Cultivator Honda: En Bensinmotor För Mantis -kultivatorn, En översikt över Modellerna FG 201 DE Och GX 120, Oljetätningar Och Bälten För Kultivatorer

Innehållsförteckning:

Video: Cultivator Honda: En Bensinmotor För Mantis -kultivatorn, En översikt över Modellerna FG 201 DE Och GX 120, Oljetätningar Och Bälten För Kultivatorer

Video: Cultivator Honda: En Bensinmotor För Mantis -kultivatorn, En översikt över Modellerna FG 201 DE Och GX 120, Oljetätningar Och Bälten För Kultivatorer
Video: HONG KONG le proteste spiegate facile: continuano manifestazioni. Cina condanna i manifestanti! 2024, Mars
Cultivator Honda: En Bensinmotor För Mantis -kultivatorn, En översikt över Modellerna FG 201 DE Och GX 120, Oljetätningar Och Bälten För Kultivatorer
Cultivator Honda: En Bensinmotor För Mantis -kultivatorn, En översikt över Modellerna FG 201 DE Och GX 120, Oljetätningar Och Bälten För Kultivatorer
Anonim

Om du har ett eget lanthus eller sommarstuga, och du är förtjust i trädgårdsarbete, vet du först och främst alla fördelar med att använda kultivatorer och motoriserade odlare för bevattning och jordodling, kullbäddar, slåtter och annat arbete i trädgården och i trädgården trädgård.

Idag kommer vi att prata om Honda -kultivatorer, deras funktioner, driftsprincipen och reglerna.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det japanska varumärket under det världsberömda namnet Honda tar ett speciellt förhållningssätt till design och skapande av all utrustning som det producerar. Innan produktionen av egna odlare påbörjades måste företaget genomföra en tillräckligt volymetrisk undersökning av markens egenskaper på olika delar av vår planet. Därför är odlaren av detta företag idealisk för trädgårdsälskare från olika länder.

Den kan användas för helt andra ändamål - 4 -taktsmotorn hjälper dig att enkelt bevattna och lossa jorden, krama växter, bearbeta gränser, forma åsar och eliminera ogräs.

Bild
Bild

Kvaliteten och tillförlitligheten hos Honda -motorodlare har testats av mer än en generation användare.

Deras främsta fördelar inkluderar följande egenskaper:

  • en motor med hög effekt, som samtidigt fungerar nästan helt tyst;
  • enkelhet i att starta motorn: du behöver bara dra i handtaget - och kultivatorn är redo att arbeta;
  • hög stabilitet på utrustningen, förmågan att manövrera utan att göra mycket ansträngning;
  • uppsättningen innehåller ytterligare tillbehör, med hjälp av vilka du kan ändra kultivatorns arbetssätt från ogräs till kull, från kull till slåtter, etc.
  • hög byggkvalitet;
  • hållbara delar;
  • Bekvämlighet under transport: kultivatorn är ganska lätt och liten i storlek, så det är lätt att transportera den till dacha och tillbaka;
  • på grund av sin kompakthet kräver den inte mycket lagringsutrymme;
  • bensinmotortyp - kraften och kapaciteten hos en sådan maskin är mycket högre än dess elektroniska motsvarigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna med Honda -kultivatorer kan man bara peka ut deras ganska höga kostnad och ineffektivitet. Förutom att du måste betala en ganska imponerande summa pengar för själva utrustningen, då måste du också investera mycket i underhåll och service.

Men enligt recensioner för denna typ av teknik kommer kostnaderna att löna sig över tid.

Laguppställningen

Det finns ett tillräckligt antal modeller bland Honda -kultivatorer. De skiljer sig från varandra i sina egenskaper och driftsegenskaper. Det enda de har gemensamt är 4-takts bensinmotorn.

Låt oss ta en titt på några av de mest populära modellerna

Honda FG 201 DE

Denna modell är utformad för lätta, ansträngande uppgifter som att odla rabatter eller ta bort ogräs. Motorns effekt på denna modell är ganska låg - 1,8 liter. med. Den kan odla jorden till ett djup av högst 15 cm. Modellens vikt är bara 17 kg, måttmässigt är det ett mycket kompakt alternativ, därför är kultivatorn mycket lätt att använda, vilket kan utförs även med en hand.

Bild
Bild

Honda FG 205 DE

En sådan bil är något kraftfullare än den tidigare versionen. Motor i 2, 4 liter. med. gör att du kan bearbeta stora delar av trädgården.

Bild
Bild

Honda F220DE

Motorns effekt på denna modell är bara 2 hk. men även med denna kraft kan du arbeta på svåra markområden. I detta fall kan bearbetningsdjupet nå 20 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honda FJ 500 DER

Det mest kraftfulla alternativet är 5 liter. med. Drivs av en Honda GX 120 -motor. Kan hantera alla utmaningar.

En ganska skrymmande och tung enhet (cirka 62 kg), så det krävs mycket ansträngning för att klara den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte behöver utföra några komplexa manipulationer med jorden, är ovanstående modeller inte något för dig. Den amerikanskt tillverkade minikultivatorn Mantis med en Honda-motor är mycket bättre.

Denna typ av teknik är avsedd för underhåll av gräsmattor eller borttagning av ogräs. Extremt lätt konstruktion som väger upp till 9 kg är lämplig för användning även av kvinnor eller pensionärer.

Bild
Bild

Enhet

Låt oss titta närmare på strukturen hos Honda -kultivatorer. Så all denna tekniks aktivitet tillhandahålls av dess "kärna" - en kraftfull encylindrig bensinmotor på 5 liter. med. Det gör att du kan lossa även mycket tät jord. Du kan starta den med en rörelse i handen - du behöver bara dra i en speciell kabel. Kylning tillhandahålls av en speciell fläkt.

Motorerna inuti Honda -kultivatorer produceras direkt av detta företag oberoende - så du kan vara säker på att på grund av en sådan motor kommer kultivatorn att tjäna dig länge.

Bild
Bild

Ägare till sådan utrustning måste komma ihåg behovet av att byta ut enhetsdelar i tid om du märker någon form av fel. Att ignorera denna rekommendation kan leda till allvarliga skador på motorn, nämligen att den är huvuddelen av alla maskiner, inklusive kultivatorn.

Om du ser att det finns en oljeläckage är detta en signal om att oljetätningarna på din utrustning har blivit oanvändbara. Du kan byta ut dem själv genom att köpa dem i alla specialaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuddämparen är också en viktig del av Hondas motorodlare. Det är han som är grunden för avgassystemet. Det ska noteras att det är denna del som är den svaga punkten med denna typ av teknik … Överbelastning och långa arbetstider för kultivatorn kan skada ljuddämparen, vilket senare påverkar enhetens övergripande prestanda.

Oavbruten drift av kultivatorn kommer att säkerställas av ett högkvalitativt drivrem. Det är drivremmen som ger impuls från motorn till bilens hjul. Ju högre belastning på utrustningen, desto högre är sannolikheten för snabbt bältesslitage. Det är nödvändigt att komma ihåg om dess snabba ersättning.

Bild
Bild

Bilagor

Honda motorfräsar har möjlighet att använda ytterligare redskap. Detta är deras fördel, eftersom tekniken på detta sätt kan användas för att utföra olika funktioner.

Utrustningen för Honda -kultivatorer inkluderar en plog, en gräsklippare, en kullare, en standardklippare, en potatisplanterare och en spannmålssåmaskin. Du väljer bilagor utifrån dina egna behov. Således är denna enhet lämplig för dem som ska plantera, odla jorden och de som siktar på slåtter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

När du använder någon utrustning är det mycket viktigt att följa vissa driftsregler - då tjänar enheten dig under lång tid.

  • Alla ägare till motorodlare bör kontrollera oljenivån och byta ut den vid behov. Olja hälls i motorn på den bakomliggande traktorn.
  • Övervaka tillståndet hos luftfiltret. Att täppa till det kan orsaka ytterligare skador på kultivatorn.
  • Du bör alltid vara mycket försiktig när du arbetar direkt med kultivatorn. Analysera jordens skick: det bör inte finnas några främmande föremål i marken, till exempel glas, flaskor, stenar etc.
  • Se alltid till att kultivatorns muttrar, bultar och tillbehör sitter ordentligt. Alla ska vara ordentligt fixade, ingenting ska dingla.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren ger också några rekommendationer för användning. Han rekommenderar att när du använder kultivatorn för första gången, starta motorn och låt den gå på tomgång i 20 minuter (minst).

Vid långvarig drift, ge motorn tid att "vila" - maskinerna behöver också en paus.

Det måste komma ihåg att en kultivator, även den mest högkvalitativa och moderna, bara klarar mängden uppgifter som den är utformad för. Dvs den är inte avsedd för användning på jungfrulig jord eller områden som är kraftigt övervuxna med ogräs.

Tillverkaren insisterar också på att endast använda bensin av hög kvalitet. För Honda-kultivatorer rekommenderar han att du använder märket AI-92.

Bild
Bild

Det finns också flera regler för lagring: lämna inte utrustningen i ett fuktigt rum, annars rostar delarna, vilket leder till funktionsstörningar.

Slutligen är en viktig regel som alla som har en motoriserad odlare i sitt hem måste följa är att under inga omständigheter tillåta dina minderåriga barn att komma åt manöverdonet.

Genom att följa ovanstående rekommendationer kommer du att kunna njuta av att arbeta med kultivatorn i många år. Försumma inte råd och rekommendationer från specialister, och följ också reglerna som föreskrivs i instruktionerna för enheten.

Rekommenderad: