Linser För Smartphones: Teleobjektiv För IPhone-kameror, Uppsättningar, Linser-förstoringsglas, Linser-mikroskop För Makrofotografering

Innehållsförteckning:

Video: Linser För Smartphones: Teleobjektiv För IPhone-kameror, Uppsättningar, Linser-förstoringsglas, Linser-mikroskop För Makrofotografering

Video: Linser För Smartphones: Teleobjektiv För IPhone-kameror, Uppsättningar, Linser-förstoringsglas, Linser-mikroskop För Makrofotografering
Video: Are Cheap Smartphone Lens kits worth it? I do the TEST, you Decide! 2024, Maj
Linser För Smartphones: Teleobjektiv För IPhone-kameror, Uppsättningar, Linser-förstoringsglas, Linser-mikroskop För Makrofotografering
Linser För Smartphones: Teleobjektiv För IPhone-kameror, Uppsättningar, Linser-förstoringsglas, Linser-mikroskop För Makrofotografering
Anonim

Moderna smarttelefonlinser är mycket efterfrågade. Dessa är populära enheter som är attraktivt prissatta, bekvämt drivna och finns i ett rikt sortiment. I dagens artikel kommer vi att lära oss om alla funktioner i smartphone -objektiv.

Bild
Bild

Särdrag

Dagens smarttelefonmodeller är utrustade med bra inbyggda kameror, med vilka du kan ta vackra och levande bilder av bra kvalitet. Det är därför många användare undrar varför utrusta telefoner med ytterligare linser. Man bör komma ihåg att inbyggda kameror inte kan jämföras i kvalitet med moderna modeller av kameror . Problemet är att smartphones inte använder speciell optik för fotografering. Den löstagbara linsen löser detta problem.

Om smarttelefonens design innehåller ett korrekt utvalt externt objektiv blir enheten automatiskt mer funktionell och praktisk . Med dess hjälp är det möjligt att ta mycket bra bilder av hög kvalitet, varav många kan förväxlas med ramar som tagits med "DSLR" eller "halvspeglar". Många yttre linser har ett eget förstoringsglas.

Om enheten har ett tillräckligt zoomförhållande kan användaren ta vackra bilder i olika intressanta lägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare linser har sin design pålitliga fästelement , på grund av vilka de är väl anslutna till telefonfodralet. Om du installerar det lilla objektivet korrekt på enheten behöver användaren inte oroa sig för att det av misstag faller eller går vilse. Denna detalj stör inte användningen av själva telefonen.

Ett utbytbart fotolins som är speciellt utformat för en mobiltelefon kan väljas för alla priser och för alla telefonmodeller . Sådana enheter tillverkas av många välkända märken. Även den mest krävande konsumenten kan välja det bästa alternativet.

Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av linser för smartphones. Var och en av dem har sina egna egenskaper och särdrag. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Vid vinkel … Denna detalj kan öka kamerans synvinkel, låter dig täcka ett större område och även att inkludera ytterligare objekt och objekt i ramen. Oftast når betraktningsvinkeln 110 grader, men det finns också typer av flyttbara linser där denna parameter är 140 grader. Oftast används vidvinkelmodeller för att fånga vackra landskap där en vacker vid panorama behövs.

De är också lämpliga för inspelning av videor, konferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fish Eye . En av underarterna på vidvinkelobjektivet som beskrivs ovan. Det gör det möjligt att uppnå en intressant sfärisk snedvridning av ramen. Betraktningsvinkeln kan variera från 180 till 235 grader. Ett objektiv i denna kategori ger en ovanlig fatliknande bild. Det kan vara ett vinn-vinn-alternativ för filmning i små och trånga utrymmen, liksom när du använder telefonen som en videoinspelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Teleobjektiv . En kraftfull modell som kan ge 8x förstoring, vilket har en positiv effekt på fotokvaliteten. En bra lösning för porträtt, eftersom det inte förändrar ansiktsproportionerna, som standard vidvinkelmodellen inte kan skryta med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Makroobjektiv . En annan populär typ av avtagbar lins. Perfekt för fashionabla makrofotografering. Kan visa upp till 10x förstoring och hög detaljbilder. För att få högkvalitativa bilder behöver du bra belysning och en statisk position för motivet som personen fotograferar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikroskop … Detta objektiv är som ett kraftfullt förstoringsglas. Har 60x förstoring. Visar oöverträffad fotodetalj. Denna typ av objektiv är särskilt användbar för urmakare, juvelerare och andra yrkesmän som arbetar med små föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Som nämnts ovan tillverkas moderna smarttelefonlinser av många stora märken som är kända för sin oklanderliga kvalitet och attraktiva design. Låt oss titta närmare på några av de efterfrågade företagen som erbjuder de bästa enheterna för konsumenterna att välja mellan.

Sony … Detta är en välkänd japansk tillverkare som tillverkar många olika tekniska utrustningar, bland vilka det finns kameror och flyttbara linser för smartphones. Tillverkarens teknik kännetecknas av oklanderlig kvalitet, utmärkt montering, hållbarhet och attraktivt utseende.

Enligt experter kan Sony -objektiv säkert betraktas som de bästa idag, men många av dem är ganska dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung … Den sydkoreanska tillverkaren erbjuder ett stort antal olika avtagbara linser att välja mellan, varav många har överkomliga prislappar och utmärkt utförande. Sortimentet av märket inkluderar både enstaka linser och hela uppsättningar linser av olika typer. Köpare kan välja mellan både ganska stora och miniatyr Samsung -objektiv.

Bild
Bild

Mixberry … En annan känd tillverkare som tillverkar högkvalitativa men billiga linser för smartphones. Märket erbjuder ett brett utbud av modeller, bland vilka du kan hitta vackra mångsidiga bitar som kan skapa en fish-eye-effekt. Objektivkropparna är gjorda av aluminium och höghållfast plast, vilket har en gynnsam effekt på deras hållbarhet och slitstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

HAMA Uni . En populär kinesisk tillverkare som tillverkar hela uppsättningar pålitliga och praktiska linser för smartphones. Med hjälp av HAMA Uni-produkter kan användare få riktigt underbara bilder av hög kvalitet. Många linser kan skapa fisheye- och makroeffekter och levereras med lock. Lämplig för både moderna modeller av smartphones och surfplattor. Den traditionella linsfärgen är svart.

Bild
Bild

Urvalstips

Att välja linser av hög kvalitet för smartphones måste vara mycket försiktiga. För att inte misstas med ett köp måste användaren ta hänsyn till flera viktiga nyanser .… Låt oss prata om dem.

Du måste se till att utrustningen du väljer passar din smartphone . De flesta linser idag är utformade för att synkronisera med Android- och iOS -enheter. Så för de populära iPhone -modellerna 5S, 6, 7Plus och SE producerar de Olloclip som passar dem bäst, motsvarande kamerans former av de listade prylarna från Apple.

Sådana produkter är ganska dyra, men de är av utmärkt kvalitet och är idealiska för smartphones som de skapades för.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam inte bara på strukturen på den valda utrustningen, utan också på dess tekniska egenskaper . Ta reda på vad det valda objektivet kan. Försök att köpa enheter, vars egenskaper du verkligen behöver, och kommer inte att sluta som onödiga överbetalningar. Det rekommenderas att lära dig all information om tekniken från den ursprungliga källan - teknisk dokumentation. Du ska inte bara lita på säljarnas reklamhistorier.

Bild
Bild

Det spelar ingen roll vilket objektiv du väljer: för en smartphone med två kameror, för en helt ny iPhone eller för den billigaste enheten . I alla fall måste enheten vara väl monterad, fri från defekter och skador. Tveka inte att göra en detaljerad inspektion av det valda objektet innan du betalar. En sådan självgranskning gör att du kan identifiera befintliga tekniska brister.

Om du hittar minst en defekt i en liten lins bör du vägra att köpa.

Bild
Bild

Ge företräde åt exklusivt märkesvaror . Ovan listades stora och välkända tillverkare som producerar utmärkta modeller av linser för smartphones, men detta är inte hela listan över nuvarande företag. Tror inte att märkesteknik alltid kommer att kosta skyhögt. Många av märkesvarorna har en helt demokratisk prislapp som lockar köpare.

Bild
Bild

För att köpa en sådan flyttbar enhet till din smartphone, bör du gå till en specialaffär eller lägga en beställning på märkets officiella webbplats . Det är starkt avskräckt att köpa sådana produkter på marknaden eller i tvivelaktiga butiker: här kommer du troligen att hitta mycket billiga kopior, men deras kvalitet är osannolikt att glädja dig, liksom det allmänna skicket och montering.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Att använda nuvarande linser för smartphones är mycket enkelt och enkelt, men det betyder inte att konsumenten efter köpet inte ska läsa bruksanvisningen för den köpta produkten. Självklart beror alla funktioner och nyanser i driften på den specifika modellen för objektivet, men några allmänna normer kan fortfarande lyftas fram.

  1. Du bör vara försiktig med det avtagbara objektivet monterat på din smartphone. Försök att hålla den borta från vatten, fukt och fukt. Det rekommenderas inte att ta den här delen utomhus i regnigt väder.
  2. Se till att produktens batteripaket aldrig överhettas eller når en temperatur som överstiger 60 grader.
  3. Använd tekniken från direkt solljus. Lämna inte linsen nära värmare och värmare - detta kan reflekteras mycket dåligt på den.
  4. Endast den ursprungliga laddaren kan användas för laddning.
  5. Linsen måste fästas på enheten säkert men snyggt.
  6. Förvara batteriet på en helt torr plats, utom räckhåll för husdjur och barn.
  7. Om du behöver byta batteri ska du välja exakt samma eller liknande.
  8. Använd tekniken noggrant. En smartphone med ett objektiv monterat behöver inte skakas eller träffas hårt. Försök att inte tappa enheten för att inte skada den installerade optiken.
  9. Om du plötsligt upptäcker att det extra objektivet slutat fungera korrekt och har någon form av skada, rekommenderas det inte att leta efter orsaken och åtgärda det själv. Om du inte har relevant kunskap och arbetserfarenhet kan du bara skada linsen ytterligare. Dessutom kommer enheten att förlora garantiservice efter det. Det är bättre att omedelbart gå till varumärkets servicecenter, under varumärket som gadgeten släpptes.
Bild
Bild
Bild
Bild

Linser för smartphones presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: