3D -gipsskivor (71 Bilder): För Väggar Och Tak, Under Tegelstenar Och Vågor För Inredning I Inredningen, Formar För Tillverkning

Innehållsförteckning:

Video: 3D -gipsskivor (71 Bilder): För Väggar Och Tak, Under Tegelstenar Och Vågor För Inredning I Inredningen, Formar För Tillverkning

Video: 3D -gipsskivor (71 Bilder): För Väggar Och Tak, Under Tegelstenar Och Vågor För Inredning I Inredningen, Formar För Tillverkning
Video: Installation of 3D decorative panels 2024, Maj
3D -gipsskivor (71 Bilder): För Väggar Och Tak, Under Tegelstenar Och Vågor För Inredning I Inredningen, Formar För Tillverkning
3D -gipsskivor (71 Bilder): För Väggar Och Tak, Under Tegelstenar Och Vågor För Inredning I Inredningen, Formar För Tillverkning
Anonim

I modern inredning används ofta 3D -gipsskivor, vilket är en prisvärd och miljövänlig produkt. Volymetriska dekorativa paneler har ett originalt utseende och ett rikt urval av texturer, med hjälp av vilka du snabbt kan skapa en original dekoration för alla rum. Detta material är lätt att underhålla, det är lätt att installera, det lämpar sig för att måla i önskad nyans. Med hjälp av moderna 3D -gipsskivor kan du förkroppsliga alla designidéer och göra rummet originellt och unikt på sitt eget sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Generella egenskaper

3D-gipspaneler kallas tredimensionella, eftersom ritningen på dem är gjord med en speciell teknik, vilket resulterar i att inredningen inte ser platt ut, utan tredimensionell, vilket ger en mängd olika utseende sett från olika positioner. Panelerna produceras i form av en kvadrat eller rektangel, som visar ett konvext mönster som upprepas symmetriskt i varje panel . Baksidan har inget mönster, den är avsedd att fästa panelen på lagerytan. Storleken på gipsskivan är 500x500 mm och medelvikten är 4,5-5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredimensionella panelen skapades i Amerika för mer än 10 år sedan, sedan flyttade know-how till Europa, och sedan 2010 har sådana efterbehandlingsmaterial dykt upp i Ryssland, där deras egen produktion redan har etablerats . Gipspanelen har en låg kostnad och 1 kvm. m av en sådan finish kommer att kosta dig 4000-5000 rubel. Användningen av tredimensionell inredning är säker för hälsan, dessutom är panelen inte brandfarlig.

En sådan finish används när de vill göra interiören original och göra jobbet på kort tid - installationen av panelerna görs ganska snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsteknik

Grunden för tekniken för tillverkning av 3D-gipsskivor är användningen av en lösning framställd av ett plastgipsbindemedel av märket G-16, hällt i speciella silikonformar. Materialförbrukningen beror direkt på det mönster som kommer att finnas på produkten och tjockleken på panelen . För att förbättra hållfastheten tillsätts mjukgörare eller fiberfibrer till gipsblandningen. Panelens utseende beror på kvaliteten på formuläret och ritningen, som skapas med en dator i 3D -format. Matriserna med mönster är ganska olika och låter dig välja paneler med olika texturer, imitera murverk, tegel, tyg, vågor och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I processen med att hälla gipslösningen utsätts formen för lätt vibration, vilket är en förutsättning för att avlägsna luftbubblor och en jämnare fördelning av kompositionen längs formens konturer. Efter att gipset har placerats i formen får det sedimentera, cirka 30 minuter . Nästa steg är paneltorkningsprocessen, som utförs i ett visst temperatur- och fuktighetsläge. Produkten kan betraktas som klar först när den är helt torr. På företaget utförs sådana förfaranden i ett automatiserat läge, så kvaliteten på produkterna är på en hög nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Liknande gipsskivor med gjutform kan göras med egna händer . - den här processen kommer att ta mycket tid, men det gör att du kan visa dig själv från den kreativa sidan och avsevärt spara pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Texturerade 3D -paneler utformade för att dekorera väggytor kan imitera olika ytor, ibland är de gjorda under ett träd och målade i naturliga färger. Panelen kan imitera en träram eller en yta bestående av bambustammar. Älskare av den ursprungliga stilen kommer att älska geometriska mönster och abstraktion . Det kan finnas många designalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Linjer och vågor

Tallrikar kan göras i form av remsor som imiterar en våg som upprepar sitt motiv över hela ytan på väggen som dekoreras. En sådan ritning är den enklaste typen, som har många utförande . Skönheten i mönstret ligger i det faktum att det har mjuka och flödande kurvor med iriserande, som påminner om vattenens krusningar. Vågighet kan vara antingen vertikal eller horisontell. Vanligtvis används denna exponering i områden för rekreation eller ätande.

Vågmönstret är alltid lugnt, diskret, ställer en person till ett lugnt humör och låter honom slappna av bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vaxkaka

Panelmönstret liknar en stor bikaka, en sådan tredimensionell version är lämplig att använda i vardagsrummet, hallen eller korridoren. Honungskammarens celler kan vara ganska stora eller omvänt små . Honungskakan kan tillverkas med olika släpphastigheter - de kan sjunka in i panelen eller sticka ut från den. Ritningen kan ha tydliga geometriska proportioner eller vara något långsträckt eller modifierad. Denna effekt ger livlighet och originalitet till den utsmyckade ytans allmänna utseende.

Paneler av 3D-typ används också i eldstaden, de kan dekorera en viloplats där det finns en fåtölj, soffa eller bord, ofta finns denna textur också när man dekorerar ett kök i kombination med liknande sexkantiga element, även gjorda på andra ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sten

En ganska original lösning för användning av tredimensionella paneler är att imitera tegel. I detta fall kan tegelstenarna själva ha olika storlekar, jämnhet eller ytjämnhet. Sådana efterbehandlingsmaterial är lätta att lägga och upprätthåller en jämn ordning, och fogarnas sömmar blir praktiskt taget osynliga . I vissa fall kan murverket vara en imitation av stora och grova stenar eller imitera gammalt gips. Panelerna är gjorda i form av en skalsten, och efter målning ser de så realistiska ut som möjligt. Denna finish kan användas i alla lokaler, eftersom de ser väldigt återhållsamma och naturliga ut.

Ofta används ett liknande mönster i vardagsrummet när du dekorerar området för att placera en TV -panel . Modern tv -utrustning ser ganska attraktiv och märklig ut mot en sådan bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Abstraktion

Ritningar i abstrakt stil är lämpliga att använda i sådana designriktningar som minimalism, loft, högteknologi. Bildens mönster kan vara så varierade som du vill - ovaler, romber, trianglar. Vissa element kan hänga över andra, det kan vara en imitation av skrynkligt grovt papper, ormar, flätor, brutna linjer, kedjor och så vidare . Sådan inredning är en anslutande länk i interiören av motsvarande typ. Det ger ett minimalistiskt utrymme till liv och uppmärksammar sig själv. Denna finish används både i hushållslokaler och i kontorslokaler.

Ofta kan sådana tredimensionella paneler ses i hallarna på barer och restauranger, liksom i olika typer av institutioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Imitationstyg

Den ursprungliga versionen av mönstret på gipspanelen kan vara en imitation av textilens struktur. Vissa alternativ har till och med styling av en maskinsöm, knappar, fickor och så vidare. Gipsmaterial kan imitera läderstruktur, fibrösa vener av gobeläng, vävning av lintrådar, konvexa guipuremönster . Denna finish ser ganska catchy och dyr. Det används för att dekorera sovrum, vardagsrum, bibliotek, kontor. Målningar, figurer, speglar ser intressanta ut mot bakgrunden av en sådan dekorativ finish. Tygets mönster kan vara stort och catchy eller litet och monotont.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blommig prydnad

Avbildningen av olika former av vegetation intar en värdig plats och är det vanligaste temat som används för gipsskivor. Detta är en imitation av blommor, löv, grenar, klättrande örter, frukter, bär - allt kan presenteras både individuellt och i en underbar sammanvävning . Sådana efterbehandlingsmaterial ser alltid väldigt ovanliga och attraktiva ut. Valet av mönster beror dock till stor del på rummets storlek - stora former i ett litet utrymme kan skapa en känsla av oklarhet. Dekorer med vegetation används i kök, vardagsrum, arbetsrum, hallar, kontor och så vidare. För att skapa en mer imponerande effekt används ofta en kontur eller punktform av bakgrundsbelysningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bubblor och sfärer

Halvkulor som liknar tvålbubblor kan skapa en förtrollande stämning i ett rum. Storleken på mönstret kan vara från den största till den minsta. Denna design skapar intryck av en ovanlig civilisation eller liknar cirklar som skiljer sig längs vattenytan . Det finns paneler som imiterar regndroppar, eller de kan vara formlösa stänk av olika storlekar, som skär varandra och bildar en enda komposition. Sådana paneler används för badrumsinredning om materialet innehåller fuktresistenta tillsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

3D -gipsskivor kan kombineras inte bara med en vanlig väggyta utan också med ljudisolering. När du väljer material för ett rum är det nödvändigt att överväga hur finishen kommer att kombineras:

  • Möblerad;
  • kön;
  • tak;
  • dekorativa element..

Det är bäst om panelerna är i harmoni med den övergripande dekorationen av rummet när det gäller färg, då är denna typ av volymetrisk inredning ett bra tillägg, och inte en främmande kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att köpa 3D -gipsskivor i specialaffärer och leta efter ett kvalitetscertifikat för denna typ av produkt. Endast i det här fallet kan du vara säker på att elementen i panelerna under installationen idealiskt kommer att sammanfalla med varandra och bilda en enda duk. Experter rekommenderar inte att man köper efterbehandlingspaneler via Internet - det är viktigt att personligen inspektera produkterna, förstå deras kvalitetsnivå och röra vid dem. En slutsats om kvalitetsnivån kan göras genom att noggrant undersöka panelens kanter:

  • det ska inte finnas några marker på dem;
  • de måste ha samma tjocklek;
  • kanterna ska passa tätt vid skarvpunkterna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterytan på en tredimensionell panel från en trovärdig tillverkare måste vara slät, fri från flis, oegentligheter, repor och främmande inneslutningar . Endast om du köper en produkt av idealisk kvalitet kan du återskapa en solid duk och titta på vilken du kan få estetiskt nöje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Dekorativa 3D -paneler är utformade för väggbeklädnad i inredning. Dessutom är dessa material också lämpliga för takdekoration. Ett skickligt valt mönster och dess storlek kan visuellt utöka utrymmet, göra taknivån högre och skapa en känsla av luftighet . Gipsväggmaterial används för inredning i vardagsrummet, i sovrummet, i köket, de är lämpliga för badrum, tvättrum, arbetsrum, bibliotek och andra lokaler. Bulkbehandlingsmaterial bör appliceras i dosering - endast en vägg kan dekoreras med dem i ett rum, och användning av olika mönster uppmuntras inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av gipsskivor kan vissa uppgifter lösas

  • Dekorera inredningen i rummet . Volymetrisk inredning förvandlar utseendet på ett rum eller något annat utrymme bokstavligen på ett ögonblick. Denna design ser fräsch och komplett ut, och ytterligare dekorationer för väggen, dekorerade med 3D -paneler, behövs inte längre.
  • Välj zoner för olika ändamål . Denna teknik används för att lösa territoriella indelningar i lägenheter med ett stort område eller små studior. Du kan sätta en accent i ett visst område genom att använda färgning av olika färger, men accentuering i 3D -stil kommer att se mycket mer effektiv ut.
  • Byt ut plattan . Istället för en tråkig, slät gipsskivvägg kan du dela upp utrymmet i flera delar med hjälp av paneler. Det finns paneler speciellt utformade för detta ändamål och som har ett perforerat mönster. En sådan uppdelning kommer att se viktlös och ganska lämplig ut, och solljus som passerar genom panelritningen kommer att betona alla dess aspekter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom valet av textur är det viktigt att vara uppmärksam på finishens färgschema.

För en klassisk inredning används ljusa nyanser, medan en stiliserad design kan kräva att panelerna målas i önskad färgpalett . Moderna versioner av 3D-gipspaneler har ett inbyggt belysningssystem, med vilket du kan ändra inte bara glödens färg utan också dess intensitet. Du kan justera denna bakgrundsbelysning med fjärrkontrollen. Kostnaden för en sådan dekoration är ganska hög, men den effekt som uppnås i slutändan kommer helt att motivera dina kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Du kan montera 3D-gipsskivor direkt på en vägg eller på ett förberedt ramsystem, belagt med plywoodskivor eller gips. Installationen utförs med ett lim, och ytterligare skruvning av panelen med självgängande skruvar kan utföras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av en gipspanel kan göras enligt en viss algoritm

  • Väggen för installation av gipsskivor förrengörs av den gamla beläggningen, kitt, jämnas mycket noggrant. En väl förberedd vertikal yta garanterar en snygg och högkvalitativ installation, bra vidhäftning av panelen mot väggen, samt skydd mot mögel eller mögel på inredningen.
  • Installera gipsskivor från mitten av väggen till periferin eller från hörnet av väggen. Elementen installeras uppifrån och ner, medan det är nödvändigt att se till att bilden på ritningen är fullständig och symmetrisk måste fragmenten vara placerade i samma plan i förhållande till varandra.
  • För installation används en limkomposition, avsedd för produkter gjorda av gipsmaterial. Om panelen är fäst på ramen används dessutom självgängande skruvar och fästhål görs i panelerna med en borr.
  • Limmet späds ut enligt instruktionerna, blandas med en konstruktionsblandare och appliceras på väggytan med en hackad murslev i ett jämnt lager 0,5 cm tjockt.
  • När du fäster panelen på limmet är det viktigt att se till att den inte går ut, utanför ytbehandlingsmaterialet. Under installationen måste du observera bildens konjugering. Om det behövs, trimma de yttre panelerna med en fintandad såg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter installationen är det nödvändigt att stänga lederna, liksom hålen från skruvarna . För detta ändamål späds slutspacklet ut. Efter att kompositionen har använts och torkat slipas den med fint smörpapper så att inga spår av installation märks på den gemensamma ytan.

Därefter målas ytorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga exempel i interiören

Användningen av 3D -gipsskivor är en ny trend inom inredning. Med deras hjälp skapas exklusiva dukar som dekorerar inte bara väggarna utan även taket. Ett icke-trivialt sätt att utforma lokaler gör att du snabbt kan ändra sitt utseende.

Med hjälp av tredimensionella ritningar ger gipsskivor väggen ett uttrycksfullt utseende och lättnad som inte kunde erhållas med färg, tapeter eller gips

Bild
Bild

Kombinationen av olika former, figurer, bilder gör det möjligt att se ljuset och skuggan, som med skicklig användning livar upp och förvandlar varje, även den mest återhållsamma, interiören

Bild
Bild

Panelernas främre del, gjord i form av geometriska mönster, låter dig skapa en enda visuell duk, som är en konstnärlig komposition

Bild
Bild

Den voluminösa gipsinredningen kommer snart att bli en trevlig traditionell klassiker, men för närvarande är det en avantgardistisk stil i design, med vilken du kan betona din individualitet och goda smak

Bild
Bild

Volymetrisk inredning låter dig visuellt berika utrymmet, vilket gör det djupt, präglat, och allt detta händer på grund av användningen av små volymetriska former i ett begränsat utrymme

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna gipsskivor har en hög styrka och hållbarhet, deras användning uppdaterar konceptet med interiören, gör det mer modernt, distinkt och uttrycksfullt.

Rekommenderad: