsnideri

Bild
Bild

Verktyg och material

För att göra ett bord av en trädstubbe behöver du verktyg som är utformade för att göra enkla möbler av trä.

Dessa inkluderar:

  • yxa;
  • en hammare;
  • fick syn på;
  • motorsåg;
  • plan;
  • bit;
  • kontursåg;
  • kvarn;
  • bågfil;
  • skruvmejsel;
  • skruvmejsel;
  • borra;
  • enkel penna och tusch;
  • roulett.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kommer du definitivt att behöva en lösning för behandling av trä mot röta, mögel och mögel, lack, färg, sandpapper, lim, brädor.

Uppsättningen av verktyg och material beror på vilken idé som ska översättas till verklighet: oavsett om det kommer att vara ett enkelt runt bord av en stor ekstubbe eller en exklusiv av en bisarr form med rötter-ben, eller kanske metall- eller glasinsatser kommer att bli elementen i bordet. Baserat på din egen plan måste du förbereda en uppsättning verktyg och material.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Innan du gör ett bord av stubben måste du bestämma var det ska installeras (i huset, på gatan), vilken form det kommer att ta, vilka andra material som kommer att behövas dessutom

  • Till att börja med måste stubben rotas upp eller försiktigt skäras längst ner, eftersom ett soffbord kan se ut som en struktur i ett stycke som inte ens behöver en bordsskiva.
  • Stubben bör kontrolleras för ruttning. Kanske har det ruttnat inuti, och du kan inte bygga något av det här.
  • Därefter är det bäst att ta bort barken, eftersom det kan finnas insektkluster. Om målet är att bevara strukturen med barken, bör den behandlas mycket väl med formuleringar från skadedjur.
  • I alla fall måste trädet behandlas mot mögel och mögel, särskilt om bordet ligger i ett fuktigt rum eller på gården.
  • Den bearbetade stubben, fri från onödiga knutar och oegentligheter, måste torkas i ett välventilerat område. Detta tar cirka tre månader. Men i vissa fall lämnar bara alla oegentligheter och knutar. Allt beror på tanken.
  • Om du bestämmer dig för att göra ett vanligt bord med en enkel design, måste du skära av den övre delen så att toppen är jämn. Sidorna ska slipas (efter att barken har tagits bort). Detta kan göras med en slipmaskin eller sandpapper.
  • Efter att arbetsstycket har blivit slätt kan det lackeras eller målas. Fördelen med lack är att det behåller all träets yttre skönhet och ger ytan bara glans. Färgen appliceras när bordet måste passa in i ett visst färgschema. Lacken måste appliceras i flera lager så att varje lager torkar.
  • Filt kan limmas på botten av bordet, då är golvytan försäkrad mot repor. Ett annat alternativ är att skruva på de kompakta hjulen, sedan kan bordet flyttas efter behov.
  • Om stubben själv var bred, kan den övre delen förbli så. Men om du vill ha mer plats på bordets yta kan du göra en bordsskiva i trä: rund eller fyrkantig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns flera stubbar tillgängliga kan du göra ett bord och fåtöljer enligt samma princip, som kommer att dekorera ett rekreationsområde i ett rum med rustik eller ekostil, och kommer också att vara en bra lösning för närområdet.

Rekommenderad: