Motoblock "Neva MB-1": Tekniska Egenskaper Och Bruksanvisning, Växellåda För "MultiAGRO RS950"

Innehållsförteckning:

Motoblock "Neva MB-1": Tekniska Egenskaper Och Bruksanvisning, Växellåda För "MultiAGRO RS950"
Motoblock "Neva MB-1": Tekniska Egenskaper Och Bruksanvisning, Växellåda För "MultiAGRO RS950"
Anonim

Användningsområdet för Neva MB-1 walk-behind traktorer är ganska omfattande. Detta blev möjligt tack vare ett stort antal redskap, en kraftfull motor, som är installerad i olika modifikationer, liksom andra viktiga tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Neva MB-1 motorblock i gammaldags orsakade en storm av positiva känslor hos användaren, den moderna modifieringen gör att du snabbt och enkelt kan lossa, odla, plöja marken, odla sängarna, klippa gräset och till och med ta bort snö. De beskrivna walk-behind-traktorerna produceras i vårt land, nämligen i staden Sankt Petersburg. Genom åren har växellådan fått en förstärkt struktur, en strömlinjeformad karossform, vilket har minskat motståndet.

Tillverkaren ägnade stor uppmärksamhet åt den enkla kontrollen över användningen av sådan utrustning, därför använde den tvåvägs dissociation av hjulen i konstruktionen.

Motorn startar snabbt och enkelt från den elektriska startmotorn, generatorn hjälper till att driva strålkastarna som är installerade framför den bakomliggande traktorn, så att du kan arbeta även på natten. Alla modeller har utvecklats i enlighet med tekniska säkerhetsstandarder. Tillverkaren varnar användaren för faran som hotar honom om han självständigt försöker ändra utrustningens egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock är de bästa hjälparna på en stor trädgårdstomt . De används i slåtter och till och med i trädgården. Järnhjul gör att fordon kan röra sig snabbt på alla typer av mark. Alla modeller av märket kännetecknas av små dimensioner och användarvänlighet. De är ganska kraftfulla, men ändå ekonomiska. Det finns en fyrtaktsmotor inuti, och ytterligare tillbehör låter dig lösa inte vanliga, men mer komplexa uppgifter.

En operatör utan specialutbildning eller färdigheter kan arbeta med en sådan teknik, men byte av bilagor är endast möjligt efter en detaljerad studie av tillverkarens instruktioner. Från fabriken levereras den bakomliggande traktorn med en installerad jordfräs, alla andra arbetsverktyg används enligt tillverkarens särskilda instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Motoblock "Neva MB-1" levereras till försäljning i olika dimensioner, där längd, bredd och höjd se ut så här:

  • 160 * 66 * 130 centimeter;
  • 165 * 660 * 130 centimeter.

Det finns modeller som väger 75 kg och 85 kg, alla har en dragkraft när en extra last på 20 kg på hjul är 140 kgf. Denna teknik kan användas vid en lufttemperatur på -25 till + 35 C. Alla motoblock har en markfrigång på 120 mm. När det gäller växellådan används här i "Neva MB-1" en mekanisk enhet med en kedjetyp. Antalet växlar beror på modellen och kan antingen vara fyra framåt och två bakåt, eller sex framåt och samma vid backning.

Den encylindriga förgasarmotorn går på bensin . Den ena versionen har en generator och en elstart, den andra inte. Motoblock "Neva MB-1" har ett fantastiskt utbud av motorer. Om det finns K i namnet kan vi säga att den här enheten producerades i Kaluga, medan dess maximala effekt når 7,5 hästkrafter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en av de mest effektiva motorerna i vars konstruktion en gjutjärnshylsa finns.

Närvaron i index B indikerar att motorn är importerad, troligen är det en semi-professionell enhet som har en kraftindikator på 7,5 liter. med. Om 2C står i index betyder det att en motor från Honda med en kapacitet på 6,5 liter är installerad inuti utrustningen. med. Dess fördel är att den japanska tillverkaren använder avancerad teknik i sin utveckling.

Det finns utrustning till salu med motorer med högre effekt, upp till 10 liter. med., som klarar all jord och kan stödja långsiktigt arbete. Om vi tar hänsyn till bränsleförbrukningen för "Neva MB-1", är denna siffra tre liter per timme. Det kan variera beroende på under vilka förhållanden utrustningen används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Neva MB1-N MultiAGRO (GP200)

Perfekt för små ytor. Utrustad med en motor från en japansk tillverkare, som har etablerat sig för sin tillförlitlighet och hållbarhet. Tillverkaren överförde växeln till rattstången. Reducer från "MultiAgro" är tillverkarens utveckling.

Utrustningen kan fungera med ytterligare utrustning, det finns växlar för att gå framåt, det finns tre av dem, det är möjligt att ta tillbaka det . Således har operatören möjlighet att utföra jordbruksarbete. En sådan teknik utmärks av sin höga effekt och minimala kostnader. Användaren kan justera höjden på styret så att det passar deras höjd.

Vid arbete med fräsar är det tillåtet att installera ett stödhjul, vilket gör att den bästa balansen säkerställs. Hjulet levereras inte, så det måste köpas separat. Motorn visar en kraft på 5,8 hästkrafter, du kan tanka AI-92 och 95. Spårets bredd, beroende på vilket redskap som används, är 860-1270 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

MB1-B MultiAGRO (RS950)

Denna modell används bäst på jord med medeltäthet. Detta är en multifunktionell teknik som tillverkaren har tillhandahållit för val av redskap. Motorn är ganska kraftfull och har en lång livslängd. Som i den tidigare modellen är en anpassad växellåda installerad i konstruktionen. Tekniken kan berömas för sin enkla kontroll av växlar och växlar och hög effektivitet. Även en person utan erfarenhet kan enkelt hantera en sådan teknik.

Växelförhållandet ökar, vilket gör att den bakomliggande traktorn gör ett utmärkt jobb om det är nödvändigt att använda den som traktor.

Bild
Bild

Ratten kan snabbt och enkelt justeras efter användarens höjd, och hastigheten kan ställas på ratten. Om det behövs ökar antalet växlar genom klaffen och remmen, som måste installeras om på remskivans andra spår. Tekniken hjälper till att snabbt klara allt arbete på marken, inklusive grävning av marken.

Om du sänker tilläggshjulet, installerat som stöd, och ratten, sker installationen av fräsen snabbt och utan extra ansträngning . Tekniken kan användas som ett litet sätt att transportera grödor. Detta kräver en vagn och adapter. Det är enkelt och enkelt att rengöra området och rensa snö med en extra borste eller spade. Motoreffekten är 6,5 liter. med., körs på samma bränsle som den tidigare modellen, bredden på det vänstra spåret ligger i samma intervall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock "Neva MB1-B-6, OFS"

Används i dåliga ljusförhållanden på medeltung mark. Med en betydande ökning av omgivningstemperaturen rekommenderar tillverkaren att arbeta på den bakomliggande traktorn bara tidigt på morgonen eller på kvällen. Designen inkluderar strålkastare, vars arbete utförs tack vare den inbyggda generatorn och elstartaren. Det finns tre framåtväxlar och en bakväxel, strömförbrukningen är låg.

Den optimala hastigheten för arbete väljs genom att flytta remmen . Spaken, som är nödvändig för växling, sitter på ratten. Den kan anpassas, vilket förenklar utförandet av de tilldelade uppgifterna på ojämn mark. Hjulen byts snabbt och enkelt till fräsar. Ett extra stödhjul medföljer inte.

Om du planerar att utföra komplexa uppgifter kopplas olika typer av utrustning till den bakomliggande traktorn. Du kan ta bort snö från territoriet, transportera grödor. Bränsletanken rymmer 3,8 liter bensin, motoreffekten är 6 liter. med. Slitbanan för odling är densamma som för andra modeller. En av de främsta fördelarna med den beskrivna tekniken är enkel underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neva MB1S-6, 0

Utrustad med en fyrtaktsmotor som kännetecknas av en ökad livslängd. Antalet växlar är 4, för framåtrörelse tre och ett bakåt. En av särdragen hos denna bakomliggande traktor är tyngdpunkten, som sänks, så föraren behöver inte utöva ytterligare kraft under drift. Effektaggregatets effekt är 6 hästar, medan bensintankens volym är 3,6 liter.

Odlingsbredden är densamma som för de tidigare modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

MultiAgro MB1-B FS

Den kan användas i mörker, lämplig för små områden. Dess effekt är 6 hästkrafter, arbetsbredden är densamma, men ingångsdjupet i marken är 200 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som vilken teknik som helst har Neva MB-1 walk-behind traktorer fördelar och nackdelar. Av fördelarna med den aktuella tekniken kan man peka ut:

  • kraftfull motor av god kvalitet;
  • ett driftssystem som är pålitligt;
  • kropp tillverkad av hållbara material;
  • liten storlek och vikt;
  • multifunktionalitet;
  • alla reservdelar finns i lager;
  • överkomlig kostnad.

På baksidan skulle jag vilja notera bullret och instabiliteten på en ojämn yta, men detta kan elimineras med hjälp av ett extra hjul, som säljs separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

En walk-behind traktor är arrangerad, som de flesta liknande utrustning från andra tillverkare. Huvudelementen kan särskiljas i designen:

  • ram;
  • chassi;
  • jungfruligt land;
  • förgasare;
  • ljus;
  • motor;
  • koppling;
  • Kraftuttag;
  • reducerare;
  • bränsletank;
  • systemansvarig för förvaltningen.

Volymen och kvaliteten på arbetet ökar på grund av möjligheten att byta bälte och lägga till antalet växlar. Hastighetsläget väljs av användaren baserat på vilket arbete som behöver utföras. På modeller med strålkastare finns det en generator och en elektrisk startmotor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor

Tillverkaren försökte utrusta sin bakomliggande traktor med ett stort antal redskap. För jordodling används fräsar, i det här fallet finns det åtta av dem, men i grundversionen finns det bara fyra. Vid behov köps ytterligare utrustning separat. Med dragkrok och plog köps en extra fläns. Alla är nödvändiga för att ge högkvalitativ dragkraft till marken under drift, detta är det enda sättet att kompensera för den imponerande massan av utrustning.

Potatisgrävare är ett användbart tillbehör när du har ett stort område. Det hjälper dig att plantera din trädgård på kortare tid med minimal ansträngning. Planteringen sker jämnt, ett fast avstånd bibehålls mellan raderna. Denna enhet finns i två typer:

  • solfjäderformad;
  • vibrerande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fläktpotatisgrävarna har en kniv i metall i mitten, från vilken stavarna fläktar ut i olika riktningar.

Jorden lyfts och siktas och lämnar knölarna på ytan. Vibrerande har sin egen fördel - de har den bästa effektiviteten. Strukturen är utrustad med ett vibrerande galler och en plogdel som lyfter marken och sprider ut den. Därefter siktas jorden genom gallret och potatisen förblir ren. Av tillbehören kan gräsklippare särskiljas, som också levereras till försäljning i olika versioner:

  • segmentet;
  • roterande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Segmentknivarna är gjorda av härdat stål och rör sig horisontellt, så denna utrustning är bäst lämpad för arbete på en plan yta. Det huvudsakliga användningsområdet är buskning och skörd av spannmål. När det gäller rotorklippare har de blivit mer efterfrågade bland användarna eftersom de har ökat produktiviteten. Knivarna är extremt hållbara, de är monterade på skivor som roterar med hög hastighet. Tack vare denna design blev det möjligt att ta bort små buskar och gräs.

Om det behövs kan en snöslungare installeras på den bakomliggande traktorn, som utvecklats speciellt för Neva MB-1 . SMB-1 har en enkel driftsprincip, samtidigt som den visar hög effektivitet. Skruven riktar snön till mitten, och urladdningsriktningen ställs in av den vridbara skärmen. Avverkningshöjden justeras med hjälp av de installerade löparna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver rensa området från skräp, placeras en roterande borste på den bakomliggande traktorn. Greppet sträcker sig till 900 mm. Den bakomliggande traktorn kan användas som ett litet fordon; för detta lämnas pneumatiska hjul på den och en vagn med en bärighet på högst 40 kg hakas genom en adapter. Bromssystemet finns som standard. Vissa bilagor hjälper till att utföra jordbruksarbete. Dessa är inte bara lastbärare, utan också en plog, rippare, hiller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Vid användning av motoblock av denna typ ägnas särskild uppmärksamhet åt olja. På sommaren rekommenderas att tanka med SAE 10W-30, på vintern med SAE 5W-30. Första gången oljan byts efter fem timmars aktivitet, sedan var åttonde. Byte av oljetätningar görs inte så ofta, men med konstant regelbundenhet. Vid första starten justeras hastighetsregulatorn, utrustningen kontrolleras. Det är endast nödvändigt att slå på motorn om den bakomliggande traktorn är installerad på en plan yta. Var noga med att kontrollera olje- och bränslenivån, hur mycket de gängade anslutningarna är fästa.

Motorn ska vara på tomgång de första tio minuterna.

Bild
Bild

Tillverkaren rekommenderar inte att du lägger till fräsar, använd endast de som levereras i hela uppsättningen. Plogjustering är ett lika viktigt steg; den utförs när den bakomliggande traktorn är på lastbärarna. Växeln växlar först när remskivan stannar. Det finns vissa regler för hur man gör det rätt:

  • stoppa tekniken först;
  • kopplingen pressas ut smidigt;
  • den bakomliggande traktorn sätts i rörelse när motorn går, bara en fjärdedel av möjligheterna;
  • antalet varv ökar gradvis.

Rekommenderad: