Motoblock "Neva" Med En Subaru -motor: Varför "nyser" Den 9 Hästars Motorn? Instruktioner För Drift Av Den Bakomliggande Traktorn Och Modernisering Av Tändnings

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Neva" Med En Subaru -motor: Varför "nyser" Den 9 Hästars Motorn? Instruktioner För Drift Av Den Bakomliggande Traktorn Och Modernisering Av Tändnings

Video: Motoblock
Video: Тест мотоблока Нева МБ23 МультиАГРО с измельчителем веток, дровоколом и ездовым адаптером 2024, Maj
Motoblock "Neva" Med En Subaru -motor: Varför "nyser" Den 9 Hästars Motorn? Instruktioner För Drift Av Den Bakomliggande Traktorn Och Modernisering Av Tändnings
Motoblock "Neva" Med En Subaru -motor: Varför "nyser" Den 9 Hästars Motorn? Instruktioner För Drift Av Den Bakomliggande Traktorn Och Modernisering Av Tändnings
Anonim

Motoblock "Neva" med en Subaru -motor är en populär enhet på hemmamarknaden. En sådan teknik kan bearbeta landet, vilket är dess huvudsakliga syfte. Men när du installerar ytterligare utrustning blir enheten lämplig för att utföra olika uppgifter och i en annan riktning, och en motor från en japansk tillverkare ger oavbruten och stabil drift.

Bild
Bild

Design och syfte

Trots det faktum att den här enheten tillverkas i inhemska förhållanden använder den importerade reservdelar och komponenter. Detta påverkar kostnaden för den bakomliggande traktorn, men den är fortfarande prisvärd för de flesta användare. Alla enheter och reservdelar är av hög kvalitet, med långvarig drift är det inga problem med dem.

Motorn befinner sig på en hjulbas med en axel och har visat sig i en mängd olika arbeten under extrema förhållanden . Med hjälp av en bakomliggande traktor kan du bearbeta personliga tomter och grönsaksodlingar. Och även när man använder speciella redskap kan den bakomliggande traktorn användas för snöröjning, avverkning och annat arbete.

Den bakomliggande traktorn utmärks av stor funktionalitet, men tillhör medelklassen och har begränsad prestanda. Samtidigt förblir tekniken ganska ekonomisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de huvudsakliga designfunktionerna hos denna bakomliggande traktor kan följande noteras

  • Överföring . Denna enhet kombinerar växellådan och kopplingen. Tekniken har 3 hastigheter, som växlas med ett handtag på ratten. Den kan nå hastigheter upp till 12 km / h och bära upp till ett halvt ton last.
  • Ram . Består av två armbågar, som används för montering och fixering av motorn med växellådan. Det finns också ett fäste för redskap bak.
  • Motor . Det ligger på ramen och är det bästa av alla alternativ som erbjuds. Motorns livslängd för enheten som deklareras av tillverkaren är 5 000 timmar, men med korrekt drift och snabbt underhåll kan det vara längre. En speciell egenskap är den lutande kolven, som är placerad i en gjutjärnshylsa, och kamaxeln är placerad högst upp på motorn och monterad på lager. På grund av detta är det möjligt att ge en liten massa av motorn en ganska anständig effekt (9 hästkrafter). Enheten kyls med luft, vilket är tillräckligt för drift även under varma förhållanden. För att säkerställa enkel start av motorn moderniseras tändningslåset, men den bakomliggande traktorn levereras som standard med en mekanisk kompressor, så att motorn kan startas med en startmotor även vid minusgrader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kopplingsmekanism . Den består av ett bälte samt en spännare och en fjäder.
  • Hjul pneumatiska , kan arbeta oberoende av varandra, eftersom de drivs av separata mekanismer.
  • Det finns också en djupmätare som är installerad på baksidan av ramen. Den kan användas för att justera ingångsdjupet av plogen i marken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare alla dessa funktioner är den bakomliggande traktorn ganska lätt att använda och manövrerbar. Det finns ett särskilt skydd på karossen som skyddar operatören från inträngande av jord eller fukt från hjulen.

Bild
Bild

Bilagor

Den bakomliggande traktorn kan utföra liknande funktioner som enheter med starkare motorer. Den kan användas för olika jordbruksaktiviteter, beroende på vilken typ av redskap som installeras. För detta har ramen alla fixturer och tätningar.

Följande tillbehör kan installeras på enheten:

  • hiller;
  • plog;
  • anordning för insamling och plantering av potatis;
  • skärare;
  • pump och sånt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Körs i

Innan du använder enheten är det nödvändigt att köra in den, vilket är en viktig åtgärd för dess pålitliga drift under lång tid. Det utförs i flera steg och tar totalt 20 timmar. Denna händelse måste utföras så att alla enheter och delar gnids in på ett försiktigt sätt att använda mekanismerna. Det är viktigt att komma ihåg att inkörningen måste utföras med en lägsta belastning på enheten, vilket i genomsnitt bör vara 50% av den högsta tillåtna belastningen.

Dessutom måste olja och filter bytas efter inkörning.

Bild
Bild

Fördelar

På grund av alla ovanstående egenskaper och egenskaper hos enheten är det efterfrågat bland befolkningen. Men samtidigt har det andra fördelar, bland vilka följande kan noteras:

  • pålitlighet;
  • varaktighet;
  • låg ljudnivå;
  • överkomligt pris;
  • enkel användning.

Det måste också sägas att användaren vid behov kan minska svängradien när ett av hjulen är låst. Olika operationer kan utföras i våt mark med hjälp av redskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

hopsättning

I praktiken noteras det att den bakomliggande traktorn säljs monterad, men efter köpet kan ägaren ställas inför problemet med att justera komponenter och enheter. Detta gör det möjligt att förbereda maskinen för arbete med alla dess egenskaper maximalt, beroende på driftförhållandena. Huvudpunkten för att utföra sådana aktiviteter är justering av motorn och bränsletillförseln.

Trycket på bensinen som kommer in i motorn genom förgasaren justeras med hjälp av språkverktyget , som pressas ut eller pressas in beroende på mängden bränsle som kommer in i förgasaren. Bränslebrist kan avgöras av hur vit rök kommer ut från avgasröret. Överdriven mängd bränsle i förbränningskammaren är anledningen till att motorn "nyser" under drift eller inte startar alls. Fuel Trim låter dig ställa in enhetens normala drift beroende på dina behov tillsammans med motoreffekten. För mer allvarliga reparationer kan det vara nödvändigt att montera och demontera förgasaren och rengöra insidan av strålarna och kanalerna.

För att motorn ska fungera smidigt måste ventilsystemet justeras på den. För att göra detta, komplett med enheten finns det en instruktion för att utföra arbete, liksom riktigheten och sekvensen för deras genomförande.

Innan driften påbörjas är det nödvändigt att rengöra alla element, dra åt bultarna och enheterna.

Bild
Bild

Utnyttjande

Om du följer stegen nedan fungerar enheten smidigt och länge. Bland dem är de viktigaste:

  • vid montering av redskap ska knivarna riktas i färdriktningen;
  • om hjulen glider är det nödvändigt att göra enheten tyngre;
  • det rekommenderas att endast fylla rent bränsle;
  • vid kalla förhållanden, när motorn startas, är det nödvändigt att stänga ventilen för luftintag i förgasaren;
  • regelbundet rekommenderas att rengöra bränsle, olja och luftfilter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Reparera

Denna enhet kan, precis som alla andra enheter, misslyckas under drift och kräver regelbundet reparation. Det bör noteras att vissa enheter inte kan repareras utan måste bytas ut helt. För att göra reparationer på egen hand måste du ha vissa färdigheter som snabbt kommer att eliminera störningen. Oftast är det växellådan som går sönder. I det här fallet visas följande punkter:

  • ryckig rörelse;
  • oljeläcka.

Och även andra problem kan uppstå, till exempel, det finns ingen gnista på ljuset eller kolvringarna är kokta. Alla fel måste elimineras så snabbt som möjligt eller så snart som möjligt, beroende på deras svårighetsgrad. Något kan repareras själv.

Om du inte har färdigheter i något komplext tekniskt problem, rekommenderas det att du kontaktar en servicestation eller till privata specialister som arbetar med reparation av sådana maskiner.

Bild
Bild

Nu finns det många servicecenter som tillhandahåller sina tjänster till en överkomlig kostnad

Den genomsnittliga bränsleförbrukningen för denna enhet är 1,7 liter per drifttimme och tankens kapacitet är 3,6 liter. Detta räcker för att arbeta kontinuerligt i 2-3 timmar innan tankning. Den genomsnittliga kostnaden för en bakomliggande traktor kan variera beroende på försäljningsplats, tillgänglighet och typ av redskap, liksom andra punkter. I genomsnitt måste du räkna med ett pris på 10 till 15 tusen rubel.

Genom att veta alla fördelar och nackdelar med denna bakomliggande traktor kan alla göra rätt val när de köper. För att skydda dig själv och köpa en bil av hög kvalitet rekommenderas att du väljer en originalproduktionsenhet med kvalitetscertifikat och alla nödvändiga dokument.

Rekommenderad: