Motoblock PATRIOT: Sortiment, Funktioner I Modellerna "Samara" Och "Vladimir", Recensioner Av ägarna

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock PATRIOT: Sortiment, Funktioner I Modellerna "Samara" Och "Vladimir", Recensioner Av ägarna

Video: Motoblock PATRIOT: Sortiment, Funktioner I Modellerna
Video: Мотоблоки Калуга от компании Patriot! 2024, Maj
Motoblock PATRIOT: Sortiment, Funktioner I Modellerna "Samara" Och "Vladimir", Recensioner Av ägarna
Motoblock PATRIOT: Sortiment, Funktioner I Modellerna "Samara" Och "Vladimir", Recensioner Av ägarna
Anonim

Motoblock kan inte kallas den typ av utrustning som alla har i garaget, eftersom det inte är billigt, även om det hjälper till att avsevärt minska tiden för vård av trädgården. PATRIOT -enheter har levererats till marknaden under lång tid och tack med sin tillförlitlighet, byggkvalitet, funktionalitet.

Bild
Bild

Utnämning

PATRIOT walk-behind traktorn är den idealiska lösningen för dem med en stor grönsaksodling, eftersom den hjälper till att snabbt plöja marken. Den bakomliggande traktorn har speciella redskap som gör att du kan slutföra uppgiften i tid. En sådan enhet kommer att bli en oumbärlig assistent när det är dags att plantera eller gräva upp potatis. Det finns också metallmunstycken på dem, vars konstruktion är arrangerad på ett sådant sätt att jorden kastas i olika riktningar och skapar djupa hål.

Med deras hjälp grävs potatis ut - därmed reduceras tiden för att odla trädgården avsevärt.

Du kan sätta de vanliga i stället för metallhjulen - då kan den bakomliggande traktorn framgångsrikt användas som dragmekanism för en släpvagn. I byar används sådana fordon för att transportera hö, säckar med säd och potatis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den amerikanska tillverkarens teknik har många fördelar.

  • Nodala mekanismer i designen har särskild styrka och tillförlitlighet, som har testats med tiden. En sådan enhet kan enkelt klara tunga belastningar och inte minska dess prestanda.
  • Motorn har ett separat smörjsystem, så det är behagligt med hållbarhet, och alla dess komponenter fungerar harmoniskt.
  • På alla modeller av den bakomliggande traktorn finns både flera hastigheter framåt och en bak. Tack vare dem är det enkelt att använda utrustningen, och vid svängning behöver användaren inte anstränga sig extra.
  • Oavsett hur lång föraren är, kan handtaget i konstruktionen av den bakomliggande traktorn justeras för att passa hans byggnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En sådan teknik klarar mer än bara vanliga uppgifter. Bilagor gjorde det möjligt att väsentligt utöka användningsområdet för motoblock av detta märke.
  • En fyrtaktsmotor är installerad inuti, vilket ger det nödvändiga vridmomentet med en låg vikt och storlek på utrustningen.
  • Konstruktionen använder lätta legeringar, så den tyngs inte ned. Den bakomliggande traktorn är mycket manövrerbar och lätt att styra.
  • Banan kan justeras med hänsyn till markens egenskaper.
  • Det finns strålkastare framför, så när fordonet rör sig blir det synligt för andra trafikanter eller fotgängare.
Bild
Bild

Tillverkaren har försökt se till att användarna har ett minimum av kommentarer om tekniken, så många negativa recensioner om gående traktorer kan inte hittas.

Bland nackdelarna är:

  • efter en stor överbelastning kan transmissionsolja läcka;
  • rattens justeringsenhet måste dras åt ofta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och driftsprincip

PATRIOT är inte bara walk-behind traktorer, utan kraftfull utrustning på järnhjul med en 7 hästars motor och luftkylning. De flyttar enkelt små släpvagnar och arbetar med mekanismer som ingår i axeln.

De är monterade enligt det klassiska schemat, de består av flera huvudelement som representerar ett enda block:

  • Överföring;
  • reducerare;
  • hjul: huvudkörning, extra;
  • motor;
  • rattstång.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ratten kan roteras 360 grader, backen är installerad på växellådan. Skärmarna är avtagbara - de kan tas bort om det behövs.

Om du går in mer i detalj om typen av motor, så är det på alla PATRIOT-modeller en encylindrig 4-takts.

En sådan motor karakteriseras som:

  • pålitlig;
  • med låg bränsleförbrukning;
  • har en låg vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget tillverkar alla motorer oberoende, därav den höga kvaliteten. De har utvecklats sedan 2009 - sedan dess har de aldrig svikit användaren. Bränslet till motorn är AI-92, men diesel kan också användas.

Det finns ingen anledning att hälla olja i den, eftersom bakomgående traktorer har ett eget smörjsystem för huvudkomponenterna.

Om du inte följer regeln måste du lägga pengar på dyra reparationer.

Bild
Bild

När det gäller kvaliteten på bränslet som hälls in är enheterna på den bakomliggande traktorn okänsliga för det. Konstruktionens vikt är 15 kilo, bränsletankens kapacitet är 3,6 liter. Tack vare gjutjärnshylsan inuti motorn ökas dess livslängd till 2 tusen timmar. Dieselversioner har en kapacitet på 6 till 9 liter. med. Vikten ökar till 164 kilo. Dessa är riktiga tungvikter i tillverkarens sortiment.

När det gäller växellådan, beroende på vilken typ av utrustning som köpts, kan det vara kedja eller växel. Det andra alternativet är på utrustning som är mer kraftfull, till exempel NEVADA 9 eller NEVADA DIESEL PRO.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden mellan dessa två typer av koppling. Om en reduktionsreducering presenteras, finns det diskutrustning på den, som ligger i ett oljebad. En av de främsta fördelarna med enheterna som övervägs är en stor arbetsresurs , mycket tid läggs dock på reparationer och underhåll.

Kedjedämparen är installerad på Patriot Pobeda och flera fler motoblock … Designen ger en koppling av remtyp, som är lätt att byta vid en haveri.

Bild
Bild

När det gäller driftsprincipen skiljer den sig inte i PATRIOT -tekniken från den som finns i liknande enheter från andra tillverkare. Genom en skivkoppling överförs vridmoment från motorn till växellådan. Hon är i sin tur ansvarig för den riktning och hastighet som den bakomliggande traktorn kommer att röra sig med.

Vid konstruktionen av växellådan används aluminiumlegeringar. Den erforderliga kraften överförs sedan till växellådan, sedan till hjulen och genom startaxeln till redskapet. Användaren styr utrustningen med hjälp av rattstången, samtidigt som den ändrar hela den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Företagets sortiment innehåller cirka tjugosex varianter av motoblock, modellserien kan delas in i två stora grupper beroende på bränsletyp:

  • diesel;
  • bensin.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dieselbilar är mycket tunga, deras effekt varierar från 6 till 9 hästkrafter. Utan tvekan har bakgående traktorer i denna serie ett antal fördelar: de förbrukar lite bränsle och är mycket pålitliga.

Bensinfordonens effekt börjar på 7 liter. med. och slutar på cirka 9 liter. med. Dessa motoblock väger mycket mindre och är billigare.

Ural - en teknik som kännetecknas av förmågan att lösa många problem. Med en sådan bakomliggande traktor kan du bearbeta en stor tomt. På den har tillverkaren tillhandahållit en central ram med förstärkning, liksom en ytterligare, som är utformad för att skydda motorn från skador. Drivenheten har en kapacitet på 7,8 liter. med., i vikt, den drar 84 kilo, eftersom den går på bensin. Det är möjligt att backa på fordonet och gå framåt i två hastigheter. Du kan fylla tanken med 3,6 liter bränsle. För redskap är djupet från vilket plogen faller i marken upp till 30 centimeter, bredden 90. Den kompakta storleken och vikten har gett den bakomliggande traktorn manövrerbarhet och enkel kontroll.

Bild
Bild

Motoblock BOSTON drivs av en dieselmotor. BOSTON 6D -modellen kan visa en kraft på 6 liter. med., medan bränsletankens volym är 3,5 liter. Konstruktionens vikt är 103 kg, bladen kan sänkas på djupet till ett avstånd av 28 centimeter, med en spårvidd på 100 centimeter. 9DE -modellen har en kraftenhet på 9 liter. s, hennes tankvolym är 5,5 liter. Vikten på denna enhet är 173 kilo, inom räckvidden för PATRIOT-baktraktorer är den en tungviktare med ett plogdjup på 28 centimeter.

Bild
Bild

" Seger " är populär visar kraftenheten på den presenterade utrustningen en kraft på 7 liter. med. med en bränsletankstorlek på 3,6 liter. Den bakomliggande traktorn har ett ökat nedsänkningsdjup på plogen - den är 32 cm. Samtidigt går den på en bensinmotor. Rörelseriktningen kan ändras på handtaget.

Bild
Bild

Motoblock NEVADA - det här är en hel serie, där det finns motorer med olika effektnivåer. Varje modell är utrustad med förstärkta blad, som är avgörande för plöjning av tung jord. NEVADA 9 kommer att glädja användaren med en dieselenhet och en effekt på 9 liter. med. Bränsletankens kapacitet är 6 liter. Plogskarakteristik: bredd från vänster får - 140 cm, nedsänkningsdjup på knivar - upp till 30 cm NEVADA Comfort har mindre effekt än den tidigare modellen (endast 7 hk). Bränsletankens volym är 4,5 liter, plöjningsdjupet är detsamma och fårbredden är 100 cm. Den bakomliggande traktorns vikt är 101 kilo.

En dieselmotor förbrukar nästan en och en halv liter bränsle i timmen.

Bild
Bild

DAKOTA PRO har ett överkomligt pris och bra funktionalitet. Drivenheten producerar 7 hästkrafter, volymen är bara 3,6 liter, konstruktionens vikt är 76 kilo, eftersom huvudbränslet är bensin.

Bild
Bild

ONTARIO representeras av två modeller, båda kan utföra uppgifter av olika komplexitet. ONTARIO STANDART visar bara 6,5 hästkrafter, det är möjligt att växla mellan två hastigheter när du går framåt och bakåt. Motorn är bensin, så den totala vikten av strukturen är 78 kilo. Även om ONTARIO PRO körs på bensin, har den mer hästkrafter - 7. Bensintank med samma volym, vikt - 9 kilo mer, fårbredd vid plöjning - 100 cm, djup - upp till 30 cm.

God kraft tillåter användning av utrustning på jungfrulig mark.

Bild
Bild

Patriot VEGAS 7 kan hyllas för den låga ljudnivån, manövrerbarheten. Bensinmotorn visar en effekt på 7 hästkrafter, konstruktionens vikt är 92 kg. bensintanken rymmer 3,6 liter bränsle.

Bild
Bild

Motoblock MONTANA används endast för bearbetning av små ytor. Den har stora hjul och ett handtag som kan justeras för att passa förarens höjd. Det finns utrustning på en bensin- och dieselmotor, den första har en kapacitet på 7 hästkrafter, den andra - 6 liter. med.

Bild
Bild

Modell "Samara " fungerar på en 7 hästars kraftenhet, som drivs med bensin. Du kan gå framåt med en av två hastigheter eller bakåt. Konstruktionens vikt är 86 kilo, arbetsbredden under plöjning är 90 centimeter, djupet är upp till 30 cm.

Bild
Bild
  • " Vladimir " väger bara 77 kilo, det är en av de kompakta tvåväxlade bensinmodellerna.
  • CHICAGO -en budgetmodell med fyrtaktsmotor, 7 hästkrafter, en 3,6-liters tank med en bredd på 85 centimeter. Dess vikt är 67 kilo, så utrustningen har unik manövrerbarhet.
Bild
Bild

Valfri utrustning

Med bifogad extrautrustning kan du lösa ytterligare uppgifter. Dessa är inte bara vikter, utan också andra element.

  • Lugs är nödvändiga för att säkerställa högkvalitativ dragkraft med den bakomliggande traktorns mark, vilket är extremt nödvändigt vid plogning, hilling eller lossning. De är gjorda av metall och utrustade med spikar.
  • Gräsklippare för att ta bort små buskar och till och med högt gräs. De skurna plantorna läggs i rad - efter det kan du helt enkelt plocka upp dem med en kratta eller låta dem torka ut.
  • Rorkult - det här är en redskap som används för att skapa sängar, kramplanteringar eller till och med plöja en åker med potatis, för att inte gräva upp den manuellt.
  • Slev för snöröjning gör det möjligt att snabbt och enkelt befria gården från driv.
  • Klaffskärare används för att ta bort ogräs, lossa jorden.
  • Trailer låter dig förvandla den bakomliggande traktorn till ett litet fordon, genom vilket du kan transportera påsar med potatis och till och med saker.
  • Plog nödvändigt för att förbereda jorden för plantering nästa år.
  • Pump för pumpning av vatten från behållaren eller dess tillförsel till önskad plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Innan du börjar gå bakom traktorn måste du se till att det finns olja inuti strukturen. Byte sker uteslutande när motorn är avstängd.

Det finns andra regler för drift av sådan utrustning:

  • luckan som ansvarar för bränsletillförseln måste vara i öppet läge.
  • hjuldriften får inte stå på blocket;
  • om motorn är kall, kommer det att vara nödvändigt att stänga förgasarens luftspjäll innan du startar;
  • Innan arbetet på den bakomliggande traktorn påbörjas är det nödvändigt att göra en visuell inspektion varje gång.
Bild
Bild

Vårdfunktioner

En sådan teknik kräver noggrann övervakning och omsorg, dess förstorade drivna remskiva kräver särskild uppmärksamhet.

För att snabbt få fart måste växellådan regelbundet rengöras från smuts, precis som andra delar av konstruktionen. Bälten kräver också särskild uppmärksamhet från användaren.

Knivar och andra tillbehör ska tvättas från gräsrester så de inte rostar. När utrustningen har stått länge rekommenderas att tömma bränslet från bensintanken och sätta den bakomliggande traktorn under ett tak.

Bild
Bild

Ägarrecensioner

Motoblock från denna tillverkare orsakar inte många klagomål från användare, därför är det inte så lätt att hitta minuserna. Detta är en pålitlig, högkvalitativ, kraftfull teknik som perfekt klarar uppgifterna.

För vissa kan priset på 30 tusen rubel verka för dyrt, men så här kostar en assistent, som kan plöja en grönsaksodling på några minuter, när du för några år sedan fick spendera flera dagar på detta och anstränga du är tillbaka.

Rekommenderad: