Bästa Metallborrar: Vilka är Borrarna Av Bästa Kvalitet? Betyg Av Professionella Hållbara Borrar. Hur Väljer Man Dem? Tillverkares översikt

Innehållsförteckning:

Video: Bästa Metallborrar: Vilka är Borrarna Av Bästa Kvalitet? Betyg Av Professionella Hållbara Borrar. Hur Väljer Man Dem? Tillverkares översikt

Video: Bästa Metallborrar: Vilka är Borrarna Av Bästa Kvalitet? Betyg Av Professionella Hållbara Borrar. Hur Väljer Man Dem? Tillverkares översikt
Video: VERKSTAD 3 TIPS OCH TRICKS 3 ANVÄND RÄTT BORR 2024, Maj
Bästa Metallborrar: Vilka är Borrarna Av Bästa Kvalitet? Betyg Av Professionella Hållbara Borrar. Hur Väljer Man Dem? Tillverkares översikt
Bästa Metallborrar: Vilka är Borrarna Av Bästa Kvalitet? Betyg Av Professionella Hållbara Borrar. Hur Väljer Man Dem? Tillverkares översikt
Anonim

Metall är ett material med hög densitet, så det behövs speciella borrar för att borra det. Vilken av dem som är bäst är svårt att säga, eftersom det inte finns någon universell typ av borr. Om en erfaren hantverkare enkelt och snabbt kan hitta en idealisk kopia, kan en oerfaren användare i ett sådant företag bli förvirrad. I den här artikeln kommer vi att ta reda på vilka metallborrar som är bäst.

Bild
Bild

Tillverkares översikt

Numera producerar många stora tillverkare högkvalitativa och pålitliga borrar för borrning av metallplåtar. I specialaffärer presenteras dessa element i ett brett sortiment. Låt oss ta reda på mer om några av de populära företagen som erbjuder bra metalltillbehör för konsumenterna att välja mellan.

Metabo . Det välkända tyska märket producerar exceptionellt högkvalitativa borrar som utmärks av sin höga hållfasthet och tillförlitlighet. Många hantverkare väljer uteslutande Metabo -borrar för arbete med metalldelar. Särskilt populära är moderna kronarmaturer från det tyska märket, som kan skryta med hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Haisser . Ojämförligt hållbara och slitstarka metallprodukter erbjuds av denna kända tillverkare från Tyskland. Haisser -produkterna är fokuserade på drift under de svåraste förhållandena, så de släpper inte befälhavaren även under påverkan av betydande belastningar. Produktsortimentet för de tillverkade enheterna av märket är rikt - valet av köpare presenteras inte bara borrar för metall, utan också för betong, glas, keramik och trä. Särskilt populära är Haissers multimaterialborrar.

Bild
Bild

DeWalt . En amerikansk tillverkare vars produkter tillverkas i kinesiska fabriker. I DeWalt -sortimentet hittar du många kvalitetsmaterial för borrning. Professionella märkesborrar kan användas under lång tid, förutsatt att de är vassa. Företaget åtar sig också garantiförpliktelser, så om köparen köpte en defekt produkt kan han byta ut den utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diager . Det franska märket producerar populär borax i Europeiska unionen. Diager -produkter lockar kunder med sin oklanderliga kvalitet. Sortimentet av borrar är enormt - olika alternativ presenteras, och även den mest krävande mästaren kan välja den optimala produkten.

Diager använder ny teknik vid tillverkning av borrar, så de visar sig vara av hög kvalitet, praktiska och mycket starka.

Bild
Bild

Ruko . En annan stor tillverkare från Tyskland producerar utmärkt borax i en helautomatisk produktionsanläggning. Ruko -förbrukningsvaror kan skryta inte bara med slitstyrka utan också ökad skärförmåga, så det är mycket bekvämt att arbeta med dem. Med hjälp av borrar av detta märke kan hantverkare enkelt göra hål i olika typer av plåtbaser, inklusive mycket täta metaller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interskol . Ryskt företag verksamt sedan 1991. Företagets produkter uppfyller alla befintliga kvalitetsstandarder och efterfrågas inte bara i Ryssland, utan också i Europeiska unionen. För borrning av metallelement producerar Interskol tillbehörsserien Pro, som har en stor resurs och utmärkt borrhastighet. Tack vare produkterna från en inhemsk tillverkare är det möjligt att göra felfria hål med absolut valfri diameter i tunnbladsmaterial, vilket förhindrar sannolikheten för dess deformation.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Ankare ". Det ryska varumärket producerar olika produkter, bland annat finns det utrustning för motsvarande utrustning. I sortimentet "Enkor" hittar du kvalitetsprover för borrning av keramiska plattor, betong, glas och metall. Företagets produkter visar sig perfekt i arbetet. "Enkor" lockar köpare inte bara med god kvalitet, utan också med en demokratisk prispolitik. Till exempel skiljer sig produkter från den populära HSS -serien till överkomliga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tulamash . Produkter från denna ryska tillverkare kan skryta med oöverträffad kvalitet. Sortimentet av Tulamash är stort och innehåller mer än 10 produktlinjer. Företagets produkter efterfrågas inte bara i Ryssland, utan också i OSS -länderna. Borrarna är gjorda av högkvalitativ legering avsedd för tung belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Bison ". Produkterna från detta ryska företag är mycket efterfrågade, eftersom de har demokratiska prislappar. Det låga priset påverkar inte varornas kvalitet på något sätt. I tillverkarens sortiment kan du hitta många olika borrar som är utformade för att arbeta med olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Ge sig på ". Borrarna i detta inhemska företag visar maximal styrka. Attack är ett av de äldsta ryska företagen som tillverkar förbrukningsmaterial för motsvarande verktyg. I företagets sortiment kan du hitta många kvalitetsövningar för arbete i betong, trä eller metall. Alla är tillverkade av legerat stål med speciella unika tillsatser som ger produkterna hög hållfasthet. Produkterna efterfrågas inte bara bland individer, utan också bland stora företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är listan över märken som producerar högkvalitativa och praktiska metallborrar inte begränsad till de listade enheterna. Det finns fortfarande många stora och välkända företag på marknaden, så den moderna konsumenten har mycket att välja mellan.

Bild
Bild

Betyg av de bästa övningarna

Låt oss markera de tio bästa metallborrarna från olika företag

Irwin Turbo Max 10503992 . Den första i toppen av borrarna är denna kvalitetsprodukt. Irwin Turbo Max 10503992 -modeller kan användas för att borra inte bara metall utan även plast och trä. Med dessa exemplar är det möjligt att göra hål i rostfritt stål med hjälp av kylmedel. En bra borrhastighet säkerställs genom en särskild slipning. Setet Irwin Turbo Max 10503992 innehåller 15 borrar med olika diametrar.

Bild
Bild

Hawera HSS-C SpiralBohrer GQ-3269 Denna produkt kom in på toppen av de mest populära metallborrarna. Produkten är utrustad med 25 vridborrar med olika diametrar. Produkterna kompletteras med titanitrit, vilket ger dem tillräcklig hårdhet och termisk stabilitet.

Bild
Bild

DeWalt DT7926 Extreme2 HSS . Nästa position i rankingen tillhör produkten av det stora amerikanska märket DeWalt. Borrar för metall DT7926 Extreme2 HSS används både hemma och i olika företag. De kännetecknas av strålande kvalitet och bra hastighet. Kanterna på hålen från dessa borrar är skyddade från skador tack vare det specialiserade verktygsarrangemanget.

Bild
Bild

" Bison MET-Sh N19 Z6M5 ". Kvalitetsövningar för inhemsk produktion väljs för både kol och legerat stål. De är tillverkade av snabbskärande stål P6M5, utrustade med en cylindrisk svans och har höghållfasta egenskaper. Kompositionen innehåller 19 komponenter.

Bild
Bild

AEG HSS-G 4932430416 . En av de bästa övningarna i en demokratisk prisklass. Spetsarna är noggrant slipade och gjorda av ultrastark värmebeständigt stål. Borrhuvudet slipas vid 135 grader för att uppnå perfekt centrering.

Bild
Bild

Metabo Bestell-Nr. 27 094 HSS-G . Felfria kvalitetsborrmaskiner, används för att borra metallsubstrat. Modellerna har en cylindrisk”svans” med en 135 graders skärpning av spetsen, så att arbetsprocesser sker på kort tid och med oklanderlig noggrannhet.

Bild
Bild

" Enkor 25219 ". Ett paket innehåller borrar med olika diametrar - från 1 mm. upp till 10 mm, 19 produkter tillhandahålls. Deras cylindriska spets är tillverkad av hårdmetall, vilket ökar färdigställandetiden. Borrmaterial - HSS. Satsen säljs i många butiker och kostar 1500-1700 rubel, baserat på utloppets villkor.

Bild
Bild

Wurth Zebra Spiralbonhrersatz HSS . Borrarna är tillverkade av HSS snabbskärande stål, kännetecknat av perfekt noggrannhet och borrhastighet. Starka, pålitliga exemplar är lämpliga för borrning i stål, gjutjärn och plast.

Bild
Bild

" Attack" H802-6 . En av de mest praktiska och billiga borrarna. Produkterna är hållbara, robusta och pålitliga, gör sitt jobb snabbt. Setet innehåller 8 enheter med en diameter på 3 mm. upp till 10 mm. Denna uppsättning från det inhemska märket "Attack" är mycket efterfrågad bland hantverkare på alla nivåer.

Bild
Bild

Bosch 2607017154 . Ledaren för dagens betyg. Bosch borrar 2607017154 kan användas för att göra både genomgående och blinda hål i legerat eller olegerat stål. Tillverkad av stål, snabbt fungerande. Säljs i en mängd om 25 stycken i en plastlåda. I de flesta butiker är kostnaden för denna produkt 3000 rubel.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Tänk på, med hänsyn till vilka egenskaper du kan välja metallborrar av hög kvalitet.

Stål

För driften av borren i hushållsarbete är det viktigt att ta hänsyn till alla egenskaper hos materialen. Så för stål eller aluminium är det viktigt att bygga på varans värde. Det billigaste blir kinesiska övningar. De går sönder snabbt och blir tråkiga. För att borra länge måste du fylla på dem i stora mängder.

Det är bäst att köpa märkta massivvalsade metallborrar av ultrahögt hårt stål. Sådana produkter kommer att göra sitt jobb bättre och kommer inte att gå sönder hela tiden.

Bild
Bild

Färg

När du letar efter bra borrar för metall är det lämpligt att inte bara vara uppmärksam på materialet från vilket de är skapade, utan också på deras färg. Tänk på vad de olika färgerna på dessa enheter indikerar.

  • De gråa . Den angivna färgen har den billigaste boraxen, som inte kan skryta med hög kvalitet. De är gjorda utan behandlingar som gör dem starkare och starkare. Dessutom förbränns grå produkter ofta eftersom de inte skyddas från det av någonting.
  • Svart . Svarta munstycken säljs ofta. Detta är prover som har behandlats med överhettad ånga. De är pålitliga, hållbara och har vanligtvis en överkomlig kostnad.
  • Med en blek gyllene nyans . Produkter av härdat stål, som utsätts för ytterligare behandlingar under produktionsprocessen, har en liknande färg. Praktiskt, robust. De väljs ofta av professionella mästare.
  • Med en ljus guldfinish . Denna färg kännetecknas av dyrt borax av hög kvalitet.
Bild
Bild

Märkning

Ett annat viktigt kriterium för att välja den optimala borrmaskinen. Märkning representerar en specifik kombination av bokstäver och siffror som anger följande produkter:

  • på indikatorer på borrens diameter;
  • hårdhetsgraden för stål;
  • förekomst av metallföroreningar;
  • produktionsort.

Produkterna av högsta kvalitet är märkta av Sovjetunionen.

Bild
Bild

Tänk på de befintliga markeringarna

  • HSS-R, HSS-G . Alternativ som är tillåtna att köpa för att interagera med legeringar av olika ståltyper, med en styrka upp till 900 H / kvm. mm.
  • HSS-G Co5 . Det är möjligt att använda metallbaser med ett hållfasthetsindex upp till 1110 N / mm för arbete. kvm Sådana alternativ kan användas i förhållande till rostfritt stål, kol, legerat värmebeständigt och icke-värmebeständigt stål.
  • HSS-GTiAN / TiN . Den angivna märkningen fästs på munstyckena med en extra beläggning (titan-nitrid-aluminium). De kommer att kunna borra gjutjärn, brons, gjutstål.
Bild
Bild

Du bör titta på alla funktioner och egenskaper hos borrbitar för metall för att undvika misstag med köpet.

Det rekommenderas inte att spara för mycket på sitt köp, eftersom för billiga kinesiska borrar ständigt måste köpas efter haverier, vilket kan göra kostnaderna ännu mer imponerande.

Rekommenderad: