Motoblock "Hoper": En översikt över Diesel- Och Bensinmodeller "900 MQ 7", "1100 9DS" Och "1000 U 7B", Bruksanvisning, Recensioner Av ägarna

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Hoper": En översikt över Diesel- Och Bensinmodeller "900 MQ 7", "1100 9DS" Och "1000 U 7B", Bruksanvisning, Recensioner Av ägarna

Video: Motoblock
Video: Сцепление. Как оно работает? 2024, Maj
Motoblock "Hoper": En översikt över Diesel- Och Bensinmodeller "900 MQ 7", "1100 9DS" Och "1000 U 7B", Bruksanvisning, Recensioner Av ägarna
Motoblock "Hoper": En översikt över Diesel- Och Bensinmodeller "900 MQ 7", "1100 9DS" Och "1000 U 7B", Bruksanvisning, Recensioner Av ägarna
Anonim

När du arbetar i trädgården eller runt huset kan du spendera mycket energi. För att underlätta sådant arbete används små medarbetare-"Khoper" walk-behind traktorer. Diesel- och bensinenheter hjälper till vid plöjning av mark, plantering av grödor, skörd.

Vad det är?

Motoblock "Hoper" är en teknik som kan göra livet för sin ägare mycket lättare. Tillverkaren monterar den i Voronezh och Perm. När du skapar maskiner används inte bara inhemska, utan också främmande delar.

Utrustningens främsta egenskaper är deras överkomliga kostnad, användarvänlighet och förpackningens tillförlitlighet. Det är därför dessa minitraktorer är efterfrågade bland befolkningen.

Bild
Bild

Priset på enheten påverkas av komplexiteten i dess design och kraft.

Beskrivningen av motorblocken "Hoper" vittnar om följande egenskaper:

  • kompakthet;
  • ett brett utbud av modeller;
  • funktionalitet;
  • komplettera med skär och plogar;
  • möjligheten att komplettera med bilagor;
  • utrustad med strålkastare;
  • lång livslängd på motorn;
  • kontinuerligt arbete i sex timmar;
  • attraktivitet hos extern design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudfunktionerna som denna teknik kan utföra:

  • lossa jorden efter plöjning;
  • hilling rotgrödor;
  • slå gräs och låga buskar;
  • transport av små laster;
  • städning av territoriet;
  • gräva upp mogna grönsaker.
Bild
Bild

Typer och modeller

Motoblock "Hoper" kan ha en diesel- eller bensinmotor. Dieselmodeller kör sällan intermittent och med problem. Utrustning baserad på en sådan motor är ganska efterfrågad bland köpare, på grund av att dieselbränsle är billigt. Dessa motorresurser har hög driftskapacitet, förutsatt att alla regler för instruktionerna följs.

Minitraktorer som kör på bensin har visat sig bra. Trots att diesel är billigare drar bensinväxeln fördel av sin låga vikt. Denna egenskap bidrar till enkel hantering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom "Hopper 900PRO" finns det flera fler populära och efterfrågade modeller idag.

" Behållare 900 MQ 7 " har en inbyggd fyrtakts encylindrig motor. Enheten startas med en kickstarter. Den bakomliggande traktorn har tre hastigheter, samtidigt som den utvecklar en arbetshastighet på upp till sju kilometer i timmen. Maskinen kännetecknas av produktivt och snabbt arbete på olika typer av jord på grund av dess höga hållfasthet, kvalitetskomponenter och hölje. Motorn på den bakomliggande traktorn har en effekt på 7 liter. med. Tekniken väger 75 kilo och bidrar till att ploga jord upp till 30 centimeter djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Hopper 1100 9DS " Den har en luftkyld dieselmotor. Bilen kännetecknas av bekvämlighet, små dimensioner, hög funktionalitet och en liten mängd bränsleförbrukning. "Hopper 1100 9DS" har en 9 hk motor. med. och kan bearbeta jorden upp till 30 centimeter djup. Med en vikt på 78 kilo kan enheten fånga ett område på 135 centimeter under odlingen.

Bild
Bild

" Khoper 1000 U 7B " … Denna version av den bakomliggande traktorn är utrustad med en fyrtakts bensinmotor med en kapacitet på 7 liter. med. Maskinen är konstruerad för bearbetningsområden med dimensioner på upp till en hektar. "Khoper 1000 U 7B" har en manuell växellåda med tre hastigheter framåt och en bakåt. Därför kan tekniken enkelt hantera uppgifter på en svåråtkomlig plats. Tack vare rattens manövrerbarhet är minitraktorn lätt att använda. Installation av ett reflekterande skydd gör att du kan arbeta i terrängförhållanden. Enheten är utrustad med breda vingar, det är de som kan skydda maskinen från damm och smuts. En walk-behind traktor av denna typ kan reglera djupet av nedsänkning i marken, så denna typ av utrustning är ganska funktionell. Konsumenten väljer denna modell, styrd av bränsleförbrukningens ekonomi, motoreffekt, enkel styrning.

Men glöm inte att "Khoper 1000 U 7B" inte fungerar med tung belastning.

Bild
Bild

" Behållare 1050 " är en multifunktionell modell som har en fyrtakts bensinmotor. Maskinen kännetecknas av en kapacitet på 6,5 liter. med. och ett plöjningsdjup på 30 centimeter. Den bakomliggande traktorn har förmågan att förstå en odlingsbredd på 105 centimeter.

På grund av möjligheten att fästa redskap är denna modell av en minitraktor en oumbärlig assistent för varje ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Behållare 6D CM " Är en av ledarna bland minitraktormodeller i sin prisklass. Utrustningen har en högkvalitativ och hållbar motor med bra arbetsresurser, en förbättrad växellåda och en modifierad koppling. Höga terrängförmåga hos den bakomliggande traktorn tillhandahålls av kraftfulla hjul. Dieselmotor med en kapacitet på 6 liter. med. kyls av luft. Maskinen kännetecknas av ett plöjningsdjup på 30 centimeter och en jordningsbredd på 110 centimeter under odlingen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Vid tillverkning av Hopper walk-behind traktorer används både bensin- och dieselmotorer. Deras effekt är olika för varje specifik modell (från fem till nio liter. Från.), Kylning kan ske både med flyg och med hjälp av vätska. Tack vare högkvalitativ utrustning kännetecknas maskinerna av hållbarhet, uthållighet och tillförlitlighet.

Växellådan i minitraktorer kännetecknas av en kedjetyp. Utrustningens vikt är annorlunda, i genomsnitt är den 78 kg, medan bensinmodellerna är lättare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör och tillbehör

Enheter från "Khoper" är en modern typ av jordbruksmaskiner, med köp av vilka alla nödvändiga komponenter finns. De flesta modeller har ett luftfilter och kräver högkvalitativ olja för att fungera effektivt. Ljuddämparen ger en låg ljudnivå under drift av utrustning.

Reservdelar till Hopper -maskiner kan köpas i specialaffärer.

Bild
Bild

På grund av möjligheten att fästa redskap används walk-behind-traktorer på gården för många ändamål.

Olika utrustningar kan anslutas till denna minitraktor

  • Gräsklippare … Dessa enheter kan vara roterande, segment, fingertyp.
  • Adapter är ett populärt element, särskilt för tunga motoblock. Det är nödvändigt för bekväm rörelse på den bakomliggande traktorn.
  • Fräs … Denna utrustning tillhandahåller en odlingsprocedur som utförs av en minitraktor.
  • Hjul … Trots att utrusta motoblock med högkvalitativa pneumatiska hjul har varje ägare möjlighet att installera hjul med stora dimensioner, förutsatt att detta är möjligt i en viss modell.
  • Lugs säljs både individuellt och i set.
  • Plog … För en maskin som väger upp till 100 kilo är det värt att köpa klassiska enkroppsplogar. På utrustning som väger mer än 120 kilo kan du installera en plog med två kroppar.
  • Snöslunga och blad … Standarddimensionerna på dumpspaden, som är väl lämpade för "Hoper" -utrustningen, är från en till en och en halv meter. I detta fall kan spaden ha en gummi- eller metallplatta. Huvudanvändningen är att ta bort snö från områden.
  • Potatisgrävare och potatisplanterare … Potatisgrävare kan vara av klassisk fastsättning, skramlande, såväl som friktion. Behållaren kan arbeta med olika typer av potatisgrävare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Efter att ha köpt en bakomliggande traktor från Hoper-företaget bör varje ägare studera bruksanvisningen, så att du kan använda enheten korrekt. Den bakomliggande traktorns arbete ger ett konstant oljebyte.

För att maskinen ska fungera länge och utan avbrott är det värt att använda mineralolja på sommaren och syntetisk olja på vintern.

Med detta bränsle för en bensinmotor är AI-82, AI-92, AI-95 och för en dieselmotor alla bränslemärken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Proceduren för att starta maskinen för första gången måste utföras strikt enligt instruktionerna. Helt monterad utrustning, som är redo att gå, du måste bara börja. Motorn borde gå lite tomgång först .… Efter den första inkörningen och fram till den bakomliggande traktorns fulla användning måste minst tjugo timmar passera. Efter att detta steg är avslutat kan maskinen användas för arbete på jungfrulig jord och vid transport av tung last.

Störningar under driften av minitraktorer "Hoper" uppstår sällan, och de kan elimineras på egen hand. Buller kan uppstå i växellådans funktion, så det är värt att kontrollera förekomsten av olja och inte använda ämnen av låg kvalitet.

Om olja läcker ut från enheten bör du vara uppmärksam på tillståndet hos oljetätningarna, ta bort blockeringar och justera oljenivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns situationer när kopplingsglidning uppstår, i en sådan situation är det värt att byta ut fjädrar och skivor. Om det är svårt att byta hastighet är det nödvändigt att byta ut de slitna delarna.

Den bakomliggande traktorn kan vägra starta vid kraftig frost , i det här fallet är det bättre att skjuta upp arbetet på en varmare dag.

Bland de populära störningarna hör den ledande platsen till hög vibration under arbetet, samt rök från motorn. Dessa problem är resultatet av dålig oljekvalitet och läckage.

Ägarrecensioner

Recensionerna från ägare till Hopper walk-behind-traktorer bekräftar att det inte finns några avbrott i arbetet efter den första inkörningen av utrustningen. Användare uppskattar maskinens höga plogning och andra funktioner. Mycket positiv information riktas till monteringens egenskaper och maskinernas manövrerbarhet.

Vissa ägare rekommenderar att man köper vikter , eftersom "Hoper" är en teknik som kännetecknas av lätthet och liten storlek.

Rekommenderad: