Kultivator Husqvarna: Motorkultivatorer TF 230, TF 338 Och TF 335, Tekniska Egenskaper För Kultivatorer TF 334 Och TF 225

Innehållsförteckning:

Video: Kultivator Husqvarna: Motorkultivatorer TF 230, TF 338 Och TF 335, Tekniska Egenskaper För Kultivatorer TF 334 Och TF 225

Video: Kultivator Husqvarna: Motorkultivatorer TF 230, TF 338 Och TF 335, Tekniska Egenskaper För Kultivatorer TF 334 Och TF 225
Video: Честный обзор на КУЛЬТИВАТОРЫ ХУСКВАРНА TF 230 и TF 338, все плюсы и минусы. 2024, Maj
Kultivator Husqvarna: Motorkultivatorer TF 230, TF 338 Och TF 335, Tekniska Egenskaper För Kultivatorer TF 334 Och TF 225
Kultivator Husqvarna: Motorkultivatorer TF 230, TF 338 Och TF 335, Tekniska Egenskaper För Kultivatorer TF 334 Och TF 225
Anonim

Införandet av ny teknik och utrustning i jordbruket har lett till en ökning av produktiviteten på många gårdar. Bland de efterfrågade trädgårdsutrustningarna som används idag är det värt att lyfta fram motorodlare. I listan över efterfrågade enheter intar den ledande platsen den svenska utrustningen från Husqvarna -koncernen, som är efterfrågad över hela världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Svensk jordbruksutrustning, enligt ägarnas recensioner, sticker ut för ett antal högpresterande egenskaper. Dessutom, i jämförelse med resten av den europeiska utrustningen på marknaden, säljs utrustningen till en acceptabel kostnad. För den mest fullständiga bilden av sådana enheter är det dock värt att överväga alla positiva och negativa egenskaper hos Husqvarna kultivatormodeller.

Bland de positiva egenskaperna finns följande

Utbudet av enheter presenteras i en mängd olika enheter med olika kapacitet och modifieringar, i ljuset av vilken varje konsument kommer att kunna välja utrustning som kommer att tillgodose hans individuella behov när det gäller att lösa jordbruksproblem

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tack vare installationen av kraftfulla och effektiva Robin-Subaru-, Husqvarna- eller Briggs & Stratton-motorer på bakomliggande traktorer utmärker sig utrustningen för sin hållbarhet och minimala risk för skador, även under långvarig drift.
  • Husqvarnas kultivatorer kan utrustas med en omvänd funktion. Den här funktionen i sortimentet utesluter situationer när jordbruksmaskiner fastnar i marken även när de arbetar med våt jord.
  • Tillverkaren har tagit hand om användarvänligheten i sina enheter, så de flesta moderna modeller har ett ergonomiskt teleskopiskt avtagbart kontrollhandtag som kan tas bort vid behov. Denna funktion är relevant för transport och förvaring av odlare.
  • Alla maskiner är tillverkade med en växellåda som inte kräver ytterligare underhåll.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att skydda föraren under jordbearbetningsuppgifter har många modeller dessutom sköldar på skrovet som kan skydda dem från flygande klumpar av smuts. Dessutom kommer de att skydda grödor från skador av enheten.
  • Husqvarnas motorfräs har små hjul på kroppen som gör att du kan transportera utrustning. Det finns också enheter med bärhandtag.
  • Konfigurationen av den svenska tekniken innebär manuell start av motorn, vilket gör enheten ganska lätt att ta i drift.
  • Denna teknik sticker ut för sin högkvalitativa bälteskoppling. Denna enhet har en lång livslängd och misslyckas sällan. Dessutom är mekanismen pålitligt dold för penetrering av olika typer av föroreningar från utsidan. På grund av kedjedämpare har enheterna förmågan att flytta inte bara framåt utan också bakåt.
  • I grundkonfigurationen innehåller motorkultivatorer flera skärare, som regel består en uppsättning av 2, 4 eller 6 delar. I funktion kan dessa element rotera i maskinens riktning eller mot den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men tekniken är inte utan dess nackdelar

  • Eftersom högpresterande maskiner kännetecknas av sin kraft utmärker de sig också för sina imponerande dimensioner, vilket avsevärt begränsar kretsen av människor som kan styra enheterna.
  • Kedjedrivna enheter kräver speciella användningsvillkor, eftersom alla fasta föremål som faller ner i skäret kan skada hela kedjan.
Bild
Bild

Enhet

Enheter i den tunga klassen av svensk utrustning är utrustade med amerikanska fyrtaktsmotorer av varumärket Briggs & Stratton, som för motoblock av medel- och lättklass, tillverkaren släpper ut dem på marknaden med motorer från det asiatiska företaget Robin-Subaru.

Trots sitt ursprung sticker alla installerade mekanismer ut för sin höga kvalitet och hållbarhet . Dessutom är motorerna lätta och ganska ekonomiska när det gäller bränsleförbrukning.

En egenskap hos konfigurationen av bensinmotorer i Husqvarna walk-behind-traktorer är vevaxelns horisontella placering med takventiler. Detta arrangemang gör det lättare att starta motorer oavsett temperaturförhållanden. Enheter startas manuellt.

Enheterna använder kedjeväxlar, tack vare vilka även lätta bakomgående traktorer klarar bearbetningen av tunga jordar och oskuld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och deras tekniska egenskaper

Det finns ett ganska stort utbud av jordbruksmaskiner från Sverige på marknaden.

Produktklassificering är följande:

  • Husqvarna T - maskiner som rekommenderas för små ytor;
  • Husqvarna TF-walk-behind traktorer avsedda för arbete på medelstora tomter;
  • Husqvarna TR - tunga maskiner för stora områden.

Det är värt att stanna i detalj på de mest populära.

Husqvarna TF 230

Liten och lätt gående traktor, dessutom utrustad med en speciell stötfångare för att skydda motorn. Enheten har ett fällhandtag och ett hjul på kroppen för enkel transport av enheten.

Husqvarna bakomgående traktor körs på motorn med samma namn och har en bekväm hastighetsomkopplare.

Bild
Bild

Husqvarna TF 324

Trädgårdsutrustning med amerikansk motor. Motorkultivatorn kännetecknas av sin lätthet och minimala vibrationer under rörelse. Enhetens konstruktion innehåller skyddsbarriärer för att förhindra skador på grödor. Kontrollpunkten är placerad på handtaget, den bakomliggande traktorn är dessutom utrustad med ett skär.

Bild
Bild

Husqvarna TF 334

Anordningen har sex fräsar, vars rörelse sker under kultivatorns gång. Enheten arbetar med två hastigheter: 1 bak och 1 framåt. Enheten väger 56 kilo.

Bild
Bild

Husqvarna TR 430

Utrustningen är utrustad med stora hjul, tack vare vilken dess längdförmåga förbättras avsevärt. Motorkultivatorn innehåller två par fräsar, vars rörelse utförs i motsatt riktning. Kultivatorn har motvikter på kroppen för maximal prestanda och bra dragkraft.

I denna teknikmodell fälls inte handtaget. Massan på den bakomliggande traktorn är 90 kilo.

Bild
Bild

Husqvarna TR 530

Maskinens popularitet beror på djupet och bredden på jordodlingen. Enheten har 2 hastigheter: 1 bakåt och 1 framåt. Den bakomliggande traktorn fungerar på en asiatisk motor och en förgasare. Bränsletankens volym är 3,6 liter. I grundkonfigurationen förverkligas tekniken med två par skärare.

Bild
Bild

Husqvarna T50 RS

Lätt utrustning, vars vikt är 53 kilo, den bakomliggande traktorn innehåller 4 skär, växeln utförs med ett inbyggt system i handtaget.

I denna modell kan handtaget justeras i höjd och lutningsvinkel, den bakomliggande traktorn är kompatibel med de flesta redskap, du kan dessutom installera en snöplog.

Bild
Bild

Förutom ovanstående enheter erbjuder det svenska koncernen medelstora maskiner som också är efterfrågade på marknaden:

  • Husqvarna TF 338 9673168 01;
  • Husqvarna TF 335;
  • Husqvarna TF 225;
  • Husqvarna TF 325;
  • Husqvarna TF 434P;
  • Husqvarna TF 224;
  • Husqvarna TF 545P och andra.
Bild
Bild

Bilagor

För att öka enheternas funktionalitet föreslår tillverkaren att utrusta de bakomliggande traktorerna med olika typer av redskap och släputrustning. Således, vid användning av hjälpverktyg, är det möjligt att utföra inte bara odling och plöjning, utan också ogräs av åsar, kullning av planterade grödor, bildning av fåror för sådd eller vattning av växter. Dessutom kommer ytterligare utrustning att göra det möjligt att använda bakomgående traktorer för slåtter av hö och förbereda djurfoder.

Bland alternativen för de använda komponenterna som kan fästas på den bakomliggande traktorn med en standardkopplare är följande värda att lyfta fram:

  • trailer;
  • adapter;
  • kullar och plattskärare;
  • såningsutrustning;
  • kultivatorer i form av ben;
  • snöslungor.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder en bältesanslutning kan Husqvarna bakomgående traktorer i alla klasser användas tillsammans:

  • med en gräsklippare;
  • spruta;
  • generator;
  • motorpump.

Det finns också ett antal ytterligare verktyg som är utformade för vissa enhetsmodeller:

  • kantskärare;
  • svängplogar;
  • munstycken för ogräsbäddar;
  • kratta för mossa.

Dessutom kan bakomgående traktorer drivas med hjul med stor diameter, som säljs separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av användning

Ett utmärkande drag för utländska jordbruksmaskiner är behovet av att tanka enheterna med bensin, vars kvalitet kommer att vara minst 90. När det gäller oljan rekommenderar tillverkaren att man köper SAE-10W-30-klass för växellådan.

Dessutom behöver enheten regelbunden smörjning av alla rörliga mekanismer . För dessa ändamål bör smörjmedel av universell typ med en vattentät bas användas.

Tekniskt förebyggande underhåll av utrustningen reduceras till regelbundet rengöringsarbete som rör luftfiltret i systemet. För produktivt arbete måste mekanismen bearbetas var femtio timmars drift av utrustningen. Bränslefiltret ska rengöras dubbelt så ofta.

Tillverkaren i de bifogade instruktionerna ger tydliga rekommendationer om behovet av att underhålla vissa enheter i bakomliggande traktorer, som regel tar det inte mycket tid och ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de särskilda kraven är det värt att lyfta fram behovet av den första inkörningen av utrustning efter anskaffningen för slipning i alla enheter i enheten. Dessa arbeten innebär att enheten startas för drift på tomgång i en timme. Efter det, med medeleffekt, bör du springa i den bakomliggande traktorn med ytterligare verktyg. Det är viktigt att köra i den bakomliggande traktorn med ny olja och sedan byta ut den. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt byte av oljetätningen på växellådan, liksom diametern på axeln i motorn.

Rekommenderad: