Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till Min TV? Hur Kan Du Mata Ut Bilder Via HDMI? Anslut Trådlöst För Att Titta På Filmer

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till Min TV? Hur Kan Du Mata Ut Bilder Via HDMI? Anslut Trådlöst För Att Titta På Filmer

Video: Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till Min TV? Hur Kan Du Mata Ut Bilder Via HDMI? Anslut Trådlöst För Att Titta På Filmer
Video: How to Connect Tablet to TV using HDMI - Easy & Fun!!! 2024, Maj
Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till Min TV? Hur Kan Du Mata Ut Bilder Via HDMI? Anslut Trådlöst För Att Titta På Filmer
Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till Min TV? Hur Kan Du Mata Ut Bilder Via HDMI? Anslut Trådlöst För Att Titta På Filmer
Anonim

Det finns ganska många sätt att ansluta din surfplatta till din TV. Vissa av dem låter dig överföra en bild i form av en ström (i realtid), andra kan spela på skärmfilerna redan i surfplattans minne.

Hur ansluter man med kabel?

Det är mer bekvämt att överföra video till TV och titta på filmer i bästa kvalitet med hjälp av en trådbunden anslutning på grund av den höga dataöverföringshastigheten och anslutningen av hög kvalitet. För att visa bilden på skärmen för att titta på filmer kan surfplattan anslutas till TV: n med olika kablar och adaptrar. Det finns flera olika sätt att ansluta: HDMI, USB, SlimPort, MHL, RCA, VGA.

Bild
Bild
Bild
Bild

HDMI

HDMI -anslutning är den mest populära typen av kabelanslutning eftersom den låter dig överföra både bild och ljud i hög kvalitet. Dessutom är denna anslutning universell-alla inte så gamla TV-apparater måste ha en HDMI-ingång.

För att ansluta behöver du en HDMI -kabel som kan köpas i en maskinvaruhandel . Vanligtvis har surfplattor bara en mini HDMI -kontakt, inte en standardkontakt.

Det är för sådana fall att det finns speciella adaptrar från micro USB eller mini HDMI till HDMI, till vilket själva kabeln är ansluten.

Den andra änden av kabeln är ansluten till en av flera motsvarande kontakter på TV: n (du kan välja vilken som helst, kom bara ihåg ingångsnumret).

Bild
Bild
Bild
Bild

När du är ansluten kommer du troligtvis att behöva göra en liten anslutning. TV: ns fjärrkontroll har alltid en anslutningsknapp (vanligtvis längst upp). Klicka på den här knappen och välj bland alla alternativen HDMI -anslutningen med det anslutningsnummer som kabeln var ansluten till och byt därigenom prioritetskällan, varefter TV -inställningen är klar.

Det är lämpligt att stänga av kabel -TV helt för den här gången.

I surfplattans inställningar ställer du in signalutgången på HDMI -anslutningen. Efter det kan du njuta av det du ser.

Bild
Bild

USB

En annan lika populär överföringsmetod, som har mycket mindre funktionalitet. Om HDMI -anslutningen strömmade till TV: n i realtid fungerar surfplattan som en lagringsenhet för USB. Endast de mediefiler som redan finns i surfplattans minne är tillgängliga för visning på TV.

En vanlig USB -kabel krävs för att ansluta . Vi ansluter surfplattan och TV: n med den och ställer sedan in filåtkomstbehörighet på surfplattan.

Även om de flesta TV -apparater har en USB -ingång, måste du hålla reda på videoformatet för att överföra video.

Vissa äldre modeller stöder bara ett specifikt videoformat, så du måste ändra inställningarna på din surfplatta innan du ansluter till överföring.

Bild
Bild

SlimPort

En anslutning som påminner om HDMI -alternativet. Alla Android -surfplattor har en microUSB -kontakt. Det är han som används för en sådan koppling. Denna kontakt accepterar en SlimPort -adapter som konverterar USB -anslutningen, medan bilden kan matas ut från nästan vilken kontakt som helst på TV: n. Denna metod är mycket bekväm i avsaknad av mini HDMI, men både surfplattan och TV: n kanske inte stöder denna teknik . När den väl är ansluten är enhetens inställningar densamma som för HDMI -anslutning.

Bild
Bild

MHL

På samma sätt som den tidigare anslutningsmetoden, vars funktion är densamma - signalomvandling. En adapter behövs också här, bara den måste vara av en annan typ (från microUSB till HDMI).

Med en MHL -anslutning kan du inte mata ut en signal till VGA och andra portar - bara till HDMI.

Om TV: n stöder denna teknik måste minst en av HDMI -ingångarna skrivas: MHL. Tabletten måste också stödja denna typ av anslutning. Efter anslutning av HDMI -kabeln och adaptern till enheterna anger vi lämplig typ av anslutning i inställningarna - och anslutningen är klar.

Dessutom, efter att du har anslutit till TV: n, kommer surfplattan att börja laddas långsamt, vilket är ett otvivelaktigt plus, eftersom enheten kommer att återställa batteriladdningen under drift, och du kan använda visningen av en bild eller video på TV -skärmen utan någon tidsgräns.

Bild
Bild

RCA

Trefärgade RCA-kontakter finns i alla gamla TV-apparater. När om din TV -modell inte har en USB- eller HDMI -port kan du använda denna teknik.

Information via sådana kontakter överförs exklusivt i analogt format, vilket avsevärt minskar kvaliteten på både bild och ljud.

Och eftersom alla surfplattor är digitala behövs en omvandlare för att överföra till RCA.

En sådan omvandlare innehåller 4 kontakter: en för HDMI, resten för RCA. För att ansluta behöver du 2 kablar.

HDMI -kabeln är ansluten till surfplattan på något av ovanstående sätt . RCA är en 3-trådig kabel med flerfärgade kontakter (bilden överförs via den gula kabeln, ljudet överförs genom det röda och vita). Med denna kabel måste du ansluta TV: n och omvandlaren - och anslutningen kommer att slutföras. För att upprätta anslutningen på kontrollpanelen måste du hitta knappen märkt AV (eller RCA) för att växla till den analoga dataöverföringskanalen och ställa in signalöverföringen till HDMI på surfplattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

VGA

Det minst funktionella och rationella sättet att ansluta, som tyvärr bara kan överföra en bild utan att mata ut ljudinformation.

Dessutom saknar surfplattor i allmänhet en VGA-utgång; den behölls bara i äldre bärbara modeller. Det betyder att för att ansluta på detta sätt måste du använda en adapter.

Efter den mekaniska anslutningen konfigurerar vi enheterna på samma sätt som vid anslutning via HDMI.

Bild
Bild

Trådlösa alternativ

På det moderna sättet och livets rytm finns det alltid en önskan att bli av med onödiga ledningar, för vilka olika alternativ för trådlös anslutning skapades. Med en trådlös anslutning är enhetshantering mycket enklare, eftersom surfplattan kan flyttas och lämnas där det är bekvämt.

Nackdelarna med denna typ av anslutning inkluderar först och främst instabiliteten hos signalöverföringen.

Det finns ett antal faktorer som kan störa anslutningen och kvaliteten på informationsutmatningen, beroende på det valda alternativet för trådlös anslutning. Du måste ständigt övervaka hastigheten och kvaliteten på dataöverföring, särskilt Wi-Fi.

i alla fall Det är enkelt att synkronisera din surfplatta med ganska nya TV -apparater med egna händer utan ledningar . Själva anslutningen och ytterligare enheter beror på hur ny TV: n och surfplattan är.

Bild
Bild

Wi-Fi Direct

Kanske är detta den mest populära och högkvalitativa metoden för trådlös anslutning, som direkt beror på hastigheten för dataöverföring via Wi-Fi. TV: n måste ha en inbyggd Wi-Fi-adapter. Till exempel har alla TV -apparater som stöder Smart TV -apparater denna adapter. För att synkronisera med din surfplatta måste du först ansluta båda enheterna till samma Wi-Fi-nätverk.

Du kan överföra både ackumulerad och strömmande information genom att duplicera surfplattans skärm till TV: n.

Därefter ställer vi in TV: n, inklusive Wi-Fi Direct-funktionen . I listan över tillgängliga enheter för anslutning måste du hitta surfplattan, varefter dataöverföringen kommer att upprättas. Möjliga anslutningsproblem är förknippade med avbrott och blockering av signalen, så du måste hantera dem först och främst.

Bild
Bild

Blåtand

Bluetooth-adaptern kan antingen vara inbyggd (moderna TV-apparater är vanligtvis utrustade med den) eller som en extern bärare. Bluetooth är en av de äldsta metoderna för trådlös synkronisering . Därför måste du förstå att funktionen för denna synkroniseringsmetod är väsentligt begränsad: varken bild eller ljud kan överföras i någon form - du kan bara använda surfplattan som en fjärrkontroll med ett förinstallerat program.

Det finns många sådana applikationer - det finns både betalda och gratisversioner av samma applikation . Anslutningsalgoritmen är följande: slå på Bluetooth på båda enheterna, starta programmet som laddats ner till surfplattan, välj TV: n i listan över synkroniserade enheter och följ sedan instruktionerna i själva programmet. Oftast behöver du bara ange anslutningskoden, som visas på TV -skärmen. Med surfplattan med programmet kan du överföra all kontroll på TV: n: byta kanal, justera volymen och utföra andra enkla kontrollfunktioner.

Detta är ett bekvämt alternativ om det inte finns någon fjärrkontroll.

Bild
Bild

Miracast

Den senaste anslutningstekniken som finns tillgänglig för de senaste enheterna. Vi kan säga så Miracast är en förbättrad version av Wi-Fi Direct . Det skiljer sig åt i en enklare och snabbare anslutning, liksom en högre anslutningskvalitet. Förutom de uppenbara fördelarna i form av direktanslutning och ekonomisk förbrukning av surfplattans laddning kan du sända strömmande information inte bara från surfplatta till TV, utan också från TV till surfplatta.

Eftersom inte alla TV-modeller har inbyggd Miracast har tillverkarna kommit med en set-top-boxadapter som ansluts till TV: n via USB och fungerar på exakt samma sätt.

Vi slår på Miracast -funktionen på TV: n och synkroniserar den med smarttelefonen efter att anslutningsmeddelandet visas . Naturligtvis måste surfplattan och TV: n vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra alternativ

Ytterligare synkroniseringsalternativ inkluderar olika digitalboxar som Google Chromecast. Set-top-boxen måste köpas separat, det är aldrig en komponentdel. Google Chromecast ansluts till TV med HDMI -kabel. Och enheten synkroniseras med surfplattan via ett Google -konto. Precis som med Wi-Fi Direct måste anslutningen gå över samma delade Wi-Fi-nätverk.

Via Play Market måste du också installera Google Home-appen på surfplattan, genom vilken set-top-boxen konfigureras och styrs . Vi startar enheten efter att ha anslutit den till strömförsörjningen, öppnar applikationen och följer de ytterligare instruktionerna. Surfplattan ska upptäcka TV: n, varefter en synkroniseringskod visas på skärmen, som måste anges i applikationen. Anslutningsinställningen är klar.

Bild
Bild

Det finns en annan metod för trådlös anslutning, som endast är tillgänglig för Apple -surfplattor . Systemet är utformat på ett sådant sätt att absolut vilken iPad som helst kan anslutas till en TV som har en Apple TV -funktion. Synkronisering sker över ett Wi-Fi-nätverk. För att styra Apple TV från AppStore måste du installera AirPlay -appen på din surfplatta. I programmet måste du välja den enhet den hittade och sedan slå på funktionen för videoupprepning, vilket duplicerar de åtgärder som utförs på iPad.

Förresten, denna applikation låter dig synkronisera arbetet med inte bara en surfplatta och en TV, utan också alla andra Apple -märkenheter.

Bild
Bild

Rekommendationer

Du kan också ansluta en surfplatta till en gammal TV, om än på föråldrade sätt. De kabelanslutna VGA- och RCA -alternativen som beskrivs ovan borde förmodligen fungera . Om TV: n bara har en SCART -kontakt kan du försöka ansluta surfplattan med flera ledare och omvandlare, men i det här fallet är synkroniseringsproblem mycket möjliga, till och med dess fullständiga frånvaro. Även om du lyckas göra detta kan du glömma en högkvalitativ bild.

Om det på den gamla TV: n i allmänhet inte finns några kontakter för externa medier, är det omöjligt att ansluta en surfplatta, smartphone, bärbar dator eller någon annan enhet till den.

Sammanfattningsvis kan det noteras att anslutning av surfplattan till TV: n, både via kabel och trådlöst, kommer att bli mycket enklare och snabbare om dessa enheter tillhör samma företag. Precis som med Apple TV finns det speciella sätt att synkronisera enheter från Samsung, Sony, LG och andra populära märken, men de kommer bara att finnas tillgängliga för nyare modeller av surfplattor och TV -apparater.

Rekommenderad: