Motoblock "Kutaisi": Krets För En Elektronisk Brytarmodell "Kutaisi Super 610". Användarmanual. Vilka Reservdelar Behöver Du?

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Kutaisi": Krets För En Elektronisk Brytarmodell "Kutaisi Super 610". Användarmanual. Vilka Reservdelar Behöver Du?

Video: Motoblock
Video: Мотоблок Кутаиси супер 610 2024, Maj
Motoblock "Kutaisi": Krets För En Elektronisk Brytarmodell "Kutaisi Super 610". Användarmanual. Vilka Reservdelar Behöver Du?
Motoblock "Kutaisi": Krets För En Elektronisk Brytarmodell "Kutaisi Super 610". Användarmanual. Vilka Reservdelar Behöver Du?
Anonim

Motoblock "Kutaisi" har funnits på hemmamarknaden för jordbruksmaskiner i 30 år. Den bestående populariteten och den stabila efterfrågan på enheten beror på dess höga prestanda och breda konsumenttillgänglighet.

Bild
Bild

Särdrag

Motoblock "Kutaisi" började tillverkas vid maskinbyggnadsfabriken i den georgiska staden med samma namn och tillverkades under licens av det italienska företaget AKME. Detta företag var välkänt över hela världen och ägnade sig åt tillverkning av trädgårdsmaskiner och små jordbruksmaskiner Goldoni.

Efter att ha placerat produktionsanläggningarna för anläggningen i Georgien slutförde lokala specialister den bakomliggande traktorn och anpassade den till de svåra naturförhållanden som finns i större delen av landet . I synnerhet byttes motorns tändsystem, kamaxeln förbättrades och kopplingen förfinades, varefter prefixet "super" lades till varumärket. Ingenjörerna har utvecklat en hel rad enheter, representerade av Kutaisi Super -modellerna med modifieringarna 600, 608, 610 och 612. Den tionde modellen visade sig dock vara den mest perfekta av alla, som innehöll de bästa egenskaperna hos både italienaren prototypen själv och dess modifieringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Omfattningen av "Kutaisi Super 610" bakomliggande traktor är ganska bred.

Med dess hjälp kan du utföra många agrotekniska åtgärder:

  • plöja landet;
  • sådd spannmål;
  • skörd och snöskörd;
  • lossnar;
  • vattning;
  • transport av varor;
  • hilling;
  • klippa gräs.
Bild
Bild

Enheten kan användas vid temperaturer från -20 till +35 grader, vilket gör det möjligt att använda den inte bara i varmt väder, utan också på vintern. Tack vare kraftfulla gummihjul med djupt mönster kännetecknas den bakomliggande traktorn av hög längdförmåga, varför den kan arbeta på alla typer av jord. Den speciella designen och närvaron av en snäckväxel gör att enheten tål alla belastningar och rör sig tillräckligt snabbt samtidigt . Fördelarna med motoblock av detta märke är hög tillförlitlighet hos motorn, växellådan och chassit, en stark ram och full kompatibilitet med alla typer av redskap. Plusserna inkluderar också låg kostnad och enkel design. Dessutom tillverkades enheten i enlighet med den statliga standarden och har etablerat sig som ett av de mest pålitliga medlen för småskalig mekanisering. Nackdelarna inkluderar den låga tillgängligheten av många delar och svårigheten att hitta bruksanvisningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Motorblocket "Kutaisi" anses vara praktiskt taget problemfri utrustning och med tidigt underhåll kan det fungera mycket länge. Utrustningens högpresterande egenskaper beror på kombinationen av tre kraftfulla och pålitliga system: motor, växellåda och chassi.

Motor . Kutaisi Super 610-enheten är utrustad med en fyrtakts ALN-330 bensinmotor med en volym på 327 cm3 och en effekt på 5,4 liter. med. I motsvarande är detta 4,8 kW, vilket är en ganska bra indikator för utrustning i denna klass. Motorn har ett luftkyldt system, varför det rekommenderas att vid regelbundna pauser och låta motorn svalna vid arbete i varmt väder. I annat fall kommer utrustningen att fungera för slitage och snabbt misslyckas. Motorn startas med en rekylstart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överföring . En växellåda är installerad på den bakomliggande traktorn, som har tre växlar framåt och en bakåt. Detta skiljer positivt "Kutaisi" från de flesta analoger, som bara har 3 hastigheter - 2 fram och bak. Den bakomgående traktorns maximala hastighet är 10 km / h, vilket gör det möjligt att använda enheten som en fullfjädrad traktor av liten klass för transport av olika jordbruksvaror som väger upp till 0,5 ton. Växling, såväl som införande av back utförs med hjälp av ett spaksystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chassi representeras av en stark stålram som tål tung belastning och är anpassad för alla typer av extrautrustning. Rorkulten är utrustad med högprofilerade 4x10-hjul som ger möjlighet att arbeta på svåra jordar och förhindrar att maskinen fastnar eller grävs ner i marken. Som klackar installeras speciella kedjefälgar med plattor på dem på enhetens inbyggda hjul. Tack vare sådana enheter finns det inget behov av att helt ersätta de inbyggda hjulen med metallhjul, vilket förenklar arbetet med den bakomliggande traktorn avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten har en beroende drivtyp och stångkontroll, som möjliggör justering upp till 180 grader i vertikala och horisontella plan. Kapaciteten på den bakgående traktorns arbetstank är 0,75 liter, arbetsbredden vid jordbearbetning varierar från 56 till 61 cm och vikten är 105 kg. Kraftuttagsaxeln har en spakreglage som gör att du kan fästa eventuella redskap på enheten. En kraftfull gjutjärnsplatta som väger 20 kg och placerad under motorblocket fungerar som ett viktmedel.

Bild
Bild

Bilagor

Grundläggande komplett uppsättning av "Kutaisi" walk-behind traktor består av själva enheten, en universell dragkrok, en uppsättning sabelfräsar, en släpvagn och klackar.

Saberskärare har en diameter på 30 cm och är avsedda för att lossa jorden, ta bort ogräs och plöja jungfruliga marker. Samtidigt når penetrationsdjupet i marken 12 cm och arbetsbredden är 100 cm. Förutom sabelfräsar kan du installera kråkfotsfräsar på den bakomliggande traktorn, som är väl lämpade för plöjning av svåra jord och gräver mycket djupare i marken. Till en början var bakgående traktorer utrustade med sabelformade L-formade fräsar av märket 21M, men för närvarande är det nästan omöjligt att hitta dem till försäljning. På grund av den universella designen kan maskinen dock utrustas med alla märken av skär.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den bakomliggande traktorn är utrustad med en vändbar enkroppsplog avsedd för jungfrulig markplöjning och säsongsbetonad jordodling. Plöjningsdjupet når 30 cm, vilket gör det möjligt att använda plogen för att ta bort ogräs och underskrida medelstora och tunna rötter som växer i buskens område.
  • Bakomgående gräsklippare , det finns tre typer: frontal, roterande och segmental. Och om roterande är mer lämpade för att klippa gräsmattor och plana områden, så kan du med hjälp av front- och segmentmodeller skörda hö och klippa gräs på steniga områden med svår terräng.
  • Potatisgrävare och kullar utformad för att underlätta tungt fysiskt arbete i samband med kullning, ogräs och skörd av potatis. Och med hjälp av kullaren kan du också skära spåren i önskad bredd.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grousers för "Kutaisi" walk-behind traktor presenteras i form av kedjekuddar för inbyggda hjul, men om så önskas kan du använda riktiga metallhjul. De installeras istället för de vanliga och ökar avsevärt vidhäftningen hos den bakomliggande traktorn till marken. Klackarna hindrar maskinen från att glida vid plöjning av jungfruliga marker och bearbetning av tunga lerjordar.
  • Släpvagnar används också i stor utsträckning med bakomgående traktorer och är konstruerade för transport av bulk- och fasta laster som väger upp till 500 kg. Släpvagnen fästs på enheten med en universell dragkrok, som ingår i grundpaketet för den bakomliggande traktorn.
  • Snöplogar används för snöröjning och tillverkas i form av stora sköldar. De är monterade framför den bakomliggande traktorn och kan snabbt och effektivt rensa snö från spåren.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Adapter , som också ofta används med en walk-behind traktor, är en stel ram utrustad med ett säte. Denna design gör att föraren kan styra den bakomliggande traktorn medan du sitter, vilket är särskilt bekvämt när du använder maskinen som en självgående enhet och vid bearbetning av stora ytor.
  • Motorpump och spruta låter dig utföra bladmatning av växter, vattna sängarna och pumpa ut vatten från dräneringsdiken.
  • Universalkoppling STs-15 är det viktigaste elementet i enhetens utrustning och tjänar till att ansluta alla ovanstående enheter. Dragkroken fästs på lagerskyddet som är monterat på kraftuttagsaxeln och fixering sker med hjälp av speciella muttrar och reglar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Service

Innan enheten startas första gången måste den vara ordentligt förberedd. För att göra detta bör du bekanta dig med enhetens diagram, läsa bruksanvisningen, kontrollera oljenivån och häll bränsle i bensintanken. Sedan startas motorn och får köras med låg hastighet i 8 timmar. Efter den angivna perioden stängs motorn av, får svalna och motoroljan dräneras. Därefter hälls en ny portion in, motorn startas och börjar fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

I motorn byts oljan var 25: e drifttimme och i växellådan - var 100: e timme. För motorn rekommenderas att använda olja för små jordbruksmaskiner märkta 4t, medan för växellådan är det bättre att använda märket Tap-15V. Växellådans länk måste också smörjas regelbundet med ett vattentätt litiumfett.

Kutaisi -enheterna kännetecknas av bra underhåll. Och om det inte är möjligt att reparera den elektroniska brytaren eller slå på egen hand, är det fullt möjligt att eliminera de enklaste mekaniska felen. Så om enhetens motor ständigt stannar måste följande manipulationer utföras:

  • kontrollera bränsle- och oljenivån (fyll på vid behov);
  • kontrollera tändstiftet för kolavlagringar (byt vid behov);
  • se om gnistan passerar från terminalerna till tändstiftet;
  • kontrollera bränsle- och luftfiltren (byt vid behov);
  • justera mättnaden för bränsleblandningen i förgasaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vibrationer inträffar, kontrollera alla skruvförband, aggregataggregat och bränslekvalitet för att det finns vatten i det. Om motorn fortfarande stannar eller vibrerar efter alla åtgärder som vidtas bör du kontakta servicecenteret.

Rekommenderad: