Balpress För Bakomliggande Traktor: Funktioner I Balminimodeller För Hö, Valfria Finesser Och Användningsområden

Innehållsförteckning:

Video: Balpress För Bakomliggande Traktor: Funktioner I Balminimodeller För Hö, Valfria Finesser Och Användningsområden

Video: Balpress För Bakomliggande Traktor: Funktioner I Balminimodeller För Hö, Valfria Finesser Och Användningsområden
Video: C440R-serien Inplastarpress från John Deere 2024, April
Balpress För Bakomliggande Traktor: Funktioner I Balminimodeller För Hö, Valfria Finesser Och Användningsområden
Balpress För Bakomliggande Traktor: Funktioner I Balminimodeller För Hö, Valfria Finesser Och Användningsområden
Anonim

Under jordbruksarbete kan du inte klara dig utan olika enheter. Mekanismer som en gräsklippare, en balpress för en bakomliggande traktor, en hövändare, en kratta, en trimmer, påskyndar avsevärt processen att tillverka hö. Människor som odlar boskap vet mycket väl att det är värt mycket ansträngning att göra hö. Det är därför en balpress är så användbar för dem i vardagen, vilket hjälper till att göra alla ämnen innan regnsäsongen börjar.

Vad är det?

Balpressen, installerad direkt på den bakomliggande traktorn, gör det möjligt för jordbrukare att samla hö med hög kvalitet utan mycket ansträngning. Förutom att enheten samlar torrt gräs komprimerar den det till så kallade balar eller briketter av olika former. Brikettens form kan vara antingen rektangulär eller cylindrisk, beroende på maskintyp.

En sådan anordning gör det möjligt att snabbt transportera och lagra hö kompakt.

Bild
Bild

För storskaligt jordbruksarbete produceras massiva hösamlare, och för små gårdar kan du köpa en minifäste för lågeffektsutrustning. Pressar är indelade i två typer:

  1. bal;
  2. rullad.

Oftast använder privata handlare rulltypen på grund av dess kompakthet, och baltypen är mer lämplig för jordbruksverksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har minipressar blivit extremt populära, som kombineras med både en traktor och en bakomliggande traktor. På grund av sin lilla storlek är det mycket bekvämare att använda den på små tomter. Det är därför denna enhet har blivit helt enkelt ersättbar på små gårdar och populär bland privata bönder.

Precis som konventionella balpressar är minisamlare också indelade i bal- och rundtyper. Den största fördelen med denna enhet är vikten av den producerade briketten, som inte är mer än 20 kilo.

Bild
Bild

Klassificering

Förutom de två nämnda typerna klassificeras halmsamlare enligt:

  • ligamentform;
  • densitet - från 100 till 300 kg / m3;
  • olika typer av hö som matas in i balkammaren;
  • aggregeringsförmåga-de är monterade, halvmonterade, självgående och bogserade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Rund- och baltyper av höpressar skiljer sig åt i hur briketten bildas.

Rundbalspress fångar höet, som går till trumman, och där, under gallerets tryck, vrids materialet till en rulle och bildar ett block i form av en cylinder. När stapeln komprimeras till önskad storlek hörs ett pip. Därefter rullas rullen upp med garn och rullas ut ur trumman. Om du tittar på rullen är dess övre del mycket tätare än den inre, detta görs för bättre luftcirkulation inuti höstacken. Varje rulle är inte bara samma storlek, form, utan också vikt. När det gäller prispolicyn är denna typ billigare än balpressad.

Bild
Bild

Balbalspress fungerar på en annan princip. Det bör genast noteras att denna hösamlare är något större än dess rullmotstycke. Materialet kommer också in i balkammaren med hjälp av en skruv. Efter att kammaren är helt fylld börjar stickmekanismen fungera. Med hjälp av trådar knyts en komprimerad rektangulär bal och skjuts ut ur kammaren. I en sådan balpress är det möjligt att reglera packningstätheten, liksom höjden på den resulterande balen. Rektangulära briketter är mycket lättare att transportera och lagra. Dessutom kan maskinen automatiskt ställa in densitet och storlek på bal, vilket förenklar hanteringsprocessen avsevärt.

Bild
Bild

Parametrar

Att välja en balpress är naturligtvis ganska svårt, men denna uppgift kan förenklas avsevärt genom att veta vilka parametrar du behöver uppmärksamma.

  • Effektivitet . För små gårdar kan balpressen enkelt bytas ut mot en rundbalspress. Naturligtvis, om du har en imponerande gård, bör du ta en mer produktiv hösamlare.
  • Optimering . De mest effektiva enheterna är de som är utrustade med en lastare och stickutrustning. Denna modell kommer att påskynda processen många gånger, samtidigt som den har högre produktivitet.
  • Användbar volym spelar en viktig roll i ämnen, så det är värt att fokusera på denna indikator.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Det finns många olika modeller, men de mest populära idag är R-500 Combi rundbalspressar. Den produceras av det italienska företaget Wolagri, som inte bara är känt för bästa kvalitet och utmärkta prestanda, utan också för sina kompakta parametrar. Naturligtvis kan du välja andra modeller eller till och med designa själv, men glöm inte att de tekniska egenskaperna visar hur bra pressen är och hur snabbt den kommer att betala sig själv. Den grundläggande egenskapen består av följande punkter:

  • fånga och bearbeta område per tidsenhet;
  • halmmassan som komprimeras under en timmes arbete;
  • hastighet att binda en rulle per minut;
  • effektvärde för en snabb monteringsprocess;
  • packningstätheten bör vara cirka 360 kg / m3 vid utgången från kammaren;
  • glöm inte vikten och storleken på rullen, för i framtiden måste den förvaras någonstans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Hösamlaren är mycket populär bland bönder, eftersom det har ett antal fördelar:

  1. lätt att använda tack vare enkla inställningar;
  2. skapar noggrant briketter utan att bryta växtmassan;
  3. gör det möjligt att forma balar i olika storlekar;
  4. lätt att reparera på grund av den enkla mekanismen;
  5. det är möjligt att skapa det själv.
Bild
Bild

Tänk på fördelarna och nackdelarna med varje typ av balpress.

Rullenheten har en imponerande cykeltid. Det är extremt bekvämt och enkelt att använda och underhålla, dessutom kräver reparationen av denna utrustning inte stora kostnader och ansträngningar.

När det gäller nackdelarna ger rullpressen en mycket stor brikett, som är obekväm att transportera. På grund av den stora storleken krävs ytterligare transportanordningar.

Bild
Bild

Den största fördelen med balpressen är möjligheten att kontrollera brikettens storlek. Dessutom är även en vanlig balstorlek flera gånger mindre än en rundbalspress. Denna funktion gör det enkelt att transportera och lossa balar. Prestandan för denna press är mycket högre, och vid användning håller de längre. Denna modell har en nackdel, vilket är den höga kostnaden.

Bild
Bild

Särdrag:

  1. minipressens främsta privilegium är att installera den på den bakomliggande traktorn;
  2. snabb och effektiv insamling av halm i briketter;
  3. när du använder en minipress kan du minska kostnaderna och öka dina vinster;
  4. du kan också använda en hemmagjord enhet, men den jämförs inte i tekniska och operativa egenskaper med fabriksmodellen;
  5. minipressen kan enkelt hantera ett stort område;
  6. briketter av hög kvalitet.

Om du ställs inför frågan om vilken balpress du ska köpa, eller om du kan göra den själv, studera först alla positiva och negativa sidor. När allt kommer omkring kommer en hemgjord enhet att bli mycket billigare, men den kommer inte att kunna jämföras med fabriksenheten på något sätt.

Bild
Bild

Och om du köper en ny pick-up, studera dess egenskaper noggrant för att få en mer ekonomisk och effektiv pick-up för dina ändamål. Observera att fabriksmodellen kommer att kosta från 400 tusen rubel och mer.

Men när du köper bör du inte bara fokusera på kostnad, uppmärksamma typen av maskin, underhållskostnad, byggkvalitet och prestanda.

Pressen är en extremt användbar enhet för jordbruksverksamhet . Beroende på jordbrukarens behov kan du välja en teknik som uppfyller alla önskemål: från enhetens kompakthet och kraft till brikettens effektivitet och storlek.

Rekommenderad: