Smart TV -tangentbord: Hur Man Ansluter Ett Trådlöst Och Trådbundet Tangentbord Med Pekplatta Till Din TV? Hur Slår Man På Via Bluetooth?

Innehållsförteckning:

Video: Smart TV -tangentbord: Hur Man Ansluter Ett Trådlöst Och Trådbundet Tangentbord Med Pekplatta Till Din TV? Hur Slår Man På Via Bluetooth?

Video: Smart TV -tangentbord: Hur Man Ansluter Ett Trådlöst Och Trådbundet Tangentbord Med Pekplatta Till Din TV? Hur Slår Man På Via Bluetooth?
Video: Connect Your Desktop Keyboard And Mouse To Your Smart Tv | Wireless Mouse And Keyboard For Smart Tv 2024, Maj
Smart TV -tangentbord: Hur Man Ansluter Ett Trådlöst Och Trådbundet Tangentbord Med Pekplatta Till Din TV? Hur Slår Man På Via Bluetooth?
Smart TV -tangentbord: Hur Man Ansluter Ett Trådlöst Och Trådbundet Tangentbord Med Pekplatta Till Din TV? Hur Slår Man På Via Bluetooth?
Anonim

Populariteten för smarta TV -apparater ökar exponentiellt. Dessa TV -apparater är praktiskt taget jämförbara med datorer i sin kapacitet. Moderna tv -funktioner kan utökas genom att ansluta externa enheter, bland vilka tangentbord är mycket efterfrågade. Vad är deras funktion, hur man väljer och ansluter en sådan enhet till TV: n korrekt? Tillsammans hittar vi svar på dessa och många andra frågor.

Bild
Bild

Vad är det för?

Varje smart -TV är utrustad med en fjärrkontroll. Men det är inte särskilt bekvämt att hantera en sådan multifunktionell enhet. Speciellt när det gäller att hitta och installera ytterligare applikationer. Det är här TV -tangentbordet kommer in. Denna enhet öppnar många möjligheter för användaren, bland annat följande funktioner i första hand:

  • hög komfort, enkelhet och bekvämlighet när du arbetar med Smart TV;
  • optimerad navigering och kontroll av TV -funktioner;
  • enkelhet att skapa meddelanden och skicka dem;
  • bekväm användning av sociala nätverk;
  • en uppsättning långa texter;
  • möjligheten att styra TV: n var som helst i rummet (om en trådlös modell är ansluten).
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla tangentbord som är inriktade på smarta TV -apparater faller i två stora kategorier: trådlösa och trådbundna.

Trådlös

Denna typ erövrar sakta men säkert världsmarknaden. Dessa enheter skiljer sig åt i anslutningstyp. Det finns två trådlösa gränssnitt för anslutning: Bluetooth och ett radiogränssnitt.

Arbetsområdet varierar i båda fallen inom 10-15 m.

Bluetooth -enheter förbrukar batterikraft mer intensivt, men experter från ledande företag arbetar ständigt med att förbättra denna indikator . Radiogränssnittet är mer ekonomiskt när det gäller energiförbrukning, och medan det inte har bråttom att blekna i bakgrunden.

Bild
Bild

Trådbundet

Denna typ är ansluten via en USB -kontakt, som är universell för denna typ av anslutning. Sådana enheter är billigare och mindre praktiska än trådlösa tangentbord. Men de behöver inte batterier och ett laddat batteri för att fungera. Om ledningarna inte stör dig och du inte behöver vandra runt i rummet med tangentbordet, kan du säkert plocka upp ett trådbundet tangentbord.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Världsmarknaden upplever inte brist på tangentbord för Smart TV. Många företag utvecklar sådana enheter. Användaren erbjuds modeller för alla smaker, önskemål och ekonomiska möjligheter. Det återstår bara att förstå de befintliga märkena och välja de bästa. Deltagarna i vårt betyg kommer att placeras i en kaotisk ordning, utan första och sista platser. Vi har valt de bästa representanterna, som alla förtjänar uppmärksamhet.

INVIN I8 -enhet är solid i utseende, funktionalitet och naturligtvis i värde. Denna modell orsakar inga klagomål, fungerar felfritt och tål intensiv användning. Detta mini-tangentbord är gjord för att hålla. Det motiverar sitt värde till 100%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter från det kinesiska företaget Logitech är inte mindre populära . För granskningen valde vi tangentbordet Wireless Touch K400 Plus och ångrade inte alls vårt beslut. Enheten är utrustad med en pekplatta och stöder nästan alla befintliga operativsystem. Ett trevligt tillägg är närvaron av ytterligare kontrollknappar. I allmänhet har sortimentet av detta märke tillräckligt med värdiga modeller, som alla kännetecknas av utmärkt kvalitet. Även budgettangentbord, som praktiken visar, fungerar länge och misslyckas bara i sällsynta fall.

Bild
Bild

Jet har släppt ett tangentbord för smart -TV , som omedelbart väckte uppmärksamhet med sin ergonomi och moderna design. Det handlar om Jet -enheten. En SlimLine K9 BT. Plast och metall används för att skapa den. Tillverkaren övergav sidorna, vilket gjorde tangentbordet kompakt och mobil. Anslutningen utförs med en USB -mottagare. Denna enhet kan användas inte bara för TV -apparater utan även för bärbara datorer. Maximal räckvidd är 10 meter, vilket är en imponerande indikator.

Bild
Bild
Bild
Bild

NicePrice Rii mini i8 -tangentbord sticker ut från den totala massan genom närvaron av motljus. Denna fina funktion gör att du kan använda enheten utan ljus med maximal komfort. Alla knappar på tangentbordet är markerade. Dessutom är enheten utrustad med en pekskärm som stöder multitouch, vilket förenklar markörkontrollprocessen avsevärt. Anslutningen är trådlös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rii mini I25 är en kombination av tangentbord och fjärrkontrollfunktion. Anslutningen utförs tack vare radiokanalen. Det maximala avståndet på vilket tangentbordet fungerar normalt är 10 meter, vilket är normalt.

Bild
Bild

Viboton I 8 lockar omedelbart uppmärksamhet med en ovanlig design med en kantig form. Denna funktion förklarar det märkliga arrangemanget av tangenterna. 2 av dem finns på den övre änden, och resten finns på huvudpanelen. Aggressivt utseende förstör inte helheten och lockar användare ännu mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Tips för att välja ett tangentbord för din TV kommer att vara användbart för alla som planerar att köpa ett sådant tillägg. Ett stort sortiment kan förvirra alla.

  1. I första hand när du väljer måste du sätta modeller från tv -tillverkare … I det här fallet minskar sannolikheten för kompatibilitetsproblem till nästan noll.
  2. Om du köper en enhet från en annan tillverkare är det värt det oroa dig i förväg om TV: ns kompatibilitet och modellen av intresse för inmatning och kontroll .
  3. Ge alltid företräde välkända företag som har bevisat sina produkters höga kvalitet.
  4. Trådlösa modeller är definitivt mer praktiska än trådbundna tangentbord … Det är definitivt värt att betala för den här funktionen, för att inte vara bunden till ett ställe och inte förväxlas med ledningar.
  5. Tyst användning av tangenter, bakgrundsbelysning, pekplatta och andra små saker göra TV -driften ännu mer bekväm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Via bluetooth

Det är så lätt att slå på tangentbordet för TV: n. För att göra detta måste du öppna "System" -menyn och välja "Enhetshanteraren". Underavsnittets namn kan variera beroende på TV -modell och märke.

I fönstret som öppnas måste du hitta tangentbordet i listan över enheter, klicka på dess inställningar och välj alternativet "Lägg till Bluetooth -tangentbord".

Efter dessa steg startar parkopplingen på TV: n och tangentbordet. TV -systemet hittar enheten och ber dig att ange skärmkoden på den. Vi anger det, varefter du kan anpassa tangentbordet efter dina önskemål.

Bild
Bild

Via USB

Denna tangentbordsanslutning är inte mer komplicerad än den tidigare metoden .… Många trådlösa enheter är utrustade med USB -adaptrar som finns i trådlösa möss. Denna del är en miniatyrenhet som innehåller information om den anslutna enheten. När adaptern är ansluten till TV -uttaget känns tangentbordet igen automatiskt. TV -systemet detekterar också automatiskt den nya komponenten och justerar den.

Ett minimum av användarintervention krävs.

Bild
Bild

Möjliga problem

I vissa fall bryts önskan att använda tangentbordet ned av ett anslutningsproblem. Lösningen på sådana situationer kan vara följande.

  1. Uppdatering av TV: ns fasta programvara kan utföras med en inbyggd funktion eller ett USB-minne med ett lämpligt program.
  2. Det kan vara så att USB -porten är defekt. I det här fallet måste du försöka ansluta via en annan port.
  3. Alla TV-apparater har inte stöd för hot-pluggbara externa enheter. I sådana situationer måste du dessutom trycka på Connect -knappen för manuell aktivering.

I de flesta fall kommer dessa steg att lösa problemet. Om du inte lyckades uppnå ett positivt resultat måste du kontakta ett servicecenter eller ringa en TV -reparatör.

Rekommenderad: