TV -mottagare: Vad är Det? Val Av Mottagare För TV, Extern USB TV -mottagare För Bildskärm Utan Dator Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: TV -mottagare: Vad är Det? Val Av Mottagare För TV, Extern USB TV -mottagare För Bildskärm Utan Dator Och Andra Modeller

Video: TV -mottagare: Vad är Det? Val Av Mottagare För TV, Extern USB TV -mottagare För Bildskärm Utan Dator Och Andra Modeller
Video: U-verse TV Wireless Receiver Installation | AT&T U-verse 2024, Maj
TV -mottagare: Vad är Det? Val Av Mottagare För TV, Extern USB TV -mottagare För Bildskärm Utan Dator Och Andra Modeller
TV -mottagare: Vad är Det? Val Av Mottagare För TV, Extern USB TV -mottagare För Bildskärm Utan Dator Och Andra Modeller
Anonim

Det finns ett stort antal sorter av elektronisk utrustning, och människor börjar redan bli förvirrade över dem. Det är dags att ta reda på vad TV -mottagare är. Att välja en mottagare för din TV är avgörande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

Med hänvisning till populära källor kan vi fastställa att en TV -tuner är en enhet för direkt mottagning av en signal (mer exakt, inte vilken signal som helst, utan en bild). De första sådana enheterna dök upp på världsmarknaden redan på 1990 -talet . Men de tidiga modellerna var av extremt dålig kvalitet. Och den svaga funktionaliteten hos tidiga persondatorer och program installerade på dem störde normal drift.

I detta fall är dock tidiga tv -mottagare kostar mycket stora pengar . Mycket tid har gått sedan dess, och ingenjörer har löst många gamla problem. Idag kan nästan alla titta på TV -program med en kompakt rumsenhet. Bilden, beroende på konsumentens önskemål, visas både i helskärm och i ett speciellt fönster.

Med hjälp av sådan utrustning omvandlas faktiskt en dator till en multifunktionell TV och samtidigt en videobandspelare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självklart mottagaren kan ta emot åtminstone alla samma signaler som den gamla generationens TV-mottagare . Tillsammans med detta hanterar det tryggt markbundna radiosändningar i FM -segmentet. Detta alternativ ska inte underskattas - det är faktiskt det här alternativet som är attraktivt för många människor. Men för att ge en fullständig beskrivning av enheten bör det noteras att den också fungerar "för inspelning". Det är enkelt att spara både bilden och radiosändningen.

Du behöver inte ens använda inspelningsknappen . Många moderna modeller har specialiserade uppgiftsplanerare. På vissa ställen har inspelningen genomförts utan att annonsenheter sparats. Tack vare ytterligare utrustning och program får även de billigaste tunersna utökad funktionalitet. Till exempel, med hjälp av en kamera installerad ovanför dörren och ett specialverktyg, kommer det att vara möjligt att övervaka alla obehöriga intrång i hemmet.

Bild
Bild

Översikt av arter

Naturligtvis syftar ingenjörernas arbete till att ytterligare förbättra utrustningens funktionalitet. En bieffekt av detta var framväxten av en mängd olika alternativ för datortuner. Den viktigaste skillnaden är mellan externa och inbyggda mottagare. Den första typen innebär en speciell kontakt för anslutning till en dator och en antenn. Det andra är ett kort som är installerat i systemenheten.

Externa system är uppdelade enligt portformatet:

  • med USB -ingång;
  • med ingångar av Mini, Express Card -standarder;
  • med VGA -anslutning.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de interna enheterna är de indelade i typer av fullformat och lågprofil. Det senare alternativet är efterfrågat för arbete i små byggnader. Anslutningen görs vanligtvis direkt till moderkortet via PCI -bussen. Signalen tas emot från antennen med RF -protokollet. Intern mottagarlåda:

  • fungerar ganska snabbt;
  • vet hur man justerar visningsporten;
  • kunna spara videon;
  • komprimerar bilden;
  • endast lämplig på en stationär (stationär) dator;
  • tar bort en viktig PCI- eller PCI-E-port;
  • kan komma i konflikt med enheter som använder samma protokoll;
  • kraschar ibland prestanda på en svag dator (eftersom data behandlas av huvudprocessorn).
Bild
Bild
Bild
Bild

En extern datortuner ser ut som ett USB -minne. Det är enkelt att ansluta och koppla bort enheten. Det är dessa enheter som efterfrågas så brett som möjligt. Liknande enheter:

  • mycket mobil (kan anslutas till valfri persondator eller bärbar dator);
  • förenkla arbetet till det yttersta;
  • har nästan ingen effekt på huvudprocessorns övergripande prestanda;
  • kräver användning av speciella drivrutiner (annars blir arbetet felaktigt);
  • måste använda mikro -USB -kablar (för interaktion med surfplattor eller smartphones).

I vissa fall används Wi-Fi-teknik. Tuners som dessa kommer att kunna konvertera vilken bildskärm som helst till en TV. Datorns roll är liten - den är bara ansvarig för att ändra bildlägen. Det fristående formatet på digitalboxen förenklar installationen och ger utmärkt videopulskvalitet.

Men funktionaliteten hos ett sådant system är uppriktigt sagt svag och subrutiner som är fastkopplade till permanent minne är inte tillräckligt flexibla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa externa modeller kan använda VGA -utgång. Denna kontakt användes i stor utsträckning i CRT -skärmar och i några tidiga modifieringar av LCD -skärmar. Ja, redan 2010 var en sådan analog enhet en anakronism. Men om du har en gammal bildskärm kan du använda den som en modern TV. Grundläggande egenskaper för VGA -system:

  • förmågan att arbeta med flytande kristallskärmar direkt (utan hjälp av en dator);
  • jämförande billighet;
  • behovet av att ansluta en högtalare för att mata ut en ljudsignal;
  • Svårighet att sända bilder till äldre skärmar med låg effekt.

Mini Card / Express Card -baserade tuners behövs främst för netbooks och andra typer av bärbara datorer. Fördelen med denna lösning är att det inte är nödvändigt att använda en PCI -kortplats. Ingen öppning av höljet krävs eftersom det finns speciella platta ingångar. Det är en kompakt och funktionell lösning som inte kräver höga kostnader. Ett sådant gränssnitt är emellertid inte vanligt och betydande uppvärmning kan inträffa inuti den bärbara datorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ingen speciell poäng med att köpa analoga tuners. Ändå har hela Ryssland för länge sedan gått över till digital TV -sändning. Det mest attraktiva valet är därför användningen av DVB -sändningsprotokoll. Digital sändning sker vanligtvis i DVB-T, DVB-T2-format . En sådan lösning måste väljas om det inte finns någon önskan att använda en satellit- eller kabelsignalkälla.

Enheter som fungerar enligt DVB-S, DVB-S2-standarder kommer att kunna ta emot och bearbeta pulser från satelliten . Denna teknik kommer att kunna hjälpa till på platser där sändning är frånvarande eller instabil. Dessutom utökar det avsevärt listan över tillgängliga kanaler. Kabelsignalen kan användas av modellerna DVB-C, DVB-C2.

Fiberoptiska nät kan garantera ett stort antal frekvenser och överföra hundratals tv -program.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Många moderna tillverkare gör utmärkta nyaste tuners. Ett bra exempel är World Vision Premium … Den hanterar både kabel- och digitala marksändningar mycket bra. Förresten vittnar närvaron av ett Wi-Fi-block till förmån för enheten. Du kan spela in TV -sändningar med en dedikerad USB -kontakt - även om det är obekvämt placerat, men som ett resultat förbättras enhetens utseende.

Det är värt att notera att inte alla World Vision Premium -sändningar spelas in lika bra. Problem kan uppstå på sändningar som börjar tidigare än klockan 0 och slutar efter datumändringen. Ett banalt blinkande (version uppdatering) löser dock detta problem. Dessutom är modellen relativt billig. Trots den låga kostnaden har den utmärkta funktionella egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett trevligt alternativ kan vara Beholder Se TV H6 … Denna enhet klarar uppgiften att ta emot digitala signaler mycket effektivt. Vid inspelning av sådana överföringar laddas inte processorn. De noterar särskilt i recensionerna den utmärkta kvaliteten på programvaran, som är bekväm att använda. Fördelen med denna enhet är också i överflöd av inställningar och driftlägen, plug-ins; om BIOS är korrekt konfigurerad kommer det att vara möjligt att slå på datorn från fjärrkontrollen, men de gav inte en avkodare - och processorn kommer att belastas kraftigt när en analog signal behandlas.

Nästa modell på listan över de bästa är den interna TV -mottagaren modeller AverMedia Technologies DarkCrystal HD Capture Pro … Fördelen med denna enhet är dess enkla installation. Dess drift kommer inte att bli svårare. Full HD -bild stöds fullt ut av hårdvara med en upplösning på 1920x1200 pixlar. Inspelningsprocessen går smidigt, utan onödig belastning på datorkomponenterna. Konsumenterna märker inga märkbara brister i denna modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om värdiga externa modifieringar, så är det här först och främst Rombica Pro DVB-T2 … En sådan mottagare kommer att kunna använda USB -gränssnittet för anslutning. Det är möjligt att ta en analog bild med dess efterföljande utmatning i HD -kvalitet. En genomtänkt fjärrkontroll finns för att styra enheten. Den kompakta kroppen gör det enkelt att placera mottagarmodulen i alla rum.

Användning av enheten rekommenderas för normal användning med analog bild Pro analog samma firma. Den använder automatiska inställningar. Displayen visar en bild med klarhet upp till 720x576 pixlar. Detta är tillräckligt för att lugnt titta på de flesta filmer och tv -program. Videofångst och leverans av ryskspråkig text-TV samt TimeShift tillhandahålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel och pålitlig digital mottagarmodell Telefunken TF-DVBT227 … Det garanterar en offline -anslutning. Det är tyvärr värt att notera att det är omöjligt att fånga en video, och det kommer inte att fungera att ta emot en signal från en radioradiostation. Men med huvuduppgifterna - utfärdande av bilder i HD -kvalitet med progressiv skanning - klarar modellen perfekt. Du kan använda HDMI -utgång och kompositport, andra generationens USB, använda läget fördröjd visning.

När du är i stort behov av en liten USB-driven datortuner är det användbart att titta på Espada DVB-T / T2 / C + FM + DAB … Som själva namnet indikerar kan denna modell ta emot en radiosignal. HDTV -signalbehandling stöds fullt ut. Autonomt arbete, tyvärr, är omöjligt. Men produkten från Espada fungerar även i gamla Windows XP, den är utrustad med en antenningång och en fjärrkontroll; uppenbara nackdelar är bara frånvaron av en FireWire -port, brist på inställningar och en brist på applikationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Sändningsstandarder

Det kan tyckas att antalet TV -mottagare är omätligt, och det är nästan omöjligt att välja rätt modell, om inte av en slump. Men det är inte så - du behöver bara ta hänsyn till allmänna rekommendationer. Först och främst måste du förstå det föredragna alternativet för signalmottagning. Den överväldigande majoriteten av människor är fortfarande begränsade till att titta på markkanaler . För att ta emot regionala analoga sändningar är naturligtvis en analog mottagare bättre lämpad.

Men med tanke på att det inom en överskådlig framtid, under de kommande åren, kommer att ske en fullständig övergång till digital teknik, finns det ingen särskild mening i detta längre. För ett område täckt med säker digital sändning kan du använda en DVB-T-tuner eller till och med en DVB-T2-tuner . På platser med kabelanslutning är det naturligtvis mer korrekt att använda DVB-C. Och DVB-S, DVB-S2-protokollet kommer att behövas i områden där endast TV-sändningar från rymden är tillgängliga.

Men med en sådan enhet kan du till och med gå ut på havet på en båt - det skulle finnas en strömförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Format som stöds

En viktig roll spelas av kodningssystemet för tv -signalen. Traditionellt har NTSC -standarden använts i många decennier i många decennier . I tysktalande länder och Tyskland själv är PAL vanligare. Men den franska tv -grenen förlitar sig främst på sändningar i SECAM -standarden. Man bör komma ihåg att inte ens era med digitala sändningar påverkade användningen av sådana bildkodningsmetoder - de kommer att vara relevanta i åtminstone flera decennier till.

Emellertid blir möjligheten att ta emot HDTV -signaler allt viktigare . Sändningar och individuella högupplösta bilder blir allt vanligare, och det kan förväntas att över tid kommer sändningar av traditionell upplösning att upphöra alls att släppas. Redan idag kan man knappast begränsa sig till klassiska tv -standarder.

Ett annat användbart alternativ för tunern är möjligheten att använda en IPTV -signal. I det här fallet måste du ha speciella applikationer eller en "vanlig" webbläsare i själva mottagarens firmware.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontaktdon och gränssnitt

Men det räcker inte att den mottagande enheten helt enkelt "fånga" sändningen - det är också nödvändigt att överföra videosignalen till slutanvändaren. Som redan sagts, för de äldsta skärmarna måste du köpa modeller med VGA -utgång . Men den verkligt universella moderna standarden är naturligtvis USB -anslutningen. Både en kontakt och en kontakt kan fungera som en sådan kanal. Sådan utrustning är snarare typisk för externa snarare än interna enheter.

För att överföra en bild till en bildskärm utan dator används nu vanligtvis DVI -teknik . Det handlar om att manipulera digitala signaler. För högsta möjliga bilddefinition är det dock bättre att använda HDMI. Genom ett sådant gränssnitt sänds enkelt en kraftfull ström av videoinformation utan förlust av kvalitet. Ju fler protokoll en viss enhet har, desto bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

E-SATA-ingången kan vara till stor nytta. Genom det kan du ansluta en extern hårddisk och spela upp bilden därifrån. I det här fallet är datamottagningshastigheten betydligt högre än USB 2.0, men en sådan port finns sällan. RS -232 - eller på annat sätt COM -porten - används inte direkt för video- och ljudöverföring, men det möjliggör effektivare kontroll av tunern från en PC.

Av de andra hamnarna är det värt att notera vikten:

  • S-Video;
  • linjär;
  • sammansatt;
  • komponent;
  • SPDIF.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antennval

Du måste välja en antenn individuellt. Dess nyckelparameter är känsligheten för den inkommande signalen. Att fånga digitala pulser sker normalt bara vid användning av decimetermottagande enheter. Helst ska de hantera pulser från 300 till 3000 MHz. Var noga med att noggrant studera all medföljande dokumentation.

Separat bör det sägas om mottagarna för surfplattan. Ett obligatoriskt krav här är närvaron av en mikro -USB -port. Det är också bra att bekanta dig med den programvara du använder och dess egenskaper. Det är lika viktigt att kontrollera kompatibilitet med specifika gadgetmodeller. Ytterligare rekommendationer:

  • besluta omedelbart om enhetens interna eller externa design;
  • köp endast produkter från kända företag (det finns många ganska prisvärda modeller bland dem);
  • kontakta endast specialaffärer eller stora elektronikbutiker;
  • kräver uppvisande av officiella certifikat och kontrollera med dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter och konfigurerar jag?

En vanlig dator-TV-tuner är ansluten med en digitalbox. Digitala markkanaler tas helst emot av en enhet som DVB-N2 . För att ansluta till en bildskärm som visar en bild måste du inkludera en kabel -tv och HDMI -standard. I vissa fall används en PCA -kabel. Viktigt: alla ledningar sätts in i kontakterna, styrs helt av färgscheman. Antennen ansluts senast.

Gamla skärmar (utan videoingång) ansluts lite annorlunda: först och främst ansluter de kabeln till mottagaren och ställer sedan in kanalerna. Det finns flera sätt att ansluta:

  • lödning A / V till SCART;
  • användning av en specialiserad adapter;
  • användning av en speciell modulator med en RCA -port.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du arbetar med den interna tunern är det första steget att slå av datorn . Sedan tar de bort sidoluckan från systemenheten. Leta efter PCI -kortplatser på systemkortet - minst en av dem måste vara ledig. Nästa steg är att försiktigt bryta ut metallpluggen (ingen större ansträngning krävs, även oacceptabelt!). Tunern sätts in i den lediga kanalen inuti spåret. Sedan sätter de i ljudkabeln som ingår i leveransuppsättningen för enheten. För att mata ut ljud sätts en kant in i mottagarens ljudutgång och den andra i kontakten på systemkortet. När detta är gjort måste systemenheten stängas. En antennplugg ingår i kontakten på enhetens baksida. Den infraröda mottagaren för fjärrkontroll måste ligga inom "siktlinjen".

Sedan slår de på datorn. Det är lämpligt att göra de första inställningarna av utrustningen så snart som möjligt . Vanligtvis uppmanar operativsystemet dig att installera de nödvändiga drivrutinerna själva. Användare med åtminstone minimal erfarenhet är bättre att inte använda sådan "hjälp". Endast självgjorda inställningar kan undvika problem. Anslutning till Internet är typiskt främst för externa modeller. I detta fall används LAN -kommunikationsprotokollet. Vissa människor är intresserade av sätt att distribuera bilder på två skärmar samtidigt.

Det enklaste sättet är att ansluta system utrustade med en så kallad radio-bypass. Kärnan är enkel - exakt data som tas emot av antennen skickas till utgången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Proceduren ser ut så här:

  • antennkabeln är ansluten till digitalboxen;
  • mottagarutgångar är anslutna;
  • därefter är de nödvändiga bildskärmarna anslutna till digitalboxarna.

Om gratis TV -kanaler räcker för användare, dela satellitsignalen i 2 skärmar, kan du uppgradera parabolantennomvandlaren. När detta block är ganska perfekt kan upp till 8 stift generellt användas. Det är sant att bilden vid alla utgångar kommer att vara densamma, men detta är en universell situation. Du kommer inte att kunna begränsa dig till att byta omvandlare - du måste sträcka nya ledningar i hela huset.

Rekommenderad: