Isaxel: Funktioner I Modellerna B-3 Och B-2. Funktioner Hos Förstärkta Och Smidda Metallhandtag Och Träaxelisaxlar

Innehållsförteckning:

Video: Isaxel: Funktioner I Modellerna B-3 Och B-2. Funktioner Hos Förstärkta Och Smidda Metallhandtag Och Träaxelisaxlar

Video: Isaxel: Funktioner I Modellerna B-3 Och B-2. Funktioner Hos Förstärkta Och Smidda Metallhandtag Och Träaxelisaxlar
Video: Vitamin B12, B1 & B2 Benefits In Urdu/Hindi | COVID-19 Immunity Boosting Foods | Vitamin B Ke Fayde 2024, April
Isaxel: Funktioner I Modellerna B-3 Och B-2. Funktioner Hos Förstärkta Och Smidda Metallhandtag Och Träaxelisaxlar
Isaxel: Funktioner I Modellerna B-3 Och B-2. Funktioner Hos Förstärkta Och Smidda Metallhandtag Och Träaxelisaxlar
Anonim

Vintern är dålig inte bara med frost och snö. Is är ett stort problem. Isaxlar med metallhandtag kan hjälpa till att bekämpa den, men du måste studera den här enheten ordentligt för att göra rätt val.

Bild
Bild

Särdrag

Varje yxa har ett tungmetallblad som passar på ett utbytbart handtag. Den totala längden på detta handtag är alltid större än bladets längd. Inte konstigt: enligt mekanikens lagar, ju längre handtaget är desto starkare är slaget. Metall- och plastaxlar är ganska sällsynta, även deras individuella positiva aspekter motiverar inte att vibrationer uppträder vid stötar. Produkter med trähandtag släcker det mycket bra.

Bladet är speciellt härdat och tekniker ser till att dess klippegenskaper ökas till det maximala . Det är viktigt att resten av metalldelen förblir mjuk. Annars, när starka slag appliceras, är det hög risk att en del av produkten flisas av. Det finns många typer av axlar, men isyxan sticker ut bland dem för sin relativt låga vikt, kompakthet. Det finns strängt taget två typer av isyxor - bergsklättring och avsedda för ekonomiskt bruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför en yxa är bättre

När det snöar på vintern, och sedan blir det en kort uppvärmning, blir allt som inte kan avlägsnas till en isskorpa. Det är extremt svårt att ta bort det med hjälp av spadar och kvastar. Speciella reagenser kan inte lösa problemet på kort tid. Dessutom gäller de bara till nästa snöfall. Och som ett resultat kommer isen bara att öka.

Det är därför det rekommenderas att använda axlar. Deras massa är i kilogram:

  • 1, 3;
  • 1, 7;
  • 2, 0.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under de senaste åren har svetsade isyxor blivit mycket mer populära än deras smidda och gjutna motsvarigheter. De är gjorda av stålplåt, tidigare skurna i fragment. Förändringen i den tekniska processen gjorde produkten mycket billigare. Men lättnad är inte alltid fördelaktigt. I många fall är den tyngre produkten mer effektiv vid hantering av is.

Individuella versioner

SPETS B3 KPB-LTBZ isyxa är helt tillverkad av stål. Detta material används vid tillverkning av både handtaget och bladet. Konstruktionens längd är 1,2 m och totalvikten är 1,3 kg. Storleken i förpackningen är 1, 45x0, 15x0, 04 m. Detta är en av de bästa inhemska modellerna som är till salu nu.

Ett annat alternativ från den ryska tillverkaren är B2 -isyxan. Verktyget är utrustat med ett stålhandtag. Totalvikten är 1, 15 kg. Med den här enheten kan du enkelt ta bort is och relativt små isskorpa från följande utomhusplatser och strukturer:

  • från stegen;
  • från verandan;
  • utanför trottoarerna;
  • från trädgårdar och parkvägar;
  • på andra nödvändiga platser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med verktyget är:

  • användning av extremt starkt stål med hög kolhalt;

  • genomtänkt utförande av yxan;
  • felfri kantslipning;
  • speciellt korrosionsskydd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Isaxen A0 är känd för sin bekvämlighet och tillförlitlighet . Den är konstruerad på basis av ett stålrör. Verktyget är lämpligt för rengöring av olika plana ytor. Dess vikt når 2,5 kg. I vissa fall används förstärkta isaxlar. I vissa modeller används ett plasthandtag, vilket minskar produktens vikt till 1, 8 kg och skyddar händerna från kall metall vid svåra frost.

Bild
Bild

Sådana enheter tillverkas av olika företag, i synnerhet - "Alliance -Trend". Vikten av de kraftiga axlarna och deras geometri väljs på ett sätt som garanterar enkel och bekväm användning. Enligt recensioner är dessa verktyg hållbara. Det finns också mönster med måtten 125x1370 mm. Sådana isaxlar levereras av en mängd olika tillverkare, inklusive anonyma (utan specifika märken).

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Den stora tillgängligheten av högkvalitativt stål gör att vi med säkerhet kan säga att en bra yxa kan göras var som helst i vårt land. Varumärkena Zubr, Fiskars, Matrix har vunnit stor popularitet i Ryssland. Izhstal -axlar ger bra resultat. De anses välförtjänt som en av de bästa inom budgetsegmentet. Tillverkaren använder ett halkfritt trähandtag, och yxans påtagliga vikt gynnar bara.

Bild
Bild

Viktigt: Innan du köper måste stålets kvalitet bedömas. När ett fast föremål träffas på bladet ska en lång resonansresonans uppträda. Om du har en, måste du skärpa verktyget mycket mindre ofta. Ledande tillverkare markerar sina produkter genom att ange stålets exakta kvalitet. När du väljer en massa måste du ta hänsyn till dina egna fysiska förmågor.

Rekommenderad: