Motoblock "Energoprom": Egenskaper Hos Modellerna "ТСР-820", "MB-830", "MB-80" Och "MB-1000", Funktioner I Montering Av Skär Och M

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Energoprom": Egenskaper Hos Modellerna "ТСР-820", "MB-830", "MB-80" Och "MB-1000", Funktioner I Montering Av Skär Och M

Video: Motoblock
Video: Тест-драйв мотоблока Энергопром 820 2024, Maj
Motoblock "Energoprom": Egenskaper Hos Modellerna "ТСР-820", "MB-830", "MB-80" Och "MB-1000", Funktioner I Montering Av Skär Och M
Motoblock "Energoprom": Egenskaper Hos Modellerna "ТСР-820", "MB-830", "MB-80" Och "MB-1000", Funktioner I Montering Av Skär Och M
Anonim

Energoprom är ett varumärke som har ryska och kinesiska rötter. Alla komponenter tillverkas i Kina. Efter leverans av delar i Ryssland sker montering av utrustning, vilket har en överkomlig kostnad för medborgarna i landet.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Motorblocket "Energoprom" kännetecknas av enkel design, hög underhållsförmåga och utmärkt hållbarhet. Ursprungslandet för utrustningsdelar är Kina, men produkterna är ganska pålitliga, vilket bekräftas av användarrecensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock kan utföra olika uppgifter, eftersom egenskaperna tillåter dem . Teknikens funktioner inkluderar odling, kullning, plöjning, plantering av grödor. Tack vare ytterligare utrustning, med hjälp av motorblock "Energoprom" blev det möjligt att transportera last med en stor massa, samt att använda utrustning för att pumpa vatten. När du installerar markkrokar är det lättare för tekniken att övervinna terräng terräng, samt att odla marken till ett större djup.

Bild
Bild

Utrustningen från denna tillverkare kan stödja installationen av olika tilläggsutrustningar, vilket hjälper till att möta människors behov. Motoblock "Energoprom" är populära hos köparen, eftersom de har en låg kostnad, medan de kännetecknas av god kvalitet. Huvudsyftet med den bakomliggande traktorn är bearbetning av tomter på privata territorier och gårdar. Tekniken "Energoprom" har funnits bred tillämpning, inte bara vid utförande av uppgifter för jordbruksändamål, utan även inom skogsbruk och parker. Maskinen utför uppgifter för att förbättra territorier och nära privata hus och offentliga byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Tekniken "Energoprom" har visat sig väl, därför är den efterfrågad bland befolkningen. De mest populära modellerna av motoblock, förutom "MB-8002", kan kallas några fler mekanismer.

Bensin "MB 800 ". Denna maskin tillhör representanten för ljusserien. Huvudsyftet med den bakomliggande traktorn är att utföra plogning, kullning, odling och lossning. Motor 8 hk med. ger nödvändig dragkraft för att arbetet ska kunna utföras effektivt. Krafterna överförs med hjälp av en kedjereducerare, vilket är särskilt tillförlitligt. Maskinen startas med en rekylstart; den kompletta uppsättningen innehåller fräsar som underlättar dykning till 0,3 meter. "MB 800" väger 78 kilo. Hjulstorleken på 4 x 8 garanterar maximal flytning under de tuffaste förhållandena. Närvaron av ett framhjul av hög kvalitet bidrar till maximal stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

" ТСР-820" har liknande egenskaper som den tidigare modellen . Den största skillnaden från "MB 800" -modellen är hjulens storlek, för "ТСР-820" är det 4 till 10. Denna egenskap hos hjulen bidrar till god vidhäftning till ytan och stimulerar också hastigheten på arbetsprocess. Handtaget för reglage har möjlighet att justera i två lägen, det kännetecknas också av komfort under hållning. Tack vare funktionerna i växelspaken kan du ändra arbetshastigheten direkt i processen. Denna typ av utrustning väger 103 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

" MB-830 ". Denna typ av walk-behind traktor, liksom de tidigare, har en 8-hästars bensinmotor. Skillnaden från sina föregångare kan ses i bilens utseende. Denna bakomliggande traktor har en teleskopisk fotbräda monterad i den främre delen, breda skyddsskärmar som är placerade ovanpå hjulen. Bränsletankens volym är 3,6 liter. Däcken "MB-830" är 4 x 8.

Bild
Bild
Bild
Bild

" MB-1000 ". Denna maskin har en 9-hästars motor, varför den bakomliggande traktorn utför sitt arbete länge utan avbrott. Denna typ av teknik har ett maximalt nedsänkningsdjup på 35 centimeter. Den skiljer sig från sina föregångare i attraktiv design och bra prestanda. Det blev möjligt att ansluta ytterligare tillbehör med en sexkant som har en diameter på 31 millimeter. Det är inte svårt att starta en gående traktor, för detta finns en manuell startmotor. Drifttemperaturen för "MB-1000" upprätthålls genom luftkylning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" MB-850 ". Enhetens vikt är 100 kilo, medan maskinen kännetecknas av ett djup av nedsänkning i marken med 30 centimeter. Bensinmotorn har en kapacitet på 8,5 liter. med. Den bakomliggande traktorn startas av en manuell startmotor. Tack vare enkel start kan motorn arbeta vid olika temperaturer. Tillbehör av olika slag håller fast vid MB-850.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och driftsprincip

De huvudsakliga egenskaperna hos motoblock av detta märke är enkel design, hög kvalitet på delar och material, överkomlig kostnad och lämplighet för reparation. Designfunktionerna presenteras i form av en robust stålram, där motorn, växellådan och manöverhandtaget sitter. Denna minitraktor kännetecknas av stora arbetsresurser och bra prestanda.

Bild
Bild

Motorblocket har en standardväxellåda; den har framåt, bak och neutralläge . Utrustningens kompakta storlek gav maskinen särskild manövrerbarhet, så den kan odla marken även på de mest otillgängliga platserna. Motorblock "Energoprom" har bekväma handtag, så att de kan användas för att odla jord, även om förhållandena inte är helt gynnsamma. Handtagen på de bakomliggande traktorerna roterar och är avtagbara, de har möjlighet att justeras horisontellt och vertikalt.

Bild
Bild

Processen att starta maskinen består av flera steg:

  • öppna bensinkranen;
  • chokerspaken i utgångsläget;
  • stänga av tändningen;
  • upprepad pumpning av mekanismen med hjälp av en manuell start;
  • tändning på;
  • enda ryck av förrätten.
Bild
Bild

Efter att den bakomliggande traktorn startats måste chokespaken ställas in på "arbets" -läget. Vissa Energoprom-modeller har elektriska startmotorer, i så fall är det värt att starta en bakomliggande traktor som en vanlig bil. Dessa motoblock har remskivor som gör att du enkelt kan justera enhetens effekt.

Bilagor

Tekniken "Energoprom" anses vara multifunktionell sedan dess tillbehörets vikt kan kopplas till den bakomliggande traktorn.

  • Fräsar . Detta element anses vara grundläggande och ingår i satsen för den bakomliggande traktorn. Användning av skär är nödvändig för att blanda det övre jordlagret och göra det homogent. Standardutrustningen presenteras i form av en kniv, så att du enkelt kan förstöra ogräs. Element i form av "kråkfot" bidrar till en djupare penetration i jorden och dess grundliga odling.
  • Plog Används för att odla jungfrulig jord, den sjunker djupt ner i jorden och drar hårda stenar.
  • Gräsklippare . Denna bilaga hjälper till att hålla området rent och städat. Motoblock kan klippa höga ogräs, liksom medelstora buskar.
  • Potatisgrävare . Denna utrustning gör det möjligt att snabbt och enkelt plantera och gräva ut potatis med hjälp av en bakomliggande traktor.
  • Hillers bidra till vård av planterade grödor. Genom att fästa detta element på maskinen kan användaren inte bara krama växten utan också ogräs gången.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Snöslunga - det här är en assistent under årets frostiga period för varje ägare. Med sin hjälp väljs ett snölager ut och kastas till ett avstånd av fem meter.
  • Hjul, släp, larv . Varje modell av Energoprom walk-behind traktor kännetecknas av högkvalitativa pneumatiska däck, som har ett aggressivt mönster och bidrar till genomförandet av tungt arbete. Arbetet under årets frostiga period bör utföras med hjälp av en spårad modul.
  • Trailer kommer att kunna hjälpa sin ägare att transportera vikter på en bakomliggande traktor. Tippvagnar har blivit det mest populära alternativet, som kännetecknas av sin stora kapacitet och underlättar lossning.
  • Vikter är ett alternativ för uppgradering av den bakomliggande traktorn. Med hjälp av denna utrustning ökar vidhäftningen till jordytan, liksom stabiliteten.
  • Adapter . Denna typ av redskap är ett tillfälle att öka komforten när du arbetar på en bakomliggande traktor. Genom att fästa den på baksidan kan maskinen användas medan du sitter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Trots att Energoprom walk-behind traktorer kännetecknas av en enkel design, behöver de konstant systematiskt underhåll. Om utrustningen ska förvaras under en enkel eller lång tid, bör utrustningen inspekteras vid lederna, samt tömma den gamla oljan. Efter att bilen är köpt behöver den en första inkörning:

  • kontroll av bultförbindelser;
  • fylla med olja i rätt mängd;
  • hälla bränsle i gastanken;
  • implementering av motorns första start;
  • ledigt arbete i fem minuter;
  • testa bilen i alla hastigheter;
  • utför den första arbetsprocessen med en lätt belastning i sju timmar;
  • efter avslutad inkörning är det nödvändigt att utföra det första underhållet av den bakomliggande traktorn.
Bild
Bild

Montering av skär är ett viktigt steg i förberedelserna för drift. Saberskärare monteras direkt på maskinen. När den bakomliggande traktorn startas bör fräsarna hänga i luften och inte röra marken. Processen att sänka dem bör vara långsam.

Vårdfunktioner

Fördelen med denna tillverkares utrustning är enkel skötsel och underhåll. Varje ägare av denna teknik bör komma ihåg dessa regler:

  • Innan arbetet påbörjas måste enheten inspekteras, kontrollera den naturliga platsen för var och en av delarna, liksom frånvaron av oljeläckage och normal drift av motorn;
  • det är nödvändigt att byta motorolja efter 25 timmars användning av maskinen;
  • det är värt att byta olja i transmissionsenheten efter 100 timmars drift;
  • växelspakarna måste smörjas med ett vattentätt litium- eller kalciumämne;
  • efter att arbetet med den bakomliggande traktorn är över måste du befria bilen från smuts, damm och även ta bort redskap.
Bild
Bild

Störningar i Energoproms utrustning är inte vanliga. Du kan reparera utrustningen med dina egna händer, samtidigt som du har de mest grundläggande verktygen.

Om motorn är instabil måste följande steg vidtas:

  • kontrollera om det finns bränsle och olja, om mängden inte räcker, bör den fyllas på;
  • göra en inspektion av tändstiften, befria dem från kolavlagringar, eventuellt genomföra en ändring;
  • kontrollera anslutningen av terminalerna och förekomsten av en gnista;
  • rengör luft- och bränslefiltren - de måste rengöras efter 50 timmars drift;
  • justera bränsleblandningen i förgasaren;
  • om störningen är allvarlig är det värt att kontakta en reparatör.
Bild
Bild

Om det finns för mycket vibrationer från maskinen måste följande åtgärder vidtas:

  • kontroll av aggregering av anslutna delar;
  • bekräftelse av tätheten hos bultförbindelserna på var och en av noderna;
  • kontrollera kvaliteten på bränslet och frånvaron av vattenföroreningar i det;
  • rengöring av vatten och luftfilter.
Bild
Bild

Ägarrecensioner

Motoblock från Energoprom är billiga och samtidigt en bra teknik. Användarrecensioner vittnar om maskinens enkelhet och kvalitet. Människorna som blev ägare till den bakomliggande traktorn gjorde sitt arbete på bakgårdarna enklare och använde utrustningen i 8 timmar om dagen. Arbetet kännetecknas av högre produktivitet om du fäster grousers till den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild

Dåliga recensioner riktar sig till delar av låg kvalitet som enkelt och billigt kan bytas ut. Vissa användare märker också att utrustningen inte startar bra vid minusgrader.

Men de främsta fördelarna med Energoprom -motorblock är deras kraft, höga tekniska egenskaper samt lämplighet för reparationsarbete. Företaget har praktiskt taget inga nackdelar, så priset på maskinerna motsvarar deras kvalitet.

Rekommenderad: