Smokehouse "Dym Dymych": En översyn Av Hushållsapparater För Kallrökning, Recensioner Av ägarna

Innehållsförteckning:

Video: Smokehouse "Dym Dymych": En översyn Av Hushållsapparater För Kallrökning, Recensioner Av ägarna

Video: Smokehouse
Video: Torkning av kött inför rökning 2024, Maj
Smokehouse "Dym Dymych": En översyn Av Hushållsapparater För Kallrökning, Recensioner Av ägarna
Smokehouse "Dym Dymych": En översyn Av Hushållsapparater För Kallrökning, Recensioner Av ägarna
Anonim

Ett rökeri är en kammare där olika livsmedel utsätts för rök. Kall rökning innebär en temperaturförändring i intervallet från +18 till +35 grader Celsius. Som regel röker de främst fisk, kött, svamp och, mindre ofta, grönsaker. Kallrökta produkter behåller fett och andra användbara ämnen och kan lagras under lång tid. Rökningskammare med ett talande och ovanligt namn "Smoke Dymych" hjälper dig att genomföra denna svåra process.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad och hur man röker

Bild
Bild

Om tidigare rökning var en nödvändighet för att bevara mat för den kalla vintern, nu är det en delikatess, ibland säljs till inte ett lågt pris. Nu kan alla lära sig rökningens hemligheter och nyanser, och mobila rökkammare hjälper till med detta.

Rökning i rökrum tål följande produkter väl: kött, kyckling, fisk, bacon, skinka och olika korv. Efter avslutad process får var och en av dessa produkter en trevlig färg och en speciell pikant smak. En mängd olika produkter med olika grad av rökning kan erhållas med hjälp av specifika recept, träslag, specifika rökningstider och temperaturer.

Rökning kräver inte en absolut förseglad kammare. Därför, om tankarna på vissa modeller inte är helt förseglade, behöver du inte oroa dig. Det viktigaste är att aktiv ventilation inte sker, vilket kommer att blåsa ut all rök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

Alla modeller som beskrivs nedan har fått erkännande och bra recensioner. De utför sina funktioner korrekt, och därför är de mycket populära bland konsumenter.

Smoke Dymych 01M

Officiellt har denna enhet följande namn - "elektrisk miniatyrrökstuga för kallrökning". Bokstaven "M" indikerar att denna modell är liten i storlek och "01" indikerar att enheten är en första generationens produkt. Mest av allt är detta rökhus lämpligt för hemrökning, så det är väldigt förtjust i jägare, sommarboende och älskare av hemrökt kött.

Detta lilla hushållsrökhus med en volym på 32 liter passar bekvämt i maskinen och kräver inga speciella driftsförhållanden. Hela rökningen kan ta från 5 timmar till en dag. Den kompletta uppsättningen av denna modell innehåller en rökgenerator, en röktank, en kompressor, olika anslutningsslangar och instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dym Dymych 01B

I analogi med "Dym Dymych 01M" kan man gissa att den här modellen har ganska stora dimensioner, volymen är 50 liter. Detta rökhus kan samtidigt röka upp till 15 kg olika produkter. En sådan rökningskammare skiljer sig från den föregående i storlek och köps huvudsakligen av stora familjer eller små privata företag, vilket ger den senare en extra liten inkomst. Dess kropp är också tillverkad av kallvalsat kolstål. Paketet med enheten innehåller: en rökgenerator, en volymetrisk rökbehållare, en kompressor, anslutningsslangar, muttrar, brickor och andra smådelar, instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dym Dymych 02B

Denna modell släpptes i andra generationen och har förbättrats ytterligare. Tillverkningsmaterial - rostfritt stål. Av de uppenbara förbättringarna kan ett trevligare utseende och korrosionsbeständighet noteras. Volymen för detta rökhus är 50 liter och den maximala vikten för bearbetade produkter är 15 kg.

Rökningstiden bör inte ta mer än 15 timmar.

Utrustningspaketet innehåller följande enheter: rökgenerator, galler, stor rökbehållare, luftkompressor, luftvärmerör och rökavgasrör, anslutningsslangar, hårdvara och bruksanvisning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

I alla rökhus är huvudenheten en rökgenerator, som är ansluten till strömförsörjningen, därför måste du först och främst kontrollera om den är användbar. Och det är också viktigt att veta att du själv måste köpa chips till ett rökhus. Smaken på produkterna efter rökning beror också på chipsens kvalitet.

Majoriteten av konsumenterna var nöjda med att röken i rökhus från Smoke Dymycha är jämnt fördelad , och produkterna bearbetas på ett holistiskt sätt. Enkel och bekväm utrustning av enheterna gick inte heller obemärkt förbi och fick många positiva recensioner. Det finns dock negativa recensioner, där köpare noterar att de var missnöjda med den instabila designen med vissa problem när de öppnade och tog bort locket. Många ansåg att priset för rökeriet var något för dyrt. Men ett betydande plus är det faktum att produkterna från "Dym Dymycha" är certifierade och har ett års garanti.

Rekommenderad: