Motorblock "Neva" Med En Tallrikshyllare: Välj En Tvåradig Walk-behind-traktor MB 2, Installation Av En Hällare För Kullning Av Potatis. Hur Fungerar Rorkulten?

Innehållsförteckning:

Video: Motorblock "Neva" Med En Tallrikshyllare: Välj En Tvåradig Walk-behind-traktor MB 2, Installation Av En Hällare För Kullning Av Potatis. Hur Fungerar Rorkulten?

Video: Motorblock
Video: Richard Rawlings's Lifestyle ★ 2021 2024, Maj
Motorblock "Neva" Med En Tallrikshyllare: Välj En Tvåradig Walk-behind-traktor MB 2, Installation Av En Hällare För Kullning Av Potatis. Hur Fungerar Rorkulten?
Motorblock "Neva" Med En Tallrikshyllare: Välj En Tvåradig Walk-behind-traktor MB 2, Installation Av En Hällare För Kullning Av Potatis. Hur Fungerar Rorkulten?
Anonim

Motorblocket "Neva" kan fyllas med olika strukturer, från monterade plogar till en snöplog. Användare hävdar att denna teknik är den mest populära för användning i privata gods och på industrilandgårdar. Populariteten beror på utrustningens mångsidighet, genomsnittspris och praktiska egenskaper. Låt oss överväga mer detaljerat alternativet med en diskhiller, modeller, installationsmetoder och drift.

Vad det är?

Kullaren är en av typerna av redskap för kultivatorer och bakomgående traktorer. Den används för att koka potatisåker. Enhetens design gör att du kan riva upp grönsaker från marken utan att använda manuellt arbete, med ett minimum av tid och ansträngning. Motoblock "Neva" med en skivbricka är en praktisk teknik i drift på grund av dess design.

Priset är högt, men det matchar verktygets effektivitet . Furor efter ogräs med en skivhyllare är höga, men det är möjligt att justera höjden på åsen på grund av korrigeringen av avståndet mellan skivorna, ändra penetrationsnivån och bladets vinkel. När du arbetar med en bakomliggande traktor är det värt att utrusta utrustningen med grousers för att öka markens vidhäftning till utrustningens hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska egenskaper:

  • förmågan att reglera parametrarna för skivornas bredd, höjd och djup;

  • arbetsdelens diameter - 37 cm;
  • universell koppling;
  • högsta möjliga kulledjup är 30 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

De första modellerna av skivkullar var utrustade med en DM-1K-motor; dagens modeller använder en utländsk tillverkad kedjereducering. Den bakomliggande traktorns bärförmåga ökades till 300 kg, vilket gör det möjligt att fästa en släpvagn på den.

Prestanda har förbättrats till:

  • öka bredden på passagen av det behandlade området;
  • närvaron av en växellåda med fram- och baklägen;
  • kraftfull motor;
  • ergonomisk ratt.
Bild
Bild
Bild
Bild

I standardmodeller är tekniken gjord av en stel ram med två proteshjul med djup slitbanan. Skivkullarna 45 x 13 cm i storlek med en tjocklek på 4,5 cm. Kullningsprocessen sker med en låg hastighet upp till 5 km / h. Utrustningens vikt - 4,5 kg.

Fördelarna med skivbrickan:

  • ingen skada på anläggningar efter bearbetning av webbplatsen;
  • ökad produktivitet;
  • minskad grad av fysisk aktivitet;
  • högkvalitativ arbetsprestanda;
  • öka fruktbarheten och produktiviteten i landet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Fabriken i Krasny Oktyabr producerar 4 modeller av motoblock. All utrustning har inga skillnader i drift och resultat av arbete. Skillnaderna ligger i designfunktioner, dimensioner och funktionalitet. En tvåradig bergare odlar marken mellan två grödorader. Externt är den gjord av ett ställ med ett fäste, som är fäst på dragkroken, fäst vid det två ställningar med kullar, fixerade med bultar. Denna design lämpar sig för anpassning för att passa förhållandena i åkermarken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering av kullar

Dubbel rad

En två-rad eller lister hiller är av två typer OH-2 och CTB. Den första modellen är utformad för att plöja beredd jord i ett litet område - till exempel en trädgård, grönsaksodling eller växthus. Skivornas maximala penetration görs till ett djup av 12 cm. Utrustningens höjd är en halv meter i höjd, det är möjligt att justera plogdjupet. Vikt - 4,5 kg.

Den andra modellen är tillverkad i två typer, som skiljer sig i avståndet mellan arbetskropparnas bredd och kroppen . Den maximala penetrationen i marken är 15 cm. Avståndet mellan skivorna kan justeras manuellt. Utrustningens vikt från 10 till 13 kg. Glidskivan är fixerad på den bakomliggande traktorn med hjälp av en universell dragkrok. Skivor har möjlighet att justera manuellt. Det maximala nedsänkningsdjupet är 30 cm. Utrustningens höjd är cirka 62 cm, bredden är 70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

En rad

Verktyget består av ett stativ, två skivor (ibland används en) och en axelaxel. Stativet är fixerat med en konsol och ett specialfäste. Denna del justerar rackets position i olika riktningar. Axeln låter dig justera arbetsdelens lutningsvinkel. Strukturen sätts igång av glidlager. Skivfräsarnas vikt är upp till 10 kg. Fårorna är upp till 20 cm höga. Skivans lutningsvinkel varierar upp till 35 grader. Verktygshöjd upp till 70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hiller för MB-2

Denna hiller har en svagare motor jämfört med M-23-modellen, men båda dessa verktyg är desamma i sina kvaliteter och konstruktiva former. Designen representeras av en styvsvetsad ram med hjul i gummidäck. Paketet innehåller sabelformade delar på axeln, som kommer att ersätta de vanliga hjulen under odlingen av platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rigger med fast eller variabelt grepp

Detta verktyg lämnar en fast höjd på åsarna, radavståndet justeras innan arbetet påbörjas. Den fasta hiller är lämplig för plöjning av små privata tomter. Den variabla modellen gör att du kan justera arbetsbredden för valfri storlek på sängarna. Av nackdelarna noteras avverkning av den resulterande fåran, vilket leder till en minskning av plöjningsprocessens effektivitet. Hillers modeller är indelade i två typer: enkelradiga och dubbla radtyper. Den andra sorten är svårare att klara av leriga jordar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Propeller typ

Placerad på bakomgående traktorer med två framväxlar. Rullskivorna har ett ojämnt mönster, som liknar rundade tänder. Deras uppgift är att krossa jorden samtidigt som ogräs rotas upp. Lös jord är omedelbart användbar. Skivornas strömlinjeformade form gör att du kan behålla fukt i jorden på grund av den lägsta arbetsintensiteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Innan du börjar samla in den bakomliggande traktorn med den valda hällaren måste du se till att utrustningen är avstängd. Det första steget är att fästa verktyget på traktorn med en bult. Arbetsdelen bör placeras på en högre nivå i förhållande till den bakomliggande traktorn. Dragringarna är symmetriskt inriktade med varandra. Därefter justeras avståndet och bredden mellan arbetsdelarna. Fårbreddens inställning styrs av bultar genom att lossa eller flytta skivkroppen.

Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt symmetrin för avståndet från axeln till husen . Om indikatorerna inte observeras kommer den bakomliggande traktorn att vara instabil i drift, ständigt luta åt sidan, vilket gör det omöjligt att krama jorden. Justering av arbetsvinklarnas anfallsvinkel utförs för att få åsar av samma höjd. Denna procedur och ändring av avståndet mellan skivorna kan utföras under driften av den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hitch för två kullar

Oftast representeras dubbelradiga kullar med en svetsad dragkrok, utan möjlighet till oberoende demontering och installation av andra typer av gångjärn. Om gångjärnet är avtagbart sker fixering på fästet med hjälp av specialskruvar. Arbetsytans avstånd och höjd justeras. Avståndet mellan skivorna måste matcha radbredden. Justering under drift är inte möjlig. Med en kraftig fördjupning av skivorna under kullning eller ur marken måste verktygsstativet lutas i motsatt riktning, beroende på problemet, bakåt eller framåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Med hjälp av en gående traktor och en kullare utförs plantering, lossning och kullning av den odlade grödan. Principen för tekniken för insamling av potatis bygger på att rotfrukterna rotas ur jorden och samtidigt siktas jorden. Samlingen av grönsaken görs för hand. Kullning av potatis görs i en rad. I det här fallet kan du använda vibrerande utrustning av KKM-1-klassen, som används på jord med låg luftfuktighet. Själva jorden bör inte innehålla mer än 9 t / ha stenar. Låt oss titta närmare på den fullständiga principen för hillerns verksamhet. Totalt finns det flera metoder för att förbereda platsen innan du planterar potatis. För detta används en kontrollerad teknik och en monterad potatisplanter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metod # 1

Planteringskultur utförs på följande sätt:

  • klackhjul, skivhyllare hängs på den bakomliggande traktorn, symmetriska fåror bildas;
  • en rotgröda planteras manuellt i de färdiga groparna;
  • hjulen ersätts med vanliga gummi, deras bredd justeras, det ska vara lika med spårvidden;
  • mjukt gummi skadar inte rotgrödans struktur och gör det enkelt att fylla och tampa hålen med grönsaken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metod # 2

Plantera en gröda med en bakomliggande traktor med redskap. Denna metod används i stora odlade områden. Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att förbereda platsen i förväg: plöja marken, skapa fåror och åsar, fukta jorden. En potatisplanter sätts på den bakomliggande traktorn, hiller-tinkturerna justeras och potatisen planteras samtidigt, fåror skapas och grödan är täckt med jord.

Efter flera veckor, när skott dyker upp, lossas marken på platsen med en bakomliggande traktor och fotgängarrader skapas mellan buskarna . Hilling levererar syre och ytterligare fukt till växtstammarna, vilket har en gynnsam effekt på tillväxt och utveckling av potatis. Ogräset rycks upp med rötter. För dessa förfaranden används en två-, tre- eller enkel hiller. Under arbetets gång appliceras gödselmedel på jorden. Kullaren utför också tillfällig ogräsrensning av marken mellan raderna i grödan. När potatisen är mogen görs det vanliga arbetet med att rota upp potatisen och skörda med hjälp av en speciell hiller med plogdelar.

Rekommenderad: