TV På Väggen I Inredningen (46 Bilder): Väggdekoration Med Laminat Och Andra Material I Vardagsrummet. Hängande Design Och Dekoration I Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: TV På Väggen I Inredningen (46 Bilder): Väggdekoration Med Laminat Och Andra Material I Vardagsrummet. Hängande Design Och Dekoration I Sovrummet

Video: TV På Väggen I Inredningen (46 Bilder): Väggdekoration Med Laminat Och Andra Material I Vardagsrummet. Hängande Design Och Dekoration I Sovrummet
Video: Top 100 Living Room Wall Decorating Ideas 2021 | Home interior wall design | Wall Cladding Ideas 2024, April
TV På Väggen I Inredningen (46 Bilder): Väggdekoration Med Laminat Och Andra Material I Vardagsrummet. Hängande Design Och Dekoration I Sovrummet
TV På Väggen I Inredningen (46 Bilder): Väggdekoration Med Laminat Och Andra Material I Vardagsrummet. Hängande Design Och Dekoration I Sovrummet
Anonim

Under de senaste åren har TV -panelen blivit en nödvändighet och ett oumbärligt attribut för inredningen i alla hem. En TV -apparat kan bli en harmonisk del av en designkomposition, så att helt enkelt sätta den på en kantsten är inte längre relevant. Det finns ganska många alternativ för en vacker och snygg design av TV -paneler i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Det finns flera sätt att installera apparater i huset, men det finns inte särskilt många av dem:

  • väggfäste, när TV: n hängs på väggen med hjälp av fästet;
  • installation på ett TV -stativ;
  • installation på ett annat plan.

Det första alternativet är det mest föredragna ur platsbesparingssynpunkt, men det är svårare att genomföra än de två sista.

Det bör komma ihåg att Att titta på TV är en del av avslappningsprocessen, så maximal komfort och avkoppling är avgörande . Den optimala placeringen av TV -panelen är i ögonhöjd, annars blir det obekvämt att titta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på höjden på de stoppade möblerna, beroende på vilken du utför korrigeringen.

Det är mycket viktigt att ta hänsyn till både naturlig och konstgjord belysning vid placering . Bländning, direktstrålar stör uppenbarligen visningen.

Glöm inte belastningen, om TV -panelen är fäst på väggen ska den inte vara det

gipsvägg. En nyans till - möjligheten att dölja ledningar och kablar, detta bör man först tänka på … Praktiska frågor, även om de är viktiga, är inte de enda som behöver åtgärdas. TV: n ska organiskt passa in i interiören vad gäller design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsmaterial

Dekorera ett rum i vilken stil som helst kan kompletteras med ett originellt TV -område, det viktigaste är att korrekt välja material, färg . Det finns ett stort antal effektiva och koncisa sätt att markera panelen: fresco, panel, panel av trä, gipsskivor, tegel, i form av en dekorativ fresco, panel.

Laminat och trä

Träpanel på väggen är mycket efterfrågad i modern design … En imiterad eller äkta bräda ger intryck av respektabilitet, komfort, trädets struktur är unik. Materialet kan representeras både som massivt trä och plattor av spån. Ganska ofta används laminat för att dekorera accentzonen; samma effekt kan uppnås med hjälp av lamellpaneler. Panelen väljs platt eller med volymetriska detaljer, mönster. Panelens horisontella läge gör att du kan expandera rummet visuellt, vertikalt - för att göra det högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet

Ett annat sätt att dekorera området där TV: n hänger är med en enkel tapet. Varianter av nyanser, texturer, ornament - en stor variation, du kan välja för varje smak och stil . Använd monokrom eller skapa en kombination av kontrasterande duk - allt beror på din smak och det övergripande designkonceptet.

Den dyraste typen är tapeter av naturlig typ, till exempel bambu, tyg, kork. De ser imponerande och ovanliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

3D

Volymetriska väggpaneler har ett ganska stort antal fans bland designers . Interiören, kompletterad med sådana detaljer, gör ett mycket icke-trivialt intryck. Installation tar inte mycket tid, perfekt plana väggar behövs inte. Mellan panelen och väggen finns en plats för installation av ett ljudisoleringsskikt, vilket innebär att användningen av TV -systemet blir bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fitostena

Ganska ovanlig lösning, väl lämpad för ekodesignriktningar. Ytterligare plus - luftfuktning och rening . Bevattningssystemet i denna vägg är automatiskt, så det tar inte mycket tid för underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sten

Primärt, stenen kan vara naturlig eller imiterad, den naturliga versionen är ganska tung . Oftast övervägs sådana variationer av invånare i privata hus. Men konstgjorda paneler är optimala för inredning av lägenheter. Denna design ser så bekväm och snygg ut som möjligt, även om stenen är kall i utseendet, ger den varma toner till kompositionen. Den volymetriska panelen döljer väggens ojämnheter, om sådana finns.

En tegelvägg är ett annat sätt att dekorera ett tv -område … Det passar perfekt in i loftstil eller miljöriktade, rustika designlösningar. Väggen är inte nödvändigtvis anlagd av naturliga tegelstenar; dekorativa tegelplattor är mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läder

Designers erbjuder ofta detta material till ägare som vill betona respektabilitet och status i sitt hem. Läder är ett ganska ädelt, till och med aristokratiskt material för dekoration, det kommer att göra rummet dyrt och snyggt. Du kan dekorera väggarna med läder tapeter eller specialpaneler. Det är optimalt att ordna det valda området, och inte hela väggen, särskilt eftersom lädret är väldigt dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvägg

Detta material kan kallas universellt, det maskerar oegentligheter och defekter i väggarna, det är möjligt att skapa nästan vilken panel och struktur av vilken form som helst av den. En nisch kan dekoreras som en standard urtagning eller som en komplex struktur av hyllor och portaler. Motljus med typen av lysdioder ser särskilt imponerande ut här. Sådana nischer ser väldigt värdiga ut och lägger till volymetriska detaljer i inredningen. Om rummet inte är för stort, överväg en hörnisch - det är mer ekonomiskt när det gäller platsanvändning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

TV -fodralet har huvudsakligen standardfärger:

  • svart;
  • vit;
  • grå;
  • silverren;
  • mejeri.

Skuggan på TV -ramen ska passa in i zonens sammansättning så organiskt som möjligt. Det kan vara en fullständig harmoni av färg i en monokrom ensemble av liknande toner. Eller en kontrasterande catchy lösning. Designers tror att dessa två metoder för att kombinera nyanser är de viktigaste, allt annat är ett färgspel baserat på dem.

Kontrasten mellan TV: n och zonen ska vara korrekt . Till exempel kommer en svart TV -panel att fungera bra med en tegelsten, medan en silver -TV -panel inte fungerar alls.

Varma beige och mjölkiga toner i ramen passar inte bra in i den högteknologiska interiören.

I en monokrom komposition sticker TV -panelen praktiskt taget inte ut från den allmänna ensemblen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designstilar

TV -zonen kommer harmoniskt att passa in i kompositioner av olika stilar - både klassiska och moderna

Modern . Teknik kommer fram i denna design, varför TV: n tar ett hedrande mittpunkt. En stor panel på en lakoniskt dekorerad vägg är en chic lösning. Fokus ligger här på funktionalitet.

Bild
Bild

Klassisk . Helst är TV -panelen dold bakom dörrarna till ett graciöst skåp, eller hängd över eldstaden, dekorerad med en fresco, baguette, ramar, lister.

Bild
Bild

Provence . En vit eller beige TV är idealisk för denna design. Det kommer att se harmoniskt omgivet av tapeter med blommotiv, träpaneler eller sten. Eldstaden kommer att passa in i en sådan inredning ganska organiskt.

Bild
Bild

Skandinaviska . Den strama men ändå mysiga stilen betyder kompakta mönster. Färgintervallet är övervägande grått, svart, vitt. Utformningen av TV -området är minimalistisk, kompletterad med ljusa accenter. För detta är bilder i stil med abstraktion, affischer lämpliga.

Bild
Bild

Loft . Vitvaror i en sådan inredning förvärvas moderiktigt och modernt, stor storlek. Ett TV -system med högtalare och akustik kommer att se bra ut mot en tegel- eller betongvägg. Det kan dekoreras i industriell stil eller lämnas som det är.

Bild
Bild

Land . Här är tekniken inte särskilt lämplig, den är antingen dold av dörrar eller gardiner, eller så väljs de mest oansenliga efterbehandlingsalternativen. Alternativ för dekoration med sten, trä, tegel är lämpliga.

Bild
Bild

Minimalism . En platt panel i svart eller grå, placerad mot en matt eller blank vägg är den perfekta lösningen för denna design. Skärpa av linjer, enkla, neutrala färger, ingen inredning - minimalismens karakteristiska drag.

Bild
Bild

Högteknologisk . Funktionalitet och avancerad teknik utmärker denna stil. Välj de senaste tv -apparaterna, dölj kablar. Välj en lakonisk design för zonen, krom och spegel detaljer och accenter.

Bild
Bild

Belysning

Belysning av TV -området är en mycket viktig dekorationsdetalj. Direkt belysning skapar bländning på skärmen, medan lokala ljuskällor som hängande inte försämrar bildkvaliteten. Dessutom ser en sådan design estetiskt tilltalande, praktisk ut, eftersom du inte kan slå på taklampan. Valet av typ av bakgrundsbelysning beror på vad du ska montera den på . Dessa kan vara strålkastare eller LED -remsa.

Ljus kan belysa inte bara teknik, utan också andra accenter inom detta område: blommor, målningar, hyllor och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning alternativ

Du kan dekorera TV -området på olika sätt, mycket beror på den valda stilen och rummets storlek. Området runt TV: n kan markeras som en kontaktpunkt genom kontrasterande färger eller texturer. Klassiska mönster möjliggör traditionell målning, medan moderna mönster möjliggör geometriska mönster.

  • Hyllor . TV -området omgivet av hyllor ser väldigt imponerande ut; denna inredning är lämplig om rummet är tillräckligt rymligt. Förutom hyllorna ser modulära skåp med belysning också bra ut.
  • Speglar … Ett elegant sätt att dekorera interiören och utöka utrymmet visuellt, för att göra rummet ljusare. Spegelpaneler eller små speglar hängs upp i ordning eller slumpmässigt. Vinyl med denna effekt kan ersätta spegeln.
  • Baguette . Passar perfekt i klassiska, vintage, pompösa ensembler. En TV i en rik ram ser organisk ut i pretentiösa designlösningar.
  • Målningar … Flera målningar som ligger runt TV -panelen kommer att fylla väggen och dekorera interiören.
  • Klocka … Om du lyckas passa dem med stil, kommer klockan att göra området med TV: n mer originellt och stämningsfullt.
  • Öppen spis … Det räcker att placera TV: n över eldstaden för att skapa en mysig, varm och effektiv ensemble.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Träpanelen i det moderna vardagsrummet ser väldigt värdig och snygg ut

Bild
Bild

Samtidigt elegant och lakonisk design av hallen med en biopeis

Bild
Bild

TV -väggen i sovrummet ska vara så lugn och neutral som möjligt

Bild
Bild

Tegelvägg är den perfekta lösningen för TV -väggdekoration i olika stilar

Rekommenderad: