Motorkultivator Fermer: Egenskaper, Struktur Och Bruksanvisning För Kultivatorer FM 653 M Och 902. Hur Byter Man Växellåda Och Oljetätning?

Innehållsförteckning:

Video: Motorkultivator Fermer: Egenskaper, Struktur Och Bruksanvisning För Kultivatorer FM 653 M Och 902. Hur Byter Man Växellåda Och Oljetätning?

Video: Motorkultivator Fermer: Egenskaper, Struktur Och Bruksanvisning För Kultivatorer FM 653 M Och 902. Hur Byter Man Växellåda Och Oljetätning?
Video: MOTOKULTIVATOR GRILLO 107 D 2024, Maj
Motorkultivator Fermer: Egenskaper, Struktur Och Bruksanvisning För Kultivatorer FM 653 M Och 902. Hur Byter Man Växellåda Och Oljetätning?
Motorkultivator Fermer: Egenskaper, Struktur Och Bruksanvisning För Kultivatorer FM 653 M Och 902. Hur Byter Man Växellåda Och Oljetätning?
Anonim

Fermer är en populär tillverkare av jordbruksmaskiner. Produkter av detta märke är av god kvalitet och rimliga priser.

Idag anses Fermer motorodlare vara en av de mest populära i många länder.

Bild
Bild

Karakteristisk

Fermer minitraktorer kännetecknas av sin kompakta storlek, men samtidigt har de hög produktivitet. Syftet med maskinerna är att odla jord på små tomter. Med deras hjälp är det också möjligt att utföra bearbetning av vegetation, till exempel ogräs, lossning och kullning.

För att göra funktionernas funktion enkel och bekväm är enheterna utrustade med kraftfulla motorer, bensin- och dieselmotorer, så att de inte behöver elektricitet när de används.

Fördelarna med enheterna inkluderar följande egenskaper:

  • liten storlek, tack vare vilken maskinerna kan arbeta på svåråtkomliga platser på platsen, till exempel i trädgårdens hörn, nära väggarna, i växthus och växthus;
  • miljösäkerhet;
  • möjligheten att använda bilagor;
  • lönsamhet;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med denna teknik inkluderar närvaron av en backväxel, som gör att minienheten kan arbeta på en svåråtkomlig plats där en U-sväng är omöjlig. Av nackdelarna med Fermer -enheter kan man peka ut det faktum att de inte har en differentialöverföring till hjulen.

Odlarna är effektiva, bekväma och produktiva, eftersom de är utrustade med kraftfulla motorer från 6, 5 till 9 hästkrafter. Bilen startar väldigt snabbt.

Följande element kan särskiljas i utformningen av utrustning:

  • rattstång, som kan justeras både vertikalt och horisontellt;
  • handtag som fälls enkelt, så odlarna är mycket kompakta;
  • ett speciellt hjul som underlättar förflyttning på gränsen till platsen;
  • fräsar som kan bytas ut och samtidigt göra bearbetningsbredden större;
  • ytterligare radkniv;
  • en metallsko som hjälper till att arbeta med tung jord.
Bild
Bild

Modeller

Under varumärkets existens har ett stort utbud av Fermer -kultivatorer släppts. De mest populära modellerna har två alternativ.

Fermer FM 653 M utrustad med en 4-takts 7 hästars motor, så maskinen kan fungera med olika redskap. Motorkultivatorn har 2 hastigheter framåt och 1 bakåt. Minitraktorn väger 80 kilo. Enheten kan användas för arbete på medelstora tomter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fermer 902 hittade sin ansökan om lossning och markbehandling. Bilen är utrustad med en 9 hästars bensinmotor, som kännetecknas av en speciell effekt. De tekniska egenskaperna möjliggör användning av ett stort antal bilagor. Fördjupningsdjupet i marken är upp till 30 centimeter.

Fermer 902 är en enhet med 2 hastigheter framåt och 1 bakåt och föredras för sin goda manövrerbarhet.

Bild
Bild

Användarmanual

För att användningen av kultivatorn inte bara ska bli framgångsrik utan också hållbar är det nödvändigt att montera och justera enheten korrekt. Fermer får inte användas på våt mark eller på sluttningar över 10 grader.

Innan du börjar arbeta med en motorodlare måste du utföra följande aktiviteter:

  • åtdragning av bultband och montering av skyddsskydd;
  • installationsarbete på skäret och hållaren;
  • montering och installation av skär;
  • tanka bilen med högkvalitativt bränsle;
  • fyll på med olja och byt ut den var 100: e timme.

När alla kultivatorns huvudsystem har kontrollerats kan du börja använda den. När du använder utrustning, glöm inte att övervaka växellådans tillstånd, eftersom detta är ett viktigt strukturelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns situationer när kultivatorn röker medan den avger blå rök. Orsaken till denna situation kan vara mindre slitage eller förekomst av oljeskrapringar. Om en oljeläckage detekteras från växellådan är det nödvändigt att byta oljetätning, för att göra detta, följ dessa steg:

  • ta bort fräsarna från axeln, rengör dem;
  • skruva loss bultarna på locket, ta bort den gamla oljetätningen;
  • rengör platsen för den borttagna delen;
  • Täck kanterna på körteln med tätningsmedel, montera delen och sätt på locket genom att dra åt det.

Om kultivatorn inte startar finns det ingen gnista i den, då kan en möjlig orsak till detta vara ett igensatt hål i gastanken, skräp som kommer in i matningskanalerna, en trasig förgasare eller igensatt luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra mångsidiga uppgifter med Fermer -utrustning är det värt att använda redskap i form av plogar, kullar, potatisgrävare och lastvagnar. Dessa mini-aggregat är verkliga hjälpare för varje ägare, de låter dig enkelt ta hand om territoriet och bearbeta jorden.

Rekommenderad: