Huter Kultivatorer: Granskning Av GMC-6.5 Motorkultivator. Hur Fungerar En Kultivator Med En 7 Hk Bensinmotor? Med.?

Innehållsförteckning:

Video: Huter Kultivatorer: Granskning Av GMC-6.5 Motorkultivator. Hur Fungerar En Kultivator Med En 7 Hk Bensinmotor? Med.?

Video: Huter Kultivatorer: Granskning Av GMC-6.5 Motorkultivator. Hur Fungerar En Kultivator Med En 7 Hk Bensinmotor? Med.?
Video: Мой обзор HUTER 6,5 культиватор. Мотокультиватор Хутер 6.5 2024, April
Huter Kultivatorer: Granskning Av GMC-6.5 Motorkultivator. Hur Fungerar En Kultivator Med En 7 Hk Bensinmotor? Med.?
Huter Kultivatorer: Granskning Av GMC-6.5 Motorkultivator. Hur Fungerar En Kultivator Med En 7 Hk Bensinmotor? Med.?
Anonim

Odlaren är en oumbärlig assistent för varje bonde och trädgårdsmästare. Denna moderna maskin underlättar i hög grad processen med jordbearbetning, plantering och skörd. Trots att jordbruksmarknaden representeras av ett bra val av utrustning, är Huter -kultivatorn välförtjänt populär bland markägare. Han har höga tekniska egenskaper, bra utrustning och det finns möjlighet till drift med ytterligare redskap.

Bild
Bild

Särdrag

Motorkultivatorn, som tillverkas av den tyska tillverkaren Huter, är en ny generation. Dess design ger alla funktioner som gör enheten mångsidig och bekväm att använda. Huvuddragen i denna teknik anses vara dess perfekta balansering ., som ingenjörerna har tänkt på ett sådant sätt att operatörens händer inte känner någon speciell stress vid arbetet. Detta möjliggjordes av motorns specialarrangemang mot transporthjulet, som är installerat på framsidan av strukturen. Motorn, som är fäst vid ramen, sätter ytterligare påfrestningar på fräsarna med sin vikt, vilket minskar förarens ansträngning vid plöjning och gör det lättare att utföra andra tuffa jobb.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kultivatorn tillverkas i olika modifikationer, men alla modeller har en encylindrig bensinmotor . Den fungerar med ökad effekt och klarar enkelt att lossa, blinka, gräva upp rötter och kullbäddar. Det är sant att om bearbetning av tyngre jord krävs, måste operationen utföras i två pass. Huter-modeller av motorodlare kännetecknas av en lång livslängd, men i händelse av haveri kan du snabbt hitta reservdelar till dem, eftersom de alltid är producerade och kommersiellt tillgängliga. Sådana enheter är perfekta för både sommarstugor och stora gårdar.

Bild
Bild

Populära modeller

Odlare av Huter -varumärket levereras till marknaden i olika modifieringar, som inte bara skiljer sig i design utan också i tekniska parametrar. Därför måste du ta hänsyn till dess kapacitet och driftsförhållanden innan du väljer den här typen av enheter. Flera modeller av dessa jordbruksredskap är mycket efterfrågade bland markägare. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Bild
Bild

Huter GMC-1.8

Denna odlare är avsedd för sommarstugor och medelstora gårdar, det anses vara ett ekonomiskt och kompakt alternativ. Designen är utrustad med en 1,25 liters tvåtakts bensinmotor. med., är bränsletanken konstruerad för endast 0,65 liter. På grund av det faktum att den är gjord av transparent material har ägaren möjlighet att ständigt övervaka bensinhalten. Med hjälp av en sådan enhet kan du enkelt utföra odling av områden som är tätt planterade med träd och buskar. Bearbetningsbredden i den är 23 cm, djupet är 15 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens design inkluderar en manuell start och ett teleskophandtag som enkelt fälls ihop . I denna form tar enheten lite plats under lagring och transport. Tillverkaren utrustar enheten med fräsar, vars diameter inte överstiger 22 cm. Fräsaren har bara en hastighet - framåt och väger bara 17 kg. Trots en så enkel beskrivning fick enheten många positiva recensioner och blev populär bland många sommarboende.

Bild
Bild

Huter GMC-5.5

Denna minimodell anses också vara kompakt och anpassad för små gårdar. Tack vare back och en framåt hastighet, med en sådan enhet, är det lätt att manövrera i ett litet område. Enheten är tillverkad med en 5,5 liters bensinmotor. med., och eftersom det kompletteras med ett luftkylningssystem, överhettas det inte under långt arbete. Bränsletankens volym är 3,6L, vilket gör arbete utan avbrott för tankstopp. Enheten väger 60 kg, den klarar områden på 89 cm breda med en fördjupning på 35 cm i jorden.

Bild
Bild

Huter GMC-6.5

Avser medelklassen av utrustning som säljs till ett överkomligt pris. Lämplig för både små och medelstora ytor. På grund av att motoreffekten är 6,5 liter. med., kan denna odlare till och med bearbeta jungfrulig jord. Modellen kännetecknas av god manövrerbarhet. Dessutom är enheten utrustad med en kedjedrift, vilket ökar dess styrka och tillförlitlighet.

Bild
Bild

Tillverkaren har kompletterat modellen med speciella vingar, de är placerade ovanför skärarna och skyddar operatören från att flyga ut smuts och jordklumpar . Kontrollsystemet är installerat på handtaget, gummikuddar gör arbetet bekvämt och skyddar dina händer från att glida. En av fördelarna med modifieringen är möjligheten att justera kultivatorn i höjdled. Bränsletanken är avsedd för 3,6 liter bensin. Enheten väger 50 kg, den klarar områden 90 cm breda och fördjupas 35 cm i jorden.

Bild
Bild

Mer kraftfulla modeller

Ytterligare några modeller är värda att nämnas i denna recension.

Bild
Bild

Huter GMC-7.0

Denna enhet skiljer sig från tidigare modifieringar av hög prestanda, eftersom dess design innehåller en 7-liters bensinmotor. c. Enhetens lilla vikt, som är 50 kg, förenklar inte bara transporten utan också kontrollen. Kultivatorns konstruktion är utrustad med pneumatiska hjul för att underlätta dess rörelse, och sex fräsar kan bearbeta områden upp till 83 cm breda och 32 cm djupa. Tankens kapacitet är 3,6 liter. Kultivatorn produceras med två hastigheter framåt och en bakåt.

Bild
Bild

Huter GMC-7.5

Denna modell anses vara semi-professionell och är utformad för att utföra arbete av vilken komplexitet som helst, oavsett jordtyp. Eftersom motoreffekten är 7 liter. med. kan enheten snabbt hantera bearbetning av stora områden. På grund av att konstruktionen är utrustad med ett kraftuttagsaxel kan olika redskap installeras på denna kultivator. Växellådan representeras av en trestegs växellåda, som gör att enheten kan nå en maxhastighet på upp till 10 km / h. Enhetens vikt är 93 kg, tankens volym är konstruerad för 3,6 liter bensin, bearbetningsbredden är 1 meter, djupet är 35 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huter GMC-9.0

Denna modifieringsingenjör har utvecklat specifikt för odling av stora områden. Hon kan hantera bearbetning av ett område på upp till 2 hektar. Bensinmotorn kännetecknas av en ökad effekt på 9 liter. med., som utökar odlarens möjligheter och gör att den inte bara kan användas för jordbearbetning utan även för att transportera last upp till 400 kg. Den största fördelen med modellen anses vara ekonomisk bränsleförbrukning, medan bränsletanken rymmer 5 liter bensin, vilket är tillräckligt länge. Enheten väger 135,6 kg, den klarar områden som är 1,15 m breda och fördjupas 35 cm i jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagetyper

Huter -kultivatorer produceras samtidigt med ett brett utbud av redskap. Sådana enheter gör enheten multifunktionell och ökar produktiviteten. För att underlätta arbetet i landet eller på gården så mycket som möjligt måste ägarna dessutom köpa redskap och transportutrustning. Huter -märket levererar följande typer av tillbehör till sina odlare:

  • klackar;
  • pump för vattenförsörjning;
  • potatisgrävare;
  • harv;
  • hiller;
  • trailer;
  • gräsklippare;
  • plog;
  • snöslunga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom kultivatorns design är utrustad med en speciell dragkrok kan alla ovanstående typer av utrustning installeras utan problem. I modeller med låg vikt används vikter för detta. Vikter hjälper redskapen att sjunka i marken. Beroende på volym och typ av arbete som planeras att utföras på webbplatsen måste ägarna dessutom köpa sådana enheter.

Bild
Bild

Driftsregler

Efter att ha köpt enheten, var noga med att köra in den. Det är en serie åtgärder som syftar till att förlänga odlarens liv. Som ett resultat genomgår komponenterna inkörning och enheterna smörjs med olja. Innan arbetet påbörjas (och körs in också) är det viktigt att utföra följande aktiviteter:

  • fyll på olja och bränsle;
  • starta motorn enligt tillverkarens instruktioner - den måste gå på tomgång i minst 20 minuter;
  • återgas flera gånger, samt öka motorvarvtalet smidigt till maxindikatorn (i detta läge bör motorn gå i 4 timmar);
  • efter testning kan du installera hjulen och kontrollera enhetens funktion utan bilagor;
  • när inbrottet är gjort ska oljan tömmas och bytas ut.
Bild
Bild

Trots att Huter -kultivatorer fungerar felfritt kan de ibland misslyckas. Detta orsakas oftast av felaktig drift eller långvarig drift av motorn vid höga belastningar. För att förhindra haveri rekommenderar experter att följa följande regler.

  • Kontrollera olje- och bränslenivån i tanken regelbundet. Om den saknas eller helt saknas kommer motordelarna att gå sönder. Enligt tillverkarens instruktioner måste enheten använda 10W40 motorolja. Den ska bytas ut för första gången efter 10 timmars drift och sedan återfyllas regelbundet med en ny var 50: e drifttimme. Bensin med ett oktantal på minst 92 är lämpligt som bränsle för kultivatorn. Innan du fyller på bränsle ska du först öppna locket i tanken och vänta lite tills trycket i tanken är i jämvikt.
  • Stäng inte luftspjället när du startar motorn, annars kan du fylla ljuset. Om motorn inte startar är den främsta orsaken ett fel på tändstiftet. Det bör kontrolleras, rengöras eller bytas ut. Ibland kan ett ljus koka under drift, i det här fallet är det tillräckligt att helt enkelt rengöra det. Ibland kan ljusets spets bli våt; för att eliminera problemet, torka eller byt ut det.
  • Det är också viktigt att kontrollera hur de roterande delarna fungerar och kontrollera remstorleken. Vid behov dras fästelementen åt och kablarna och remmarna justeras. Om du inte gör detta kan du i framtiden möta det faktum att hjulen slutar rotera. På grund av att fästelementen lossnar kommer kultivatorlådan dessutom att fungera bullrigt.
Bild
Bild

Recensioner

Idag uppskattar majoriteten av bönder och sommarstugor arbetet från Huter -odlare. De har blivit riktiga hjälpare i hushållet. Enheten förenklar fysiskt arbete och sparar tid. Bland enhetens främsta fördelar identifierade ägarna effektivitet, kompakthet och hög prestanda. Dessutom gör möjligheten att installera bogserad och ansluten utrustning dem multifunktionella.

Rekommenderad: