Adapter För Motoblock Med Styrning: Funktioner På Fram- Och Bakadapter Med Ratt. Hur Installerar Jag En Modell För En KtZ Walk-behind Traktor Med Rattstång?

Innehållsförteckning:

Video: Adapter För Motoblock Med Styrning: Funktioner På Fram- Och Bakadapter Med Ratt. Hur Installerar Jag En Modell För En KtZ Walk-behind Traktor Med Rattstång?

Video: Adapter För Motoblock Med Styrning: Funktioner På Fram- Och Bakadapter Med Ratt. Hur Installerar Jag En Modell För En KtZ Walk-behind Traktor Med Rattstång?
Video: Upgrade Thrustmaster Steering Wheels 2024, Maj
Adapter För Motoblock Med Styrning: Funktioner På Fram- Och Bakadapter Med Ratt. Hur Installerar Jag En Modell För En KtZ Walk-behind Traktor Med Rattstång?
Adapter För Motoblock Med Styrning: Funktioner På Fram- Och Bakadapter Med Ratt. Hur Installerar Jag En Modell För En KtZ Walk-behind Traktor Med Rattstång?
Anonim

Den bakomliggande traktorn är en mekaniserad assistent till trädgårdsmästaren, vilket minskar arbetskostnaderna och användarens hälsa. I kombination med en styradapter ökar denna enhet körkomforten och minskar träningen ytterligare.

Faktum är att adaptern låter dig förvandla den bakomliggande traktorn till en slags minitraktor. Av materialet i den här artikeln lär du dig adapterens enhet, dess syfte, sorter, installationsnyanser och driftsfiniteter.

Bild
Bild

Enhet och syfte

Utformningen av adaptern för den bakomliggande traktorn är inget annat än en enkel anordningsvagn eller vagn med en ram och ett säte för föraren, som är ansluten till den bakomliggande traktorn. Denna enhet är praktisk eftersom den, när den läggs till en bakomliggande traktor, ökar dess funktion avsevärt, men samtidigt kräver den inte registrering, som är fallet med en traktor. Systemet levereras med hjul, och kan även tillhandahålla fastsättning av redskap. Med hjälp av denna enhet kan du förvandla den bakomliggande traktorn till en enhet för transport av gods.

Adaptern kan vara fabriks eller självtillverkad. Men oavsett detta kommer hans enhet att bestå av grundläggande arbetselement. Skillnaderna bestäms av enhetstypen. Modellen är utrustad med en ratt, vilket förenklar teknikerns kontroll under arbetet. Själva strukturen kan vara lång eller kort. Med tanke på klassens lätthet kan produkten fästas inte bara på två utan också på ett hjul på den bakomliggande traktorn.

Adapterens design ger närvaron av en styrdrift, som är gjord i form av en separat enhet, samt en styv koppling, som ansvarar för anslutningen med motorfordon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Styradaptern kan användas för höskörd, utjämning av markytan, transport av laster, plöjning, lossning och kullning av marken och rensning av området från snö. Men i varje fall är det värt att förstå: för ett specifikt ändamål måste ytterligare bilagor också användas.

Ofta köper de en plog, harv, hiller, klippare, snöslungare, potatisgrävare och potatisplanterare. Resten av enheten kan kallas bekväm - operatören sitter i den.

Enheten består av en ram, ett säte för användaren, två hjul, en axel och en dragmekanism. Sätet är fäst på en ram som är fäst vid chassit. Adapternas hjul för ett motoblock med styrning kan variera beroende på utrustningens syfte. Till exempel används metallalternativ för att arbeta med jorden, gummimotparter används för att röra sig på vägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I anslutning till en bakomliggande traktor erhålls en fullfjädrad konstruktion med fyra hjul. Trots att det inte följer föreskrifterna (inte registreras) och en sådan enhet kan inte köras på allmänna vägar , tekniken är oumbärlig i vardagen för alla ägare av ett privat hus med en personlig tomt.

En särdrag hos adaptern för en bakomliggande traktor med styrning är det faktum att den ger kontroll över både fram- och bakhjulen. Själva tekniken är ganska enkel att använda.

Adapterens kopplingsmekanism är gjord av stål eller gjutjärn genom svetsning. Det låter dig fästa vagnen på den bakomliggande traktorn. I det här fallet är det bästa systemet det U-formade monteringsalternativet, som har bevisat sin stabilitet i praktiken. Adaptern väger i genomsnitt 20-22 kg, den kan bära upp till 100 kg. Hastigheten på dess rörelse tillsammans med den bakomliggande traktorn kan överstiga 10 km / h.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Adapterstyrningen på den bakomliggande traktorn är bekväm i det:

  • behovet av att gå för motorfordon elimineras;
  • dragkraftspotentialen för den bakomliggande traktorn är fullt realiserad;
  • jordbruksutrustningens funktionalitet ökar;
  • förenklar transporten av enheten till ett specifikt behandlingsområde;
  • enklare kontroll - ingen mer operatörsansträngning krävs;
  • strukturen kan demonteras vid behov;
  • det finns tillräcklig balans på alla axlar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar en ökning av bränsleförbrukningen, som efter ändring tar en och en halv gånger mer. Dessa förluster motiveras dock av enkelheten i förvaltningen och besparingen av en enorm tid som trädgårdsmästaren spenderar när han arbetar med marken.

Olika sorter

Styradaptrar kan klassificeras efter hjularrangemang. Styrväxeln utförs i ett separat nodformat. Hjulen med styralternativet kan placeras fram och bak. När det gäller styrutrustningens läge beror det på konstruktionsegenskaperna och reservdelarna, för under drift kan reparation och byte av slitna delar inte undvikas.

Modeller med adaptern framtill kallas frontstyrningsvarianter. I sådana modifieringar är motorn ett slags traktor för hela enheten. Om adaptern sitter på baksidan och den bakomliggande traktorn måste dra den, kallas en sådan enhet för bakhjulsdrift. Med andra ord, om adaptern är framför den bakomliggande traktorn är detta en produkt av fronttyp, och om den är bakom, då den bakre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köparen gör valet av detta eller det alternativet själv, baserat på sina egna preferenser.

Exempelvis är den främre versionen mer lämplig för att lossa och plöja odlad jord. Här, förutom motorcykelns styrka, behövs det ingen översikt över webbplatsen. Om du behöver krama den odlade grödan, är den bakre analogen bättre för sådana ändamål.

Du kan dock titta på alternativet där adaptern är närmare drivaxeln. I detta fall kommer förarens vikt att skapa en extra belastning, vilket förhindrar att den bakomliggande traktorn hoppar upp ur marken medan utrustningen är i drift.

Baserat på sorten kan adaptrar klassificeras i kropps- och kroppslösa adaptrar. De förra tillhandahåller godstransport, de senare är mer lämpade för jordbearbetning. Beroende på enhetens effekt är adaptrarna anslutna till den bakomliggande traktorn med hjälp av en lång eller kort dragstång. De första modifieringarna används på tunga fordon, de andra används på lätta fordon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man installerar?

Tänk på principen att installera en adapter med en ratt med hjälp av exemplet på en modell för en KtZ walk-behind traktor med rattstång. Dockning av adaptern med den bakomliggande traktorn börjar med installationen av släpvagnen på motorfordonets stift, som är placerad i dess främre del. Knuten är säkrad med en sprint. Därefter måste du ordna om gasen till platsen under sätet och överföra den med din egen kabel. För att göra detta, använd en 10 -knapp och en skruvmejsel, ta bort gasreglaget, ta bort den övre kontakten under sätet, lägg kabeln. Byt bult om det behövs, för beroende på adaptermodell kan det visa sig vara större än nödvändigt.

Sedan dras bultarna åt med en skiftnyckel på 10. Se till att kabeln inte stör någonstans vid omarrangemang av gasen. Ratten avlägsnas från den bakomliggande traktorn och kopplingskablarna och upplåsning av växellådan är avkrokade. Ta sedan bort ratten med ett stativ för enkel användning. När du har tagit bort ratten, ta bort stödet, fortsätt att installera pedalerna. I detta arbetsskede använder de en kabel med en adapterplatta, som ingår i adapterpaketet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plattan installeras på vingen på den bakomliggande traktorn och fixeras med en bult och mutter. Spaken, som är skruvad på kabeln, sätts i stället för rullfästet. Efter det sätter de den andra kabeln, fixar den och fäster den på den installerade fästet, fixar den tills ögonblicket låter kabeln gå.

Nu måste du ställa in resan framåt till höger pedal. Du behöver inte ta av den för detta. Längs vägen, justera knutarna och kontrollera spänningen i framåtslaget … Efter det installeras det omvända.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Oavsett typ av monterad och ansluten produkt måste du börja arbeta med den med hänsyn till säkerhetsreglerna. Innan motorn startas måste du göra en visuell inspektion av utrustningen för att utesluta synliga skador och funktionsstörningar. Fyll inte på bränsle i bränsletanken medan motorn är igång.

Om ett onormalt ljud hörs när du startar måste du stanna motorn och identifiera orsaken till problemet.

Använd inte olämplig bensin eller bränsle blandat med olja och andra föroreningar. Innan varje start måste du kontrollera oljenivån, eftersom det ofta är anledningen till att motorn stannar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förlänga livslängden för motorfordon måste en ny produkt köras in. Det kommer att bidra till den problemfria funktionen hos den bakomliggande traktorn.

I processen bearbetas delarnas arbetsytor vanligtvis. Körningstiden skiljer sig som regel för produkter av olika märken och modifieringar. I vissa sorter kan det vara upp till 20 timmar eller mer. För närvarande bör du inte ladda utrustningen i maximal utsträckning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En rekommendation är att byta olja efter de första fem timmarna. När det gäller uppvärmning av motorn bör detta göras med medelhastighet utan belastning i cirka tre minuter.

Baserat på modifieringen av den bakomliggande traktorn, måste de första timmarna av dess drift driva enheten i första växeln (med gaspedalens mittläge). Det är viktigt att försöka undvika inte bara max, utan också minsta hastighet .… I slutet av användningen av tekniken måste du kontrollera tätheten hos de gängade anslutningarna.

När det gäller den odlade jorden är det bättre att odla okomplicerad jord under de första timmarna. Dessutom måste man tänka på att rullning inte sker på stenig och lerjord.

Bild
Bild

Innan arbetet måste du inspektera platsen och ta bort stenar, liksom stora skräp. I allmänhet, när du arbetar med motorfordon, måste du hela tiden övervaka underhållet av dess renhet, kontrollera styrkan på fastsättningen av de tillgängliga adapterelementen och den bakomliggande traktorn, inklusive tillbehör.

Vi får inte glömma att dra åt fästelementens försvagning. Du måste också komma ihåg om rätt underhåll.

Underhåll och förvaring

Som regel måste du kontrollera oljenivån varje gång du slår på den, byta ut den minst var sjätte månad. Kontrollera luftfiltren innan enheten startas direkt. De rengör det när det blir smutsigt eller var tredje månad. Sumpen rengörs var sjätte månad. Om det är nödvändigt att byta förbrukningsmaterial försöker de köpa originaldelar eller liknande när det gäller kvalitetsegenskaper.

De hjälper till att förlänga jordbruksutrustningens livslängd och orsakar inte motorskador. När det gäller rengöring av luftfiltret är detta nödvändigt för att förgasaren ska fungera.

Använd inte ett lösningsmedel med låg flampunkt för detta, eftersom det är brandfarligt och kan leda inte bara till eld utan också till en explosion. Det är omöjligt att använda utrustning utan luftfilter, eftersom detta leder till accelererat motorslitage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reparationer utförs i ett välventilerat område med motorn avstängd. Samtidigt är det nödvändigt att säkerställa tillräcklig ventilation i arbetsområdet. Avgaser är farliga för människors hälsa och kan vara dödliga vid inandning. Du måste förvara motorfordon i ett torrt ventilerat område ..

Det rekommenderas inte att lämna den utomhus under sommarsäsongen, särskilt om basen av förarstolen är gjord av trä snarare än plast. För att förlänga kvaliteten och driftsegenskaperna när enheten förvaras utomhus, täck den med en presenningskåpa.

Om det inte är planerat att använda jordbruksutrustning i mer än tre månader, hälls bensin från bränsletanken, rengörs och gasspakens läge kontrolleras. Koppla loss hjulen vid behov.

Rekommenderad: