Tegelsandblästring: Sandblästring För Rengöring Av Tegelväggar Och Fasader

Innehållsförteckning:

Video: Tegelsandblästring: Sandblästring För Rengöring Av Tegelväggar Och Fasader

Video: Tegelsandblästring: Sandblästring För Rengöring Av Tegelväggar Och Fasader
Video: Removing Paint off Brick dustless SandBlasting 2024, Maj
Tegelsandblästring: Sandblästring För Rengöring Av Tegelväggar Och Fasader
Tegelsandblästring: Sandblästring För Rengöring Av Tegelväggar Och Fasader
Anonim

Sandblästringsstenar är ett effektivt förfarande för rengöring av fasader och används ofta för att återställa det ursprungliga utseendet på bostadshus och industriella strukturer.

Bild
Bild

Kärnan i processen

Sandblästring är en uppsättning åtgärder för rengöring av tegel från sot, smuts, sot, vit blomning och mönster. Förfarandet utförs med specialutrustning som kallas sandblästring. Användningen av en sådan enhet återför det ursprungliga utseendet till tegelväggar och bromsar väsentligt processen med att förstöra stenen. Trots den ganska kraftfulla mekaniska effekten av slipstrålen på teglet, smulas inte materialet och förlorar inte sina driftsegenskaper.

Principen för sandblästringsmaskinens drift är följande: tryckluft blandas med sand, under högt tryck, med hjälp av en kompressor, matas till pistolen och sprutas över ytan. Som ett resultat rengörs tegelverket för smuts och får ett snyggt och välskött utseende. Dessutom förstör effekten av luftslipande blandning effektivt svampar och bakterier, vars destruktiva aktivitet så småningom leder till att tegelstenen förstörs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots utrustningens namn används inte bara sand som en arbetsblandning för sandblästring. Utmärkta resultat av väggrengöring kan uppnås vid bearbetning av tegel med korund, kopparslagg, glaskulor, nickelslagg samt plast- och keramikpärlor. Valet av material beror på typ av tegel, murens ålder, klimatförhållanden och fasadkontamineringens art.

Det bör noteras att denna typ av rengöring är ganska mångsidig och lämplig för alla typer av tegel. Släta, texturerade, hårdeldade och oglaserade tegelstenar kan bearbetas. Detta utökar avsevärt tillämpningen av sandbläsningsteknik, så att du kan ta hand om alla typer av tegel, liksom trä- och betongkonstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Indikationer för användning

Sandblåsning av tegelväggar övervägs ett av de mest effektiva sätten att få byggnader till ett tillfredsställande skick och utförs i ett antal fall.

  • Rengör en nybyggd vägg från cementrester. Proceduren utförs i ett försiktigt läge med medelsandig sand.
  • Avlägsnande av utblomstring och spår av nederbörd. Denna typ av föroreningar märks särskilt på fasader av röda keramiska tegelstenar. Sådana väggar är benägna att vitaktiga ränder och fläckar, vilket har en mycket negativ effekt på byggnaders utseende.
  • Ta bort frätande fläckar. Denna typ av föroreningar påverkar ofta byggnader byggda av vita sandkalkstenar. Fasadmetallelement som balkongbeslag, krokar för elektriska ledningar och externa brandstegar har ofta inte en korrosionsskyddande beläggning och börjar rosta med tiden. När det regnar börjar rost rinna nerför väggarna tillsammans med vattendrag och lämnar efter sig rostiga röda streck. Sådan förorening förstör byggnaders utseende starkt och tas inte bort av något annat än en sandblästring.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Avlägsnande av mögel och mögel. Denna typ av föroreningar har en mycket negativ effekt, inte bara på fasadens övergripande utseende, utan orsakar också ett allvarligt hot om materiell förstörelse. Sandblästring gör att du kan ta bort svampens porer djupt inbäddade i tegelstenen och under lång tid bli av med väggarna från grågröna fula fläckar.
  • Rengöring av de inre tegelväggarna från resterna av gammal färg och gips. Vid reparationer blir det ofta nödvändigt att ta bort den gamla dekorativa beläggningen från väggarna, och ingen enhet klarar uppgiften bättre än en sandblästringsenhet. Slipmaterialet läcker grundligt ut ytan och lämnar efter sig en helt ren tegelsten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Konstgjord åldring av en keramisk tegelvägg. Borsttekniken används ofta av älskare av loft, Provence, country, techno, gotiska stilar, liksom finsmakare av traditionell engelsk interiör. Som en följd av den mekaniska verkan av arbetsblandningen uppträder många sprickor och fördjupningar på tegelstenen, och de ser så naturliga och vitala ut att det är nästan omöjligt att skilja det artificiellt åldrade materialet från den ursprungliga sekelgamla stenen. För att uppnå bästa effekt används sand, nickelslagg, glasbollar och keramiska pärlor tillsammans med sand.
  • Behandling av arbetsytan innan applicering av gips eller färgblandningar. I detta fall bidrar sandblästring till bildandet av en grov yta, vilket avsevärt ökar vidhäftningen och avsevärt ökar livslängden för den dekorativa beläggningen.
  • Ta bort fett- och oljefläckar. Vid rengöring av ytan från denna typ av förorening används sand eller slagg som en slipande komponent.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöringsmetoder

Sandblästring görs på flera sätt, och valet av den rätta görs med hänsyn till föroreningens art och händelsens slutmål.

  • Den vanligaste är den klassiska metoden, där sand, blandad med tryckluft, kastas på väggen under högt tryck, vilket ger sandpapper.
  • Nästa metod kallas våt och används för särskilt smutsiga ytor som innehåller gamla fläckar och torkade rester av murbruk. Kärnan i denna metod består i att blanda en slipande substans med vatten och sedan spruta den resulterande kompositionen på murverket.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En mycket effektiv teknik anses vara ytbehandling med is, som gör att du kan ta bort smuts från svåråtkomliga platser. I detta fall ersätts sanden med små partiklar av naturlig eller konstgjord is och matas till väggen under högt tryck.
  • Den fjärde metoden är termisk, eller, som det också kallas, brandbehandling, som består av samtidig sprutning av sand och brännbart material. Användningen av brandrengöring bidrar till fullständig förstörelse av biologiska destruktorer som mossor, mögel, svamp och patogener.
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Vid sandblästring bör du vara extremt försiktig och alltid följa säkerhetsåtgärder. Förfarandet bör endast utföras med personlig skyddsutrustning som ansiktsskydd och skyddsglasögon.

Under arbetet måste alla delar av kroppen täckas ordentligt. Detta krav beror på det faktum att sandblästring, även vid det svagaste driftsättet, kan accelerera slipande partiklar upp till en hastighet av 600 km / h, varför en direkt träff av jetstrålen mot en person hotar med allvarlig skada och till och med döden.

Bild
Bild

Förutom att bli fysiskt skadad är arbete med sandblästringsutrustning utan att använda skyddsutrustning fylld av en så hemsk sjukdom som silikos. Sjukdomen orsakar allvarlig skada på lungvävnaden och uppstår genom att sanddamm tränger in i luftvägarna. Därför, när du arbetar med sandblästringsutrustning, oavsett vilket slipmedel som används för närvarande, är det absolut nödvändigt att använda ett fint andningsskydd eller en hjälm med forcerad lufttillförsel. Öronen måste också skyddas från högt ljud genom att använda industriella hörlurar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandblåsning anses vara det mest effektiva sättet att återställa det ursprungliga utseendet på tegel och väsentligt öka byggnadernas livslängd.

Rekommenderad: