Hur Byter Jag Ljud Från Min Dator Till Min TV? Hur Delar Man Den Med HDMI -kabel Och Utmatning Via DVI -kabel? Hur Ansluter Jag En VGA -kabel? Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Hur Byter Jag Ljud Från Min Dator Till Min TV? Hur Delar Man Den Med HDMI -kabel Och Utmatning Via DVI -kabel? Hur Ansluter Jag En VGA -kabel? Andra Alternativ

Video: Hur Byter Jag Ljud Från Min Dator Till Min TV? Hur Delar Man Den Med HDMI -kabel Och Utmatning Via DVI -kabel? Hur Ansluter Jag En VGA -kabel? Andra Alternativ
Video: Convert vga to hdmi with audio to connect an old PC to a new TV 2024, Mars
Hur Byter Jag Ljud Från Min Dator Till Min TV? Hur Delar Man Den Med HDMI -kabel Och Utmatning Via DVI -kabel? Hur Ansluter Jag En VGA -kabel? Andra Alternativ
Hur Byter Jag Ljud Från Min Dator Till Min TV? Hur Delar Man Den Med HDMI -kabel Och Utmatning Via DVI -kabel? Hur Ansluter Jag En VGA -kabel? Andra Alternativ
Anonim

All modern digital teknik är utformad för att synkroniseras . Utrustningen är ansluten till varandra för att använda nya funktioner och funktioner. Genom att para ihop en dator och en TV -mottagare kan du förbättra bild- och ljudkvaliteten avsevärt, vilket gör det lättare att titta på film och lyssna på musik.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder via kabel

Flera metoder har utvecklats för att du ska kunna byta ljud från datorn till din TV. Varje metod har sina egna fördelar och nackdelar. Valet av synkroniseringsalternativ beror på modellerna på utrustningen som används och tillgången på nödvändiga kablar (om de är anslutna). Innan parningsprocessen påbörjas bör du studera tekniken för förekomst av olika portar.

Bild
Bild

HDMI

HDMI -dataöverföringsmetoden anses vara den mest använda. Experter rekommenderar att du väljer det här alternativet på grund av den höga ljudkvaliteten . Denna metod minimerar problem och olika synkroniseringsproblem. Minus - bara moderna TV -modeller är utrustade med HDMI -gränssnitt. De saknas på äldre modeller.

Denna kabel kan medfölja utvalda digitala enheter. Det är inte heller svårt att hitta det i någon datorbutik eller beställa online.

Obs! Kvaliteten på den överförda signalen beror på kabeln. Det är inte nödvändigt att köpa det dyraste alternativet, men att använda en billig sladd rekommenderas fortfarande inte. Det kan inte bara överföra ljud och bild dåligt, utan också snabbt försämras.

För att ansluta en TV-mottagare till en dator måste du koppla ur utrustningen och använda en kabel för att ansluta den genom lämplig port. Därefter omdirigeras ljudet automatiskt till den nya hårdvaran. Inga ytterligare användarinställningar krävs. Anslutningsprocessen tar några minuter.

Bild
Bild

DVI

Om din TV inte har en HDMI -kontakt kan du använda en annan metod för att överföra ljud från en typ av utrustning till en annan. Användningen av detta parningsalternativ är också relevant för moderna användare.

Alla befintliga DVI -kontakter kan delas in i tre kategorier:

digital

analog

kombinerad

Vissa svårigheter kan uppstå vid överföring av ljud via DVI -porten. Lyckad parning påverkas av grafikkortsmodellen som används av datorn. Endast ett fåtal är utrustade med DVI -utgångar. Men om en sådan kontakt fortfarande finns tillgänglig kommer det inte att vara svårt att mata ut ljudet.

Om du behöver överföra inte bara ljud utan även bild, bör du använda en speciell kabel i DVI-HDMI-format. Alternativt kan du ansluta med en DVI-D till HDMI-adapter och en vanlig HDMI till HDMI-kabel. Detta komplicerar synkronisering, men det är fortfarande tillgängligt och förståeligt för nybörjare.

Detta alternativ har fördelen att bibehålla optimal ljudkvalitet . Som en nackdel noteras behovet av anpassning, som helt försvinner när man använder det ovan beskrivna alternativet. För att omdirigera ljud måste du öppna TV -mottagarens meny, välja en ny ljudkälla (i vårt fall är detta DVI -porten) och spara ändringarna. Under synkroniseringsprocessen måste utrustningen vara fysiskt ansluten.

Bild
Bild
Bild
Bild

VGA

Följande metod anses vara föråldrad, men är fortfarande relevant. Det är sämre än de två föregående alternativen i kvalitet, men det är bra för att ansluta en dator med en gammal TV.

Normalt är den nödvändiga porten på en hemdator upptagen av kabeln från monitorn. För att ansluta utrustningen utan att koppla bort några komponenter på datorn måste du använda en adapter och en separat kabel som är utformad speciellt för ljudsignalen.

VGA -porten är inte avsedd för ljudöverföring . Det kommer att vara möjligt att dra tillbaka det endast när du använder specialenheter, inklusive närvaro av en kabel. Priset på en sladd, utan vilken anslutning är omöjlig, är högre jämfört med andra typer av kablar. Dessutom är detta synkroniseringsalternativ sämre i kvalitet än alla ovanstående metoder.

Bild
Bild

RCA

Många ägare till gamla TV -apparater utrustade med RCA -kontakter är intresserade av möjligheten att para ihop en sådan TV -mottagarmodell med en dator. Detta kan göras med hjälp av tulpankabeln, som är bekant för många användare.

De kontakter och kontakter som krävs för parning är färgade för att möjliggöra korrekt anslutning. Den gula kanalen behövs för att överföra bilden, och i vårt fall används den inte. För att omdirigera ljud behöver du röda och vita kontakter. Tillverkaren bestämde sig för att dela ljudsignalen i 2 kanaler (höger och vänster), vilket ger 2 separata kontakter för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan parningen påbörjas måste utrustningen kopplas bort från elnätet.

Därefter är utrustningen fysiskt ansluten med en RCA -kabel. Anslutning görs med färger. Nästa steg är att konfigurera hårdvaran. Du måste slå på datorn och ändra skärmupplösningen, med hänsyn till storleken på TV: n. TV -mottagaren växlas till videoläge.

Om allt görs korrekt kommer ljudet genom den anslutna utrustningen. Trots att det här alternativet är föråldrat kommer det inte att vara svårt att hitta och köpa en tulpankabel. Det finns två eller tre plug -alternativ tillgängliga på marknaden.

Bild
Bild

Trådlösa alternativ

Moderna användare, som har varit bekanta med enheten och driften av digital utrustning i flera år, gör ett val till förmån för trådlös synkronisering. Det här alternativet är bekvämare än det trådbundna, men det finns vissa särdrag som måste beaktas.

När du väljer att koppla ihop teknik med en dator via en Wi-Fi-signal måste du utvärdera TV-mottagarens funktioner. TV: n måste vara utrustad med DLNA -teknik. Du behöver också en spelare för olika multimediefiler.

Nästan alla moderna TV-modeller har allt du behöver för att utföra parning, i detta avseende anses metoden att ansluta via Wi-Fi vara ett alternativ till parning via en HDMI-kabel.

Bild
Bild

Det finns flera inställningar att göra

  • Först måste du kontrollera närvaron av en trådlös modul i TV -enheten . Du hittar informationen du behöver i bruksanvisningen.
  • Därefter bör du konfigurera routern för att det ska fungera i DHCP -läge. Det rekommenderas att du anger ett lösenord under det här steget. Det kommer att skydda anslutningen.
  • När du har slagit på TV: n och öppnat menyn bör du gå till avsnittet "Trådlös anslutning ".
  • Vi hittar önskat nätverk och ansluter , med det inställda lösenordet.
  • För att mata ut ljudsignalen du måste installera en mediaserver på din dator . Med hjälp av detta program ges användaren åtkomst till de filer som lagras på datorn.
  • För att överföra ljud till ny utrustning (dator till TV), öppna mediaservern på datorn och välj Ethernet som källa på TV -mottagaren .
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots bekvämligheten med denna metod på grund av bristen på kablar har den nackdelar. Ljudprocessen laddar det lokala nätverket avsevärt, vilket leder till att dataöverföringshastigheten minskar.

De mest praktiska metoderna med bibehållen kvalitet på den överförda signalen beaktas anslutningar via HDMI-porten och med en Wi-Fi-signal . Resten av alternativen rekommenderas att endast användas när de två alternativen ovan inte är tillgängliga.

Bild
Bild

Möjliga problem

Parning mellan din dator och din TV är ganska enkelt, särskilt om du använder moderna anslutningsmetoder. Men även erfarna användare kan möta olika problem. Genom att känna till rätt tillvägagångssätt kan du snabbt fixa problemet själv eller hitta källan till problemet.

Om ljudet inte kommer via den nya enheten när du använder HDMI -kabeln måste du ange TV -mottagaren som den nya ljudkällan. Detta görs med en PC.

  • Hitta den högtalarformade ikonen (i aktivitetsfältet).
  • Klicka på den en gång med höger musknapp (RMB).
  • Gå till avsnittet "Uppspelningsenheter". I fönstret som öppnas, hitta namnet på TV: n och välj det med RMB. Det är nödvändigt att markera det med posten "Använd som standard".
  • Kontrollera hårdvaran igen

Obs! När du utför ovanstående steg måste utrustningen anslutas med en kabel. Om datorn inte ser TV: n startar du om den och försöker proceduren igen.

Bild
Bild

Det är användbart att kontrollera modellen på grafikkortet och om det finns en HDMI -utgång på det. Det kommer definitivt att finnas på nya enheter.

Vi ger en lista över vanliga vanliga problem och deras lösningar

  • Kontrollera integriteten hos kabeln som används vid anslutning . Den måste vara fri från defekter och andra allvarliga skador, men inte ens visuell integritet kan garanteras. Ett trådbrott under flätan kan uppstå och sladden fungerar inte som ett resultat.
  • När du använder en trådbunden anslutning, kom ihåg att hålla kablarna spänningsfria . I det här fallet kan de falla ur kontakterna eller vara lösa inuti och orsaka störningar.
  • Glöm inte att regelbundet kontrollera och uppdatera drivrutinen på datorn, nämligen: på grafikkortet … Denna viktiga programvara krävs för att enheten ska fungera. Utan det kanske datorn inte ser den anslutna utrustningen. Du kan ladda ner drivrutinen gratis från grafikkortstillverkarens officiella webbplats. Du kan också kontrollera och uppdatera programvaran med standardverktyg för operativsystem (för avancerade användare).
  • En annan anledning som förhindrar synkronisering är förekomsten av virus på datorn . Kontrollera med ett antivirusprogram om systemet misslyckas. Utför en fullständig genomsökning om det behövs (processen kan ta lång tid). Experter rekommenderar att du regelbundet kontrollerar din dator.
  • Med tiden blir kontakterna igensatta av damm, skräp och oxiderar . Det kan också orsaka en krasch. Undersök dem noggrant och bedöm tillståndet. Du kan använda en vanlig bomullspinne eller en mjuk trasa för att rengöra dammet från portarna. För ett försiktigt avlägsnande av oxidation är det bättre att kontakta ett servicecenter.
  • Med långvarig och frekvent användning börjar portarna spela . I detta fall är reparationer oumbärliga.

I avsaknad av nödvändiga färdigheter och verktyg är det bättre att anförtro arbetet åt proffs.

Rekommenderad: