Uppblåsbara Sängar (49 Foton): Hur Skiljer De Sig Från Madrasser? Enkelsängar För Att Sova Och En Och En Halv Säng, Deras Renovering. Betyg Av De Bästa Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Uppblåsbara Sängar (49 Foton): Hur Skiljer De Sig Från Madrasser? Enkelsängar För Att Sova Och En Och En Halv Säng, Deras Renovering. Betyg Av De Bästa Modellerna

Video: Uppblåsbara Sängar (49 Foton): Hur Skiljer De Sig Från Madrasser? Enkelsängar För Att Sova Och En Och En Halv Säng, Deras Renovering. Betyg Av De Bästa Modellerna
Video: Best Air Mattresses 🛌🏼 Top 5 Air Mattress Picks | 2021 Review 2024, April
Uppblåsbara Sängar (49 Foton): Hur Skiljer De Sig Från Madrasser? Enkelsängar För Att Sova Och En Och En Halv Säng, Deras Renovering. Betyg Av De Bästa Modellerna
Uppblåsbara Sängar (49 Foton): Hur Skiljer De Sig Från Madrasser? Enkelsängar För Att Sova Och En Och En Halv Säng, Deras Renovering. Betyg Av De Bästa Modellerna
Anonim

En uppblåsbar säng har många funktioner och köps för olika ändamål. En bekväm och rymlig sovplats kommer att vara till nytta för gästerna; den kan användas på landet, på vandringar, för att koppla av på terrassen eller simma i en damm. Produktens huvudvärde ligger i dess förmåga att krympa till storleken på en liten låda, som kan förvaras även i en enrumslägenhet. I vår artikel kommer vi att berätta om typerna av produkter, om att ta hand om dem, vi hjälper dig att förstå ett stort sortiment av uppblåsbara sängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En uppblåsbar säng har sina fördelar och nackdelar. För dem som kritiserar sådana produkter för mycket, vill vi påminna dig om att de inte köps för konstant nattsömn (även om det finns sådana modeller), utan för specifika fall när du snabbt måste organisera en sovplats, och sedan snabbt ta bort den, eller när du behöver transportera en säng under utflykter till naturen. En banal hopfällbar säng kan ta upp hela bagageutrymmet, och en tömd och hoprullad madrass är nästan osynlig. En uppblåsbar våningssäng har också andra fördelar.

  • När den är uppblåst är strukturen ljus, men innehåller samtidigt en stor yta på vilken flera personer kan vila samtidigt.
  • Pumpen gör det enkelt att justera sängens hårdhetsgrad och anpassa sig till användarnas preferenser.
  • Luftfyllning är en bra värmeisolator, du kan sova på en sådan madrass precis på marken.
  • Produkten samlar inte damm, kvalster, är lätt att rengöra och torkar snabbt i solen.
  • Uppblåsbara sängar, till skillnad från alla andra sovplatser, är lätta att transportera, förvara och upptar inte ett användbart område när de är vakna.
  • Ett brett utbud av modeller låter dig köpa en produkt för specifika uppgifter.
  • Uppblåsbara sängar kan vara flera sängar, innehålla olika storlekar, tillhör kategorin barn eller vuxen.
  • Sådana produkter är mycket billigare än traditionella stationära sängar.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns de också

  • På grund av deras osäkerhet är gummibäddar inte särskilt hållbara. De genomborras lätt av husdjurens klor och vassa föremål. Madrassen kan skadas helt enkelt genom att kasta den i gräset, där det finns taggar, glas, torra grenar gömda i tät vegetation.
  • På varma nätter är det täppt och obehagligt att sova på gummiprodukter.
  • Många människor luktar gummi.
  • Det är särskilt obehagligt om sängen töms under sömnen. Turister vaknar i ett tält av kylan när de sover, faktiskt på marken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med en madrass

En uppblåsbar produkt är en sekundär säng som används då och då under olika omständigheter. När man köper den undrar många vad som är bättre att köpa, en säng eller en madrass? Vilka är deras skillnader, och vilken produkt är mer praktisk och efterfrågad? Låt oss ta reda på det.

Alla uppblåsbara kojer inuti är gjorda av vinyl, en liten skillnad kan bara vara ytskiktet av flock . Många kända företag gör sina egna innovativa förändringar i sättet att flockas och uppnår större likhet med läder och velour. Produkterna är mer bekväma och trevliga vid beröring.

Förresten, det flockade lagret hjälper arken att inte glida av sängytan.

Huvudskillnaden mellan produkterna är höjdparametrarna . Om vi till exempel överväger Intex-produkter är deras madrasser höjd 23-25 cm och sängarnas höjd 42-57 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande skillnader gäller utseende. Madrassen har det vanliga plana planet, medan sängen kan innehålla sänggavlar, sidor, monterade av flera komponenter.

I den tömda formen är produkterna olika i storlek och vikt . Sängarna är mer massiva, och de kommer ofta med inbyggda pumpar, vilket ger ännu mer vikt.

Till skillnad från madrasser kan Intex-sängar i ramen inte innehålla vanliga PVC-skiljeväggar, utan speciella fiberförstärkare (Fiber-Tech), som utmärks av sin elasticitet och höga hållfasthet. Att sova på en sådan yta är bekvämare.

Skillnaden i produkter är särskilt märkbar när du köper en produkt, sängen kostar mer. Kostnaden beror på mängden material som används, konstruktionens komplexitet, antalet partitioner, sektioner och användningen av Fiber-Tech-teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så vi drar slutsatser

  • Madrasserna är lättare, mer rörliga, lätta att transportera, ta med dig på vandringar, till en sommarstuga, till en picknick eller till havet. Om gästerna inte sover ofta och lägenheten är liten är det också mer praktiskt att köpa en madrass.
  • Sängen är mer lämplig som en extra säng för ett hus eller lägenhet, utan behov av transport. Dyra alternativ kan användas för daglig sömn, om du täcker dem med en filt kan du inte skilja från en riktig säng. Höjden gör det enkelt att använda produkterna för personer i ålderdom eller med ömma leder, en låg madrass är inte lämplig för dessa ändamål.
Bild
Bild

Visningar

Inhemska och utländska tillverkare producerar ett stort antal typer av dessa produkter. Det skiljer sig i storlek, syfte, färg, konstruktiva tillägg, form. Oftast finns det rektangulära sängar, men du kan också köpa en rund, halvcirkelformad eller oval version . Dessa sorter behövs för speciella interiörer för daglig användning. Campingbädden har de enklaste formerna.

Beroende på ytterligare bekvämligheter i form av nackstöd, stötfångare eller en inbyggd pump ökar den betydligt i vikt.

Vissa typer av produkter förtjänar att uppehålla sig mer detaljerat vid dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ortopedisk

Skillnaden mellan ortopediska uppblåsbara sängar från enkla ligger i ytans förmåga att hålla människokroppen i sitt vanliga tillstånd, utan avböjningar och andra deformationer. Det här är modeller med stor höjd, som innehåller en speciell inre struktur, som gör det möjligt att med hjälp av styvhet och stabilitet omfördela den sovande vikten för att behålla ryggraden i ett naturligt läge.

För att hålla människokroppen i gott skick räcker det inte med en eller två kameror. Varje företag har sina egna tillvägagångssätt för att skapa en ortopedisk yta, så det finns sängar med olika interna strukturer.

  • Helt eller delvis cylindriska skiljeväggar används, liksom strängade förstyvningar, detta förhindrar effekten av en hängmatta på sängytan.
  • Hållbarheten hos Intex madrasser utan avböjning tillhandahålls av Dura Beam och Fiber-Tech revben. Sådana skiljeväggar är dubbelt så starka och stabila som vanliga madrasser med PVC -revben.
  • En bra effekt uppnås genom modeller av tvåvåningsbäddar, där den nedre delen är ansvarig för strukturens stabilitet, och den övre för den justerbara styvheten i kajen.
  • Praktiska modeller med en dubbel typ av skiljeväggar - längsgående i botten och tvärgående upptill. Många korshållare ger tillförlitligt stöd för ryggraden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med sidor

Sängar med brädor finns oftast i barnversioner. Väggarna skyddar barn från att falla under sömnen. Vuxna modeller kan också ha skenor för att hålla kudden bekväm och förhindra att resten av sängkläderna glider.

Sängar med skänk innehåller ofta en avtagbar madrass som enkelt kan tas bort från den övergripande strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med och utan pump

Pumpen är ett viktigt element i den uppblåsbara strukturen. Det finns ingen konsensus bland användarna vilket alternativ som är det bästa-inbyggt eller fristående. Faktum är att allt beror på platsen där sängen kommer att användas, om det i ett lägenhets villkor utan tvekan är det inbyggda alternativet bekvämt, och en separat enhet är lämplig för vandring, resor till landet. För att vara säker på detta, överväga typerna av pumpar mer detaljerat.

Inbyggd . Pumpen är inte avtagbar, den sitter i madrassen med en speciell ventil, den drivs av el. Det är så bekvämt som möjligt att använda en sådan säng. På bara några minuter är sovplatsen klar för användning, med samma hastighet som du kan tömma för att skicka produkten till förvaring. Den inbyggda enheten är idealisk för hemförhållanden. Men för transport är madrassen tung på grund av den inbyggda pumpen. Det är omöjligt att använda den utomhus på grund av bristen på el.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yttre . En bekväm typ av pump för resor, eftersom den fungerar utan ett elnät. De kan pumpa upp inte bara en säng, utan också andra uppblåsbara produkter - en pool, leksaker, badmöjligheter. Utomhusenheter har olika sätt att arbeta, du kan köpa en manuell eller fotversion. Det finns modeller som körs på ett batteri eller med automatisk priming, från en cigarettändare i en bil.

Bild
Bild

Om pumpen inte är inbyggd i de uppblåsbara möblerna kan den levereras med den eller köpas separat. Det är bättre att uppmärksamma apparaten av samma märke som sängen, även om det inte är svårt att hitta en annan produkt.

Med nackstöd

Ett praktiskt verktyg för att hålla kudden i ett bekvämt läge. Produkter med nackstöd finns av två typer.

  1. De innehåller en liten kulle som du kan lägga en kudde på.
  2. Sängen är utrustad med en riktig hög sänggavel. Kudden täcker den inte, utan vilar bara, vilket gör den ännu säkrare mot att glida.
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer

De mest populära transformatormodellerna inkluderar bekväma soffor med rygg, som när de fälls ut blir till en säng. Baksidan i transformationsögonblicket blir sänggavel.

Mer kompakta alternativ är stolar . De är utformade för en person, både monterade och demonterade.

Den mest rymliga och samtidigt den enklaste kan betraktas som sängar med två madrasser vikta som en smörgås, den ena ovanpå den andra. Båda sektionerna är anslutna till varandra med fyra plastlås.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En uppblåsbar säng med justerbart ryggstöd gör att du kan stanna i en liggbädd. Den är lämplig för dem som gillar att läsa i sängen eller koppla av på stranden.

Den luftuppblåsta schässängen finns med dubbelbädd eller med avtagbar rygg och nackstöd . Designen är idealisk för friluftsliv.

Varje säng kan omvandlas snabbt och enkelt, varför produkterna efterfrågas mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Sängens storlek väljs beroende på syftet och antalet användare. Till exempel, när du väljer ett campingalternativ måste du veta tältets golvyta och antalet turister. För 3-4 familjemedlemmar köps två produkter-en singel och en dubbel, de installeras helst i ett tält för tre personer.

Till salu kan du hitta 4 kategorier sängar, olika i storlek

  1. Enda - 70x190 cm, 80x190 cm, 90x190 cm. Det billigaste alternativet, bekvämt för barn, vandring, för stranden.
  2. En och en halv - 100x190 cm; 120x200 cm. En person passar bekvämt. Modellbredd 120 cm gör att du kan koppla av med ett litet barn.
  3. Dubbel - 140x190 cm; 150x200 cm, 160x200 cm. Designad för två gäster. Smidigt transporterad.
  4. King size - 180x200 cm. Superior -sängen rymmer en familj med ett barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller höjden varierar den för uppblåsbara sängar från 30 till 76 cm. Modellen med en inbyggd pump kan inte vara mindre än 40 cm.

Du måste förstå att sängens dimensioner påverkar dess vikt och kostnad, liksom det utrymme som den kommer att uppta under lagring och transport.

Det är bättre att inte välja stora storlekar "för säkerhets skull" i onödan, förutom komfort kommer de att lägga till besvär.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Efter att ha studerat kundrecensioner har vi sammanställt toppen av de bästa modellerna av inhemska uppblåsbara sängar, samt modeller från Europa och Kina. Alla produkter är pålitliga och av god kvalitet. För en objektiv presentation av information noterar granskningen de positiva och negativa sidorna av uppblåsbara produkter.

Slappna av TWIN JL027273NG

Halvdubbelsängen med inbyggd elektrisk pump kan enkelt pumpas upp och tömmas på några minuter. Det flockade locket håller sängkläderna på ytan och förhindrar att det glider. Produkten från Relax -företaget är inte sämre än andra framstående företag vad gäller styrka och tillförlitlighet.

Trots materialets styrka kan med tiden knappt märkbara hål bildas i fördjupningarna. Flockens fleeciga yta är svår att dela med små smulor.

Bild
Bild
Bild
Bild

INTEX "Ultra -Plush Twin" - 67906

INTEX -företaget är den mest kända tillverkaren av uppblåsbara produkter; det presenterar sina många produkter i de flesta länder i världen . Denna modell har en budgetkostnad och är tillgänglig för många köpare. En kvalitetssäng med velourskydd tål en vikt på upp till 135 kg.

Bild
Bild

INTEX Essential Rest Airbed

En annan representant för det kända företaget - en dubbelsäng med måtten 202x153x50 cm tål en belastning på upp till 270 kg. Tack vare Fiber-Tech-tekniken kan produkten säkert klassificeras som en ortopedisk madrass . Sängen innehåller en inbyggd pump, men i naturen, där det inte finns någon elektricitet, är det möjligt att använda en enkel pump, för detta finns en speciell ventil.

Av de negativa punkterna noteras knark och stora dimensioner av produkten, olämpliga för användning i små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bestway arga fåglar

Barnmodell med måtten 132x75x20 cm innehåller en ljus teckning med seriefigurer - Angry Birds. Tillverkad av robust vinylkonstruktion, utrustad med en inbyggd kudde. Designad för inomhusbruk. Modellen är tillverkad med en bra design, allergivänlig, vikt nästan osynlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

En uppblåsbar säng köps inte spontant, de gör ett köp när det behövs. Till exempel, resor eller ankomst av gäster planeras . I det första fallet är det bättre att välja lägre, lättare och mer kompakta alternativ, de är lättare att transportera och förvara. Pumpen i turistprodukter måste vara extern, fungera utan elektricitet.

Modellen för gäster kan mycket väl vara dubbel, för förvaring hemma, dimensioner och vikt är inte ett hinder, det viktigaste är att säkerställa semesterfirares komfort . I detta fall skulle en inbyggd pump vara den bästa lösningen.

Men för avkoppling på stranden är enkelsängar med justerbart ryggstöd eller schäslonger bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha behandlat funktionaliteten och dimensionerna, var uppmärksam på den uppblåsbara sängens inre struktur. Dyrare och hållbarare alternativ har tvärgående ribbor av polyesterfibrer. Modeller med cylindriska eller koppstöd fungerar utmärkt.

Om du måste använda madrassen ofta är det bättre att välja ortopediska alternativ . Naturligtvis kan uppblåsbara produkter inte konkurrera med traditionella ortopediska madrasser, men de är mer användbara för hälsosam sömn än andra typer av luftbäddar.

Bild
Bild

Hur blåses upp och tömmes rätt?

En bra uppblåsbar säng kan hålla luft i en vecka. Om produkten tömmer sig över tiden måste den pumpas upp något, om pumpning inte hjälper, leta efter ett hål. Pumpar för madrasser används olika - hand, fot, el. Det är bättre att välja en modell från samma företag som sängen.

Det enklaste sättet att blåsa upp och tömma produkter är med de inbyggda pumparna, för detta behöver du bara använda ett uttag. Efter avslutat arbete är det nödvändigt att koppla bort den elektriska ledningen från nätverket. För installation av externa pumpar innehåller sängarna en speciell ventil. Hand- och fotalternativ är mångsidiga och praktiska, men mer tidskrävande.

Processen att blåsa upp sängen kommer att vara säker om du följer reglerna för drift av uppblåsbara produkter

  • Använd inte en kompressor eller högtryckspump för att blåsa upp.
  • Använd inte hårtork, varmluft är kontraindicerat för gummiprodukter.
  • Använd inte den elektriska pumpen på mer än 5-6 minuter. Om det finns flera madrasser måste du ta tio minuters pauser, annars misslyckas enheten.
  • Efter uppblåsning ska sängen vara tät, luften pumpas till 80%. Pumpa inte, testa inte produktens gränser, detta kan leda till delamination av sömmarna
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Vårdreglerna är inte alls komplicerade, men de bör följas för att förlänga sängens livslängd

  • Efter användning, torka av produkten med en fuktig trasa för att ta bort sand och damm. En mild tvålösning kan användas, men inte hårda kemikalier eller slipmedel.
  • Madrassen ska tömmas först när den är helt torr.
  • Skynda inte under blåsning, aktivt tryck kan leda till divergens i sömmarna.
  • Det är nödvändigt att skydda produkten från husdjurens klor och tänder.
  • Låt inte barn hoppa på madrassen, den kommer att börja sänkas från överbelastning.
  • Förvara produkten på en torr plats vid minusgrader.
  • Håll gnagare borta från dina sängar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Reparationsfunktioner

De viktigaste uppdelningarna i en uppblåsbar säng inkluderar punkteringar och fel på pumpen (om den är inbyggd). Befälhavaren hjälper till att reparera pumpen, men du kan täta hålet själv.

Om madrassens yta är svullen och skrynklig betyder det att den har börjat sjunka och måste repareras . Du kan hitta en punktering med en flytande tvålösning. Det är nödvändigt att gradvis, i fragment, applicera den på den uppblåsta madrassen och övervaka vad som händer. På den plats där luftbubblor börjar stiga i lösningen finns ett hål osynligt för ögat.

För att reparera sängen behöver du ett speciellt reparationssats (lim och plåster). Om de inte ingår i den uppblåsbara produkten måste du köpa dem från en resebutik.

Lim som "andra", "ögonblick" kan inte användas, de kan korrodera materialet.

Själva reparationsprocessen är enkel: du måste tvätta det skadade området, torka det och rengöra det fleeciga lagret för bättre vidhäftning . Smörj sedan hålet med lim, installera plåstret och tryck ner ett tag. Du kan använda sängen efter en tid som anges i limmets instruktioner.

Rekommenderad: