Trädgårdsbågar (55 Foton): Typer Av Hur Man Gör Bågar Av Trä För Blommor Med Egna Händer? Snidade Och Andra Valv För Sommarstugor, Ritningar Och Steg-för-steg-instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsbågar (55 Foton): Typer Av Hur Man Gör Bågar Av Trä För Blommor Med Egna Händer? Snidade Och Andra Valv För Sommarstugor, Ritningar Och Steg-för-steg-instruktioner

Video: Trädgårdsbågar (55 Foton): Typer Av Hur Man Gör Bågar Av Trä För Blommor Med Egna Händer? Snidade Och Andra Valv För Sommarstugor, Ritningar Och Steg-för-steg-instruktioner
Video: 3 EASY PAPER FLOWERS DECORATION IDEAS FOR ANY OCCASION AT HOME 2024, April
Trädgårdsbågar (55 Foton): Typer Av Hur Man Gör Bågar Av Trä För Blommor Med Egna Händer? Snidade Och Andra Valv För Sommarstugor, Ritningar Och Steg-för-steg-instruktioner
Trädgårdsbågar (55 Foton): Typer Av Hur Man Gör Bågar Av Trä För Blommor Med Egna Händer? Snidade Och Andra Valv För Sommarstugor, Ritningar Och Steg-för-steg-instruktioner
Anonim

Trädgårdsbågen kommer att förbättra trädgårdens utseende som en del av landskapsdesignen. Används vanligtvis i kombination med växter som omger strukturen. En träbåge kan göras oberoende och ganska snabbt. Det är värt att välja rätt växter för designen för att få maximal dekorativ effekt som ett resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Träbågar passar bra med vilken stil som helst. Materialet är förbehandlat med skyddande lösningar, därför har det en lång livslängd . Naturliga trädgårdsbågar ser lakoniska ut och passar bra med alla växter. Känslan skapas att blommorna växer direkt från träet.

Den välvda strukturen i trädgården skapar en mysig och romantisk atmosfär . Ett sådant element kan användas som en oberoende dekoration eller vara en del av en ensemble av redan planterade växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsbågar utför följande funktioner:

  • är ett stöd för klätterväxter;
  • spela en viktig roll för att arrangera en enda trädgårdsstil;
  • låter dig dela upp hela sajten i olika zoner och markera separata rabatter;
  • med deras hjälp kan du utrusta ett mysigt rekreationsområde med en skugga;
  • strukturer kan enkelt kombineras med andra, till exempel kan du placera dem ovanför wickets eller använda som en ingång till lusthuset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen kommer att vara av hög kvalitet, attraktiv och hållbar om du tänker i förväg om storlek och design . Det är viktigt att själva bågen är vacker. Under vintersäsongen blir det inga blommor som dekor. Om du inte tänker på det här ögonblicket kommer all charm att gå förlorad.

En träbåge ska motsvara höjden på familjens högsta medlem, detta är åtminstone. I allmänhet installeras vanligtvis strukturer med en höjd av 2-3 meter. Man bör komma ihåg att många växter kommer att sjunka och släppa tunna grenar. Detta bör inte störa passagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En träbåge kräver extra uppmärksamhet på materialets kvalitet . Starka och pålitliga stenar används som inte försämras under påverkan av en aggressiv yttre miljö. Skyddande föreningar krävs också. Detta kommer att förlänga livslängden, undvika infektion med parasiter, svampar.

Bild
Bild

Översikt över arter

Bågarna skiljer sig radikalt från varandra. Inledningsvis är det värt att överväga valvets form. Så bågen kan vara välvd, fyrkantig, kantig och trapetsformad. Ibland används en snygg snidad form, men en sådan båge är ganska svår att genomföra.

Konstruktionen för ett sommarresidens kan göras i vilken stil som helst; gotiska, moderna och klassiska är särskilt populära.

Bågar är av följande typer

Enda . En liten båge med valv av vilken form som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förenad . Flera bågar i rad med ett gemensamt valv. Vanligtvis är detta breda modeller med en storlek på cirka 2250x1950x750 mm. Kan kombineras med bänk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monterbar . En sådan båge är installerad nära huset eller fasaden på en annan byggnad. Den kan också placeras vid ingången till lusthuset eller på terrassen. Strukturen är dessutom fäst vid ett föremål i närheten. Kan utrustas med ett extra visir.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var finns bågarna?

Stöd för fast konstruktion bör installeras i marken för maximal styrka och tillförlitlighet. Därför är det viktigt att tydligt definiera platsen. Det blir extremt problematiskt att helt enkelt omarrangera bågen när du vill. Generellt sett ser designen lika bra ut i avskilda hörn och i den centrala delen av trädgården.

Det är intressant att bågen inte bara kan dekorera platsen utan också dölja de fula fasaderna på uthus. I mitten av sektionen installeras strukturer för att markera en specifik komposition. Vanligtvis under bågen är den vackraste rabatten, värdinnans stolthet.

Bågar används också i följande fall

Arrangemang av rekreationsområde . Bågen kan stå i ett hörn av trädgården, i skugga. En bänk eller trädgårdsgunga, ett litet bord bör placeras i närheten. Vanligtvis väljs en plats där du kan njuta av alla olika landningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Registrering av entrén . Du kan sätta en båge inte bara vid ingången till trädgården, utan även över trappan till huset. Intressant nog är bågarna lätt kombinerade med trästaket. Extremt intressanta kompositioner med höga dekorativa egenskaper erhålls. Det rekommenderas att göra bågen och staketet av samma träslag. Designen kan också vara en del av lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spårdekoration . Flera bågar i rad skapar effekten av en tunnel. Det här alternativet används oftare på ett stort område: det blir möjligt att gå en sorts blomsterallé och njuta av utsikten och dofterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd som ett isolerat föremål . Endast två bågar låter dig utrusta ett minilushus. Du behöver bara förbättra marken under dem och installera lämpliga möbler. Eller så kan du bara lägga bågen någonstans på platsen, som en inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Innan du gör en båge bör en ritning med exakta mått göras. Med sin hjälp blir det mycket lättare att beräkna mängden nödvändigt material . Det är också värt att tydligt definiera formen. Den vanligaste designen förutsätter en rund topp. Du kan dock göra bågen rektangulär, triangulär eller till och med lockig.

Det är viktigt att använda material av hög kvalitet . Och det gäller inte bara trä, utan också medel för bearbetning. Annars kommer strukturen inte att vara lång och glädjen kommer att ersättas av besvikelse. Produktionen i sig kräver inte speciella färdigheter, bara en grundläggande förståelse för detaljerna i installationsarbetet. Enkla instruktioner hindrar dig från att göra misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Trä är ett pålitligt material som används ofta i konstruktion. Detta material låter dig skapa en båge i vilken stil som helst . Många raser är ganska lätta att hantera och böja, vilket gör det möjligt att visa fantasi under tillverkningen. Med korrekt bearbetning kan en sådan struktur stå längre än dess metallmotstycke.

Valet av träslag bör närma sig så ansvarsfullt som möjligt . Erfarna hantverkare rekommenderar att uppmärksamma tall och björk, men lärk, bok och andra är också lämpliga. Det är viktigt att virket är av massivt trä som inte påverkas av sjukdomar och svampar. Annars kan växterna bli smittade och dö.

För fastsättning behöver du spikar eller skruvar . Cement, sand och vatten gör det möjligt att göra en komposition för att säkert fästa stöden i marken. Du behöver också tråd. Uppsättningen av verktyg är ganska standard för arbete med trä: mejsel, såg, skruvmejsel, plan.

Du bör också förbereda ett antiseptiskt preparat för träbearbetning, du kan fortfarande ta lack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Arch -monteringsschemat är ganska enkelt. I det första steget är det nödvändigt att skära timret baserat på de valda dimensionerna. Det är viktigt att slipa alla ytor i perfekt skick för att underlätta arbetet . Efter sågning och första bearbetning kan träet beläggas med skyddande ämnen. Detta kommer att skydda bågen från de negativa effekterna av miljön och eventuell infektion med svamp, insektsattacker.

Bågen monteras i delar horisontellt på marken . Sidostödet bör göras först. Vidare är sidorna anslutna med en tvärstång. För installation av balkar är det bättre att använda spikar eller självgängande skruvar. Det är inte nödvändigt att limma lederna, det är opålitligt.

Bild
Bild

På installationsplatsen gräver du två hål för stöden . Balkar är installerade inuti. Du bör lätt strö groparna med spillror och häll sedan i betonglösningen. Ytterligare trästöd bör också installeras vid behov. Produktionstiden beror direkt på komplexiteten hos den valda formen.

Bild
Bild

Vilka blommor ska man välja?

Att dekorera med levande växter ser fantastiskt ut i alla trädgårdar. Hemmafruar använder ofta murgröna eller flickaktiga druvor . Detta är en enkel lösning, eftersom dessa anläggningar inte kräver mycket underhåll. En båge med klematis eller en klätterros ser inte mindre intressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om blommande sorter väljs kan du experimentera med nyanser . Du kan skapa en intressant och färgstark komposition. Ganska ofta, ovanpå bågarna, gör de en ram av morgonhärlighet. Den blommar vanligtvis i en levande röd eller lila färg. Samtidigt kan vita rosor placeras på stöden för att skugga morgondagens härlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om bågen är graciös och snygg, bör växter med små blommor väljas. Detta gör det möjligt att inte överbelasta strukturen, både fysiskt och estetiskt. Du kan inte ta mer än 2-3 sorter av växter per båge . Annars blir kompositionen för färgstark.

Rekommenderad: