Minitraktorer Av Rysk Produktion: En översikt över Inhemska Modeller För Jordbruk, En Lista över Ryska Tillverkare Av Trädgårdstraktorer

Innehållsförteckning:

Video: Minitraktorer Av Rysk Produktion: En översikt över Inhemska Modeller För Jordbruk, En Lista över Ryska Tillverkare Av Trädgårdstraktorer

Video: Minitraktorer Av Rysk Produktion: En översikt över Inhemska Modeller För Jordbruk, En Lista över Ryska Tillverkare Av Trädgårdstraktorer
Video: Husqvarna trädgårdstraktorer med snöblad 2024, April
Minitraktorer Av Rysk Produktion: En översikt över Inhemska Modeller För Jordbruk, En Lista över Ryska Tillverkare Av Trädgårdstraktorer
Minitraktorer Av Rysk Produktion: En översikt över Inhemska Modeller För Jordbruk, En Lista över Ryska Tillverkare Av Trädgårdstraktorer
Anonim

Inhemska tillverkade minitraktorer blir allt populärare med en enorm hastighet idag. De köps både av ägare till små tomter och av dem som måste odla hundratals hektar mark. Trots sin kompakta storlek har sådana små jordbruksmaskiner många funktioner och fördelar, vilket skiljer den från konkurrenternas produkter. I artikeln kommer vi att berätta om utrustningen från de bästa ryska tillverkarna, liksom om inveckligheterna i valet och driften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Inhemska medel för liten utrustning, avsedda för användning inom jordbruket, produceras nu av flera företag samtidigt. Dessutom har varje varumärkes sortiment sina egna unika modeller. Minitraktorer av rysk produktion har ett antal funktioner som skiljer utrustningen från utländska motsvarigheter:

  • vid vård och underhåll är sådana enheter mycket billigare;
  • de tolererar lätt starkare temperaturförändringar, de kan användas även i svåra frost;
  • sådana miniatyrtraktorer låter dig utföra inte bara rutinarbete på marken, utan också olika aktiviteter i trädgården, på landet och till och med i boskapskomplex;
  • de är gjorda av beprövade material;
  • hjulen och själva upphängningen anpassas av tillverkaren till villkoren för framtida användning;
  • sådan inhemsk utrustning som är avsedd för jordbruk kan vid behov även drivas med bränsle av en genomsnittlig kvalitetsnivå;
  • reparation av minitraktorer kan göras för hand;
  • förbrukningsmaterial för sådan utrustning är dock, precis som den själv, flera gånger billigare än utländska motsvarigheter.

Naturligtvis gör alla dessa funktioner denna lilla inhemska utrustning till ett önskvärt förvärv för många människor vars verksamhet är direkt relaterad till olika jordbruksarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som vilken typ av utrustning som helst har en rysk minitraktor från alla tillverkare sina fördelar och nackdelar. Om vi pratar om dess negativa egenskaper, så är de få och många anser dem vara relativt obetydliga.

  • För att utföra vissa typer av tungt arbete, i synnerhet för att plöja jungfruliga marker, räcker ibland inte vikten på själva enheten, därför måste samma mark bearbetas flera gånger.
  • Vid skarpa svängar hamnar minitraktorn ibland i en halk eller hjulen börjar glida. Åtgärda problem är enkelt - bara sakta ner innan du svänger och vrid mjukt på själva ratten.
  • På vissa modeller av dessa enheter har sätena en hal yta, så föraren glider ibland helt enkelt av dem. Men du kan helt enkelt täcka sätet med en trasa eller omedelbart välja modeller med en mjuk sits, då blir det inget sådant problem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det fanns inga andra betydande nackdelar med inhemska minitraktorer. Men följande anses vara deras främsta fördelar.

  • Överkomligt pris och hög mångsidighet. Dessa två fördelar är nära besläktade med varandra. Faktum är att en rysk minitraktor kan utföra alla samma funktioner som utländsk utrustning med stora dimensioner, men samtidigt kostar det mycket mindre.
  • Tydliga och begripliga instruktioner. Till varje modell av sådan utrustning bifogas tillverkaren en detaljerad beskrivning av dess korrekta användning och underhåll. Och här finns det aldrig några problem med varken översättning eller beskrivning.
  • Brett utbud av applikationer. Till skillnad från minitraktorer av utländsk produktion kan inhemska jordbruksmaskiner av denna typ aktivt användas inom trädgårdsskötsel, djurhållning och till och med i allmännyttiga företag.
  • Ett brett utbud av redskap. Denna artikel är oskiljaktigt relaterad till den föregående. Beroende på vilken utrustning som är installerad kan du dela ut foder till djur, rengöra vägen eller klippa gräset.
  • En tydlig princip för drift och montering. Alla reservdelar finns på sina platser och vid en mindre haveri kan nästan alla självständigt upptäcka det och eliminera det.

Dessutom är sådana inhemska minitraktorer billiga att underhålla, tål perfekt det hårda ryska klimatet och till och med små överbelastningar.

Det är ganska uppenbart att inhemska små jordbruksmaskiner har mycket fler fördelar än nackdelar. Det är det som förklarar den ständigt ökande efterfrågan på det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och deras egenskaper

Idag erbjuder ryska märken sina kunder följande typer av enheter.

  • Hjul eller spår . Spårmodeller är tyngre och passar bäst för tuffa jobb som att utveckla jungfruliga marker, plöja stora tomter.
  • Diesel eller bensin . Denna parameter måste väljas baserat på mängden som kan spenderas på bränsle, liksom på det beräknade området för det behandlade området. Dessutom är dieseldrivna modeller bättre lämpade specifikt för uppgifter som är direkt relaterade till marken. Enheter med bensinmotor som är lämpliga för trädgårdsskötsel, boskap och gemensamma områden.
  • Fyrhjulsdrift och nr . Här beror valet på personliga preferenser för ägaren av sådan utrustning, liksom på typen och volymen av uppgifter som ska utföras.
  • Med eller utan hytt . Bland sortimentet av inhemska tillverkare finns fullfjädrade minitraktorer som har samma hytt som denna typ av utrustning av normala storlekar. Men en sådan enhet är mycket dyrare. Därför, om en minitraktor köps uteslutande för säsongsbruk, är det bättre att välja sin budgetmotståndare som inte har en förarhytt.

Varje tillverkare producerar dessutom flera modeller av minitraktorer från dessa kategorier samtidigt. Ett speciellt betyg hjälper till att ta reda på vilken speciell teknik som bör uppmärksammas först och främst. Alla modeller av dessa enheter samlas inte, vilket tillverkarna och köparna själva inkluderade i listan över de mest efterfrågade och sålda (topplistan).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mitrax T 10

Mitrax T 10 är en av de mest sålda minitraktorerna i vårt land. Tillhör kategorin trädgårdsredskap för liten mekanisering. Den är utrustad med en bensinmotor och har en kapacitet på 15 liter. med. Denna teknik klarar perfekt sådana typer av arbete som ogräs, gräsklippning, harvning och transport av små laster. Komplett med det, du kan köpa flera typer av redskap - plog, harv, släp, gräsuppsamlare. Men för att utföra en stor mängd tungt arbete är en sådan enhet kanske inte lämplig på grund av bristen på nödvändig effekt.

Samtidigt kommer det att bli en riktig räddning för ägarna till små trädgårdar och personliga bakgårdstomter.

Bild
Bild
Bild
Bild

KMZ-012

"KMZ-012" är en teknik som tillverkas vid anläggningen i Kurgan. Den var speciellt utformad för användning i växthus och begränsade markområden. Tillbehör till sådan utrustning kan installeras både fram och bak. Motorn i en sådan minitraktor är bensin, och själva enheten är utrustad med ett förbättrat hydraulsystem. Den har en nackdel - ett ganska högt pris, mycket högre än för andra inhemska märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

" T-0, 2.03.2-1" är en minitraktor skapad vid fabriken i Chelyabinsk . Den är idealisk för alla typer av aktiviteter och när som helst på året. Den har en hytt, hög effekt och är utrustad med mer än 10 typer av olika redskap. Sådana jordbruksmaskiner används aktivt idag både på privata gårdar och på små kollektiva gårdar eller gårdar.

Det säregna är att det kan både hjulas och spåras. Byte är snabbt och enkelt hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xingtai HT-120

Xingtai HT-120 är en inhemsk minitraktor tillverkad av Interargo. Denna teknik har producerats i över 30 år. Sortimentet inkluderar modeller med 3 typer av effekt från 12 till 16 liter. med. Vikten av en sådan enhet når ett och ett halvt ton. Samtidigt är det bekvämt och lätt att använda, lämpligt för att utföra uppgifter av alla slag och komplexitet. Dess främsta fördel är användarvänlighet. Därför är denna minitraktor idealisk för nybörjare.

Bild
Bild

Uralets är en produkt från tillverkaren i Chelyabinsk . Det finns modeller med både bensin och diesel. Varje kund har möjlighet att köpa en minitraktor med eller utan hytt. Det bästa alternativet anses vara dieselutrustning, eftersom bränsleförbrukningen är en tredjedel mindre jämfört med liknande produkter från andra märken.

Pålitlig, enkel och hållbar enhet lämplig för allt jordbruksarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Usuriska

"Ussuriets" är en av de bästa och mest pålitliga och kraftfulla minitraktorerna på hemmamarknaden. Har hytt och dieselmotor. Absolut inte mottaglig för extrem kyla eller hög värme. Den har ett brett utbud av applikationer och kan användas med tillbehör av mer än 20 olika typer. Lätt att använda och underhålla.

Det anses vara en av de bästa enheterna för att utföra arbete på stora landområden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför funktioner och kostnader för sådana småskaliga mekaniseringsverktyg med sina tunga förfäder, blir det klart att det är just sådana minitraktorer som det är mycket mer lönsamt och mer rationellt att förvärva och använda i de flesta fall. Men för att inte bli besviken på ditt nya förvärv måste du välja det korrekt, inte bara med tanke på denna recension, utan också på det kommande arbetet.

Bild
Bild

Urvalstips

Efter att ha beslutat att köpa en sådan enhet för personligt bruk i en dotterbolag, Innan du köper den måste du bestämma följande kriterier.

  • Området med odlad mark . Ju större den är, desto kraftfullare och mer ekonomisk i bränsleförbrukning ska minitraktorn vara. För en liten grönsaksträdgård eller trädgård är bensinträdgårdsenheter ganska lämpliga. I andra fall är det bättre att vända blicken mot diesel- och bandmodeller.
  • Användningsfrekvens och säsongsmässighet . För användning året runt av sådana mekaniseringsmedel är det bättre att välja modeller med en genomsnittlig effekt och som har en larvbana. I det här fallet kommer det inte att finnas några problem med halka eller dålig odling av marken. Om minitraktorn kommer att användas säsongsmässigt, är lågeffektsmodeller som inte har hytt och mycket vikt ganska lämpliga.
  • Typ av arbete som ska utföras . För frekvent och varierad markodling, intensiv markskörd är det nödvändigt att välja en minitraktor med en genomsnittlig effekt och en dieselmotor. Men för mekanisering av arbetskraft i växthus eller i trädgårdsbäddar är hjulmodeller med låg effekt och kompakta dimensioner ganska lämpliga.

Glöm inte priset. För billiga modeller borde omedelbart väcka misstankar - eftersom de ibland försöker sälja en kinesisk fejk under sken av ett inhemskt märke. Därför är det bäst att köpa sådana enheter direkt från tillverkaren eller genom auktoriserade återförsäljare.

Baserat på listan över tillverkare av sådan utrustning och med hjälp av dessa tips kan du enkelt välja den mest lämpliga minitraktorn som kommer att fungera bra i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

För varje specifik modell av en sådan enhet, bifogar tillverkaren detaljerade bruksanvisningar för en specifik typ av utrustning. Samtidigt finns det allmänna regler som måste följas i alla fall.

  • Första dagen måste teknikern jobba inaktiv. För varje modell anges tomgångstiden och hastigheten med vilken den ska utföras separat.
  • Använd endast olja och fett av den typ som anges av tillverkaren.
  • Installation och byte av redskap får endast utföras på en omöblerad minitraktor. För att installera den, använd endast speciella fästelement och klämmor.
  • Under arbetet är det strängt förbjudet att överskrida den angivna hastigheten, samt att använda olämpliga redskap för att utföra något arbete.

Det är också viktigt att genomföra en fullständig teknisk inspektion av minitraktorn i början och slutet av varje säsong. Han kommer att hjälpa till att upptäcka befintliga fel i tid och eliminera dem.

Dessutom kommer periodiskt underhåll av enheten att kosta mycket mindre än dess översyn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Ägarna till sådana små jordbruksmaskiner från inhemska tillverkare lämnar extremt positiva recensioner om det. De största fördelarna, enligt deras åsikt, är mångsidighet och ett brett utbud av applikationer, överkomligt pris och enkel användning. Det är också viktigt för många att praktiskt taget alla tillverkare har varumärken för sina minitraktorer. Detta säkerställer att det nödvändiga reparations- och underhållsarbetet faktiskt utförs korrekt. Minitraktorer från inhemska tillverkare är verkligen viktiga och nödvändiga jordbruksutrustningar, som i många avseenden överträffar utländska konkurrenters produkter.

Rekommenderad: