Oscar Glasfiberlim (22 Bilder): Färdig Komposition För Spindelnät, Förbrukning Per 1 M2 Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Oscar Glasfiberlim (22 Bilder): Färdig Komposition För Spindelnät, Förbrukning Per 1 M2 Och Recensioner

Video: Oscar Glasfiberlim (22 Bilder): Färdig Komposition För Spindelnät, Förbrukning Per 1 M2 Och Recensioner
Video: Networks II 2024, April
Oscar Glasfiberlim (22 Bilder): Färdig Komposition För Spindelnät, Förbrukning Per 1 M2 Och Recensioner
Oscar Glasfiberlim (22 Bilder): Färdig Komposition För Spindelnät, Förbrukning Per 1 M2 Och Recensioner
Anonim

Byggmarknaden står inte stilla, nya material och tillägg till dem dyker upp varje dag. Så, ett miljövänligt material för omedelbar vägguppriktning består av glasfibertrådar, pressade som vanligt papper. Speciellt för sådana ark, som också kallas "spindelväv", utvecklades Oscar -lim, som har speciella egenskaper och egenskaper.

Bild
Bild

Särdrag

Det speciella med limmet för glasfiber är att denna komposition, till skillnad från konventionellt tapetlim, är tillverkad på latex. På grund av den formade elasticiteten kan du justera duken direkt på väggen. Ryskt tillverkat lim Oscar är tillverkat enligt europeisk teknik och är särskilt populärt bland professionella hantverkare.

Oscar är ett mångsidigt lim som passar olika typer av tapeter . Huvuddragen i detta lim är dess fullständiga transparens efter torkning.

Lösningen är också bekväm att förvara, eftersom den inte förlorar sina egenskaper i upp till två veckor på en sval plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Som du vet är huvudkomponenten i något lim stärkelse. Modifierad stärkelse produceras nu, som har större egenskaper än konventionell stärkelse. Den har utmärkt vidhäftningsmotstånd. För att reglera banan under limning läggs latex till kompositionen. Förutom stärkelse och latex tillsätts antiseptiska och fungicider i limmet för att förhindra mögel och mögel. Koncentrationen av dessa ämnen är liten för att orsaka skada på människor, men tillräcklig för att klistra in hög kvalitet. Metylcellulosa håller kvar vatten. Kompositionen innehåller enzymer för snabb torkning, och ger också vidhäftning och frostbeständighet åt limkompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Släpp form och typer

Utgivningsformulär
Torr blandning Klar blandning
Torr Oscar, 800 g (hink) Ready Oscar, 10 kg (hink)
Torr Oscar, 400 g (hink)
Torr Oscar, 400 g (förpackning) Ready Oscar, 5 kg (hink)
Torr Oscar, 200 g (förpackning)

Den torra blandningen späds ut med vatten och förvandlas till en färdig blandning inom 5 minuter, utan att det bildas några klumpar. För blandning av stora volymer används vanligtvis en mixer eller borr med ett speciellt fäste. Ett paket med 400 gram är utformat för 50 rutor glasfiber.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den torra blandningen är billigare än färdig, därför är den mer populär även bland proffs. Torr Oscar anses vara ganska ekonomisk, 200 gram lim kräver 5 liter vatten, 400 gram - 11 liter, 800 gram - 22 liter. Det är nödvändigt att hälla pulvret i vattnet under omrörning. Att hälla vatten i den torra blandningen är förbjudet för tekniska indikatorer.

Den färdiga blandningen är avsedd för glasfiber tapeter eller för konventionella tunga fiberduk tapeter . För att limma den senare måste lösningen spädas med vatten för att skapa en mindre tjock konsistens. Förbrukningen av färdigt lim är 1 kg per 5 m² "spindelväv".

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Oscar-lim är avsett för vidhäftning av "spindelnätet" till icke-absorberande ytor som betong, plast, grundad gips. Limet appliceras på ytan av substratet, inte på själva duken, vilket gör det enkelt att limma.

Liksom många andra professionella material måste Oscar efter blandning stå kvar i 5-10 minuter, blandas igen och först sedan börja använda. Efter långa perioder av inaktivitet ska limmet blandas noggrant innan det appliceras igen.

Oscar -lim har följande fördelar:

  • ekologiskt rent;
  • universell, eftersom den är lämplig för glasfiber, tunga typer av tapeter och andra material;
  • används för våtrum;
  • fryser inom 10-15 minuter, vilket gör att du kan flytta tapeten på väggen, summera lederna;
  • transparent efter torkning;
  • frostbeständig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumtionsberäkning

Ett paket på 400 gram räcker till 30 kvadratmeter tapeter. För maskintillämpning ökar förbrukningen med 10-15%. För att korrekt beräkna limförbrukningen måste du multiplicera antalet rutor för den planerade klistringen med 200 eller 300 (denna siffra beror på tjockleken på limmet du vill få). Den slutliga siffran blir limets slutvikt. Tillsätt inte vatten till den färdiga blandningen, därför är det nödvändigt att späda ut blandningen första gången.

Om du planerar att använda Oscar som primer, kommer dess förbrukning att vara 100-125 gram per kvadratmeter. Kompositionen måste spädas med mer vatten än för beredning av lim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsteknik

En relativt plan yta måste grundas. Oscar har en rad primerblandningar som du kan använda. Efter att väggen är helt torr appliceras en 1–1,5 millimeter tjock komposition på basen (tak, vägg etc.) med en rulle eller en stor bred pensel. Området täckt med lim bör vara något större än dukens bredd så att efterföljande justeringar kan göras direkt på ytan. Liksom andra tapeter jämnas glasfibern med en spatel för att ta bort överflödigt lim under duken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du följer dessa rekommendationer när du använder Oscar -lim:

  • för en starkare bindning bör rumstemperaturen vara minst +10 grader, men inte mer än +23 grader;
  • luftfuktigheten bör vara mindre än 70%;
  • under limning av ytor, liksom torkning av blandningen, bör det inte finnas något drag i rummet;
  • utsätt inte förpackningar och efterbehandling för direkt solljus under torkning;
  • hållbarhet oöppnad upp till 2 månader.
  • limmet torkar helt efter 2 timmar. För efterföljande färgning är det nödvändigt att stå emot en dag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

Oscar är ett ganska populärt märke, så det borde inte vara svårt att hitta det i någon butik. För en låda med en volym på 200 gram måste du betala från 150 rubel. En låda på 400 gram kan köpas för 240-300 rubel. En hink med en volym på 800 gram kostar cirka 500-700 rubel. 10 kg färdigt lim kostar 950-1200 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Professionella uppmanar att köpa Oscar -produkter, eftersom limets kvalitet är tillräcklig för reparationer på egen hand. Oscar -användare är också nöjda med dess egenskaper och användarvänlighet. Detta lim är idealiskt för kvalitetsreparationer.

För att dra nytta av den utmärkta kvaliteten på Oscar -limet, men samtidigt för att spara sin budget, rekommenderas köpare att köpa torrt lim, eftersom det inte kommer att vara svårt att späda blandningen med vatten, men det kommer också att spara ett par hundra rubel.

Köpare uppskattar också produktens mångsidighet, eftersom den är lämplig för olika typer av tapeter.

Rekommenderad: