Transporter Potatisgrävare För En Bakomliggande Traktor: En översikt över KM-4-kartonggrävare Av Universell Typ Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Transporter Potatisgrävare För En Bakomliggande Traktor: En översikt över KM-4-kartonggrävare Av Universell Typ Och Andra Modeller

Video: Transporter Potatisgrävare För En Bakomliggande Traktor: En översikt över KM-4-kartonggrävare Av Universell Typ Och Andra Modeller
Video: Ford Compact Tractor Promotional Film 2024, Maj
Transporter Potatisgrävare För En Bakomliggande Traktor: En översikt över KM-4-kartonggrävare Av Universell Typ Och Andra Modeller
Transporter Potatisgrävare För En Bakomliggande Traktor: En översikt över KM-4-kartonggrävare Av Universell Typ Och Andra Modeller
Anonim

Att skörda potatis är en komplex och lång process, som idag kan förenklas och underlättas avsevärt med hjälp av en potatisgrävare för en bakomliggande traktor. Detta används av många bönder för att inte gräva ut knölarna för hand. Således är det möjligt att spara mycket ansträngning och tid.

Särdrag

Ytterligare utrustning för den bakomliggande traktorn underlättar många typer av arbete på gården och på de vanliga 6 hektar stora sommarstugorna. En av sådana enheter är en potatisgrävare, som inte bara kan förenkla skörden utan också förhindra allvarliga skador på det mänskliga muskuloskeletala systemet, som kan uppstå vid manuell skörd av potatis.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig egenskap hos potatisgrävare är också det faktum att knölarna blir mindre skadade när de används. Efter att ha passerat enheten genom sängarna förblir potatisen direkt på jordytan. Samtidigt kan vissa typer av grävare rensa knölarna från marken under grävprocessen. Bland funktionerna i denna bilaga har många användare märkt en annan - efter att ha använt den blir marken lösare. Dessutom, när du gräver upp potatis, avlägsnas grodda ogräs.

För bönder, vars gårdar har en bakomliggande traktor, är det mycket lönsamt att ha en sådan anordning i lager . Potatisgrävarnas konstruktion är gjord på ett sådant sätt att den inte stör uppsamlingen av knölar i skopan. Dessutom kan en transportörpotatisgrävare för en bakomliggande traktor påskynda insamlingsprocessen flera gånger jämfört med andra modeller. När du väljer denna utrustning är det naturligtvis viktigt att ta hänsyn till kraften hos den bakomliggande traktorn, liksom området i det behandlade området.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Enligt principen för potatisgrävare fungerar de något. Den består i att enheten med hjälp av ett speciellt munstycke med tänder tränger in i jorden. Som regel överskrider inte penetrationsdjupet det vid vilket potatisens huvudvolym vanligtvis finns. Därefter ligger markskiktet tillsammans med rotgrödorna på ytan.

Det är värt att notera att jorden som fäster vid potatisknölar helt eller delvis avlägsnas under driften av anordningen . Till exempel i vibrationsenheter skärs jorden med knölar med en kniv och faller sedan på gallret, där knölarna rensas från marken med hjälp av vibrationer. I transportbandsmodeller är rengöringsprincipen densamma, endast ett transportband används istället för ett galler.

Den universella potatisgrävaren gör allt huvudarbete och som ett resultat behöver bonden bara plocka upp potatisen som ligger på marken med händerna. Samtidigt lämnar de flesta potatisgrävare efter sig själva en plan yta utan stora jordklumpar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Ytterligare utrustning för att gräva potatis kan variera i storlek, struktur, arbetsremsans bredd, förmågan att arbeta med olika ogräs, metoder för att rengöra knölar från jord. Men två typer av potatisgrävare skiljer sig oftast ut efter deras driftsprincip: passiva och aktiva.

Passiv

De är de enklaste typerna av grävmaskiner för bakomgående traktorer. Deras främsta fördel är deras låga kostnad och möjligheten att ansluta till nästan alla modeller av en bakomliggande traktor. Oftast tillverkas sådana potatisgrävare i form av en spade, som liknar ett hjärta i utseende. I dess övre del finns tänder, och den nedre kanten är vässad. Med sin vassa del kommer enheten in i jorden, medan den tandade delen lyfter potatisknölarna till ytan. De största jordklumparna sönderfaller i det ögonblick de träffar tänderna.

Grävare av denna typ fästs med hjälp av en dragkrok. Naturligtvis utmärks sådan utrustning av betydande tillförlitlighet och enkelhet, men samtidigt kommer det att krävas mycket mer manuellt arbete. Dessutom är inte alla knölar lätta att hitta under jordklumpar som inte har gått sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aktiva

De är anslutna till den bakomliggande traktorn med hjälp av ett bälte, växellåda, kraftuttagsaxel (kraftuttag). Särskilda adaptrar erbjuds också för dem, så att du kan använda en rem för fastsättning. Sådana potatisgrävare är mycket effektiva och pålitliga. Dessutom rensar de bättre rotgrödor från jorden, vilket förenklar manuellt arbete. Sådana grävare är indelade i följande serier av enheter:

  • transportör, där grödan för rengöring passerar längs ett transportband;
  • vibrerande, som är utrustade med ett vibrerande nät; de har ett annat namn - mullrande.

Det är värt att notera att transportbandstypen också ofta används för att skörda rödbetor eller lök. Samtidigt kan den bearbeta stora fält.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med potatisgrävaren är att den avsevärt påskyndar och underlättar arbetet. Detta är en viktig fördel, särskilt när stora områden måste bearbetas. Bland fördelarna med denna enhet är det också värt att lyfta fram förmågan att arbeta i alla väder. Om det blir för svårt att gräva potatis för hand i för torrt eller fuktigt väder, förenklas det med en sådan enhet.

En potatisgrävare låter dig få en bra presentation av potatis . När allt kommer omkring blir knölarna inte bara med minimal skada, utan också praktiskt taget rena. Det är viktigt att notera att alla typer av potatisgrävare är lätta att använda, vilket inte kräver några speciella färdigheter. Den största nackdelen med en sådan enhet kan betraktas som kostnad, eftersom modeller av aktiva grävare kan kosta mycket. Och även vissa noterar besväret med behovet av att plantera potatis i jämna rader. Detta är dock inte svårt om du använder specialutrustning för en bakomliggande traktor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande modeller

För närvarande presenteras ett stort antal modeller av potatisgrävare. Bland dem skiljer praktiserande bönder åt flera som används oftast.

KM-4

Denna modell är en transportbandsgrävare, som är en enradig redskap. Det gör det möjligt att skörda grödan med praktiskt taget ingen förlust. Enheten har en genomtänkt design och hög prestanda. Kan användas på nästan vilken typ av jord som helst. Modellen ger möjlighet att justera grävdjupet, vars maximivärde når 20 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

KKM-1

Det är en vibrerande grävare, som ofta används inte bara för att samla potatis, utan också andra rotgrödor. Det är mycket bekvämt att denna modell används tillsammans med walk-behind traktorer som "Favorite", "Salute" och andra. Perfekt för områden med lätt till medelhög luftfuktighet. Denna modell kan arbeta med en hastighet av cirka 2 km / h.

Kan gräva till 20 cm djup, och arbetsremsans bredd når 35-37 cm. Modellens popularitet beror på dess genomsnittliga kostnad.

Bild
Bild

KVM-3

Modellen med ett vibrerande nät i sovjetisk stil kännetecknas av sin mångsidighet. Den är lämplig för motoblock av olika modeller. Dessutom kan den arbeta även fält med fast jord. För att göra detta är det tillräckligt att installera en extra kniv på enheten.

Enhetens huvudsakliga egenskaper är desamma som för de flesta andra screeninggrävare:

  • hastighet - upp till 2 km / h;
  • djup - upp till 20 cm;
  • arbetsremsbredd - 36 cm.
Bild
Bild

DTZ-2V

Det är en tvåradig modell som är väl lämpad för både walk-behind-traktorer och walk-behind-traktorer. Den passar perfekt med enheter med en kapacitet på 24 liter. med. Skiljer sig i snabbt och högkvalitativt arbete. Arbetsbredden för denna modell är 42 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Poltavchanka

Denna vibrerande grävmaskin är mest effektiv för små grönsaksodlingar på mindre än 2 hektar. Det maximala grävdjupet överstiger inte 18 cm och arbetsremsans bredd är 39 cm. Det bör noteras att den låga vikten av denna modell gör att den kan användas många gånger. Lämplig för sådana bakåtgående traktorer som "Favorit" och "Neva". Det är dock oönskat att använda det för jord, vars fuktinnehåll överstiger 30%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neva

Denna vibrationsmodell skapades speciellt för den bakomliggande traktorn med samma namn. Den passar dock även andra enheter om det finns ytterligare fästanordningar. På 60 minuters drift av en sådan enhet kan du skörda en gröda från ett område på 0,2 hektar med en medelhastighet på 1,5 km / h. Modellen kan tränga in på ett djup av 20 cm och en arbetsbredd på 35 cm.

Det är värt att notera att recensionerna på arbetet med denna potatisgrävare är några av de bästa.

Bild
Bild

Trädgårdsscout

Rytande grävmaskin, perfekt för Zarya bakomgående traktorer. För en timmes drift av en sådan maskin kan du skörda potatis från en tomt på 2 hektar. Arbetsbredden på denna maskin är 40 cm, medan grävdjupet når 28 cm.

Rekommenderad: