Husqvarna Häcksax: Tekniska Egenskaper Hos Modellerna 545FX, 252RX Och 555FX, Reservdelar För Bensinborstsaxar, Kolvfunktioner Och Skivdrift

Innehållsförteckning:

Video: Husqvarna Häcksax: Tekniska Egenskaper Hos Modellerna 545FX, 252RX Och 555FX, Reservdelar För Bensinborstsaxar, Kolvfunktioner Och Skivdrift

Video: Husqvarna Häcksax: Tekniska Egenskaper Hos Modellerna 545FX, 252RX Och 555FX, Reservdelar För Bensinborstsaxar, Kolvfunktioner Och Skivdrift
Video: Husqvarna hedge trimmer 2024, Maj
Husqvarna Häcksax: Tekniska Egenskaper Hos Modellerna 545FX, 252RX Och 555FX, Reservdelar För Bensinborstsaxar, Kolvfunktioner Och Skivdrift
Husqvarna Häcksax: Tekniska Egenskaper Hos Modellerna 545FX, 252RX Och 555FX, Reservdelar För Bensinborstsaxar, Kolvfunktioner Och Skivdrift
Anonim

På marknaden för trädgårdsprodukter kan du idag hitta en mängd olika utrustningar som är anpassade för att hjälpa trädgårdsmästare, trädgårdsmästare och bönder. Rivskärare är särskilt populära, vilket kan förenkla trädgårdsarbete och trädgårdsarbete. De kallas också bensintrimmer. I artikeln kommer vi att titta närmare på de populära produkterna från märket Husqvarna, typerna av häcksaxar och deras tekniska egenskaper, samt bekanta oss med andra viktiga punkter och expertråd om val av denna typ av produkter.

Bild
Bild

Vad är dem

Borstklippare anses vara ganska multifunktionella enheter som hjälper till att rensa skogen och skära bort alla buskplantningar, inklusive konstgjorda. Borstfräsar från märket är utformade på ett sådant sätt att de kan arbeta med sin hjälp hela dagen.

Husqvarnas häcksaxar har många funktioner, inklusive en enkel och snabb start och ytterligare acceleration . Bränslekostnaderna är minimala på grund av det faktum att motorn i denna teknik som regel är en tvåtaktare med en växellåda. Tillverkaren bryr sig om framtida kunder och tillhandahåller därför en komplett uppsättning för köpet, som samtidigt innehåller flera typer av skivor, till exempel för att klippa unga träd och grenar. En uppsättning speciell skärutrustning medföljer också borstklipparen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borstklipparen är mycket bekväm för både professionell och hemmabruk . Även nybörjare kan enkelt hantera det. Märkets produkter tillverkas i Sverige, vilket är en tveklös standard för kvalitet och hållbarhet för teknik. Borstfräsar från märket uppfyller alla internationella kvalitetskriterier, är endast tillverkade av högkvalitativa material.

De är helt säkra att använda, eftersom varje steg i deras produktion kontrolleras av en lämplig specialist.

Bild
Bild

Nuvarande sortiment

Hittills har Husqvarna -märket flera häcksaxar. Låt oss titta närmare på alla modeller och deras tekniska egenskaper nedan.

Bensinskärare 545FX . Designad för gräsklippning och underväxt, särskilt hårda. Detta verktyg har en 2, 8 hk tvåtaktsmotor. med. Vibrationer dämpas av specialutrustning med enheter som gör arbetet med denna borstsax så bekvämt som möjligt. Motorn startar utan ryck. Fördelarna med denna modell inkluderar också ett justerbart grepp och enkel gasreglering. Tillverkaren använder en bränslepump för att underlätta start.

Bild
Bild

Reduceraren i denna penselklippare är utformad speciellt för denna typ av teknik, den ger en hög hastighet för att klippa grenar och gräsfas.

Specifikationerna inkluderar:

  • avfasningsbredd, som är 24 centimeter;
  • landningsdiameter - cirka 25 mm;
  • spindelhastigheten är 9 tusen varv per minut;
  • vikt ca 8,5 kg;
  • drivaxeln är stel;
  • smörjmedlet är biologiskt nedbrytbart.

Genomsnittspriset för denna modell är 43,5 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer också att överväga den andra modellen från märket - 555FX . Denna häckskötare är utformad för att klippa små träd och buskar. Utrustad med en innovativ motor utan skadliga utsläpp. Dessutom är det mycket ekonomiskt i bensinförbrukning.

Denna modell är mycket snabb att starta tack vare systemet "smart start", medan sladdmotståndet reduceras med nästan 40 procent. Det finns ett antivibrationssystem. För maximal komfort och bekvämlighet har denna modell ett mycket ergonomiskt handtag.

Bild
Bild

Specifikationerna inkluderar:

  • fasbredd - 23 cm;
  • landningsdiameter - cirka 25,5 mm;
  • spindelhastighet - 9 tusen varv per minut;
  • det finns ingen hopfällbar axel och drivaxeln är stel;
  • vikt är cirka 9 kg;
  • smörjmedlet är biologiskt nedbrytbart.

Genomsnittspriset för denna modell är cirka 69 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis de två modellerna kan vi säga att de är väldigt lika, med undantag för några tekniska egenskaper. Den andra modellen är mer kraftfull, priset är högre. När det gäller utrustningen är de identiska. Den innehåller en Balance X T -sele och ett cykelhandtag.

Tillverkaren ger 24 månaders garanti på sina produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorsågar finns också i sortimentet av märket, som också ofta används i trädgården. För priset är de något mer lönsamma än borstskärare, men ibland är de mindre praktiska att använda.

Vidare rekommenderar vi att du uppmärksammar följande alternativa modeller av penselklippare från tidigare serier från märket, som också produceras av Husqvarna:

Modell 252RX . Denna bensintrimmer har utmärkt prestanda men är inte lämplig för mulching.

Bild
Bild

Modell 343F . Denna bensindrivna borsttrimmer har en tvåtaktsmotor som gör ett bra jobb i trädgården.

Bild
Bild

Gasborstsax 355FX kan vara den bästa lösningen för att köpa, eftersom den har utmärkta egenskaper. Trots att det har mycket bra recensioner är det svårt att skaffa det, eftersom det praktiskt taget inte är tillgängligt någonstans.

Bild
Bild

Ett bra alternativ för förvärv kan vara gassax 122HD60 … För maximal användarvänlighet är de utrustade med ett vridbart handtag, så att du kan nå grenar även på tidskrävande platser. En sådan modell kostar cirka 16 tusen rubel, vilket är mycket mer lönsamt än överdimensionerade borstsaxar.

Bild
Bild

Det bör noteras att de tidigare modellerna från märket är mindre progressiva, även om de är precis rätt för hemmabruk.

Reservdelar och komponenter

Standarduppsättningen med penselklipparen innehåller instruktioner för korrekt användning, en skiva för borstklipparen, en skiftnyckel för montering, ett transportskydd och en sele. Beroende på modell kan satsen skilja sig åt, denna information bör definitivt kontrolleras med tillverkaren. De senaste nya modellerna - 545FX och 555FX - är dock exakt desamma.

Bild
Bild

När det gäller reservdelar och delar som måste bytas med tiden eller de kan misslyckas, bör det noteras här att de bör endast köpas från betrodda och licensierade leverantörer som säljer originalprodukter från märket Husqvarna … Du bör definitivt kontakta servicebutiker om de finns i ditt område. Det blir inte svårt att köpa en kolv, en ny skiva eller trimmerfästen. Priset beror på från vilken kategori delen behövs. Skivor kostar till exempel cirka 1 tusen rubel, men bladen kan kosta mer - cirka 2, 5-3 tusen, men de räcker länge; en trimmerfäste kommer att kosta cirka 5-6 tusen, men den går sällan sönder och blir oanvändbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja rätt

Välj rätt borstsax enligt den effekt du behöver. För mjukare buskar och gräs är 545 -modellen perfekt, men för tätare och tuffare planteringar bör naturligtvis 555 -alternativet vara att föredra.

Skötsel och förvaring

Som med vilken trädgårdsteknik som helst, måste borstklippare skötas ordentligt. Så efter varje användning måste de rengöras från smuts, damm och andra typer av ansamlingar.

En häcksax som du inte planerar att använda inom en snar framtid är mycket viktig att placera på en torr och, viktigast av allt, varm plats. Om platsen är fuktig och fuktig finns det risk för att korrosion börjar dyka upp på instrumentet, vilket kan leda till irreversibla konsekvenser.

Växellådan behöver smörjas ibland, särskilt om borstskäraren används ofta; glöm inte växellådorna, som också ibland behöver dra åt.

Med korrekt och regelbunden skötsel av borstklipparen, samt att följa alla villkor i instruktionerna, kan du förlänga utrustningens livslängd avsevärt och skydda den från för tidiga haverier och fel.

Bild
Bild

Summering

Husqvarnas varumärke producerar pålitliga tekniska produkter som är oöverträffade. Alla borstskärare från märket får positiv feedback från experter inom sitt område. Märkets specialister tar också hand om sina kunders hälsa, vilket skapar en ergonomisk sele som fungerar som ett utmärkt stöd för nedre delen av ryggen och axelremmarna gör att du kan fördela lasten jämnt.

Borstfräsar från märket rekommenderas definitivt för dem som vill förvärva pålitliga, säkra och högkvalitativa produkter under de kommande åren.

Borstfräsar från märket rekommenderas definitivt för dem som vill skaffa pålitliga, säkra och högkvalitativa produkter under många år framöver.

Rekommenderad: