Snöslunga För Neva Walk-behind Traktor: Råd Om Val Av Snöplogstillbehör Och Redskap För Walk-behind Traktorn. Hur Fäster Man Den På En Snömaskin?

Innehållsförteckning:

Video: Snöslunga För Neva Walk-behind Traktor: Råd Om Val Av Snöplogstillbehör Och Redskap För Walk-behind Traktorn. Hur Fäster Man Den På En Snömaskin?

Video: Snöslunga För Neva Walk-behind Traktor: Råd Om Val Av Snöplogstillbehör Och Redskap För Walk-behind Traktorn. Hur Fäster Man Den På En Snömaskin?
Video: Valmet 455 snöröjning med Ilsbo snöslunga 2024, Maj
Snöslunga För Neva Walk-behind Traktor: Råd Om Val Av Snöplogstillbehör Och Redskap För Walk-behind Traktorn. Hur Fäster Man Den På En Snömaskin?
Snöslunga För Neva Walk-behind Traktor: Råd Om Val Av Snöplogstillbehör Och Redskap För Walk-behind Traktorn. Hur Fäster Man Den På En Snömaskin?
Anonim

Motoblock av märket "Neva" efterfrågas extremt av ägare av enskilda gårdar. Tillförlitliga maskiner praktiseras för nästan alla typer av jordbruksarbete. På vintern kan enheten omvandlas till en snöslunga (snöslunga, snöslunga), vilket hjälper dig mycket snabbt att hantera området från snödrivor. För att göra detta måste du montera en baldakin med dina egna händer eller köpa den i en butik. Beroende på ändringen varierar fabriks snöslungor för motorfordon "Neva" i storlek och produktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Strukturella ändringar av snöplogar för Neva -enheten är identiska och skiljer sig från varandra uteslutande vad gäller storlek och tekniska parametrar.

Alla monterade snöslungor är utrustade med en järnkropp, öppen framifrån . Huset innehåller en skruvtransportör (skruv, skruvtransportör). Ett snöutlopp ligger högst upp på kroppen. På karossens sida är en skruvtransportör monterad. Och på baksidan av kroppen är den bakre mekanismen lokaliserad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu om strukturen mer detaljerat. Kroppen är gjord av plåt. I husets sidoväggar finns lager av skruvtransportaxeln. Nedan på dessa väggar finns små skidor för att underlätta förflyttning av denna utrustning på snön.

På vänster sida finns ett lock på drivenheten . Själva enheten är kedja. Drivhjulet (drivhjulet) är beläget i den övre delen och är kopplat med en axel till drivfriktionshjulet. Drivhjulet på drivenheten är beläget i det nedre området på skruvtransportörens axel.

För enskilda snöslungor kan drivenhetens drivna hjul och drivhjulen bytas ut, vilket gör det möjligt att ändra rotationshastigheten för snörtransportören vid snöblåsaren. Bredvid karossen finns en drivremsspännare, som innehåller en järnstång, som är fäst vid drivhöljet med en kant

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I andra änden finns ett friktionshjul (remskiva). Spännstången är inte fast fixerad och kan röra sig. Själva snökastaren manövreras från friktionshjulet på enhetens vevaxel med hjälp av en remdrivning.

Skruvtransportören har en axel på vilken det finns två spiralstålremsor med svängarnas riktning mot mitten. I mitten av skaftet finns en bred remsa som fångar upp och kastar ut snömassor genom snöröjningen.

Snöavvisaren (hylsan) är också gjord av stålplåt . Ovanpå det finns en baldakin som reglerar snömassornas utsläppsvinkel. Snöslungan är fäst vid stången som ligger längst fram på den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Snöslungor är ett av alternativen för bogserad utrustning för detta motorfordon. Tillverkaren har utvecklat flera modifieringar av snöslungor. Alla prover på anordningar för att ta bort snömassor för Neva walk-behind-traktorn är skruvkonstruktioner med en sidoutkastning av snömassor (sidoutkast). De mest populära typerna av denna bogserade utrustning anses vara flera modifikationer.

MB2

Många tror att det är vad snöslungor kallas. Faktum är att "MB2" är ett bakomliggande traktormärke. Snöplogen används som munstycke. "MB2" gäller för andra motorfordon "Neva". Strukturen hos den kompakta förpackningen är elementär. En skruvtransportör är innesluten i järnkroppens kropp. Svetsade spiralremsor används som knivar. Snömassans utsläpp till sidan utförs med hjälp av en hylsa (snöplog). Svepningen av fångandet av snölagret är lika med 70 centimeter med en tjocklek på 20 centimeter. Kastavståndet är 8 meter. Enhetens vikt är högst 55 kilo.

Bild
Bild

CM-0, 6

Det skiljer sig från "MB2" med skruvtransportörens anordning. Här är den gjord i form av en uppsättning blad, liknande fläkthjulen monterade i en hög. Den tandade skruvtransportören klarar hård snö och isskorpa utan problem. När det gäller storlek är denna enhet mer kompakt än märket "MB2", men produktiviteten har inte minskat från detta.

Tömningen av snömassan utförs också med hjälp av en snöavledare åt sidan på ett avstånd av upp till 5 meter. Snöskiktets fångstintervall är 56 centimeter och dess maximala tjocklek är 17 centimeter. Enhetens massa är högst 55 kilo. När du arbetar med en snöslunga rör sig Neva-enheten med en hastighet av 2-4 km / h.

Bild
Bild

"SMB-1" och "SMB-1M"

Dessa snöröjningsskjul skiljer sig åt i arbetsanordningens struktur. Märket SMB-1 är utrustat med en skruvtransportör med en spiralremsa. Fångstspännvidden är 70 centimeter, snötäckets höjd är 20 centimeter. Utsläpp av snömassa genom snöavledaren utförs på ett avstånd av 5 meter. Enhetens vikt är 60 kilo.

SMB-1M-tillbehöret är utrustat med en tandad skruvtransportör. Gripspännet är 66 centimeter och höjden är 25 centimeter. Utsläpp av snömassa genom hylsan utförs också på ett avstånd av 5 meter. Utrustningens vikt - 42 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en snöslunga bör du vara uppmärksam på materialet för att göra arbetsområdet. Det måste vara minst tre millimeter tjockt stål.

Låt oss nu gå vidare till resten av parametrarna

  1. Fångningens höjd och bredd . Om en fullständig rengöring av platsen inte tillhandahålls, men bara möjligheten att göra en stig i snödrivorna från porten till garaget, från huset till hjälpstrukturer, kommer de flesta av de sålda produkterna att göra. Oftast kan du hitta en fångst på 50-70 centimeter. I de flesta fall kan tekniken fungera i snödrivor 15-20 centimeter djupa, det finns enheter för 50 centimeter snödrivor.
  2. Snöavvisare . Den borttagna snömassan avlägsnas med hjälp av en snöröjningsanordning. I vilken utsträckning det kommer att vara bekvämt att rensa snömassor med en bakomliggande traktor beror i stort på snöslängarrörets egenskaper. Snökastavståndet och snöplogens svängningsvinkel är viktiga. Snökastare kan kasta snö från 5 till 15 meter i en vinkel på 90-95 grader åt sidan, i förhållande till färdriktningen.
  3. Skruvtransportörens rotationshastighet . Enskilda snöslungor har möjlighet att ändra skruvtransportörens rotationshastighet genom att justera kedjemekanismen. Detta är praktiskt när man arbetar med snödrivor av olika höjd och densitet.
  4. Maskinens verkliga hastighet . Större delen av snöröjningsutrustningen rör sig med en hastighet av 2-4 km / h, och det räcker. Att rensa snömassor med en gående traktor med en hastighet av 5-7 km / h är obekvämt, eftersom arbetaren kommer in i epicentret för "snökyklonen" minskar sikten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man installerar?

Metoden att montera Neva snöplog är ganska enkel.

För att få en snöskovel med en bakomliggande traktor krävs ett antal sekventiella åtgärder:

  1. ta bort dockningsflänsen på snörengöringsutrustningen;
  2. använd två bultar för att koppla ihop snöplogsfästet och enheten;
  3. därefter är det nödvändigt att fästa dragkroken på klämman på snörengöringsutrustningen och fixa den med två bultar;
  4. ta bort sidoskyddet på kraftuttagsaxeln (kraftuttaget) och montera drivremmen;
  5. sätta skydd på plats;
  6. justera spänningen med ett specialhandtag;
  7. börja använda utrustningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna enkla procedur tar relativt lite tid.

Praktiska tips och varningar

Att arbeta med snöslungan är ganska enkelt, om du noggrant studerar manualen, som återspeglar de grundläggande aspekterna, eventuella funktionsstörningar och hur du kan eliminera dem. De fungerar med låga hastigheter, vilket gör det möjligt att fritt styra enheten längs den önskade rörelselinjen.

Tillverkaren rekommenderar att inte bortse från ett antal användbara tips

  1. Kedjespänningen måste justeras var femte drifttimme. För att göra detta stänger vi av motorn och utför spänning med justeringsbulten som ingår i hela uppsättningen.
  2. Efter att ha köpt en ny snöslunga är det nödvändigt att utföra en förberedande revision. För att göra detta kör vi enheten i 30 minuter och försöker rengöra snön.
  3. Efter denna tid är det nödvändigt att stänga av motorn och kontrollera alla fästelement för tillförlitlighet. Dra vid behov åt eller dra åt löst anslutna komponenter.
  4. Vid höga undertemperaturer (mindre än -20 ° C) måste en syntetisk olja användas för att fylla bränsletanken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att följa dessa riktlinjer kan förlänga din anknytnings livslängd i många år utan att göra avkall på prestanda. Samtidigt är det möjligt att rengöra inte bara nederbörden som föll dagen innan, utan också lockets rullade skorper. För sådana ändamål är det dock nödvändigt att välja mekanismer med en mycket kraftfull skruvtransportör.

Varje år får vi bevis på att det är mycket svårt att undvika modern teknikutveckling, särskilt på landsbygden. Detsamma kan sägas om snöslungor, som är sanna hjälpare för varje ägare, som står inför frågan om att rensa snömassor från år till år.

Med tanke på att sådana maskiner är relativt billiga, är det en givande investering att köpa denna enhet.

Rekommenderad: