Motoblock Caiman Vario: Redskap För Caiman Vario 60- Och 70S TWK, Val Av Växellåda Och Differential Med Förlängningar

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Caiman Vario: Redskap För Caiman Vario 60- Och 70S TWK, Val Av Växellåda Och Differential Med Förlängningar

Video: Motoblock Caiman Vario: Redskap För Caiman Vario 60- Och 70S TWK, Val Av Växellåda Och Differential Med Förlängningar
Video: CAIMAN VARIO 60S TWK +, первый запуск и обкатка. 2024, Maj
Motoblock Caiman Vario: Redskap För Caiman Vario 60- Och 70S TWK, Val Av Växellåda Och Differential Med Förlängningar
Motoblock Caiman Vario: Redskap För Caiman Vario 60- Och 70S TWK, Val Av Växellåda Och Differential Med Förlängningar
Anonim

För närvarande köper många sommarstugor. Idag finns det många olika enheter och enheter för att snabbt utföra allt nödvändigt arbete på marken. En av dem är en walk-behind traktor. Idag kommer vi att prata om en sådan teknik från varumärket Caiman Vario.

Funktioner och syfte

Caiman Vario bensinträdande traktor har vanliga bekväma handtag, vars riktning kan ändras i tre olika versioner. Och även denna enhet har en utmärkt vikningsstruktur, så att den enkelt kan vikas och transporteras. Växelväljaren för denna bakomliggande traktor är gjord så att backhastigheten är placerad mellan framåtväxlarna. Detta gör att du effektivt och snabbt kan bearbeta nästan alla typer av jord på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjulbasen för Caiman Vario walk-behind traktor kan ökas (upp till 900 mm). Dessutom har den bekväma backar med stora skydd. De låter dig uppnå maximala resultat när du återodlar marken. Och även bakomgående traktorer av detta märke har fräsar. De hjälper till att avsevärt förbättra greppet på hjulen på enheten. Det är ganska enkelt att använda en sådan teknik.

På grund av närvaron av en speciell lågväxel kan denna enhet enkelt hantera alla typer av jord, inklusive steniga ytor . Ofta, med hjälp av Caiman Vario bakomliggande traktor, klipper trädgårdsmästare i sina sommarstugor gräset, förbereder jorden för plantering av plantor och transporterar varor med en relativt liten massa. Och även denna teknik kan användas vid snöröjning på vintern.

Bild
Bild

Design

Caiman Vario bensinmotorblock har kraftfulla och pålitliga japanska motorer (oftast Subaru eller Honda). Dessutom skiljer de sig åt i relativt liten storlek och vikt. Detta har en stor effekt på nivån på enhetens kontrollerbarhet och manövrerbarhet. Dessa motorer är fyrtaktsversioner med en kamaxel. De är utrustade med en forcerad luftkylningsfunktion, som skyddar mekanismen från överhettning under drift. Motorn på den bakomliggande traktorn innehåller en förgasare, som säkerställer normal förbränning i mekanismen, kolvringar, ventiler.

Utrustningens kraftenhet innehåller en standardväxellåda tillsammans med en speciell kabel för växling . Den har en tvåstegstyp som gör att enheten kan röra sig fram och tillbaka. Överföringen av enheten är gjord av rostfritt stål. Det låter dig smidigt flytta utrustningen längs önskad väg på webbplatsen. Specialdrivremmar är ett viktigt element. De är utformade för att överföra rörelse från motorn till redskapet. Bältets storlek för Caiman Vario walk-behind traktor kan vara olika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av den bakomliggande traktorn inkluderar ett bränslesystem. Bränsletankens volym i dessa bakomgående traktorer kan vara 3-4 liter. Detta belopp räcker för flera timmars fullvärdig drift av utrustningen. Det bör komma ihåg att på vintern är det nödvändigt att använda vissa typer av speciella motoroljor för arbete under den kalla årstiden.

Dessutom används differentialer med förlängningar som reservdelar för Caiman Vario walk-behind traktorer. De installeras tillsammans med hjulbasen. Dessa element är avsedda att förbättra utrustningens manövrerbarhet vid arbete med en vagn, gräsklippare eller plog.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Idag kan denna tillverkare erbjuda ett antal olika motoblock.

Caiman Vario 60 -tal

Denna enhet är avsedd för bearbetning av jungfruligt land. Den är utrustad med en växellåda med en automatisk växellåda, vilket säkerställer en smidig körning av enheten längs banan. Denna modell har bara tre hastigheter. Dessutom är de placerade linjärt (främre låg, bakåt, fram hög).

Motoreffekten för detta prov är 6 liter. med. Dess plogdjup kan nå 30 centimeter. Bränsletankens volym överstiger inte 3,4 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Caiman Vario 60H

Denna enhet är mer kompakt i storlek och relativt låg vikt (57 kilo), tack vare vilken den enkelt kan transporteras även i bagageutrymmet i en bil. Som regel används modellen Caiman Vario 60H för plöjning av områden med en yta som inte överstiger 25 tunnland. Den är utformad för bearbetning av tät jungfrulig mark. Provet har ytterligare ett tredje transporthjul. Det underlättar kraftigt enhetens rörelse över webbplatsens territorium. Denna bakomliggande traktor är utrustad med en japansk Honda-motor.

Överföringen av modellen levereras med en variator . Totalt har enheten tre rotationshastigheter. Denna typ av motoblock är tillverkade med praktiska justerbara handtag, vilket gör att du kan arbeta i din sommarstuga med maximal komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Caiman Vario 70S TWK +

Denna enhet levereras med en pålitlig och kraftfull Subaru -motor som bara kan startas för hand. Den bakomliggande traktorn har två hastigheter framåt och en bakåt. Caiman Vario 70S TWK + används oftast för odling av täta jungfruliga områden. Denna enhet kan arbeta på tomter på högst 30 tunnland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Caiman Vario 60s TWK +

Detta prov produceras med en Honda -motor (kapacitet 5,5 hk). Den är utrustad med en variator och tre hastigheter, vilket gör att du kan välja det optimala värdet för var och en av bodarna. Bränsleutrymmet på Caiman Vario 60s TWK + är 3,6 liter. Jordbearbetningens djup under driften överstiger inte 32 centimeter.

Bild
Bild

Caiman Vario 60s D3

En sådan enhet är utrustad med en speciell variator. Den är utformad för att enkelt justera körhastigheten. Caiman Vario 60s D3 är byggd med den kraftfulla japanska Subaru -motorn (6 hk).

Motorn i denna enhet är utrustad med ett speciellt forcerat kylsystem. Detta hjälper till att skydda den från överhettning när du arbetar på webbplatsen. Motorn startar bara med en manuell start. Men samtidigt kan du separat installera en speciell elektrisk start.

Bild
Bild
Bild
Bild

Caiman Vario 60H TWK +

Denna kompakta enhet drivs av en Honda -motor (5,5 hk). Den har en inbyggd variator och tre hastigheter. Rattstången på ett sådant prov kan enkelt justeras i två lägen. Bränsletankens volym för detta prov överstiger inte 3,6 liter. Det maximala odlingsdjupet av jungfruliga marker är 32 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Caiman Vario 70S PLOG TWK +

Denna modell anses vara den mest högteknologiska enheten för behandling av sommarstugor. Den har en speciell form och kraftiga fräsar av härdat stål. Denna design gör att teknikern enkelt kan skära igenom även de mest täta jordarna på platsen. Denna bakomliggande traktor kan användas för landområden på 30-40 tunnland. Djupet av jordbearbetning med en sådan apparat överstiger inte 32 centimeter.

Den utmärks av sin betydande vikt (1234 kilo), så det är ganska svårt att transportera den. Caiman Vario 70S PLOW TWK + är tillverkad med en Subaru -motor (7 hk). Provhandtaget är justerbart och vikbart, vilket gör arbetet mycket enklare.

Bild
Bild

Specifikationer

Motoreffekten kan variera något från modell till modell. Som regel ligger den i intervallet 5, 5-7 liter. Med. kan bränsletankens kapacitet också variera något - från 3, 1 till 3, 6 liter. När du väljer en lämplig enhet bör du vara uppmärksam på dess massa, eftersom den kan variera mycket. I modellområdet för sådana motoblock kan du hitta enheter med relativt låg vikt (57-70 kilo) och tyngre enheter (90-124 kilo).

Motorns slagvolym varierar kraftigt mellan modellerna . Den kan vara relativt liten och nå bara 163, 169 cm3. Men samtidigt finns det modeller med värdena 211, 269, 404 cm3.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor

Motoblock Caiman Vario är tillverkade med en speciell axel, som gör att du kan installera ytterligare tillbehör till enheten.

Det här skulle kunna vara:

  • plog;
  • gräsklippare;
  • snöslunga eller speciell snöslungare;
  • dumpa;
  • chopper;
  • ogräs maskin;
  • hiller;
  • vagn.

Som regel, i en uppsättning med själva den bakomliggande traktorn, finns det några ytterligare element som fungerar som redskap. Dessa inkluderar en rorkult, en grävare och en dragkrok. Fräsar är också en typ av infästning. De kommer i en uppsättning med tekniken. Genom att installera fräsar kan du göra bearbetningen av alltför täta ojämna områden mycket enklare och snabbare. Oftast, med hjälp av dessa delar, utförs plöjning, ogräs förstörs och olika gödningsmedel appliceras på jorden.

Bild
Bild

Driftfunktioner

För att förlänga driften av den bakomliggande traktorn så mycket som möjligt bör du följa några av reglerna för dess användning som anges i instruktionerna. Så glöm inte att byta olja i enheten i tid. Oljenivån i vevhuset bör ständigt övervakas. Kom också ihåg att regelbundet rengöra dina luft- och bränslefilter. Förgasarjusteringar bör också utföras regelbundet.

Glöm inte att kontrollera skruvanslutningarna i god tid. Deras åtstramning ska vara så stark som möjligt. Var uppmärksam på att kontrollera bränslesystemet. Håll det stramt hela tiden.

Bild
Bild

Störningar och deras eliminering

Ofta har motorblock av detta märke problem med växellådan. Med tiden kan du höra främmande ljud i den. I vissa fall slutar denna mekanism att fungera omedelbart efter att den slås på. Vid en så allvarlig haveri ska den defekta delen bytas ut omedelbart. De nödvändiga reservdelarna för detta finns i nästan alla trädgårdstillbehör. Samtidigt kan billigare kinesiska analoger av element användas. Dessutom, glöm inte att följa de grundläggande driftsreglerna. Var noga med att regelbundet byta olja i motorns vevhus, rengör delarna.

Dessutom har dessa motoblock ofta problem med bränslefiltret . Oftast är de förknippade med enkel kontaminering av själva elementet, så glöm inte att regelbundet rengöra mekanismen. Om inte ens detta hjälper, bör delen bytas ut mot en ny. Under driften av Caiman Vario walk-behind traktorer kan du ibland märka konstant uppvärmning av enheterna. Detta händer oftast på grund av överdrivet slitage av lagren, på grund av för lite oljenivå i vevhuset. Därför måste du i detta fall antingen tillsätta lite olja eller helt byta ut lagren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland ställs trädgårdsmästare inför det faktum att bränslet i den bakomliggande traktorn förlorar sin flytbarhet. Detta beror på för låga temperaturer. I det här fallet kan du helt enkelt värma upp bensinen lite eller tillsätta nytt bränsle.

Rekommenderad: