Motoblock Carver: En översikt över Modellerna MT-650 Och MT-900, MC-650 Och 900-DE. Var Gör De Det? Bälte, Motor Och Tillbehör Till Den

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Carver: En översikt över Modellerna MT-650 Och MT-900, MC-650 Och 900-DE. Var Gör De Det? Bälte, Motor Och Tillbehör Till Den

Video: Motoblock Carver: En översikt över Modellerna MT-650 Och MT-900, MC-650 Och 900-DE. Var Gör De Det? Bälte, Motor Och Tillbehör Till Den
Video: Volvo Pv 444 1957 Renovering Svets och lackering 2024, Maj
Motoblock Carver: En översikt över Modellerna MT-650 Och MT-900, MC-650 Och 900-DE. Var Gör De Det? Bälte, Motor Och Tillbehör Till Den
Motoblock Carver: En översikt över Modellerna MT-650 Och MT-900, MC-650 Och 900-DE. Var Gör De Det? Bälte, Motor Och Tillbehör Till Den
Anonim

Carver walk-behind traktorer tillverkas i Ryssland, i staden Omsk. Detta är ett av de bästa inhemska motorblocket, som har etablerat sig som en exceptionellt högkvalitativ, pålitlig och funktionell utrustning.

Bild
Bild

Vad det är?

Först en liten teori. Varumärket Carver tillhör Perm -tillverkningsföretaget Uraloptinstrument, som blev allmänt känt för cirka 10 år sedan, när det lanserade tillverkning av trädgårdsutrustning. Perm-walk-behind-traktorer kännetecknas av anständig kvalitet, enkel och begriplig design, utbytbarhet av huvudenheter och delar, samt ett demokratiskt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Basutrustningen på den bakomliggande traktorn gör att du kan lossa jorden samtidigt som du tar bort ogräs från den . Dessutom gör enhetens funktionella funktioner det möjligt att förvandla den till en minitraktor med många olika möjligheter. Carver -produkter kan hantera många av de utmanande uppgifter som husägare och småbrukare ofta står inför. Kraftaxeln tillsammans med kopplingen kan aggregeras med alla typer av redskap och släpad extrautrustning, både inhemsk och utländsk produktion. Konsumenterna har märkt att motorn fungerar perfekt även på olja och bränsle av låg kvalitet utan att förlora dess driftsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorblocket är anpassat till det ryska klimatet och kan fungera under alla väderförhållanden - enhetens effektivitet är densamma vid både låga och höga temperaturer. Bränsletankens volym är ganska stor, så installationen kan fungera kontinuerligt under lång tid utan behov av tankning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att den bakomliggande traktorn i vissa fall kan användas istället för en stationär energikälla. Kopplingsschemat är pålitligt, skyddat. Enheten kännetecknas av breda övergripande hjul, tack vare vilken enheten passerar även i de svåraste jordtyperna.

Med en mycket solid vikt är den bakomliggande traktorn mycket kompakt och ergonomisk . Den tar väldigt lite plats, så den kan transporteras i bagageutrymmet på alla bilar och till och med förvaras på balkongen. Samtidigt är enheten ganska manövrerbar - den passerar mellan buskar och träd utan problem. På stötar uppför sig tekniken ganska stadigt, dessutom har den ett litet parkeringsstöd, som vid växelverkan kan bytas ut mot ett tredje hjul.

Bild
Bild

Alla kontrollmekanismer för systemet är placerade på handtaget . Själva styret kan justeras i bredd och höjd för att göra förarens arbete så enkelt som möjligt. Operatörens arbete är helt säkert, eftersom en person är pålitligt skyddad från stenar under hjulen och jordklumpar av speciella vingar av plast. Alla huvudkomponenter och mekanismer är täckta med läder och växellådshuset är tillverkat av extra starka material, vilket minimerar risken för skador vid mekaniska kollisioner.

Bild
Bild

Kostnaden för Carver walk-behind traktorer anses för närvarande vara en av de lägsta i Ryssland, och kvaliteten lider inte av detta alls. Användare hävdar att att köpa en Carver walk-behind traktor med en uppsättning reservdelar och ytterligare element är ett lönsamt köp idag. Tekniken kan löna sig på bara en säsong eftersom produkten används nästan varje dag, vilket minskar behovet av manuellt arbete.

Bild
Bild

Typer och modeller

De mest populära är modellerna Carver MT-650, Carver MT-900, Carver MC-650, Carver 900-DE. Låt oss titta närmare på de mest populära walk-behind-traktorerna av detta märke.

Bild
Bild

T-400

Detta är en ganska lätt enhet, dess vikt är 29 kg, enheten fungerar på en fyrtaktsmotor med en kapacitet på 4 liter. med. Det finns ingen växellåda, överföringen av vridmoment till växellådan utförs med ett speciellt bälte. Kopplingen aktiveras genom att justera remspänningsnivån. Vevaxeln är vertikal, tack vare detta blir designen enkel och begriplig, och kostnaden är låg.

Bild
Bild
Bild
Bild

T-400 är optimal för odling av ett litet område med skär. Det används inte för godstransport och aggregeras inte med släpvagnar och vagnar.

MT-650

Den bakomliggande traktorn är kompakt och strukturellt enkel. Enheten är mycket effektiv, den går på en fyrtaktsmotor, den potentiella effekten är 6,5 liter. m. Optimal för slåtter, snöröjning eller bearbetning av jord av olika typer av hårdhet. Den har två framåtväxlar och en bakväxel, tack vare vilken den kännetecknas av ökad manövrerbarhet. Luftfilter, olja Paketet innehåller 5 hjul, tack vare vilken den bakomliggande traktorn har en hög längdförmåga. Enhetens vikt är 105 kg, landradens täckningsbredd varierar från 80 till 120 cm, plöjningsdjupet är 35 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

MTL- 650

Detta är en ganska tung walk-behind traktor som väger cirka 91 kg, så den kan användas utan speciella vikter. Enheten är utrustad med en fyrtakts bensinmotor med en kapacitet på 6 liter. med., tankvolym - 196 cm3. Utrustad med en roterande rorkult gör det möjligt att gräva upp marken med en fördjupning på 20-25 cm. Den används också för att rensa platsen från snö. Setet innehåller en vagn för transport av tung last. Har 2 hastigheter framåt och en bakåt. Hjul med slanglösa däck, fastnar inte i vått underlag. Motorblocket kan fungera utan avbrott och tankning i 7-8 timmar, medan marktäckningen varierar från 50 till 110 cm. Systemet är utrustat med ett luft-oljefilter och ett transporthjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

MT-900

Carver MT-900 är en professionell walk-behind traktor, förstärkt med en 9 hk motor. med. Enhetens vikt är 141 kg, så den fungerar utan några vikter, och tack vare de breda pneumatiska hjulen övervinner den lätt även starka terrängförhållanden. Den har 2 växlar framåt och bakåt, detta förbättrar avsevärt manövrerbarheten hos den bakomliggande traktorn. Jordens plöjningsbredd kan vara olika beroende på antalet rotationsfräsar som används, start sker manuellt, ingen speciell ansträngning krävs från operatörens sida.

Bild
Bild

Specifikationer

Motoblock -tillverkaren Carver sa följande tekniska och operativa parametrar för deras modeller.

  • Motorn är bensin, fyrtakts, ett luftkylsystem finns.
  • Effekt - från 6 till 9 liter. med.
  • Antalet hastigheter är 2 framåt och 1 bakåt.
  • Koppling - växel, tillverkas med ett kilrem.
  • Körhastighet - från 3, 6 till 7, 2 km / h.
  • Hjulen är av gummi.
  • Det maximala jordningsdjupet är 35 cm.
  • Landskapande parameter - upp till 120 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionen för varje enhet kan utökas med hjälp av ytterligare monterad eller släpad utrustning. Tillbehör och tillbehör Följande redskap kan installeras på Carver walk-behind traktorn.

Plog

Dimensionerna och kraften hos motorblocket av detta märke gör det möjligt att säkerställa en effektiv vidhäftning av enheten till plogen för 2-3 plogdelar, vilket gör det möjligt att gräva upp en landremsa upp till 1 meter bred. Det rekommenderas inte att använda en enda aktie. Det är optimalt endast när man höjer jungfruliga jordar, gräver skyttegravar eller utjämnar området under grunden; det kräver en större kraftenhet.

Bild
Bild

Hiller

Ganska funktionell enhet som låter dig bilda sängar för plantering. När man växer vuxna växter kommer mycket mer syre in i rötterna, men överskott av vatten efter regn, tvärtom, dröjer inte kvar. Samtidigt med hilling tas all ogräsväxt mellan bädden bort. Gräsklippare. Används för slåtter av hö, ta bort ogräs och toppar. Arbetsbredden för sådan utrustning når 120 cm och tillåter i allmänhet bearbetning upp till 1 hektar per dag. Potatisplanter. En enhet som låter dig plantera potatisknölar, samt frön av spannmål och grönsaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Potatisgrävare

En annan användbar enhet som gör det enklare för trädgårdsmästare att samla potatis och andra rotgrödor. Typiskt har denna utrustning en arbetsbredd på 30 cm och ett nedsänkningsdjup på 27 cm. Snöslungor och plogar. Med denna utrustning kan du snabbt och effektivt rensa området från snö, både nyfallet och inaktuellt. Den använder vanligtvis en roterande motor samt borstar och spadar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Släpvagnar

Lastvagnar och vagnar gör att du kan flytta tunga laster från en plats till en annan. De är fästa på walk-behind traktorer med en speciell dragkrok. Enhetens kraft tillåter dragning av laster som väger upp till 0,5 ton. Det bör noteras att rörelsehastigheten inte är hög, men i alla fall är det bekvämare än att bära tunga saker för hand. Vikter. Om den bakomliggande traktorns vikt inte är tillräcklig för att säkerställa en stark vidhäftning till marken, används speciella anordningar som är fästa på installationskroppen. Oftast monteras krokar som väger cirka 70 kg och en diameter på 50-60 cm istället för hjul.

Bild
Bild

Användarmanual

Så att Carver walk-behind traktorer kommer att tjäna dig troget i många år och kan användas vid alla temperaturer, du bör följa de grundläggande reglerna för drift och lagring av sådan utrustning.

  • Det är mycket viktigt att välja rätt olja. För motoblock av denna typ är det bättre att använda motor SAE 10W-30 och transmission SAE 80 / 85W-90.
  • Det första oljebytet ska göras efter det första inbrottet, 5 timmar efter att arbetet påbörjats och sedan var 100: e timme.
  • Oljan i växellådan ska fyllas på en gång under hela överföringsperioden. I framtiden ändras det inte, utan hälls bara efter behov.
  • Häll lite olja i luftfilterbehållaren innan du använder den för första gången.
  • Bensin måste vara av hög kvalitet, inte lägre än A-92. Det är viktigt att alltid hålla bränslenivån under kontroll - den röda gränslinjen får inte överskridas.
  • Det rekommenderas att förvara Carver walk-behind traktorn på en torr plats utan direkt solljus.
  • Vid konservering under lång tid görs profylax. Bränslet tappas, den bakomliggande traktorn rengörs från damm och smuts, oljetätningarna och ljusen skruvas loss. Häll 15-20 ml motorolja i cylindern, varefter ljuset skruvas tillbaka och alla spakar behandlas med silikonfett.
  • Efter att ha köpt den bakomliggande traktorn bör du köra in den. För att göra detta, i 10 timmar, drivs den i olika växlar så att inte mer än 2/3 av dess potentiella effekt används.
Bild
Bild

Tillers Carver, med korrekt hantering, är pålitliga, men mindre tekniska problem uppstår. De vanligaste problemen är:

  • Motorn startar inte. I det här fallet måste du kontrollera om det finns bensin - troligen är det inte tillräckligt, eller det är av otillräcklig kvalitet. Dessutom stängs tändningen av eller bränslekranen stängs.
  • Om motorn stannar snabbt efter start, är det i de flesta fall som blockerar luftfiltret.
Bild
Bild

Många misstag kan undvikas om instruktionerna följs noggrant. En bruksanvisning medföljer varje enhet som innehåller detaljerade instruktioner för användning av utrustningen, samt för transport och förvaring.

Rekommenderad: