Motoblocks Don: Funktioner I Modellerna "1100" Och "1000", "900" Och "K-700", Med En Motoreffekt På 7 Liter. Med., Recensioner Av ägarna

Innehållsförteckning:

Video: Motoblocks Don: Funktioner I Modellerna "1100" Och "1000", "900" Och "K-700", Med En Motoreffekt På 7 Liter. Med., Recensioner Av ägarna

Video: Motoblocks Don: Funktioner I Modellerna
Video: Лучшие 15 часов Casio G Shock до $ 500 | Лучшие часы G-Shock ниже $ 500... 2024, Maj
Motoblocks Don: Funktioner I Modellerna "1100" Och "1000", "900" Och "K-700", Med En Motoreffekt På 7 Liter. Med., Recensioner Av ägarna
Motoblocks Don: Funktioner I Modellerna "1100" Och "1000", "900" Och "K-700", Med En Motoreffekt På 7 Liter. Med., Recensioner Av ägarna
Anonim

Rostov -varumärket Don producerar motoblock som är populära bland sommarboende och fältarbetare. Företagets sortiment gör att varje köpare kan bestämma valet av den mest bekväma modellen, som kan hjälpas av materialet i denna artikel.

Bild
Bild

Beskrivning av konstruktionen

Ett särdrag hos en inhemsk tillverkares motoblock är hög förmåga att köra över landet. Tillverkarens sortiment kännetecknas av ett brett utbud av tillbehör. Utformningen av den bakomliggande traktorn har en kinesiskt tillverkad motor. Detta gör att du inte kan tänka på valet av nödvändiga reservdelar och komponenter.

Varje produkt har sin egen motoreffekt, motorstorlek och underredets bredd.

Den bakomliggande traktorn är en universell enhet som du kan använda speciella bogserade och monterade redskap med . Beroende på typ kan den bakomliggande traktorn ha en växellåda av aluminium eller gjutjärn, sju- eller åtta-tums hjul och en motoreffekt på 6,5, 7 liter. med. eller till och med 9 liter. med. Dessutom kan designen ge ett brett chassi, inte en bensinmotor, utan en dieselmotor och en elektrisk startmotor. Deras närvaro ökar avsevärt kostnaden för den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild

Enheten för vissa modeller i linjen är rem. Andra alternativ är utrustade med en reduktionsreducering, som gör att de kan användas vid arbete med tung jord. Sexkantens bakslag i växellådan på den bakomliggande traktorn är liten, det är normen. Nyckelnoderna på den bakomliggande traktorn är transmission, motor, chassi och kontroller.

Överföringen behövs för att överföra elmotorns rotation till hjulen, samt ändra hastigheter och rörelseriktning för enheten . Dess komponenter är en växellåda, koppling, växellåda. Växellådanordningen kan ge växelväxling och samtidigt växellådsfunktioner.

Bild
Bild

Kopplingen ger överföring av vridmoment från vevaxeln till växellådsaxeln, samt kopplingen från växellådan från motorn vid växlingstidpunkten. Den ansvarar för en smidig start, liksom att stoppa den bakomliggande traktorn, vilket förhindrar att motorn stängs av. Enheten har en andning, som ansvarar för att utjämna trycket under uppvärmning och kylning, vilket hjälper till att förlänga produktens hållbarhet. Kopplingsspaken består av en axel, gaffel, bult, kopplingskabel, mutter, bricka och bussning.

Bild
Bild

Specifikationer

Produkter kan klassificeras efter motoreffekt och typ. Beroende på sorten använder tillverkaren bensin- eller dieselmotorer. De andra alternativen är mer ekonomiska när det gäller bränsle, levererar mer vridmoment med samma effekt. När det gäller vikt är produkten dock lättare på en bensinmotor. De är också mindre bullriga i drift och kännetecknas av mindre sot i avgaserna.

När det gäller kriterierna för företagets motoblock utvärderas, inkluderar de förutom motorn även hastighet, transmission, vikt och kontroll . Dessa egenskaper är olika för varje modell, och därför bör de betraktas individuellt i förhållande till en specifik modell. Till exempel har varianter två växlar, vikt upp till 95 kg, mekanisk koppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plöjningsbredden, beroende på sort, kan variera från 80 till 100 cm och ännu mer, djupet kan vara från 15 till 30 cm.

Motortypen kan vara cylindrisk fyrtakts med forcerad luftkylning. Tanken rymmer i genomsnitt 5 liter. Det maximala vridmomentet kan vara 2500. Överföringstypindikatorer kan vara -1, 0, 1, 2.

Laguppställningen

Bland den rika listan över löpande modeller är flera alternativ särskilt populära bland köpare.

Don K-700

K-700 är en lätt kultivator med en aluminiumkropp och en 7 hk motor. med. Har en 170 F bensinmotor med ett modifierat luftfilter. Modellen är anmärkningsvärd för att motoroljenivåsensorn, i avsaknad av smörjning, stänger av motorn. Enheten som väger 68 kg är utrustad med en jordfräs, har pneumatiska hjul på 8 tum. Kan odla jorden i områden upp till 95 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Don 900

Denna bakomliggande traktor anses vara en av de lätta jordfräsarna, den utmärks av en remdrift och har en tvåväxlad växellåda. Produktens vikt är 74 kg, motoreffekt - 7 hk. med. Modifieringen är utrustad med en bakre hastighet och har en vägd växellåda för den bakomliggande traktorn. Denna modell är utrustad med pneumatiska hjul och en jordfräs. Om köparen behöver ytterligare bilagor måste de köpas separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Don R900C

Denna modell drivs av en bensinmotor, den är kompakt, även om den klarar jordbearbetning av stora områden. Kraften hos den bakomliggande traktorn är 6 liter. med. kännetecknas produkten av den imponerande vikten hos gjutjärnslådan och remdrivningen. Sorten kännetecknas av kraften hos skärarna och justeringen av handtaget, som kan vara både vertikalt och horisontellt.

Bild
Bild

Don 1000

Denna bakomliggande traktor är en förbättrad modifiering av Don K-700. Den har en växellåda i gjutjärn och tål ganska tung belastning under drift. Skillnaden är den större täckningen av skärarna, som kan nå 1 m. Modellen har ett förbättrat kylsystem i form av ett oljeluftfilter. Du kan hämta redskap för den bakomliggande traktorn, nämligen: grouser, hiller, plog.

Bild
Bild

Don 1100

Denna enhet väger 110 kg, den är ganska kraftfull och slipar effektivt tät jord. Modellen kännetecknas av närvaron av en skivkoppling och direkt motoröverföring. Kraften hos den bakomliggande traktorn är 7 liter. med., den bakomliggande traktorn har en bensinmotor och startas med en manuell startmotor. Denna modell är utformad för att fungera med beredd jord, den kanske inte klarar täta jordlager.

Bild
Bild

Don R1350AE

Denna enhet, som är en modifiering av dieselversionen av Don 1350, tillhör den tunga klassen. Produkten har en lång livslängd och har en reduktionsväxel. På grund av dekompressorns designfunktioner är det enkelt att starta den. Enhetens effekt är 9 liter. med., bearbetningsbredden är 1, 35 m, modellens koppling är skiva, det finns en back, motorn är cylindrisk. Den bakomliggande traktorn väger 176 kg, bearbetningsdjupet är 30 cm, antalet varv per minut är 3600.

Bild
Bild

Bilagor

Tillverkaren utvecklar ett modellutbud för att maximera enheternas kapacitet. Beroende på sort kan du välja klippare, plogar, gräsklippare, potatisgrävare och potatisplanterare för dem. Och även i vissa fall kan du utrusta minitraktorn med tillbehör som snöslungor och spadeblad, samt adaptrar och släpvagnar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvarnar är bra eftersom de gör att du kan lossa jorden väl och höja dess nedre lager . Om du planerar att odla jungfrulig jord kan du köpa en plog, den klarar sig bra med täta jordlager. Om det är mycket gräs kan du inte klara dig utan gräsklippare, för på jungfruliga områden är det särskilt relevant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märket erbjuder roterande versioner, vars hastighet kan variera från två till fyra kilometer i timmen.

När det gäller potatisgrävare och planterare underlättar de starkt sommarinvånarnas arbete och bidrar till ett snabbt arbete . När det gäller adaptrar hjälper de till att minska arbetstagarens trötthet genom att minska fysisk ansträngning. Beroende på enhetstyp kan du välja alternativ som gör att du kan arbeta medan du sitter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftfunktioner

Med tanke på att köparen tar emot den isärtagna produkten måste du först använda monterings- och bruksanvisningen. Efter att ha studerat det operativa materialet kan du gå vidare till den första uppstarten och inkörningen. För att göra detta tillsätts bensin och olja till enheten, eftersom behållarna i sig själva är tomma. Det är viktigt att förstå att inkörningstiden kommer att vara flera timmar; det är under denna tidsperiod som produkten måste testas med en minimal belastning.

Motorn ska inte överhettas, och därför kan du omedelbart arbeta med en tom släpvagn . Efter åtta timmar måste delarna smörjas och de kan fungera korrekt. Efter rullningstiden är det nödvändigt att byta motorolja, eftersom många mekaniska föroreningar kommer att samlas i den. Det är också viktigt att utföra tekniskt arbete i tid, inklusive justering av ventilerna, byte av växellådsolja och smörjning av manöverspakarna. Till exempel måste motoroljan bytas efter 25 timmar av den bakomliggande traktorn. Överföringen måste ändras efter 100.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga fel

Tyvärr är det inte möjligt att undvika reparation av vissa fel under drift. Om motorn till exempel inte startar kan det innebära att du måste kontrollera om det finns olja och bränsle i sig. Tändstift kan också vara orsaken. Om detta system fungerar korrekt måste förgasarjusteringar göras. En annan möjlig orsak till ett fel kan vara igensatta bränslefilter.

Om motorn inte går smidigt kan det betyda att det finns vatten eller smuts i bränsletanken . Dessutom kan orsaken vara dålig tändstiftskontakt, vilket kräver att kabeln är säkrad. Om de två första orsakerna inte fungerar kan problemet bero på en igensatt ventil som måste rengöras. En annan möjlig orsak kan vara smuts som kommer in i förgasaren.

Bild
Bild

Dessutom kan vibrationer noteras under driften av den bakomliggande traktorn . När dess nivå ökar märkbart är det nödvändigt att kontrollera spänningen på motorbultenheterna. Och det kommer inte heller att vara överflödigt att kontrollera spänningen på transmissionsremmen och kvaliteten på infästningen på dragkroken. Om olja läcker under belastning indikerar detta en hög oljenivå. I det här fallet är det nödvändigt att tömma det och sedan hälla upp det till önskat nivåmärke. Om problemet kvarstår finns det i ringlets.

Om vevstaken plötsligt går sönder vid den bakomliggande traktorn måste den bytas ut, även om det kan kräva att den köpta reservdelen balanseras i vikt. I detta fall är det viktigt att justera vikten på vevstången genom att slipa metallen.

Denna nyans gör att vevstången ger god dynamik till motorn, på grund av vilken bensinförbrukningen blir mer ekonomisk.

Bild
Bild

Ägarrecensioner

Motoblock av ett inhemskt märke får olika kundrecensioner. Av fördelarna i kommentarerna på forumen för att diskutera motoblock finns det bra tekniska egenskaper som motsvarar dyra analoga modeller från andra tillverkare. Köpare skriver att priset på produkterna är ganska acceptabelt, liksom kvaliteten på själva enheterna. Produkten bryter marken bra, även om den inte gör det fint. Nackdelen med enheterna är dock att motorn är bullrig.

Rekommenderad: