Minitraktorer (56 Bilder): Funktioner I Små Trädgårdsmodeller Med En Hink, Välj Bilagor Och ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Minitraktorer (56 Bilder): Funktioner I Små Trädgårdsmodeller Med En Hink, Välj Bilagor Och ägarrecensioner

Video: Minitraktorer (56 Bilder): Funktioner I Små Trädgårdsmodeller Med En Hink, Välj Bilagor Och ägarrecensioner
Video: Monster House 2006 Full Movie - Animation Movies 2021 Full Movie English - Cartoon Disney 2024, April
Minitraktorer (56 Bilder): Funktioner I Små Trädgårdsmodeller Med En Hink, Välj Bilagor Och ägarrecensioner
Minitraktorer (56 Bilder): Funktioner I Små Trädgårdsmodeller Med En Hink, Välj Bilagor Och ägarrecensioner
Anonim

Idag gläder utbudet av motorfordon med sin mångfald. Både stora bilar och miniformatbilar presenteras för val av konsumenter. Moderna minitraktorer är till exempel mycket populära bland sommarboende, som är mycket bekväma och lätta att använda i arbetet.

Bild
Bild

Särdrag

Att ta hand om en tomt orsakar ofta mycket besvär, tar bort fritiden och energin från ägarna. För att förenkla lösningen av sådana problem har en enorm mängd funktionsutrustning utvecklats för att plöja marken och skörda och för att ta bort skräp från platsen. De flesta av dessa enheter drivs av en bensin- eller dieselmotor. De kännetecknas av hög prestanda, tillförlitlighet och lång livslängd. Många modeller har dock imponerande dimensioner, särskilt när det gäller moderna traktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns någon särskild köpvilja, liksom ledigt utrymme för att placera en stor traktor, är det bättre att föredra en modell i miniformat. Sådana enheter är utformade för att fungera i en liten gård. Minitraktorer är idealiska för att lösa ganska komplexa och krävande uppgifter . Huvudfunktionerna för en minitraktor inkluderar transport av gods, rengöring av platsen från snö, grävning av skyttegravar och hål, vattning av planteringar. Detta är naturligtvis inte en fullständig lista över funktioner som sådana motorfordon kan utföra. Det är av denna anledning som många sommarboende idag föredrar minitraktorer. Dessutom kan sådan utrustning vara en utmärkt hjälpare på små och medelstora gårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag tillverkas små traktorer av många välkända företag. Valet är rikt, så det blir möjligt att välja den optimala enheten för varje smak, färg och budget. Det viktigaste är att närma sig valet av en sådan teknik medvetet och noggrant efter att ha bestämt i förväg de exakta syften för vilka det är planerat att använda den.

Fördelar och nackdelar

Idag är minitraktorn erkänd som en populär och efterfrågad modell av motorfordon. Det väljs för köp av många sommarboende som vill underlätta vården av sina tomter markant. Men innan du går till affären för sådan utrustning är det värt att överväga dess fördelar och nackdelar. Fördelarna med moderna kompakt traktorer presenteras nedan.

  • Först och främst bör det noteras de små dimensionerna av denna teknik. Det är av den anledningen att det är så bekvämt att arbeta med det, och du behöver inte tilldela mycket ledigt utrymme för lagring. Att flytta små motorfordon på platsen går snabbt och enkelt.
  • Som regel har sådana enheter en blygsam vikt. På grund av detta visar de sig vara mer manövrerbara - de är mycket lättare att styra än tunga enheter. Dessutom minskar deras inverkan på pedosfären, vilket har en positiv effekt på grönare jordbruksproduktion.
  • Många sommarboende föredrar minitraktorer eftersom de är mer lönsamma ur ekonomisk synvinkel. Bränsleförbrukningen (bensin eller diesel) för sådana enheter är ekonomisk.
Bild
Bild
  • Denna teknik kännetecknas av hög produktivitet och effektivitet, trots sin ringa storlek.
  • Underhåll av en minitraktor kommer inte att kräva mycket fritid och pengar. Sådan utrustning anses vara opretentiös.
  • Det bör noteras att det finns ett brett utbud av liknande jordbruksmaskiner.
  • Kostnaden för miniutrustning är mycket lägre än priset på vanliga stora alternativ.
  • Detta är en multifunktionell teknik som låter dig lösa många av de problem som sommarboende står inför på sina tomter.
Bild
Bild

Som du kan se har dessa enheter ganska många fördelar. Det fanns dock några nackdelar här.

  • Storleken på jordbruksutrustning är både ett plus och ett minus. För denna teknik behöver du inte tilldela mycket ledigt utrymme, eftersom det är mindre än standardenheter, men de flesta modeller passar inte i ett vanligt garage eller skjul. Ofta överstiger minitraktorer motoblock i storlek.
  • Priset på en minitraktor, vilket är dess fördel, glädjer sig bara mot bakgrunden av jordbruksmaskiner i full storlek. Faktum är att dessa enheter inte är särskilt billiga.
  • Ofta står sommarboende inför problemet med otillgänglighet för många reservdelar, särskilt när det gäller märkesenheter för utländsk produktion. Detta gäller inte bara deras kostnad, utan även distribution i detaljhandeln.
  • Vissa mini-traktormodeller är inte de mest praktiska att använda. Listan över sådana alternativ innehåller moderna japanska enheter. Medföljer dem naturligtvis en bruksanvisning, men ofta är den skriven på tillverkarens språk, vilket också orsakar många svårigheter.
  • Det kan finnas vissa svårigheter att transportera denna utrustning. För att göra detta kan du behöva vända dig till specialutrustning, en lastbil, en släpvagn med lämplig bärförmåga (till exempel en husvagn).
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och deras egenskaper

Det finns flera underarter av minitraktorer. De skiljer sig åt i design och omedelbart syfte.

Bild
Bild

Ryttare

Denna teknik kan betraktas som en kompakt "baby" av traktorn. Ryttaren är fokuserad på att lösa ett smalt utbud av uppgifter, som inkluderar att transportera och hålla redskap. Den är endast avsedd för gräsmattearbeten. Genom att ta bort gräsklipparen kan du få självgående utrustning. Trots det lilla användningsområdet produceras sådana enheter av många stora fabriker både i Kina och i Europa. Idag presenteras ryttare i ett brett sortiment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgård

En liten trädgårdstraktor är mycket populär bland moderna sommarboende och trädgårdsmästare. I de flesta fall produceras denna jordbruksteknik med en kapacitet som inte överstiger 15 liter. med. Designen är vanligtvis gjord med två cylindrar. Trädgårdsalternativ är bra för intermittent och kortvarig användning. Till exempel är det tillåtet att använda dem för att klippa gräs på ett plant område, samt för att rensa små mängder snö. En trädgårdstraktor är också lämplig för transport av olika varor.

Bild
Bild

Utformningen av trädgårdstraktorn förenklas så mycket som möjligt. Typiskt innehåller denna teknik ett stort antal plastdelar. Det senare kan hänföras till nackdelar, eftersom plast inte är det mest slitstarka och underhållbara materialet. Du måste behandla sådan utrustning mycket noggrant och noggrant, eftersom reparation kan bli ett verkligt problem. Om du arbetar med denna teknik och inte glömmer dess bräcklighet, kommer den att tjäna länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller av miniträdgårdstraktorer kännetecknas av det faktum att de har ett speciellt integrerat system för klippning, mulching och klippning av gräs. Dessa alternativ är billiga, manövrerbara, enkla att använda och ekonomiska när det gäller bränsleförbrukning. Det bör dock komma ihåg att dessa produkter inte är lämpliga för kontinuerlig användning, och det finns begränsningar i tillbehör.

Bild
Bild

Moderna motorenheter utmärks också av typen av chassi. Nedan följer några vanliga alternativ för denna teknik.

Spåras . Sådana exemplar väljs av många sommarboende. Deras relevans förklaras av det faktum att de kan anpassa sig till ytor av olika slag utan problem. En minikräptraktor av god kvalitet kommer att fungera bra och effektivt på ojämna landsvägar. Enligt erfarna användare och specialister är spårmodeller den optimala lösningen för byn.

Bild
Bild
Bild
Bild

På hjul . Hjulenheter är särskilt populära idag. De finns i många specialiserade butiker. Sådana enheter är bra genom att de rör sig mycket lättare än spårade och är mer smidiga i kontrollfrågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller typen av bränsle som ska hällas, är jordbruksmaskiner enligt detta kriterium indelade i flera typer.

Bild
Bild

Diesel . Dieselbilar är mer ekonomiska när det gäller deras förbrukning. Dessutom visar dessa modeller sig mer slitstarka. Den största nackdelen med dieseltraktorer ligger i det faktum att de under drift avger ett obehagligt och starkt brum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att överväga att reservdelar till dessa enheter är ganska dyra, liksom reparationsarbetet i sig. Visst, på vintern kan vissa svårigheter uppstå med driften av denna teknik. Medeleffekten för dieselenheter når vanligtvis 12 liter. med.

Bensin . Dessa alternativ är utformade för att fungera när som helst på året. De gör ett minimum av onödigt buller, och när det gäller reparationer visar det sig vara mer lönsamt, eftersom ett sådant evenemang kommer att kosta flera gånger billigare. Den enda nyansen som kan förvirra konsumenten är den betydande förbrukningen av brännbart bränsle, eftersom det stiger i pris varje år. Bensinutrustningens effekt kan nå 18 liter. med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minitraktorer är också indelade efter typ av drivenhet

  • Fyrhjulsdrift . Sådana enheter anses vara de mest manövrerbara. De styrs av fyra hjul samtidigt.
  • Framhjulsdrift . I dessa modeller är det bara framhjulen som drivs.
  • Bakhjulsdrift . Här kör bakhjulen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till salu hittar du även en minitraktor med rem (med drivhjul). Sådana modeller har en relativt enkel design och är billigare. De produceras också av många välkända märken som Snifeng, Fighter och Scout. Vi bör också nämna hydrauliska traktorer. Många hantverkare gör en sidorotator med egna händer. Vissa människor bygger också självständigt en effektiv enhet med en speciell brytbar ram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valfri utrustning

Idag är multifunktionella små traktorer utrustade med en mängd extrautrustning särskilt populära. Vanligtvis är sådana enheter utformade för att lösa flera problem samtidigt på webbplatsen. Några av dem är ganska dyra, men du kan hitta budgetenheter med ytterligare komponenter till försäljning. Till exempel erkänns följande tillägg för moderna minitraktorer med rätta som de vanligaste, mest relevanta och efterfrågade:

  • frontlastare;
  • tillägg med skopa och blad;
  • potatisplanterare (denna utrustning kan ha olika storlekar);
  • potatisgrävare;
  • spridare av mineralgödselmedel;
  • balpress;
  • kultivator-hiller;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • borsta;
  • såmaskin;
  • grävmaskin;
  • klippmaskin;
  • räfsa;
  • rototiller och många andra användbara komponenter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med sådana tillägg kommer det naturligtvis att bli fler fördelar med minitraktorn. Sådan utrustning har olika priser om den köps separat. När du väljer dem till din lilla traktor måste du ta hänsyn till dess vikt och dimensioner. Ytterligare utrustning måste matcha befintliga motorcyklar.

Urvalstips

Som nämnts ovan bör valet av en lämplig minitraktor som klarar alla de uppgifter som tilldelas den närmar sig noggrant. Det är viktigt att väga fördelar och nackdelar, samt ägna särskild uppmärksamhet åt ett antal av de viktigaste kriterierna. Innan du går till en specialaffär för att köpa en traktor måste du på förhand bestämma för vilket ändamål den ska användas. Om du planerar att arbeta med denna enhet i ett litet område, vars område är mindre än 5 hektar, är det bättre att köpa en enkel och lätt enhet. Det är kanske inte det mest kraftfulla. Dessa alternativ är vanligtvis billiga. Om utrustningen fungerar på ett rymligare område är det bättre att köpa en modell som är mer kraftfull och mer pålitlig.

Bild
Bild

Det är också viktigt att överväga enhetens typ av motor . Valet här är inte så brett. Man tror att en dieselmotor är den mest pålitliga och hållbara, men den fungerar väldigt bullrigt och gillar inte låga temperaturer, vilket inte kan undvikas i vårt land. Bensinversionen låter inte och är inte rädd för kallt väder, men den förbrukar mer bränsle. Valet av det bästa motoralternativet bör baseras på dessa egenskaper.

Bild
Bild

Motortillverkaren måste vara välkänd . Till exempel är enheter från Lifan-märket utbredda idag, liksom japanska kopior av hög kvalitet. Det är värt att uppmärksamma kvaliteten på utrustningsenheten. En traktor (trehjulig, larv eller fyrhjulig) måste samvetsgrant monteras. Det ska inte finnas några löshet, lösa eller knarriga delar. Hela designen måste väcka förtroende. Om du har det minsta tvivel är det bättre att vägra köpet.

Bild
Bild

Du bör också överväga typen av drivenhet för den valda utrustningen . Fyrhjulsdrivna minitraktorer, som i de flesta fall är utrustade med en dieselmotor, är mer funktionella, manövrerbara och produktiva. Om enheten väljs uteslutande för godstransport, förädling av gräsmattan eller vård av planteringar, kan du titta närmare på de billigare bakhjulsdrivna produkterna.

Bild
Bild

Det är lika viktigt att överväga storleken och vikten på den lilla traktorn du plockar upp . Man bör komma ihåg att utrustningen inte bara ska röra sig fritt runt platsen utan också enkelt gå in i garaget eller ett skjul som är avsett för förvaring. Du måste också komma ihåg att vikten på en minitraktor är förknippad med prestandanivån. Om volymen på det planerade arbetet inte skiljer sig åt i stor volym, är det lämpligt att köpa en modell vars vikt är mindre än 1 ton. För att beräkna den optimala massan av sådan utrustning bör man förlita sig på följande andel: 1 liter. med. bör stå för cirka 50 kg vikt.

Bild
Bild

Det är värt att bestämma vilken växellåda som är mer lämplig . Naturligtvis är en manuell växellåda en one-stop-lösning. Men för att lösa enkla uppgifter kan du göra med automatisk. Glöm inte hela uppsättningen av den valda utrustningen. Många märken producerar modeller som initialt är utrustade med ett antal ytterligare komponenter som förenklar landarbetet i deras sommarstuga. Du kan köpa en omedelbart utrustad enhet, eller så kan du stanna vid ett billigare alternativ, som du kan utrusta dig själv i framtiden.

Bild
Bild

Det är lämpligt att endast köpa märkesmodeller av små traktorer . Lyckligtvis produceras denna teknik idag av många välkända företag, så valet är obegränsat. Dessutom omfattas märkesenheter av en tillverkarens garanti, och risken för att köpa en defekt produkt är minimal. Du måste köpa traktorer i specialaffärer. Du bör inte köpa sådan utrustning i dunkla butiker med ett tvivelaktigt rykte. Naturligtvis kan utrustningen kosta betydligt mindre i det senare, men det kommer inte att vara länge, och det kan hända att garantin inte gäller för den.

Bild
Bild

När du väljer den optimala jordbruksutrustningen är det värt att överväga alla listade rekommendationer. Lyckligtvis har köpare idag mycket att välja mellan, eftersom utbudet av denna teknik är stort. Om du planerar att göra en liten traktor själv, bör du köpa märkes- och högkvalitativa delar för montering. Denna lista innehåller alla viktiga strukturella element: bromsar, växellåda, motor och batteri.

Bild
Bild

Hur man använder?

En minitraktor är en praktisk och mycket användbar teknik. Om du vill att den ska hålla så länge som möjligt och inte genomgå frekventa störningar, bör den användas korrekt. Det är också mycket viktigt att följa säkerhetsåtgärder när du arbetar med sådan utrustning.

  • Den första och främsta regeln är att aldrig blanda bensin med olja.
  • Rök inte vid tankning av jordbruksmaskiner.
  • Det rekommenderas inte att hela tiden arbeta i höga hastigheter, eftersom detta kan leda till allvarlig sladdning av även den mest stabila maskinen.
  • Det är absolut nödvändigt att justera ventilerna vid behov.
  • Vid arbete på en sluttning är det lämpligt att sakta ner farten så att utrustningen inte välter.
  • Innan du börjar arbeta på platsen med en traktor, var noga med att bekanta dig med manualen som medföljer satsen.
  • Du bör alltid inspektera utrustning från alla håll. Det är särskilt viktigt att uppmärksamma enhetens bromsar, reglage och koppling.
  • Innan du startar eller stänger av enheten, se till att växelspaken är i neutralläge.
Bild
Bild
  • Det är lämpligt att alltid bära säkerhetsbälte under arbetet.
  • Var noga med att se till att kläderna inte faller ner i utrustningens rörliga delar.
  • Du måste arbeta på en minitraktor under dagen när det är ljust.
  • Du bör lämna motorcykeln först när den är helt stoppad.
  • Du måste arbeta med en sådan teknik i speciella polykarbonatglasögon för att skydda dina ögon mot skador.
  • Handskar bör bäras för att dina händer inte ska glida.
  • Det är bättre att arbeta med sådan utrustning i bekväma skor med präglade sulor.
Bild
Bild

Den inköpta minitraktorn måste behandlas försiktigt. Glöm inte att underhålla och reparera det i tid, om det behövs. Du bör inte använda utrustningen för slitage, även om den är tillverkad av ett välkänt och känt företag.

Ägarrecensioner

Idag har många sommarboende minitraktorer från olika företag i sin arsenal, därav det stora antalet recensioner om en sådan teknik. Det finns inte bara positiva utan också negativa uttalanden. Av de goda egenskaper som bara kan glädja, noterar köpare följande:

  • pålitlighet;
  • ett brett sortiment och hög stabilitet hos de mest populära fyrhjulsdrivna enheterna;
  • hög funktionalitet, särskilt om tekniken kompletteras med bra bilagor;
  • optimala dimensioner, tack vare vilka människor med små områden ofta vänder sig till denna teknik;
  • enkel användning;
  • låg bränsleförbrukning;
  • bra dragkraft och svängradie för de flesta modeller;
  • hög längdförmåga.
Bild
Bild

Köpare märkte ett antal nackdelar bakom sådan utrustning. Några av dem presenteras nedan:

  • inte den mest demokratiska kostnaden;
  • beroende av elektrisk utrustning på el;
  • vissa modeller har inget tak;
  • i kinesiskt tillverkade modeller deformeras metall snabbt och styrsystemet går också sönder;
  • mödosam montering;
  • brist på manual på ryska.
Bild
Bild

Naturligtvis beror mycket på utrustningens kvalitet och det företag som tillverkade den. Det är av denna anledning som minitraktorn för vissa konsumenter har blivit ett fast minus, och för andra är det ett stort plus, utan allvarliga brister.

Rekommenderad: